Results 1 to 3 of 3
Thread: βοήθεια...
-
04-05-2015, 16:01 #1
βοήθεια...
Καλησπέρα.. Είμαι 16 στα 17 έτη και εδώ και ένα χρόνο περίπου παρουσιάζω συμπτώματα βουλιμίας αφού σχεδόν κάθε φορά που τρώω πηγαίνω στην τουαλέτα και προκαλώ εμετό στον εαυτό μου. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθω πολύ άσχημα με το σώμα μου και έχω δοκιμάσει πολλές φορές να αδυνατισω όμως έχω μεγάλο θέμα με το φαγητό γιατί πάρα πολλές φορές χάνω τον έλεγχο και τρώω ότιδηποτε.. Δεν έχω μιλήσει ουσιαστικά σε κάποιον γιατί φοβάμαι και γιατί δεν παίζει να με καταλάβει.. το μόνο που θέλω είναι να σταματήσει και να είμαι και πάλι ευτυχισμένη χωρίς να με νοιάζει τίποτα .... Απλά μισώ τον εαυτό μου
- 05-05-2015, 01:14 #2
Γεια σου Anna19,
Αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμα σου θα καταλάβεις πολύ καλά τι είναι αυτό που σε κάνει να λειτουργείς έτσι με το φαγητό, οπότε σίγουρα μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια να το διορθώσεις.
Για παράδειγμα λες:
- Νιώθω πολύ άσχημα με το σώμα μου.
- Μισώ τον εαυτό μου.
κοκ...
Περιττό να σου πω τι μπορείς να προκαλέσεις με τις συνεχείς «εξαγωγές», μπορείς να το ψάξεις...
Καλή δύναμη και ψυχραιμία.:)
05-05-2015, 18:14 #3
Καλησπέρα Άννα και καλώς όρισες,
είσαι σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία και όλο αυτό που περνάς είναι πολύ δύσκολο για να το τραβάς μοναχή σου. Χρειάζεσαι φροντίδα, στήριξη, αγάπη και κατανόηση.. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις στους δικούς σου για να αναζητήσετε βοήθεια σε κάποιον ειδικό...
Για το καλό σου σταμάτησε του εμετούς άμεσα!! ΔΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ!!! ούτε οι δίαιτες.. ούτε η αφαγία.. Όλα αυτά, το αντίθετο σου προκαλούν.. Επιπλέον σιγά σιγά αν συνεχίσεις έτσι θα αποκτήσεις προβλήματα με το στομάχι, τον οισοφάγο, τα δόντια, την ψυχολογία, την περίοδό σου και άλλα πολλά....
Τι σε βαραίνει τόσο πολύ;; Είσαι σε διαδικασία πανελληνίων;
Ό,τι κι αν σε αγχώνει και ό,τι κι αν σε καταπιεζει, δεν αξίζει τόσο όσο η υγεία σου.
Μίλα σε κάποιον.. Κατά προτίμηση στους γονείς σου...
Μην τα περνάς μόνη σου όλα αυτά.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση