Results 1 to 15 of 15
Thread: φόβος για την αντιπαράθεση
-
06-05-2015, 23:51 #1
φόβος για την αντιπαράθεση
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα μια συμβουλή, από όποιον θεωρεί ότι μπορεί να με βοηθήσει και έχει τη διάθεση να το κάνει. Εδώ και μια βδομάδα κάνω ένα "δοκιμαστικό" για μια δουλειά. Η δουλειά αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις σπουδές μου. Πρόκειται για θέση πωλήτριας σε μαγαζί, ενώ έχω πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό. Εν πάση περιπτώσει, δεν με πειράζει και τόσο αυτό, γιατί είναι η γενική κατάσταση στην Ελλάδα και χρειάζομαι τη δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι εκεί μου φέρονται απαίσια, πολύ απαξιωτικά και με αβεβαιότητα εδώ και τόσες μέρες για το αν θα με κρατήσουν. Εγώ, όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις (και όχι μόνο επαγγελματικής φύσης), δεν μιλάω καθόλου, γιατί κάθε φορά που μου κάνουν παρατηρήσεις ή κριτική, "παγώνω". Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου καθόλου και νιώθω πολύ άσχημα όταν γυρίζω σπίτι, κλαίω και στενοχωριέμαι εξαιτίας της ανικανότητάς μου να αρθρώσω λόγο. Πραγματικά δεν ξέρω τι με πιάνει, δεν είναι τόσο ότι έχω ανάγκη τη δουλειά, γιατί, όπως προείπα, έχει συμβεί άπειρες φορές. Απλά είναι κάτι σαν φόβος που με πιάνει, για το πόσο χειρότερα μπορεί να ακούσω αν αντιμιλήσω. Είναι σαν να είμαι φυλακισμένη μέσα στο κεφάλι μου. Έχω βαρεθεί να νιώθω τόσο χάλια για τον εαυτό μου και να ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα καλύτερες συνθήκες σε πολλές περιπτώσεις, αν απλά υπερασπιζόμουν λίγο τα θέλω και τις ανάγκες μου. Γενικά, θεωρώ ότι είμαι αρκετά έξυπνο και ικανό άτομο και στην ηλικία μου (33), είναι απαράδεκτο να έχω τόσα άλυτα θέματα. Επίσης, να προσθέσω ότι με τη οικογένειά μου μόνο, δεν είμαι έτσι. Στους δικούς μου μιλάω και μάλιστα η αδερφή μου, γνωρίζοντας το ταμπεραμέντο μου, θεωρεί απαράδεκτο όλο αυτό που παθαίνω με τους υπόλοιπους. Παρακαλώ, τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ πολύ όποιον πήρε το χρόνο να διαβάσει..
- 07-05-2015, 00:17 #2
Χρειαζεται να καλλιεργησεις αυτο που στην ψυχολογια λεγεται διεκδικητικοτητα. Αν θες να σου προτεινω καποια βιβλια στο θεμα και τροπους. Δεν ειναι τυχαιο οτι σε ατομα δικα σου που εχεις το θαρρος μπορεις να απαντησεις αν χρειαστει ενω δυσκολευεσαι σε αλλα πλασια. Πολλοι ανθρωπο ειναι ετσι παντως, μονο πρωτοτυπο δεν ειναι αυτο που περιγραφεις.
07-05-2015, 08:07 #3
ευχαριστώ για την απάντηση. ναι, θα ηθελα να μου προτείνεις οτιδήποτε θεωρείς ότι μπορεί να με βοηθήσει. είναι τόσο απλό όταν το περιγράφεις και σ εμένα φαίνεται βουνό..
07-05-2015, 11:36 #4
Γεια σου και απο εμενα. Δεν καταλαβα τι εννοεις οτι ειναι απαραδεκτο στην ηλικια σου να εχεις αλυτα θεματα. Η ηλικια λογο ωριμοτητας παιζει ρολο μεχρι ενος σημειου απο εκει και περα ειναι θεμα ψυχολογιας και αυτοεκπαιδευσης νομιζω η αντιμετωπιση του προβληματος σου και οχι ηλικιας. Κατα τα αλλα απο αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους να περνανε καποιοι συνανθωποι μας το θεμα σου δεν νομιζω να ειναι τοσο σοβαρο οχι φυσικα οτι δεν χρηζει αντιμετωπισης. Νομιζω πως το καλυτερα ειναι να ψαχτεις μονη σου σε αυτο.
07-05-2015, 12:19 #5
κοιτα που φτασαμε.
να εχεις πτυχιο πανεπιστημιακο και να σου κανουν δοκιμαστικα οι μαμελουκοι για να παρεις μια δουλεια πωλητριας...
η δουλεια που κανεις αυτο το δοκιμαστικο διαστημα, πληρωνεται αγαπητη μου η θα πληρωθεις αν γινεις μονιμη?
07-05-2015, 16:52 #6
Γεια σου φλοκ, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω. Συμφωνώ ότι από μια ηλικία και μετά, είναι απόλυτα δική μας ευθύνη το τι μας συμβαίνει, εκτός, βέβαια, κι αν πρόκειται γα κάτι παθολογικό..Οπότε είμαι αδικαιολόγητη που δεν έχω καταφέρει να λύσω τα θέματά μου. Δυστυχώς από εκεί που προήλθε αυτό το θέμα, έχουν έρθει και άλλα. Στο παρελθόν είχα πάθει και κατάθλιψη και καθυστέρησα τις σπουδές μου. Επίσης, η αυτοπεποίθησή μου δεν είναι και στα καλύτερά της. Το ξέρω ότι τέτοια μικροθέματα απασχολούν πολύ κόσμο, ωστόσο αν τα έχεις, είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις. Μεγάλωσα με μια επικριτική μητέρα, με λεκτική κακοποίηση και έναν πατέρα απών(όχι κυριολεκτικά αλλά επί της ουσίας). Ψάχνομαι με τον εαυτό μου από πολύ νεαρή ηλικία, γι' αυτό με θεωρώ απαράδεκτη. Αυτό το θέμα το μοιράστηκα με εσάς γιατί είναι πρακτικό και με χαλάει πολύ αυτό τον καιρό. Δεν θέλω να βγουν στη επιφάνεια και άλλες σκέψεις, που χρόνια τώρα προσπαθώ να κρατάω περιορισμένες. Σόρυ για την πάρλα...
07-05-2015, 16:58 #7
Remedy, ναι, ξέρω πολλά παιδιά στην ίδια και χειρότερη κατάσταση..δυστυχώς. Όχι, δεν πληρώνεται και προσπάθησα και σήμερα να μαζέψω όλο μου το θάρρος για να τους πω ότι δεν θα συνεχίσω να πηγαίνω αν δεν γίνει πρόσληψη, αλλά δείλιασα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς φοβάμαι. Πάντως όχι το μη χάσω τη δουλειά. Κάτι που δεν μπορώ να εντοπίσω. Είναι τόσο passive-aggressive από μέρους μου και νευριάζω με τον εαυτό μου.
07-05-2015, 18:05 #8
το φανταστηκα.. δεν στο ρωτησα τυχαια, θα σου εξηγησω, παρακατω.
πες μου αν θελεις, οταν σου φερονται αυτοι οι μπαμπουινοι απαξιωτικα, σε κανουν κατα βαθος να αμφιβαλεις για τις ικανοτητες σου, ή ολη σου η στεναχωρια ειναι που δεν τολμας να τους βαλεις στην θεση τους, ενω ξερεις τι αξιζεις?
07-05-2015, 18:24 #9
Eυα οταν ξαναμπεις στειλε μου ενα μειλ για να σου πω λεπτομερειες για τα βιβλια.
07-05-2015, 18:29 #10
Ναι νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά. Και σκέφτομαι «δεν μπορεί δίκιο θα έχουν» ή «μάλλον ξέρουν κάτι παραπάνω». Πρώτα εγώ αδικώ τον εαυτό μου. Τι να κάνω;;χρειάζομαι μια συμβουλή..ευχαριστώ πολύ..
07-05-2015, 19:06 #11
δεν χρειαζεσαι συμβουλες. ξερεις πολυ καλα τι σου γινεται. ολα θα τα βρεις μεσα σου.
γνωμη θα σου πω, οχι συμβουλη.
κατ αρχας, μιας και ανησυχεις ακομα και για τις ικανοτητες σου λογω αυτων των ηλιθιων, να ξερεις οτι αυτο που κανουν ειναι συστηματικο κολπο μερικων γελοιων που προσπαθουν να εκμεταλλευτουν την κριση και την ανεργια τοσων απελπισμενων ανθρωπων.
εφοσον δεν πληρωνουν το δοκιμαστικο διαστημα οι πιθηκοι αυτοι, αυτο που κανουν ειναι να αλλαζουν προσωπικο καθε μηνα, εβδομαδα, δεν ξερω ποσο ειναι αυτο το διαστημα της δοκιμης, με αποτελεσμα να εχουν μονιμα προσωπικο, εντελως δωρεαν...
αυτο που προσπαθω να εξηγησω, ειναι οτι το κλιμα απαξιωσης και οι πιεσεις που σου ασκουν, ειναι απολυτως προμελετημενες και το κανουν με ολους, προκειμενου ειτε να τους κανουν πιο αποδοτικους, ειτε να τους οδηγουν σε παραιτηση η και απομακρυνση προς την ληξη του δοκιμαστικου, για να φερουν τους επομενους.
μην μασας.
αν μεν σε ενδιαφερει η δουλεια, κανε οτι δεν ακους και κοιτα τους ανεκφραστα και με ψυχραιμια (κατατονία styl).
αν δεν σε ενδιαφερει η δουλεια, αλλα μονο αυτο που σου κανουν, κανε τους πειραματοζωα. κανε ασκηση θαρρρους. ετοιμασου, σκεψου τα γραψε τα να τα μαθεις απ εξω να μην δισταζεις, κανε προβες και μετα μαζεψε μια μερα κι αλλους εργαζομενους της συμφορας να σε χειροκροτουν και ξεχεσε τους δημοσιως για κανενα τεταρτο, τραβα κι ενα βιντεο να εχεις να σε θυμασαι , φτυστους στα μουτρα και φυγε με το κεφαλι ψηλα.
πηγαινε μετα στην επιθεωρηση εργασιας και τραβα και μια καταγγελια. καποια γαμουπηρεσια πρεπει να λειτουργει ακομα στο κωλοκρατος. αυτο που κανουν με τα απληρωτα δοκιμαστικα ειναι παρανομο.
08-05-2015, 01:33 #12
Ευχαριστώ πολύ για την ενθαρρυντική απάντηση. οι άνθωποι αυτοί είναι γνωστοί της μητέρας μου και υποτίθεται ότι έψαχναν ένα άτομο εμπιστοσύνης για το μαγαζί τους. Οπότε η δουλειά αυτή εμφανίστηκε σαν «ευκαιρία», την οποία θα «ήμουν χαζή να μην αρπάξω». Να φανταστείς είμαι τόσο δειλή που δεν τολμώ να τους πω ότι δεν θέλω να πηγαίνω κι άλλες μέρες τζάμπα να τους εξυπηρετώ. Η κατάσταση μου δημιουργεί πολύ άγχος..αυτό που περιγράφεις, πάντως, με το βρισίδι είναι πολύ ικανοποιητική εικόνα. Για μένα είναι στη σφαίρα του αδύνατου.
08-05-2015, 05:23 #13
Συμφωνω απολυτα! Ετυχε και στην αδερφη μου το ιδιο ακριβως. Εκεινη λογω χαρακτηρα αδυνατουσε να πει το οτιδηποτε και οταν γυρνουσε σπιτι μας εβαζε να την παρηγορησουμε. Τελικα αυτοι οι ανθρωποι το ειχαν συστημα να αλλαζουν υπαλληλους στο δοκιμαστικο σταδιο για να αποφυγουν τος πληρωμες. Την καναμε χρυση να κανει καταγγελια. Καθισαμε και ψαξαμε τις κινησεις που πρεπει να κανει και δεν εκανε τιποτα. Δεν ηθελε να μπλεξει οπως ελεγε γιατι δεν την απασχολουσε τοσο ο μισθος αλλα το αθλιο περιβαλλον. Οταν την διωξανε ηταν ανακουφιση για εκεινη. Εβα!!! Κοιταξε τα πραγματα ειναι προσχεδιασμενα. Σε λιγο καιρο θα σε διωξουν στανταρ κι εσυ θα το ριχνεις στο οτι δεν ησουν καλη και δεν σε κρατησαν, τουλαχιστον αυτη την εντυπωση θα εχεις υποσυνειδητα αν οχι συνειδητα.
08-05-2015, 11:28 #14
Νομιζω Ευα οτι η καταθλιψη του παρελθοντος δεν εχει σχεση με ολο αυτο. Μαλλον ειναι αδυναμια χαρακτηρα αν και αυτο ειναι πολυ γενικο, απο εκει και περα βλεπω οτι χαρακτηριζεις τον εαυτο σου απαραδεκτο αδικαιολογητο κλπ. Ψαξε καλυτερα μεσα σου να βρεις γιατι σου συμβαινει οτι σου συμβαινει. Ελπιζω να εισαι καλα πια απο το θεμα καταθλιψης και κοιτα καποια στιγμη και τα προτερηματα που εχεις σαν ανθρωπος. Y.Γ Καμια παρλα φορουμ συζητησης ειναι :)
12-05-2015, 03:51 #15
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..να είστε καλά. :)