Results 16 to 30 of 31
Thread: Εμπειρια κανεις?
-
23-05-2015, 17:52 #16
Αδερφε lawer μια απ τα ιδια.Το φως στην ακρη του τουνελ δεν φαινεται δυστυχως.Περιμενω απλα να δρασουν τα αντικαταθλιπτικα και τα αντιδεοληπτικα.Ισως τοτε τα βλεπω και γελαω.Ε στην χειροτερη σκεφτομαι παιρνω αντιψυχωτικα και ξεκαθαριζω μια και καλη απο αυτες τις γμ...ιδεες.
- 23-05-2015, 18:20 #17
φιλε ποσο εισαι; και ποσα χρονια ταλαιπωρεισαι;
23-05-2015, 18:30 #18
Eikosi ki talaipwroumai apo ideolhpsies tessera xronia me to teleytaio eksamhno na exei xeiroterepsei poly h katastash m
23-05-2015, 18:35 #19
26 εγω..και ταλιοωρουμαι οπως και συ απο τα 16 με μεγαλα διαστηματα βεβαια οπου ειμαι καλα..αλλα εχει τωρα 6 μηνες ειμαι χαλια καθε μερα!
23-05-2015, 18:39 #20
Σκεφτεσαι και εσυ τοσσες φορες τις ιδεοληψιες σου την μερα που καταντανε πειστικες?
23-05-2015, 18:43 #21
Παιδιά ξεκολλάτε!! Ξεκολλάτε ρε!!
Μπορεί να μη ξέρω ακριβώς (ή έστω και κατά προσέγγιση) τι περνάτε αλλά τουλάχιστον στο επίπεδο της κατάθλιψης ξέρω πως είναι να βαράς σε κλειστά μαύρα δωμάτια το κεφάλι σου στον τοίχο αδιαφορώντας αν θα σπάσεις το ένα ή το άλλο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να παίρνω τη μάνα μου τηλέφωνο από την πόλη που σπούδαζα και να της λέω ότι, χάρη στην ανθρωπότητα θα κάνανε με τον πατέρα μου πριν 30 χρόνια, να πετάγανε τα φλόκια στη λεκάνη πριν 30 χρόνια αντί να με φέρουν στη ζωή. Το ζητούμενο όμως είναι ότι 7-8 χρόνια, μετά βλέπω τις αλλαγές και τις λευκές μέρες που ακολούθησαν (μέρες αισιοδοξίας εννοώ) και σκέφτομαι, τι μαύρη μαυρίλα σκοτεινιά ήταν αυτή? Δε μπορούσα να δω καθαρά την εικόνα.
Λύσεις…
Υπάρχουν λύσεις! Δεν γίνεται να μην υπάρχουν. Δουλειά των ειδικών είναι να σκύβουν πάνω από τα προβλήματά μας. Εντάξει! υπάρχουν και κανίβαλοι! Τους παίρνουμε χαμπάρι και πάμε αλλού. Πάμε αλλού μέχρι να βρούμε τη φόρμουλα που ταιριάζει στον οργανισμό και στη ψυχοσύνθεσή μας. Παράλληλα με συζήτηση! Οπωσδήποτε συζήτηση. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συζήτηση. Ναι ρε διάολε κοστίζει αλλά αξίζει πολύ τα λεφτά της! Να τα βράσω τα κουμπιά αν δε μαθαίνω και κάτι! Η συζήτηση θα σε πάει αλλού. Θα ανοίξεις τους ορίζοντες και το σημαντικότερο που θα κερδίσεις είναι να μάθεις ότι ΌΛΑ έχουν την αιτία τους. ΟΛΑ! Και όταν καταλάβουμε αυτό θα εντοπίζουμε το πρόβλημα παρατηρώντας το και προσπαθώντας να το αλλάξουμε. Ο ειδικός θα μας πει τους τρόπους.
Ξέρω πως είναι οι θεωρήσεις και τα «θα περάσει». Μπόρα είναι θα περάσει. Οι πιο σπαστικές συμβουλές είναι! Είναι σα να σε τρυπάνε με βελόνα και να σου λένε ‘μη πονάς!!’Γιατί πονάς?
Έχουν όμως αυτές οι σπαστικές συμβουλές και αλήθειες μέσα και χρειάζονται.
Δεν είναι απλώς ‘βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό’. Είναι ότι ο άλλος όντως είδε τις μπόρες να περνάνε και να ακολούθησαν ηλιόλουστες μέρες, γιατί αυτή η ιστορία κάνει μεν κύκλους αλλά έχουν μικρότερη διάρκεια και ποιότητα από τη προηγούμενη. Και ο λόγος είναι ότι κάτι αποκομίσαμε από τον προηγούμενο ζόφο.
YΓ Να σημειώσω λίγο, οτι το μήνυμά μου ειναι ελαφρώς ετεροχρονισμένο. Σήμερα μέν, αλλά οχι την ώρα που ήθελα, η ανάρτηση.
23-05-2015, 18:55 #22
Το ξερω οτι θα ρθουν και καλυτερες μερες,τα φαρμακα κι η θεραπεια κανουν θαυματα,αλλα μεχρι τοτε,ο πονος ειναι απλα αφορητος.
23-05-2015, 19:00 #23
πανω σε αυτα που λεει ο φιλοσ θα σασ πω και γω μερικα καποια απο τα προβληματα σασ τα λυνετε στην αιτια τουσ γι αυτο και δεν επανερχονται αυτα που μενουν τα δυνεται αξια και σασ χαλανε τη ζωη στο χερι σασ ειναι να ασχολειθειται η να μην ασχοληθειτε
εγω δε θα πω ετσιαστε στα θετικα γιατι αυτο δεν γινεται θα πω ομωσ οτι προσπαθηστε να δειτε ολη την εικονα και οχι κομματια χαλασμενα
καθε ανθρωποσ κανει καποια πραγματα πολυ καλα καποια καλα και καποια απο μετρια αχρωμα αοσμα μεχρι να μην μοπρεισ να τον βλεπεισ
εσεισ εστιαζετε παντα στο χαλια και οχι σε ολα τα υπολοιπα που ειναι υποφερτα και μπορει και καλα το χαλια κοματι που δεν μασ αρεσει η το δουλευουμε μονοι μασ ειτε το παιζουμε θεατρο ειτε το κρυβουμε ειτε το θαβουμε τοσο απλο ειναι ςπισησ το χαλια κοματι βελτιωνεται με τα χρονια γτ κανουμε τα πραγματα καλυτερα μεγαλωνοντασΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-05-2015, 21:29 #24
1984muzzy να αντιγράψω το ποστ σου, να το διαβάζω όταν δεν θα 'μαι καλά! Αψογος φίλε μου, άψογος.
23-05-2015, 21:34 #25
κι ενα λαικ κι απο μενα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-05-2015, 13:25 #26
Ιδεοψυχαναγκασμος...aggelos11 εχω κ εγω σε κανει να εεπαναλαμβανεις τις κινησεις σ ξανα και ξανα εγω προσπαθω να σκεφτω παντα μεσα στο μυαλο ενα προσωπο που το θεωρώ καλο αλιως αν σκεφτω κατι αλλο ξανα κανω την ιδια κινησει οπως και σκεψεις κακες του να βλαψεις καποιον η να παθει καποιος κατι χωρις εσυ να το θες τσουφ κ σ σκανε μεσα στομυαλο σ στην αρχη δεν δινεις σημασια αλλα οταν ερχοντε κ ξανα ερχοντε αρχιζεις να νιωθεις ασχημα κ τοτε γινοντε εμονες...jackie ξερω πως ειναι να κανεις τις ιδιες κινησεις ξανα κ ξανά και ξανα μεχρινα νιωσεις πως ειναι ολα ενταξει, εγω εχω εμμονη με φο μπανιο κ με τις σκεψεις ειχα φτασει στο σημειομε το μπανιο να ειμαι μεσα 3 ωρες 4, τωρα δοξα τον θεο παω πολυ καλυτερα... jackie σου συνιστω να πας σ ενα ψυχιατρο τωρα πουμπορεις θα σε κανει καλα θα δεις θα σ δωσει μια αγωγη που θα σ ταιριαζει κ θα γινεις καλα οπως και σε σενα aggelos11θαγινεις καλα αρκει να βρεις το σωστο γιατρο κατι δυσκολοστις μερες μας δεν ξερω αν ειστε απο ηρακλειο κρητης γιατι αν ειστε κ αν επιτρέπεται μπορω να σας συστισω καποιον ειναι πολυ καλος σε ολη την κρητη δεν εχω καποιο κερδος επηδη λεει στο φορουμ πως δεν κανει να λεμε γιατρους κ τετοια εγω απλα θελω να βοηθησω,... παντος σας λεω θα γίνεται καλά πιστεψτετω κ προσπαθηστε οσο δισκολο κ αν ειναι να σκεφτεστε οτι θα γινεται καλα...
24-05-2015, 21:02 #27
Jackie
Jackie έστειλα μήνυμα
24-05-2015, 21:04 #28
aggelos11
Aggelos11 σου έστειλα μήνυμα
25-05-2015, 05:51 #29
Αγγελε, καλησπερα. Εχω ΙΨΔ απο τα γεννοφασκια μου , επισημα απο τα 16 και σημερα ειμαι 28. Επισης περασα μια πολλη σοβαρη καταθλιψη και αλλες δυο ξωφαλτσες, κρισεις πανικου και αποπροσωποποιηση.
Πλεον και μετα απο χρονια που το παλευω μπορω να πω πως δεν εχω πλεον καταθλιψη , ουτε κρισεις πανικου. Ιψδ ομως εχω και μαλλον θα εχω παντα, αλλα εχω καταφερει να την ελεγχω σε μεγαλο βαθμο και να μη την αφηνω να κανει κουμαντο στη ζωη μου πια.
Στο ερωτημα σου , εχω να πω πως παντα θεωρουσα τις ιδεοληψιες μου παραλογες αλλα ειχα φτασει σε σημειο να πιστευω πως θα θα γινουν πραξη αυτα που σκεφτομαι.
Και αυτο ηταν το γελοιο , ηξερα πως ειναι παραλογο αυτο που σκεφτομαι , αλλα πιστευα πως θα συμβει. Τωρα πλεον , οταν ερχεται μια ιδεοληψια απλα την αναγνωριζω και την αφηνω να περασει. Βεβαια μεχρι να φτασω σε αυτο το σημειο περασα παρα πολυ δυσκολα , εχασα την υπομονη μου αρκετες φορες , υποτροπιασα πολλες φορες και παει λεγοντας.
Θα σου ελεγα να μην απελπιζεσαι, αλλα ξερω ποσο γελοια ειναι αυτη η συμβουλη για αυτο σου λεω να δωσεις χρονο στον εαυτο σου και να ψαξεις τις διαθεσιμες θεραπειες μεχρι να βρεις αυτη που σου ταιριαζει.
25-05-2015, 17:50 #30
kyriaki για να στείλεις ή να λάβεις μήνυμα, πρέπει να έχεις αναρτήσει πάνω από πενήντα ποστ στο φόρουμ.
Οπότε, υπομονή..