Results 1 to 15 of 48
Thread: σκοτωνει ο γαμος τον ερωτα;
-
04-12-2007, 14:12 #1
σκοτωνει ο γαμος τον ερωτα;
σκοτωνει ο γαμος τον ερωτα; τι λετε και σεις ειδικοι και μη;
εγω απο οσα ακουω γυρω μου για τα ζευγαρια και απο προσωπικη εμπειρια σαν παντρεμενη πιστευω οτι τπτ δεν ειναι οπως στην αρχη που εχει σχεση ενα ζευγαρι.
η καθημερινοτητα και η ρουτινα μετα απο καποια χρονια γαμου εγκαθιστανται για τα καλα μεσα στη ζωη του ζευγαριου.
το θεμα ειναι τι μπορει να κανει ενα ζευγαρι για να διατηρησει τη φλογα του αρχικου σταδιου της σχεσης του;
για να ακουσω αποψεις....
- 04-12-2007, 14:22 #2
Και εγω το φοβάμαι αυτό Νεφέλη , αν και δεν είμαι παντρεμένη .........
04-12-2007, 15:30 #3
Τον έρωτα τον σκωτώνουν τα ψέματα κι η αδιαφορία. Όχι ο γάμος. Όπως κάθε σχέση είναι κι ο γάμος. Αν δεν μπουν και οι δυο ισότιμα σ\'αυτήν τη σχέση, τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Την ρουτίνα την αφήνουμε και παρεμβαίνει. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι ερωτευμένα μέχρι το τέλος της ζωής τους. Όσο για τα υπόλοιπα, τι να κάνουμε....υπάρχουν και διαβαθμίσεις. Πολλές φορές βαφτίζονται έρωτας καταστάσεις που προσομοιάζουν αλλά δεν είναι έρωτας. Που είναι σχέσεις συμβατικές ή απλός ενθουσιασμός.
04-12-2007, 15:38 #4
ο γαμος τί να φταιει? φταιει ο εγωισμος, ο εγωκεντρισμος οτι άλλο χαλαει κ τις άλλες σχεσεις μας πέρα του γάμου...Το πλαισιο στο οποιο βαφτιζουμε (οχι παντα) τη συμβιωση ειναι ο γαμος. Αν εφταιγε ο γαμος ολες οι σχεσεις εκτος γάμου θα ταν σουπερ.... βλεπεις κάτι τέτοιο?!
04-12-2007, 15:48 #5
Originally posted by Nefelh
το θεμα ειναι τι μπορει να κανει ενα ζευγαρι για να διατηρησει τη φλογα του αρχικου σταδιου της σχεσης του;
swinging και καμάκι !
04-12-2007, 15:51 #6
Originally posted by Sofia
ολες οι σχεσεις εκτος γάμου θα ταν σουπερ.... βλεπεις κάτι τέτοιο?!
αναλογα τα μυαλα που κουβαλαει ο καθενας.
Κατα περιπτωση δεν υπαρχει γαμος η σχεση που να ειναι σουπερ με την καμια....
04-12-2007, 15:57 #7
μπορει μια χαρα να ειναι,αναλογα με το τί εννοει καποιος με το σουπερ. οχι συνεχεια ομως...η στατικοτητα δεν συμβαδίζει με το σουπερ (με τα μυαλα μου βεβαια!).
04-12-2007, 17:54 #8
Mαρίνα καλώς όρισες! ;)
04-12-2007, 19:33 #9
Ας ορίσουμε πρώτα τι είναι γάμος και τι έρωτας ...........
Κατ\'εμέ :
Ο έρωτας είναι το αρχικό στάδιο και οφειλεται σε μια εξιδανικευμένη εικόνα της σχέσης , του άλλου , του εαυτού μας .......... οι ορμόνες μας έχουν χτυπήσει κόκκινο και το μυαλό μας βλέπει επιλεκτικά ......... η ελπίδα και η προσδοκία έχουν κυρίαρχο ρόλο και ο ενθουσιασμός είναι εμφανής ........
Οταν το ζευγάρι αποφασίσει να συζήσει , τότε αυτή η εικόνα σιγα-σιγα αλλάζει σε κατι πιο ρεαλιστικό .......... η πραγματική εικόνα του άλλου και του ίδου μας του εαυτού αρχίσει να φαίνεται ......... Η πραγματική εικόνα της σχέσης και της συμβίωσης παίρνει οστά ...........
τη θέση του ιδανικού, πήρε κατι που απαιτεί συμβιβασμούς ...........
Ποσο είμαστε έτοιμοι να τους κάνουμε ? Πόσο είμαστε έτοιμοι να δουλεψουμε τα προβλήματα ? Τα προβλήματα είναι εμφανή και ζητούν επίλυση .............. Πιο ωραία δεν ήταν στον παραμυθένιο κόσμο, οπου προβλήματα δεν υπάρχουν ? Οπου ο άλλος μας καταλαβαίνει πλήρως .......... Οπου καλύπτονται όλες μας οι ανάγκες και επιθυμίες ?
Οι πραγματικές σχέσεις θέλουν δουλειά !!!!!!! Και οχι μόνο απο τον άλλον !!!!!!! Και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα ........... εχει φύγει ο συνεχής ενθουσιασμός και οι ορμόνες έχουν ησυχάσει , αφού επιτέλεσαν το έργο τους !
Και ενας τρόπος να ξεφύγεις απο αυτήν την πραγματικότητα και τις ευθύνες της είναι να ξαναερωτευτείς το ιδανικο , αυτό που δεν έχει προβλήματα γιατί είναι φτιαγμένο στα μέτρα σου ............
Σιγουρα μπορούν και άλλα να ειπωθούν και θα τα συμπληρώσουμε ολοι στην πορεία .......... :P
04-12-2007, 20:15 #10
kleiw,
να κοψεις τα αρλεκιν τουλαχιστον το βραδυ.
Λειτουργουν σαν τα φασολια και καθονται βαρια.
:P
04-12-2007, 20:19 #11
Krino, sorry που παρεμβαίνω, δλδ όλες οι σχέσεις κατ\'εσένα πάνε για φούντο? κάτι τέτοιο κατάλαβα με τα φασόλια. :)
04-12-2007, 20:27 #12
Originally posted by krino
kleiw,
να κοψεις τα αρλεκιν τουλαχιστον το βραδυ.
Λειτουργουν σαν τα φασολια και καθονται βαρια.
:P
04-12-2007, 20:56 #13
Πολλοί γάμοι καταλήγουν σε τραγωδίες γιατί τα άτομα έχουν διαφορετικούς στόχους, μέσα στο γάμο, πολλές φορές τους έχει τελειώσει ο έρωτας πριν το γάμο, παρ\'όλα αυτά παντρεύονται (μέγα σφάλμα), δεν γνωρίζονται καλά πριν παντρευτούν και ξαφνιάζονται γνωρίζοντας τον άλλο μετά το γάμο, και η κυριότερη αιτία είναι ότι είμαστε όλοι εαυτούληδες. Δεν κάνουμε πίσω στις επιθυμίες μας για να κάνουμε και του άλλου τα χατήρια. Καθένας κοιτάει να περάσει το δικό του. Αυτοί δεν είναι γάμοι, είναι κοροιδία. Και πάλι πιστεύω ότι ο ορισμός που δίνει ο καθένας στον έρωτα είναι τόσο διαφορετικός, με αποτέλεσμα να έχουμε μπερδευτεί. Ποιον έρωτα σκωτώνει ο γάμος? τον ανύπαρκτο πολλές φορές έρωτα? Είναι λέει ερωτευμένη αλλά μάλωσαν την πρώτη εβδομάδα του γάμου γιατί δεν την πήγε ταξίδι εκεί που ήθελε.΄ Ή ο άλλος είναι ερωτεύμένος και από τον πρώτο μήνα του γάμου απαιτεί απ\'τη γυναίκα του κάποια οικονομική βοήθεια που δεν είχαν συννενοηθεί πριν ή κάποια πράγματα που ποτέ δεν της είχει ζητήσει παλιά. Ε τότε, κατά τη γνώμη μου αυτοί δεν είναι ερωτευμένοι, απλά κοροιδεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.
04-12-2007, 20:59 #14
Που πήγε η ανιδιοτέλεια κι ο ρομαντισμός? που λέει κι ο Μαζωνάκης σ\'ενα τραγούδι του. Στην εποχή μας πήγαν περίπατο......................
04-12-2007, 21:46 #15
Originally posted by magda-ps.
Krino, sorry που παρεμβαίνω, δλδ όλες οι σχέσεις κατ\'εσένα πάνε για φούντο? κάτι τέτοιο κατάλαβα με τα φασόλια. :)
Δεν υπαρχουν ολες - οπως δεν υπαρχει και τιποτα.
Απλα οι σημερινες σχεσεις βασιζονται στην αισχρη πλειοψηφια τους ειτε στην ικανοποιηση του εγω μας και στην συνεχεια στο ψεμα.
Οταν αρχιζουν οι υποχωρησεις και αυτες τις θαβουμε κατω απο το παπλωμα τοτε αρχιζουν τα φασολια να παιζουν μπαλα.
Με εννοησες η να παω για διφραγκα??
Έχω χαζεψει, μου λείπει ο πόνος και η σύνδεση
27-06-2025, 23:24 in Σχέσεις και Επικοινωνία