Αγχώδης Διαταραχή,Βοηθηστε με - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Junior Member
    Quote Originally Posted by gianniss97 View Post
    Αρχικα κανενα απο αυτα που ειπες δεν ειναι ακυρο ειναι οντως ενας πολυ σωστος 'στιχος' απλα ειμαι τοσο μπερδεμενος που δεν ξερω τι αποφαση να παρω..αληθεια με δυσκολευει παρα πολυ πως να το καταφερω..με βαραει αυτο το κολλημα στο μυαλο μου αυτους τους εννια μηνες και εκει που το πολεμαω και αρχιζει και μου φευγει ξαφνικα μου γυρναει χειροτερα και το αφηνω να με χτυπησει..τοσο πολυ που εχω μπερδευτει δεν ξερω ποτε θα καταφερω να αποφασησω το οτιδιποτε...τωρα ηθελα να σε ρωτησω κατι λιγο ακυρο και δυσκολα θα μπορεις να μου απαντησεις αλλα ποσο καιρο λες να κρατησει ολη αυτη η κολοκατασταση τι πιστευεις τελιως αντικειμενικα
    Τελειως αντικειμενικα οπως ζητας θα σου απαντησω... Η κατασταση αυτη κραταει οσο εσυ δε κανεις τιιποτα ουσιαστικο για αυτην. Δε το λεω για να φανω εξυπνος αλλα οσο δε κανεις τιποτα επιδεινωνεται. Δες λιγο αυτο: ΣΚΕΨΗ-->ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-->ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Κανε 3 στηλες και γραψε τι σκεφτεσαι...τι συναισθημα σου προκαλει η καθε σκεψη και σε τι συμπεριφορες οδηγεισαι.. ειναι καλο ωστε να μαθεις λιγο την παρουσα κατασταση σου... επισης πολυ καλη τεχνικη ειναι να σκεφτεις ποιο ειναι το προβλημα σου (φυσικα και το ξερεις αλλα ψαξου λιγο) και ''μεταβιβασε'' το σε ενα φιλο σου. τι θελω να πω: πες οτι εχεις ενα φιλο, το Γιωργο. Τι συμβουλη θα εδινες στο Γιωργο αν ειχε ακριβως το προβλημα σου? Δωστου μια συμβουλη σαν φιλος που εισαι. Γραψτην σε ενα χαρτι και διαβασε την . Θα διαπιστωσεις πως του εδωσες μια συμβουλη που δε θα εδινες αμεσα στον ευατο σου. Και σαν φιλος του που (υποτιθεται) εισαι και τον αγαπας λογικα θα του εδωσες μια καλη/σωστη συμβουλη. Ε λοιπον εφαρμοσε την και για τον εαυτο σου!!! Επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβες τι εννοω (ετσι πως τα γραφω) θα σου πω πως την εμαθα αυτη την τεχνικη. Ο ψυχολογος που βλεπω φυσικα μου την ειπε. Γενικα εμενα το προβλημα μου στην αρχη ηταν οτι η κοπελα μου (που χωρισαμε) με απεριψε και εγω ειμαι αποτυχημενος γι αυτο το λογο. Αυτο πιστευα οσο χαζο και αν ακουγεται. Με ρωτησε αν ειχες ενα φιλο με το ιδιο προωλημα μπλα μπλα μπλα τι θα του συμβουλευες? Του απανταω: ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (οσον αφορα την κοπελα) ... αυτο δηλαδη το ειπα για το φιλο μου αλλα στην ουσια εδωσα συμβουλη σε μενα. Απο τοτε ειπα στον εαυτο μου οτι γενικα εκανα οτι καλυτερο μπορουσα σαν ανθρωπος που ειμαι....και αρχισα να ηρεμω, φιλε Γιαννη...

Θυμησου...η ζωη ειναι μικρη...ποσο θα ζησουμε ακομα...και ποσο ακομα θα ειμαστε νεοι για να απολαυσουμε τη ζωη στο επακρο..μην αφηνεις χρονο να περναει...εγω ειμαι ηδη 23 και δε καταλαβα πως περασαν τα χρονια...τις λυσεις σου μονος σου θα τις βρεις ακομα και 1000 ατομα να απαντησουν σε αυτο το ποστ. Εμεις μονο συμβουλες και κινητρα θα σου δινουμε...

Junior Member
    Παντως καλο ειναι να ρωτας οτι θελεις εδω.. ακομα καλυτερο ομως να μιλησεις με ατομα που σε αγαπανε ανευ ορων. Γιατι την αγαπη ανευ ορων 2 ατομα στη δινουν σε αυτη τη ζωη. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Ακομα και τα αδερφια μπορει να κρατανει κακιες... οι γονεις ομως ποτε... Οσο και αν δε μιλατε πολυ...αυτο το περιστατικο σου ειναι μια αφορμη..Ισως ειναι και το αποτελεσμα του οτι δεν ειχες καλη επαφη με τους γονεις σου. Γι αυτο σε εφεραν στη ζωη, για να σε μεγαλωσουν σωστα. Περιμενουν απο σενα να τους πεις τα προβληματα σου.

Senior Member
    Ναι αυτο ειναι το σωστο αλλα μερικες φορες αν.οχι τις περισσοτερες ειναι δυσκολο δεν ξερεις την αντιδραση τους ενω αλλες φορες νιωθεις αδυναμια γιαυτο που λες

Page 2 of 2 FirstFirst 12