συμπεριφερθηκα ασχημα στη δουλεια μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44
    Senior Member

συμπεριφερθηκα ασχημα στη δουλεια μου

Ειμαι δασκαλα και εχω φετος μια ταξη που ειναι παρα πολυ ζωηρα παιδια, ολο το χρονο μου εχουν βγαλει το λαδι, δεν ακουνε με τιποτα οτι και να κανω απλα αδιαφορουν. Εχω καλεσει και γονεις αλλα ειχε μονο παροδικο αποτελεσμα. Σημερα λοιπον τους εξηγησα οτι ειχα πολλα να παραδωσω γιατι παλευω να βγαλω την υλη και με πιεζουν ανωτεροι για αυτο. Στην αρχη λοιπον κλασσικα φασαρια αλλα ελεγχομενη, μετα πιο πολυ φασαρια, τους εκανα παρατηρηση ευγενικα, μετα λιο πριν τελειωσει το μαθημα συμπεριφεροντουσαν πιο ασχημα και περισσοτερα παιδια εκεινη τη στιγμη τους ειπα οτι καθε φορα με βγαζυν εξω απο τα ρουχα μου και με κανουν σκ..τα! Μετα απο τα νευρα μου πηγα να κλαψω. Ειναι παιδια γυμνασιου, πηγαν να γελασουν αλλα με ειδαν ετσι και σταματησαν. Εγω σοκαριστηκα που μιλησα ετσι, τοσα χρονια δεν μου εχει ξανατυχει τετοια ταξη. σκεφτομαι να παραιτηθω. Απορω με τον εαυτο μου που αντεδρασα ετσι.

Senior Member
    Καλησπέρα. Βασικά δεν κατάλαβα, τι είπες;

Banned
    Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    Ειμαι δασκαλα και εχω φετος μια ταξη που ειναι παρα πολυ ζωηρα παιδια, ολο το χρονο μου εχουν βγαλει το λαδι, δεν ακουνε με τιποτα οτι και να κανω απλα αδιαφορουν. Εχω καλεσει και γονεις αλλα ειχε μονο παροδικο αποτελεσμα. Σημερα λοιπον τους εξηγησα οτι ειχα πολλα να παραδωσω γιατι παλευω να βγαλω την υλη και με πιεζουν ανωτεροι για αυτο. Στην αρχη λοιπον κλασσικα φασαρια αλλα ελεγχομενη, μετα πιο πολυ φασαρια, τους εκανα παρατηρηση ευγενικα, μετα λιο πριν τελειωσει το μαθημα συμπεριφεροντουσαν πιο ασχημα και περισσοτερα παιδια εκεινη τη στιγμη τους ειπα οτι καθε φορα με βγαζυν εξω απο τα ρουχα μου και με κανουν σκ..τα! Μετα απο τα νευρα μου πηγα να κλαψω. Ειναι παιδια γυμνασιου, πηγαν να γελασουν αλλα με ειδαν ετσι και σταματησαν. Εγω σοκαριστηκα που μιλησα ετσι, τοσα χρονια δεν μου εχει ξανατυχει τετοια ταξη. σκεφτομαι να παραιτηθω. Απορω με τον εαυτο μου που αντεδρασα ετσι.
    Δυσκολη η δουλεια σου ... Δυσκολη και η ηλικια που εχεις να διδαξεις , δυσκολη και η εποχη μιας και τα περισσοτερα παιδια ειναι αλληλουιαααα!!
    Ουτε καν να το σκεφτεις να παραιτηθεις , απλα προσπαθησε οσα προβληματα και αν αντιμετωπιζεις ( ειδικα με τις φοβιες αν θυμαμαι καλα) να δωσεις λιγο κυρος στην προσωπικοτητα σου τουλαχιστο οσο αφορα την δουλεια σου.

Senior Member
    Τους ειπα οτι με εχουν κανει σκατα!!! Ντρεπομαι και να το γραψω!!

Banned
    το κανουν επειδη καταλαβαινουν οτι σε εκνευριζει αν τους διξεις οτι διασκεδαζεις με αυτο κ δε σε νιαζει θα σταματησουν σιγουρα
    εγω θυμαμαι μια καθηγιτρια παλια που γινοταν κοκκινη απ τα νευρα της κ οσο καταλαβαιναν οτι τσατιζετε τοσο ξεσαλωναν περισσοτερο αφου θυμαμαι μια μερα που πριν μπει στη ταξη συνενοηθηκαν ολοι μαζι κ χτυπαγαν παλαμακια ρυθμικα κ αυτη εγινε εξαλη...κ αυτοι το διασκεδαζαν...
    ειμαι σιγουρος για οσα σου λεω ακουσε με...

Senior Member
    Σοφάκι δεν ξέρω ποσα χρονια διδάσκεις, ωστόσο άδικα έχεις πελαγώσει. Τι θα πει κάνουν φασαρία και δεν ακούνε. Εσύ είσαι ο αρχηγός εκεί μέσα. Μην δείχνεις αδύναμη. Πολύ καλά έκανες και αντέδρασες έτσι,μην έχεις ενοχες,απλά την επομενη φορα πάρε μια βαθιά ανάσα και αντέδρασε με ψυχραιμία. Σκέψου από το σπίτι πως θα αντιδράσεις και βρες τους απροετοίμαστους. Συζήτησε το με τον προϊστάμενο σου και ξεκαθάρισε του ότι την επομενη φορα που θα δημιουργηθεί αυτό το party θα του στείλεις μαθητές που δεν αφήνουν να γίνει μάθημα. Είναι υπεύθυνος και υποχρεωμένος να επιληφθεί . Μετά μπες στην τάξη και με ήρεμο τρόπο πες τους ότι πολύ απλά έχεις σκοπό να αφήσεις κάποια άτομα στην ίδια τάξη και ο διευθυντής θα διώξει μερικούς από αυτούς από το σχολειό. Χωρίς να πεις ονόματα. Ο πρώτος που θα κάνει τον έξυπνο εννοείται ότι φεύγει καρφί στον διευθυντή παραδειγματικά. Περιμένουμε νέα σου.
    real eyes realise real lies

Banned
    εγω στη θεση σου θα τους ειρωνευομουν κ θα τους εδιχνα οτι εχω κανονικα οτι κ αν κανουν κ οτι κ αν πουν. ειμαι σιγουρος οτι ετσι θα σταματησουν αμεσως... παιρνω κ ορκο κ ολας γι αυτο που λεω. εχω μαθει πολυ καλα τη τακτικη τους..οσο σε πειραζει ενα πραγμα τοσο το κανουν επιτηδες.
    δε σε συμφαιρει να το παιξεις κακος μετα θα σε βλεπουν με μισο ματι
    για να επιβιωσεις παντου πρεπει να σαι τρελος η αναισθητος οσο εισαι ευσυνηδητος σε βγαζουν κλαρινο. α θες να γινει κατι ακου μονο εμενα σε αυτο το θεμα.

Senior Member
    Σοφάκι σε άλλες δουλειές είναι πολύ χειρότερα.
    Άκου και εμένα που ψάχνω δουλειά τώρα και παρακαλάω να μπω σε σχολείο.
    Είναι πλέον δύσκολο να μπεις ακόμα και ως αναπληρωτής...

Βρίσκω εύκολα μεν δουλειά αλλά δεν την παλεύω και έτσι έχω να δουλέψω από τον Ιανουάριο.
    Σαν δασκάλα σε πιέζουν λες να βγάλεις ύλη και τα άλλα δεν ακούν...

Εσύ κάνε παράδοση και όποιος θέλει να ακουσει πρώτο και δεύτερο θρανίο όποιος δε θέλει 3 θρανία πίσω ας κάνει πάρτι.

Στη δουλειά που ήμουν με πίεζαν να βγάλω στόχο. Όπως και σε πολλές δουλειές. Κάτι που όμως δεν εξαρτάται από την δουλειά σου δυστυχώς.
    Δηλαδή δεν φταίω εγώ αν πχ η τάδε εταιρία που προμοτάρει το μαγαζί μου είναι για τον π#$# και ο κόσμος δε θέλει να κάνει συμβόλαια σε αυτήν ;-)

Εμένα μου έλεγαν στο μήνα θέλω να κάνεις τόσα σταθερά, τόσα κινητά, τόσα ίντερνετ, τόσο τζίρο ανα ημέρα (για όλη την ομάδα) και τόσο ποσοστό συμπληρωματικών και εγγυήσεων και είχα έναν προιστάμενο πάνω από το κεφάλι μου (έναν για 9 πωλητές) να ακούει τα πάντα και κάθε μέρα να μας μαζεύει και να σου λέει "είσαι πολύ πίσω στο στόχο κυνήγα κόσμο" λες και φταις εσύ...

Τελοσπάντων μη μακρυγορώ σοφάκι βρες έναν τρόπο να την παλέψεις.
    Σκέψου πως σε 1 μήνα όλα θα τελειώσουν. Μακάρι.
    Ρε συ στο κατάστημα που ήμουν όσο ερχόταν οι γιορτές πηδιόμασταν πιο πολύ και έβλεπα καθηγητές που δεν δούλευαν και ΖΗΛΕΥΑ...

Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Και προετοιμασία και ύλη και και και...
    Εδώ ιδιαίτερο έκανα και με δυσκόλευαν γιατί δεν θέλαν...

Τώρα 30 άτομα ...
    Σκέψου όμως κάθε χρονιά νέα χρονιά νέα άτομα.
    Ακόμα και αν φέτος σου πήραν τον αέρα ένας μήνας έιναι θα περάσει...

Εσύ ήρεμα θα μπαίνεις στην αίθουσα με το κεφάλι ψηλά. Εσύ είσαι το αφεντικό. Η φτασμένη. Έχεις τελειώσει τις σπουδές σου, εργάζεσαι και γνωρίζεις το μάθημα.
    Αυτά είναι που πρέπει κάτι να μάθουν αλλιώς ας καταλήξουν στα χωράφια και στις οικοδομές. Χρησιμα επαγγέλματα.

Αυτό να τους πεις. ΑΝΟΙΧΤΑ.

"Παιδιά είτε παρακολουθήσετε είτε όχι εγώ το μάθημα θα το κάνω, την δουλειά μου την έχω, θα πληρωθώ και όλα καλά. Εσείς πρέπει να παλέψετε για να μπορείτε να διεκδικήσετε ένα καλύτερο αύριο και να μην γίνεται οικοδόμοι - γεωργοί ένα επάγγελμα το οποίο είναι εξίσου αξιόλογο με όλα τα άλλα αλλά αρκετά δύσκολο"

Αυτό πες τους σοφάκι μου και αν δε σε ακούνε κάντο φωτοτυπία σαν σλόγκαν και βάλτο στον πίνακα ανακοινώσεων.

Και εδώ μέσα θα βρεις ένα ενδιαφέρον βιβλιαράκι για τους μαθητές σου αν θες φωτοτυπία κάθε χρονιά επι 30-60 και δωράκι στους μαθητές. Και καλλόπιασμα και ποτέ δεν ξες και 1-2 να αγγίξει θα σου μειώσει λίγο τον φόρτο. Το "πως να αλλάξεις και να γίνεις άριστος μαθητής κτλ" και θα βρεις πιθανόν και άλλα ενδιαφέροντα
    http://vasilis-cholevas.weebly.com/

Σε λίγο έχω συνέντευξη για μια δουλειά που δεν θέλω.
    Πωλητής υπολογιστών κάτι που είχα υποσχεθεί πως δεν θα ξανακάνω αλλά βλέποντας φιλους μου άνεργους και βλέποντας τις άλλες επιλογές πχ σερβιτόρος χωρίς ένσημα και ασφάλεια λέω θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάω.

Και το λέω όχι γιατί είναι δύσκολη δουλειά ΟΚ σωματικά άπλα είσαι. Άνετος κυριλέ καθαρός σε περιβάλλον με κλιματισμό και τα συναφή αλλά το ψέμα στον κόσμο, η πίεση προς εσένα και από εσένα στον κόσμο κτλ

Ελπίζω αυτό το κατάστημα να έχει καλύτερη φιλοσοφία στάσης προς τον πελάτη αν και γνωρίζοντας το κατάστημα αυτό που βλέπω είναι χεσμένοι πωλητές ...

Να πω την αλήθεια πηγαίνοντας ευχόμενος να μη με πάρουν δε θα με πάρουν αλλα λέω ακόμα και να με πάρουν ας κάτσω 1 μήνα.
    Λίγα χρήματα και λίγα ένσημα συν λίγη προυπηρεσία από το τίποτα...

Banned
    Γεια σου Sofaki, θα μπορούσες να κάνεις και κάτι τελείως ριζοσπαστικό. Παρά το φόρτο της ύλης, να αφιέρωνες ένα κομμάτι της ώρας ή και όλη την ώρα για να συζητήσετε όλοι μαζί, με αφορμή το συμβάν. Πρώτα απ' όλα θα τους φανεί παράξενο, θα τους αιφινιδιάσεις έτσι. Που ξέρεις, μπορεί να ανταποκριθούν, να σε δουν με άλλο μάτι. Μπορείς να γράψεις το θέμα σου/θέματά σου στον πίνακα και να μιλήσετε. 'Η να βρεις έναν άλλο τρόπο προσέγγισης. Σίγουρα μπορεί να σου έχουν βγάλει το λάδι τα παιδιά όλη τη χρονιά, εσύ δείξε τους παρ' όλα αυτά ότι δε θέλεις να κλείσει η χρονιά με τέτοιο άσχημο κλίμα. Σου εύχομαι πραγματικά να βρεις μια λύση και ψυχραιμία όσο μπορείς.

Banned
    oσο κανεις καλα τη δουλεια σου κανεις δε σε υπολογιζει σε εχουν δεδομενο κ σε παραπετανε σκεφτονται αυτη θα επιμενει κ εμεις θα τη γραφουμε ενω οταν αδιαφορεις τους τραβας το ενδιαφερον.

Senior Member
    Καλησπέρα, να δώσω κάποιες λεπτομέρειες. Δεν δουλεύω σε δημόσιο σχολείο αλλά σε φροντιστήριο. Μπορεί να έχω λίγα παιδιά σχετικά 10, αλλά είναι η αίθουσα πιο μικρή δεν υπάρχουν θρανία κανονικά και ετσι δεν μπορώ να τους αλλάξω θέση για να μην έχουν επικοινωνία. Δηλαδή παντού όπου και να καθίσουν έχουν οπτική επαφή το ένα με το άλλο και καλά οτι βοηθά το πνεύμα συνεργασίας μέσα στο μάθημα. Πραγματικά όταν ξεκίνησα να δουλεύω πριν 6 χρόνια είχα τόση όρεξη, δεν ήθελα να έρθει το καλοκαίρι γιατί μου άρεσε πολύ η δουλειά μου. Βέβαια τότε δεν μου είχαν τύχει τέτοια περιστατικά γιατί εκανα σε πιο μικρες ηλικίες. Τωρα μου δίνουν μεγαλύτερες τάξεις και γίνεται αυτό το χάλι. Δεν ξέρω προφανώς κάπου θα φταίω και εγώ δεν λέω.Δεν έχω επιβλητική παρουσία αυτό το ξέρω. Ομως βλεπω οτι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν σέβονται κανέναν. Βλεπω πως συμπεριφέρονται σε όλους μεσα στο φροντιστήριο. Σήμερα είχα μάθημα μαζί τους πάλι. Τους ζητησα συγνώμη, μου ειπαν οτι εκεινοι πρέπει να μου ζητήσουν γιατί εφταιγαν. Μετα απο καμία ώρα πάλι τα ίδια, ημουν όμως πιο ψύχραιμη. Σκεφτηκα να τους πω να κάνουμε μια ανταλλαγή, αν είναι καλοί μεχρι το τέλος της χρονιάς να τους ανεβάσω ενα βαθμό το μεσο όρο. Ενα παιδί δεν ήρθε σήμερα, ενα κορίτσι και ελπιζω να μην έφταιγα εγώ. Αν τελικά μάθω οτι έκανε παραπονα πως να το χειριστώ;

Banned
    Σοφια σου απαντησα κ πριν οσο το παιζεις σκληρη τοσο θα σε αντιπαθουν δε σε συμφαιρει να τους πας κ πολυ κοντρα σταματα να το παιζεις κακια που προσπαθει να στροσει τους παντες εκτος οτι δε σου παει ειμαι σιγουρος οτι δεν εισαι ετσι πραγματικα.
    οσο σε βλεπουν να τσατιζεσε θα το διασκεδαζουν μονο με το χιουμορ τη βγαζεις καθαρη παντου κ με την αναισθησια.

Senior Member
    δεν το παιζω σκληρή απλά δεν γίνεται να κάνουν χαμό μεσα στο μάθημα. Δεν είναι ωραίο γιατί καταρχήν θα ακούγεται σε όλο το φροντιστήριο οτι γίνεται χαμός. Και με χιούμορ να το χειρίζομαι που το κάνω δεν καταλαβαίνουν και ξεσαλώνουν παραπάνω. Εχω απελπιστεί πραγματικά. Το καλό ειναι οτι τελείωνει αλλες 3 φορές θα τους δω και τέρμα. Απλα ανησυχω μην εκανε παραπονα η μαθητρια που ελειπε οτι δεν μιλησα καλά και τι θα πω για να απολογηθώ μετά στον ιδιοκτήτη.

Banned
    ΑΣτον τον αλεξανδρο να λέει ότι θέλει...Είναι σ άλλον κόσμο Φιλικά πάντα
    Εγώ θα σ έλεγα να προσπαθήσεις να π[είσεις τα παιδια, ότι άδικα δίνουν τα λεφτά οι γονείς τους εφόσον έρχονται μόνο και μόνο για άλλο λόγο...
    Και να είσαι μια με τα νερά τους και μια να σοβαρεύεις ....

Δεν νομίζω να είπε κάτι στον ιδιοκτ απλά έτυχε να λείπει.... μην αγχώνεσαι

Senior Member
    ευχαριστώ για την απάντηση σου superboy το εχω κανει και αυτο, τους εχω πει πολλες φορες οτι αν δεν εχουν ορεξη για μαθημα να μην ερχονται να καθονται σπιτι τους... Ειλικρινα το μονο που με απασχολει ειναι να μη βγω και κακια απο πανω μετα απο ολα αυτα που εχω περασει απο αυτους φετος.

Page 1 of 3 123 LastLast