Results 1 to 15 of 37
Thread: Αγχος
-
14-05-2015, 20:54 #1
Αγχος
Το τελευταίο διάστημα αγχώνομαι πολύ. Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιώ, το άγχος υποβόσκει με αποτέλεσμα να παθαίνω κάτι σαν μίνι κρίσεις πανικού.
Βέβαια τα τελευταία δυο χρόνια τραβάω μεγάλα ζόρια, οπότε επόμενο είναι.
Φαρμακευτική αγωγή δεν παίρνω και η ερώτηση μου είναι η εξής: αφεψήματα τύπου βαλεριάνας, μελισσόχορτου κλπ κάνουν κάτι;
Εχω μικρό παιδί και δεν θα 'θελα κάτι σοβαρότερο μιας και πρέπει να είμαι διαθέσιμη εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν με παίρνει για ηρεμιστικά κλπ
- 14-05-2015, 21:24 #2
να σου πω εγω τα δικα μου κι αμα σε αρεσουν τα ακουσ πρεπει να μειωσεισ τα ερεθισματα που ερχονται στο κεφαλι σου
δλδ πεσ οτι κανεισ δουλειεσ και εχεισ ανοιχτη τηελοραση αυτο σ φερνει υπερενταση μακροπροθεσμα το ιδιο και το ραδιο
να κοιμασαι καλα οταν πεφτεισ για υπνο οχι τηλεοραση πριν τον υπνο πρεπει να μαθεισ να χαλαρωνεισ μονη σου κι οχι να λεσ θα δω λιγο τηλεοραση να ξεχαστω επισησ εχεισ ενα μωρο παιδι ολη μερα ασχολεισαι με αυτο ειναι λογικο να μη κοιμασαι καλα να εισαι κουρασμενη κλπ
ειναι λογικο αυτο που σου συμβαινει δεν ειναι παραλογο εγω πιστευω οτι κανεισ περισοτερα απο αυτα που αντεχεισ και μακροπροθεσμα αυτο ειναι προβλημα οταν δουλευεισ ολη μερα γτ και το παιδι δουλεια ειναι πρπει να κρατιεσαι ψυχραιμη χωρισ δραματοποιηση χωρισ νευρα με οση περισοτερη ηρεμια γινεται και οι δουλειεσ τ σπιτιου με μετρο οχι ολεσ μαζι και με αγχοσ να προλαβεισ δε ξερω και γω τι
τεσπα ελπιζω να βοηθησα αντρασ ειμαι αυτα θα σ ελεγα σαν φιλοσΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
14-05-2015, 21:41 #3
elis ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, βοήθησες γιατί μ' έκανες και ένοιωσα αισιόδοξη.
Δεν μπορώ να κοιμάμαι καλά, ο συνεχόμενος ύπνος είναι κάτι που έχω να βιώσω χρόνια. Γι' αυτό θέλω να δοκιμάσω τα βότανα.
Εχω και τις εμμονές με τα τσεκαρίσματα (κλείδωσα; τσεκ και τσεκ και τσεκ) κουραστικά όλα αυτά.
Η μουσική με βοηθάει πολύ. Ο,τι και να κάνω, σπίτι, στο δρόμο, πάντα μουσική.
14-05-2015, 22:24 #4
15-05-2015, 01:32 #5
Soulfly τη νταμιάνα δεν τη γνώριζα καν. Τον λυκίσκο και την πασιφλώρα, ακουστά.
Ξεκινώ μ' αυτά λοιπόν. Ευχαριστώ.
15-05-2015, 01:37 #6
Εγώ έπεινα πράσινο τσάι τ βουνού από τα χύμα
15-05-2015, 12:26 #7
Πίνω πράσινο τσάι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά αυτό δεν προσφέρεται για χαλάρωση γιατί έχει (μικρή έστω ποσότητα) καφεϊνης.
15-05-2015, 12:28 #8
Να κάνω και μια άλλη ερώτηση, άσχετη με τα βότανα. Εχω (για ώρες ανάγκης) λίγα χάπια ζάναξ. Τα οποία όμως κοντεύουν να λήξουν, μιας και τα παίρνω σπάνια.
Μπορώ να τα πάρω για ένα χρονικό διάστημα μετά τη λήξη τους, δυο μήνες πχ αν χρειαστεί ή να τα πετάξω;
15-05-2015, 13:10 #9
Για χαπια δεν ξερω τι συμβαινει, τα μονα φαρμακα που εχω παρει ηταν Otrivin ρινικη γελη 2 μηνες αφου εληξε και βαζελινη (αν και δεν το λες φαρμακο) ... 4 χρονια αφου εληξε. Επισης γαζες εμποτισμενες με αντιβιωση (τις γνωστες Fucidin) 2 χρονια αφου εληξαν. Για τα χαπια ομως δεν θα το ρισκαρα και δεν θα στο προτεινα. Καλυτερα πανε σε ενα ΚΨΥ να σου γραψει καινουργια.
Οσο για το τσαι που λετε, αλλο το πρασινο, αλλο του βουνου. Κανενα δεν ενδυκνειται απο τα 2 για υπνο. Το πρασινο ειναι αφεψημα οπως ειναι ο καφες, ενω του βουνου ειναι βοτανο για κρυωματα και τετοια πραγματα. Βαλεριανα ειχα δοκιμασει και γω δεν εκανε τιποτα. Το μελισοχορτο με ειχε βοηθησει και το παλιο καλο χαμομηλι.
Πλεον ομως δεν τα χρησιμοποιω γιατι εχω μεγαλο αποθεμα απο Xanax, και τηα χρησιμοποιω οποτε δεν μπορω να κοιμηθω και ειναι πραγματικα αναγκη να κοιμηθω νωρις. Δεν τα παιρνω για πλακα, γιατι συνηθως την επομενη μερα δεν μπορεις να κοιμηθεις με τιποτα, εκτος και αν εισαι εξουθενωμενος σε σημειο που αδυνατεις να σκεφτεις και τα πιο απλα πραγματα απο την κουραση.
15-05-2015, 15:17 #10
stefamw o γιατρός μου γράφει ένα πακέτο το χρόνο xanax, τα κόβω στη μέση και μού φτάνουν, μιας και τα παίρνω σπάνια.
Επειδή περίσσεψαν και λήγουν, γι' αυτό αναρωτήθηκα μιας και τα χάπια είναι κόμπακτ και δεν αλλοιώνονται όπως ένα σιρόπι πχ.
Δίκιο έχεις όμως, τι να το ρισκάρω; Οπότε τα ζαναξάκια πάνε για πέταμα.
Το χαμομήλι δεν το σκέφτηκα καν και υπάρχει ήδη στο ντουλάπι. Να 'σαι καλά
15-05-2015, 17:29 #11
Σαν χρηστης Xanax δεν ξερω αν θα σε πιασει ομως. Πριν χρησιμοποιησω Xanax το χαμομηλι εκανε μια χαρα τη δουλεια του. Αν επιλεξω χαμομηλι πλεον, θελω 2 φακελακια τουλαχιστο να κατσουν για κανα 20 λεπτο στο νερο, απο τα 7 λεπτα που γραφει στη συσκευασια.
Εσενα καλα κανει και σου γραφει μια φορα το χρονο, εμενα μου εγραφε καθε μηνα που πηγαινα ή οποτε τυχαινε να παω τελος παντων χωρις παρακαλια. Ευτυχως κανω συνετη χρηση οποτε χρειαζεται πραγματικα.
15-05-2015, 18:48 #12
Κι εγώ, όποτε χρειάζεται, εξ ου και το ετήσιο κουτί. Δεν φοβάμαι την εξάρτηση, αυτό που φοβάμαι είναι μήπως τα συνηθίσω και δεν με πιάνουν.
Τα βότανα πιστεύω θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Να χαλαρώνω λίγο, αισθάνομαι έντονη πίεση το τελευταίο διάστημα. Διαβάζω, βλέπω ταινίες, ασχολούμαι με διάφορα και σφίγγω τα δόντια.
Απόψε έχει χαμομήλι λοιπόν και στο επόμενο βήμα ν' αγοράσω και τα υπόλοιπα.
15-05-2015, 21:30 #13
τα φυτικα μην τα φοβασαι! δεν ειναι εξαρτησιογονα και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να σε βλαψουν απο την στιγμη που δεν ακολουθεις καμια φαρμακευτικη αγωγη!
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
16-05-2015, 13:10 #14
66psy ναι, ευτυχώς. Προμηθεύτηκα πάντως όσα φυτικά βρήκα. Αντε να δούμε.
24-06-2015, 18:51 #15