Καταπιεστικοί γονείς και σχέση με κοπέλα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    Senior Member
    Quote Originally Posted by llook305 View Post
    Οσο για την κοπέλα πες ότι κάποια στιγμή γίνεται κατι δε θα θέλει να γνωρίσει την παρέα μου? τοτε τι θα της πω?? Ξερεις δεν έχω φίλους λόγω της μαμάς μου???
    Μέχρι να γίνει αυτό το κάτι, φρόντισε να φτιάξεις λίγο τη ζωή σου σε σχέση με τους γονείς σου. Βήμα βήμα ξεμπλέκεις καταστάσεις, μην είσαι ανυπομόνος. Έστω και τώρα ξεκίνα την "επανάσταση" που λέγαμε, μετά φτιάξε τις σχέσεις σου με τους φίλους σου και η κοπέλα θα ρθει. Και πάνω από όλα, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, και νιώσε κυρίαρχος του εαυτού σου. Good luck!

Senior Member
    na προσπαθήσω να βρω αν και όπως είναι η κατασταση είναι δυσκολα τα πραγματα αλλα πες ότι βρισκω.Με τα 200-300 το μηνα που θα μυ δινουν και αν μου τα δινουν κι αυτά θα μπορεσω πχ να μεινω μονος? Δε νομιζω.Για δουλεια το εχω σκεφτει αλλα με το που τους πω ότι ψαχνω θα εχουμε ξανα τις ιδιες καταστασεις, καθως παντα οι γονεις μου πιστευαν ότι επρεπε να είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε σχολειο-σπουδές. Αλλα και τις γνωστες καταστάσεις να μην έχουμε θα μου πουνε πάρε πρώτα πτυχίο και μετά
    δεν θα σηκωθεις να φυγεις με τα 200-300, αλλα θα εχεις εναν βαθμο αυτονομιας ωστε να μην χρειαζεται να παιρνεις αδεια για να πιεις εναν καφε με τους φιλους σου η την κοπελα σου.
    απο την αλλη, με την δουλεια (και δεν σου κρυβω, και με το ζορι που θα τραβηξεις) θα "ψηθεις" λιγο παραπανω στην ζωη κι αυτο θα σε βοηθησει να αρχισεις να νοιωθεις πιο αυτοδυναμος. θα γνωρισεις κι αλλο κοσμο, περα απο το θερμοκηπιο του σχολειου και θα κινεισαι πιο ανετα. απο την αλλη θα κανεις ισως καποιες γνωριμιες για καλυτερες δουλειες στο μελλον, με περισσοτερα λεφτα.
    προσπαθησε το, αξιζει τον κοπο.

στην κοπελα δεν θα πεις τιποτε. προσπαθησε να πεις οσο το δυνατον λιγοτερα ψεματα.
    πες οτι ειχες καποιες φιλιες στο σχολειο ,με τις σπουδες χαθηκατε και δεν εχεις ιδιαιτερα στενες φιλιες τωρα.που δεν πρεπει να ειναι και ψεμα, ισχυει πανω κατω για ολους τους φοιτητες.
    προσπαθησε να γνωριστειτε οι δυο σας. οι παρεες ειναι για κοινωνικο σταδιο μιας γνωριμιας, οχι ερωτικο. οταν πρωτογνωρισεις καποιον, αν σου αρεσει:rolleyes: το μονο που σκεφτεσαι ειναι να ειστε οι δυο σας. οταν τον τρεχεις σε καφεδες με φιλους, δεν σου κολλαει το πραγμα:rolleyes:

Junior Member
    Κυριος του εαυτου μου παλευω να αισθανθώ αλλα πόσο όταν αλλοι παοφασιζουν για μενα. Εχω και χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφατου γεγονότος για το οποίο έπρεπε να λάβω απόφαση ΜΟΝΟ εγώ και την έλαβαν εκέινοι και μου το ανακοίνωσαν όταν πια δε μπορούσα να αρνηθώ. Δε μπορώ να αναφέρω τι εγινε ακριβώς γιατι είναι πολύ χαρακτηριστικό και επειδή μπαίνουν και γνωστοί μου στο φόρουμ (αυτοι μου το συστησαν) δε θα ηθελα να καταλάβουν ποιος είμαι. θα μου πειτε τωρα να αρνιόμουν και να γίνονταν οι γνωστές φασαρίες... οκ αλλα είχα πάντα στη ζωή μου τη στρβλη ίσως αντίληψη ότι δεν ηθελα οι αλλοι να υποφέρουν εξαιτίας μου. Και θα μου ξαναπείτε ότι για να μην υποφέρουν οι άλλοι θα υποφέρω εγω και θα έχετε δίκιο. Για κατι που εγραψε κάποιος παραπάνω για μια γνωστή του που ηθελε όλοι να ασχολούνται μαζί της , πιστεύω ότι το αντιθετο συμβαίνει με τη μητέρα μου: θελει εκείνη να ασχολείται με όλους τους άλλους

Senior Member
    φυγε απο το σπιτι για λιγες ημερες και πανε μεινε σε εναν φιλο σου..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Κυριος του εαυτου μου παλευω να αισθανθώ αλλα πόσο όταν αλλοι παοφασιζουν για μενα. Εχω και χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφατου γεγονότος για το οποίο έπρεπε να λάβω απόφαση ΜΟΝΟ εγώ και την έλαβαν εκέινοι και μου το ανακοίνωσαν όταν πια δε μπορούσα να αρνηθώ. Δε μπορώ να αναφέρω τι εγινε ακριβώς γιατι είναι πολύ χαρακτηριστικό και επειδή μπαίνουν και γνωστοί μου στο φόρουμ (αυτοι μου το συστησαν) δε θα ηθελα να καταλάβουν ποιος είμαι. θα μου πειτε τωρα να αρνιόμουν και να γίνονταν οι γνωστές φασαρίες... οκ αλλα είχα πάντα στη ζωή μου τη στρβλη ίσως αντίληψη ότι δεν ηθελα οι αλλοι να υποφέρουν εξαιτίας μου. Και θα μου ξαναπείτε ότι για να μην υποφέρουν οι άλλοι θα υποφέρω εγω και θα έχετε δίκιο. Για κατι που εγραψε κάποιος παραπάνω για μια γνωστή του που ηθελε όλοι να ασχολούνται μαζί της , πιστεύω ότι το αντιθετο συμβαίνει με τη μητέρα μου: θελει εκείνη να ασχολείται με όλους τους άλλους
    αν μπαινουν εδω οι φιλοι που σου συστησαν το φορουμ, ειναι ηδη πολυ χαρακτηριστικα οσα λες...

εμ! αυτο θα σου πουμε! τι να σου λεγαμε? (το υπογραμμισμενο).

λουκ, ολα ειναι επιλογες σ αυτη την ζωη.
    χαζος, σιγουρα δεν εισαι.
    σιγουρα κι εσυ (που ταλαιπωρεισαι) ζυγιζεις την ελευθερια και την βουληση σου απο την μια και την υποταγη απο την αλλη μαζι με την ησυχια σου απο τις αντιδρασεις των γονιων και προς το παρον η ζυγαρια γερνει προς την ησυχια.
    οταν γειρει προς την αλλη, ξερεις καλα τι να κανεις. το θεμα ειναι να γειρει...

Senior Member
    Θα συμφωνήσω με τη Remedy. Η ελευθερία σου είναι μερικοί καυγάδες μακρυά. Δηλαδή θα έρθει όταν κάνεις την επανάστασή σου. Αλλά προς το παρόν βολεύεσαι με την τωρινή κατάσταση γιατί δεν θες να συγκρουστείς. Αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα πραγματικά. Αύριο που θα έχεις μάθημα πήγαινε κανονικά και μετά πήγαινε για ένα καφέ με τα παιδιά από τη σχολή. Αν σε πάρει πες της είμαι έξω για ένα καφέ. Σοβαρά τώρα τι μπορεί να σου κάνει; Αν αρχίσει τη γκρίνια όταν πας σπίτι κλείσου στο δωμάτιό σου και βάλε μουσική. Επίσης ξεκίνα να λείπεις παραπάνω ώρες από το σπίτι. Πες ότι πας βιβλιοθήκη να διαβάσεις για την εξεταστική. Πήγαινε αλλά κάνε κι άλλα πράγματα.

Junior Member
    Ειναι αυτοι οι καυγαδες οι φονες και τα κλαματα μη μπλεξω κτλ. Μεχρι προτινος ετσι ηταν αλλα η ζυγαρια εχει αρχισει να γερνει προς την αλλη για αυτο ειμαι εδω και το παλευω

Junior Member
    Παιδιά Γυρνωντας απ τη σχολη τους λεω θα παω για καφε με την παρεα μου από τη σχολη. Παραδόξως δεν είχαμε κλαματα ισως επειδή απλα το ανακοινωσα. Αλλα εκει ξεκινησε ο πρωτος γυρος ανακρισης τα γνωστα με ποιους, που θα πατε, τι ωρα, ποσοι θα είναι κτλ. Στις περισσοτερες παντησα με την τακτικη της δημιουργικης ασαφειας του βαρουφακη πχ δεν ξερω ποσοι θα ειμαστε μπορει μερικοι να μην καταφερουν να ερθουν και τετοια.Μετα από κανα 5λεπτο όμως ηρθε ο 2ος γυρος ανακρισης λογικα μετα από παρασκηνιακη συμφωνια μεταξυ των δικων μου με τον πατερα μου αυτή τη φορα να παιζει το ρολο του κακου μπατσου. Αρχισε δηλ. με το γνωστο τροπο να με ρωτα που ξερω τα παιδια που θα βγω, ποσο καλα τα ξερω, αν είναι οργανωμένοι σε κομματα, να μην καπνισω τπτ, αν εχω δοκιμασει ποτε ναρκωτικα, να προσεξω τι θα πιω κτλ.
    Ετσι Χθες το μεσημερι βγηκαμε με τους φιλους μου. Πηραν 3 φορες τηλ να δουν που ειμαι κα τι κανω(φυσικα εβγαινα εξω δε μιλουσα μπροστα στη παρεα μου) για να μην πουμε για τα μηνυματα. Και μολις γυρισα σπιτι το απογευμα φυσικα αρχισε η ανακριση αν και οφειλω να ομολογησω οτι ηταν διπλωματικη. Μαλλον ψαρεμα δλδ. Και λεω κι εγω ας το παω διπλωματικα να βαλω λιγο νερο στο κρασι μου. Τους ειπα που ειμασταν, ποσοι ημασταν. Αρχισαν βεβαια βλακειες για κομματα και ιστοριες. Αλλα τελικα εκανα μεγαλη βλακεια που τους το ειπα καθως εφτασαν να ψαξουν μεχρι και το μαγαζι που κατσαμε στη γλυφαδα μηπως τους ειπα ψεματα και ημουν αλλου. ημαρτον δηλ η κατασταση ειναι δραμα. Πρεπει μονιμως να μου κανουν ελεγχο για τα παντα

Junior Member
    επισης παιδιά θα ηθελα να με συνβουλεψετε πως να διαχειριστω ένα επιπλέον θεμα που προεκυψε. Η κοπελα για την οποια σας μιλησα μενει στα Καμμένα Βούρλα και προτεινε στην παρεα μου το καλοκαιρι να παμε εκει μια εκδρομη ισως και να μεινουμε μια μερα. Όπως καταλαβαίνετε θέλω να παω, αλλα σημερα που εκανα μια κρουση στους γονεις μου (μεσες ακρες μη φανταστείτε φοβερα πραματα του τυπου "μπορεί για το καλοκαίρι να κανονίσω κατι με αυτή την παρέα" εκεινοι ηταν ιδιαιτερα αρνητικοι ξεκοψαν ότι δε θα με αφησουν ευκολα να παω. Θα ηθελα τις συμβουλες σας πως να το διαχειριστω το θεμα ωστε να καταφέρω να πάω. Ευχαριστω εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Page 3 of 3 FirstFirst 123