Results 1 to 15 of 17
Thread: Απορίες...
-
09-05-2015, 18:50 #1
Απορίες...
Πώς γίνεται τόσοι άνθρωποι να θέλουν κάποιον δίπλα τους, μια συντροφιά, και παρόλ' αυτά να είναι μόνοι τους; Τι ακριβώς έχουμε πάθει; Πλέον δεν είναι μόνο δύσκολο το να διατηρήσεις μια σχέση, αλλά πολύ περισσότερο να ξεκινήσεις μία. Σε συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, σε όσα διαβάζω στο ίντερνετ κλπ, βλέπω ότι ο κόσμος θέλει να βάλει κάποιον στη ζωή του. Πώς, όμως, θα γίνει αυτό αν δεν είναι διατεθειμένος ο οποιοσδήποτε να γνωρίσει άτομα, να μιλήσει, να ρίξει λίγο τον εγωισμό του και να δείξει στον άλλο ότι του αρέσει; Γιατί, ενώ θέλουμε τη σχέση, βαριόμαστε να διαθέσουμε χρόνο και περιμένουμε να έρθει μόνη της στη ζωή μας;
Μόνο το επιφανειακό μετράει πια, πού θα πάμε να διασκεδάσουμε, με ποιον θα περάσουμε ωραία ένα βράδυ...μέχρι εκεί...
Πώς διορθώνεται αυτή η κατάσταση;
- 09-05-2015, 19:17 #2
Δεν πιστευω οτι μπορει να διορθωσει κανεις απο μονος του την κατασταση.Περιγραφεις ενα συλλογικο προβλημα που θελει συλλογικες λυσεις.
Ο καθενας αυτο που μπορει να κανει ειναι οσο μπορει να ειναι επιλεκτικος στο ποιον θελει διπλα του,βασισμενος πανω σε ουσιαστικα κριτηρια,και να αποφευγει τοξικες συναναστροφες που μπορει να κανουμε καμια φορα για να μην ειμαστε μονοι μας ή γιατι ''ετσι πρεπει''.
09-05-2015, 22:07 #3
Απλά μου κάνει εντύπωση που τόσοι άνθρωποι είναι μόνοι, θέλουν πολύ να βρουν το ταίρι τους, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να το βρουν και απλά περιμένουν να τους έρθει ουρανοκατέβατο. Αυτό όμως δεν βοηθάει ούτε τους υπόλοιπους που θέλουν να προσπαθήσουν, που όπως λες κι εσύ δεν αρκούνται σε εφήμερες σχέσεις που απλά τους δίνουν την ικανοποίηση ότι δεν είναι μόνοι. Δεν ξέρω, έχω απογοητευτεί πολύ από την κατάσταση γύρω μου και σχεδόν πιστεύω ότι δεν θα βρω κανέναν για μένα. Γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θέλω πολλούς, θέλω έναν μόνο στη ζωή μου, ο οποίος όμως να είναι ο σωστός.
09-05-2015, 22:38 #4
Για τις γυναικες ειναι αρκετα ευκολο να βρουν,ισως εισαι απο επιλογη σου (με την κακη εννοια)
ΥΓ Δεν ειχα καταλαβει οτι αναφεροσουν μονο στο ερωτικο κομματι.
11-05-2015, 08:17 #5
11-05-2015, 09:19 #6
γενικα τα χουμε κανει θαλασσα . κ οι αντρες κ οι γυναικες το καθε φυλλο για τους δικους του λογους
11-05-2015, 09:21 #7
11-05-2015, 18:55 #8
Μπομπορελα τι εννοεις δεν προσπαθουν να γνωριστουν?
12-05-2015, 03:02 #9
Παιδιά, ελάτε τώρα, δεν είναι όλα θέμα επιλογών, μην επαναλαμβάνουμε κλισέ ατάκες χρόνων. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να λέμε "α, είναι επιλογή σου, δεν το προσπαθείς" κλπ. Αλλά δεν είναι έτσι.
Για να μιλήσω για τον εαυτό μου, μονίμως είμαι σε μια κατάσταση όπου αρέσω σε άτομα που δεν μ αρέσουν και το αντίθετο. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό? Έχω μπει στη διαδικασία να προσπαθήσω με άτομα που δεν τρελαινόμουν και να δώσω μια ευκαιρία με την ελπίδα ότι θα μου βγει στην πορεία, όπως βλέπω ότι γίνεται συνήθως γύρω μου. Αλλά δεν πέτυχε ποτέ. Και δεν μ αρέσει να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία, με φθείρει ψυχολογικά. Θέλω να βρω έναν που να του αρέσω και να μου αρέσει εξίσου.
Αλλά δεν είναι διατεθειμένος ο κόσμος να γνωρίσει. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι ψάχνουν το εφήμερο. Σε ένα άλλο θρεντ πριν λίγο καιρό μίλησα για ένα παλικαράκι που μ αρέσει. Ούτε μ αυτόν γίνεται τίποτα. Φταίει το ότι δεν δείχνω "εύκολη", δεν του το βγάζω? Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι ο κόσμος, και άντρες και γυναίκες, δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να προσπαθήσουν σε μια σχέση που να έχει και κάποιο νόημα.
Είπε κάποιος πιο πάνω ότι οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να βρουν κάποιον. Ναι, αν εννοεί να έχουν κάποιον από δίπλα και να τον επιδεικνύουν, συμφωνώ, πάντα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος για αυτό το ρόλο. Αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι ουσιαστική σχέση όπως την έχω εγώ τουλάχιστον στο μυαλό μου. Κι επίσης, από πού προκύπτει αυτός ο διαχωρισμός??? Για να αποκτήσει εύκολα η γυναίκα σχέση, θα πρέπει να θέλει και ο άντρας. Δηλαδή τι? Οι άντρες ξαφνικά έγιναν οι ρομαντικοί και περιμένουν από τις γυναίκες να τους επιλέξουν? Μην τρελαθούμε τώρα...
Και δεν πιστεύω ούτε σε ρόλους κυνηγών και θηραμάτων ούτε σε τίποτα από όλα αυτά τα κλισέ. Υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ανεξάρτητα φύλου. Και πιστεύω ότι κατά βάθος φοβόμαστε να αφεθούμε, μήπως και πληγωθούμε.
12-05-2015, 03:09 #10
Mπομπορέλα τι έγινε τελικά μ' εκείνο το φίλο του φίλου σου απ' τη σχολή;
12-05-2015, 03:22 #11
Τίποτα, δεν έχουμε ξαναβγεί, έχω να τον δω πριν τις γιορτές τώρα. Εντωμεταξύ, ο συμφοιτητής μου μού το παίζει βαρύ πεπόνι τον τελευταίο καιρό. Έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Στη σχολή μπορεί να μη μου μιλάει καν, αλλά στο facebook μπορεί να μου πιάσει την κουβέντα για βλακείες. Μου πρότεινε και δύο φορές να βγούμε, μόνοι μας ή με παρέα δεν ξέρω, αλλα εγώ έτυχε και δεν μπορούσα. Ίσως να έχει θυμώσει/ ξενερώσει και μ αυτό, δεν ξέρω. Αλλά το θέμα είναι ότι τώρα που δεν κάνουμε τόσο παρέα, δεν βλέπω και τον άλλον. Ό,τι να ναι γενικά.
12-05-2015, 03:31 #12
O,τι να 'ναι! Τρέλα!:p
12-05-2015, 03:49 #13
12-05-2015, 16:18 #14
Ενδιαφερον οι αποριες συ! είναι ένα θεμα που απασχολει πολύ κοσμο! Με βρισκουν συμφωνω τα πιο πολλα από οσα γραφεις,ομως αν διαβασεις οσαγταφεις θα δεις που κι εσυ πέφτεις στην παγιδα ,πετεις στο λαθος που πριν εντωπιζεις! λες ότι υπαρχου αρκετοι ανδρες που σου την χουν πεσει αλλα εσενα δε σου εκαναν!! κι φανταζομαι δε θα ηταν ολοι τους ασχημοι!?Ε? αρα? μημπος κι εσυ αναζητάς το τελειο?? τον πριγκιπα πανω στο λευκο αλογο?
Μια ταπιμη συμβουλη - μην το παρεις στραβα ουτε σου καμω τον σοφο -,απλα ατο που εχω παρατηρησει στην ζωμου, και σε οσες κοπελς γνωριζω από μικρος, εχω δει ότι αυτές που εμειναν στο ραφι - στο ραφι το λεω διοτι αυτές το βλεπουν ετσι,προσωπικα δεν νομιζω ότι πρεπει υποχρεοτικα να παντρευτει μια κοπελα μεχρι τα 30 ! ουτε καν ότι πρεπει να παντρευτει,απεναντιας είμαι καθετος στον κοινωνικο ρατσισμο που υπαρχει από τις παντρεμένες εναντι στις ελευθερες!! δυστυχως η ελληνικη κοινωνια ακομα σε αυτά τα θεματα είναι απίστευτα πουριτανη!
Εν ολιγις συνηθως χωρις σοβαρη σχεση στις προχοεημενες ηλικις μενουν οι κοπελες που ηταν από τις πιο ομορφες! .αυτές που το επεζαν πολύ δυσκολες!! που ειχαν πολύ ψηλα τη μητουλα τους!
Απεναντίας οι κοπελες που δεν εδιναν τοσο βαση στο ποσο πλούσιος,ποσο ομορφος ,κι γενικα στο τι εντυπωση θα κανει όταν κυκλοφορισει ο ανδρας μζι τους, αλλα εδιναν βαση στο συναισθημα! στην πραγματικη αγαπη! αυτές οι κοπελες συνηθως εκαναν τους πιο πετυχημενυς γαμους! κι ισως ενας ΄λογος ηταν ότι δεχονταν να μηλησουν με αγορια, ηταν κινωνικες!! δεν λεω να "καθοταν" στο κάθε έναν !αλλα να κουβεντιασουν μαζι τυ καθοταν!!!
13-05-2015, 14:37 #15
Εντάξει, ναι, υπάρχει κι ένα - μεγάλο ή μικρό, δεν ξέρω - ποσοστό γυναικών που σκέφτονται έτσι. Ψάχνουν να βρουν τον πιο πλούσιο ή τον πιο ωραίο, γιατί προφανώς θεωρούν ότι μόνο αυτό τους αξίζει. Όμως, πραγματικά - και δεν το λέω για να μιλήσω θετικά για μένα - εγώ προσωπικά δεν τα κοίταξα ποτέ αυτά. Για μένα το πιο βασικό πράγμα είναι να υπάρχει χημεία. Αν υπάρχει, τελείωσε, με τον άλλο θα τα βρω. Επίσης, αν δεις πιο πάνω αναφέρω ότι μπορεί να μην τρελαινόμουν για κάποια άτομα, αλλά παρόλ' αυτά το προσπάθησα μαζί τους, έδωσα μια ευκαιρία. Τη συντροφικότητα την έχουμε ανάγκη όλοι μας, όπως και να έχει. Και δεν με έχει αγχώσει καθόλου το θέμα γάμος και οικογένεια. Κατ' αρχάς, είμαι μικρή ακόμα για να το σκέφτομαι, αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ γιατί τότε είναι, όταν αγχώνεσαι, που είναι πιο πιθανό να κάνεις μια λάθος επιλογή και να έχεις μετά έναν αποτυχημένο γάμο.
Δεν ξέρω πάντως, νομίζω ότι το πρόβλημα της επικοινωνίας και των σχέσεων δεν είμαι η μόνη που το έχει παρατηρήσει. Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει όντως. Και συλλογικά προφανώς δεν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά ατομικά ο καθένας μπορεί να το βελτιώσει νομίζω. Αρκεί να βρούμε τι φταίει.