Μητέρα και γιος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 99
    Banned

Μητέρα και γιος

(Δεν έβρισκα κατάλληλο τίτλο).

Θεωρείται κατανοητό ή έστω "λογικό" μια μάνα να μην αντέχει άλλο το παιδί της? Τι εννοώ ακριβώς. Υποθέστε πως την χτυπάει, της μιλάει ΜΟΝΟ με βρισιές, την κατηγορεί συνεχώς για την ψυχολογία του (έχει κάνει πολλά λάθη, σίγουρα άθελά της αλλά έπαιξαν ρόλο στην ψυχολογία του παιδιού) και την διώχνει από το σπίτι γιατί ισχυρίζεται πως έτσι θα είναι καλύτερα. Μιλάμε για έναν έφηβο 17 χρονών που πίνει, καπνίζει, αναζητάει συνεχώς μαριχουάνα (έχει πιει 2-3 φορές) και θέλει να αρχίσει να κάνει tattoo, θέλει να παρατήσει το σχολείο, είναι αυτοκαταστροφικός με κανένα ενδιαφέρον (έχει εμμονές με εμφάνιση, χαρακωνόταν). Λύσεις πολλές, όλα δοκιμασμένα (από κλινική, χάπια, ψυχίατρο μέχρι ψυχολόγους θεραπείες και ομοιοπαθητικά). Αν τα λάβουμε όλα αυτά υπόψην εσείς πιστεύετε πως θα έφτανε ποτέ μια μάνα στο σημείο να παρακάλαει για το ίδιο της παιδί να φύγει απ' το σπίτι; Να πάει π.χ στο εξωτερικό για να μην τον βλέπει άλλο και να μην την βλέπει ούτε αυτός.

Γιατί εγώ, αν και δεν είμαι μάνα, δεν μπορώ να το καταλάβω απ' την στιγμή που έχεις την μεγαλύτερη υποχρέωση/ευθύνη και ΑΓΑΠΗ προς το παιδί σου. Εσείς τι λέτε? Το "δικαιολογείτε" και γιατί?

Senior Member
    Υπάρχει και η σκληρη αγάπη. Στη θέση της μαμάς θα του έκοβα το χαρτζιλίκι.

Banned
    Και θα τον άφηνες στο έλεός του; Όταν λες σκληρή τι είδους σκληρή αγάπη είναι αυτή που σε αναγκάζει να διώχνεις το παιδί σου, να μην το βλέπεις για να είσαι ΕΣΥ καλά;
    Ήδη του απαγορεύουν κάποια πράγματα για το καλό του αλλά απειλεί και επιχειρεί να τους σκοτώσει όλους στο σπίτι. Είναι δύσκολη περίπτωση.

Banned
    Στα 17 σ όλους έβραζε το αίμα μασ,(δεν μιλάω για τους λεγόμενους "φλώρους")
    Παίρνει ναρκωτικά?

Banned
    ΚΑι επίσης να προσθέσω ότι άμα αφήσει το σχολείο θα καταστραφεί...κατά πάσα πιθανότητα,,

Banned
    Παιδιά έχει διαγνωστεί, μην προσπαθείτε να το δείτε ως ένα έφηβο που κάνει επανάσταση και ξεσπάει. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο εδώ, είναι πολύπλοκο το θέμα. Ας μείνουμε σ' αυτό που ρωτάω.

Ναι έψαχνε και ναρκωτικά πάντως

Banned
    Ναι αυτό είναι σίγουρο. Κατά διαόλου πάμε

Banned
    Συγνώμη αλλά με τι ΄ έχει διαγνωστεί?

ΕΠίσης η μητέρα ξέρει ότι τ έχει προκαλέσει κακό?με την συμπεριφορά της του τ έχει παραδεχτεί?
    ΚΑι επίσης άμα είπε κάτι ένας ψυχιατρος..μην το παίρνει τις μετρητοις...δεν είναι όλοι σωστοί..υπάρχουν και κακοί "επαγγελματίες

Banned
    Μπορείτε να τον "χώσετε" σ καμία δουλεία?

Senior Member
    Η κατάσταση του νεαρού μου θυμίζει πολύ τον αδελφό μου , τα ίδια κάνει. Οι γονείς μου κάνουνε υπομονή! Αλλά είναι ανυπόφορο όλο αυτό...

Banned
    Έχουμε αλλάξει αρκετούς. Τα χάπια του έχουν προκαλέσει αρκετό κακό γι' αυτό και αλλάξαμε. Μετά πάλι ψυχολόγο, δεν του άρεσε και τον παράτησε, τώρα κάνει θεραπεία με ομοιοπαθητικά αλλά δεν τα πίνει όποτε πρέπει και όσα πρέπει, πίνει καπνίζει ενώ αυτό χαλάει την θεραπεία και πολλά άλλα. Πρώτα κατάθλιψη, μετά αγχώδης διαταραχή, μετά εμμονές και πολλά άλλα, δεν συγκρατώ ορολογίες. Τα χημικά επειδή ήταν δυνατά τον έκαναν χειρότερο. Παιδιά δεν έχει νόημα να τα συζητάμε αυτά, είναι εκτός θέματος και με πληγώνει να τα συζητάω. Υπάρχει λόγος να ρωτάω αυτό που ρωτάω.

Όχι η μάνα ρίχνει όλες τις ευθύνες στον πατέρα ενώ αυτός έχει λιγότερες ευθύνες. Δεν παραδέχεται ΤΙΠΟΤΑ, τα ρίχνει όλα αλλού

Banned
    Όχι δεν ξέρει να κάνει τίποτα, ούτε να βράζει ένα αυγό και να βάζει να φάει. Δεν υπάρχει μέσο και εννοείται πως κάνει χαμό, ούτε μάθημα δεν θέλει να κάνει, ΤΙΠΟΤΑ

Banned
    Πόση υπομονή ρε παιδιά? Κινδυνεύουμε σωματικά, αυτό το αντιλαμβάνεστε? Σε νοσοκομεία κλινικές επειδή το χουμε ξαναπεράσει τον κάνουν φυτό και τα χημικά τον χειροτερεύουν, η λύση είναι μια θεραπεία και ομοιοπαθητικά αλλά δεν τα τηρεί, ξεσπά συνεχώς, δεν τα ακολουθεί. Δεν είμαστε θεοί, είναι δύσκολο να το χειριστείς και πολύ ψυχοφθόρο, όλο φωνές και να φοβάσαι πότε θα σου ρθει

Banned
    ΓΙα να είμαστε λογικοί για αρχή ,το κακό δεν γίνεται να το έπαθε μόνος του, κάποιος "πιεστικός" η κακός γονιός...

Για αρχή πρέπει να τον ψήσεται με κάθε τρόπο να μην παρατήσει το σχολείο..
    Μετά δεν ξέρω δεν θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό?η κάτι άλλο π τ αρέσει?
    Και τρίτον μην τον πιέζεται ,και ελατώστε το χαρτζιλική για να μην συνεχίσει το χόρτο...
    Και τέταρτον ρωτήστε τον ήρεμα τι θέλει από τη ζωή τ όχι ειρωνικά,όχι εριστικά ούτε πιεστικά μια καλή συζήτηση...

Banned
    δηλαδη αν στα 17 του κανει ολα αυτα στα 30 του τι θα κανει? αυτο το σκεφτηκες πχ... εγω δε πιστευω οτι καπιος θα μπορουσε να ζησει μαζι μ αυτον κ θα στοιχηματιζα κ ολας οτι θα ναι κ πολυ νευρικος.

Page 1 of 7 123 ... LastLast