Results 16 to 30 of 72
Thread: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ:ΥΠΕΡ Η' ΚΑΤΑ;
-
27-05-2015, 15:30 #16
καλα αστο...........
- 27-05-2015, 15:39 #17
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν ξέρει από ποιόν κινδυνεύει.....
Το να αφαιρέσεις μία ζωή δεν επιτρέπεται-αυτό δεν είναι σωφρονισμός-είναι τακτικές μεσαίωνα!
Στη περίπτωση μάλιστα του Φωτόπουλου που απεικονίζεται στην φωτογραφία της εκστρατείας,υπάρχουν σημαντικότατες ενδείξεις ότι είναι αθώος!
Είναι καλύτερο να αθωώσεις έναν ένοχο,από το να καταδικάσεις έναν αθώο!
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για θανατική ποινή!
Και για όποιον θέλει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται ας δει το ρεπορτάζ
http://www.alphatv.gr/shows/informat...thanatopoiniti
27-05-2015, 15:54 #18
Με είδες να υποστηρίζω πως είμαι ΥΠΕΡ της θανατικής ποινής; Δεν ξέρω αν έχεις δει τι έχω γράψει ή σε ποιον απευθύνεσαι αλλά η ίδια έχω προσθέσει ακόμη έναν λόγο που είμαι κατά, το ότι ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ, αυτό που λες κι' εσύ δηλαδή με το να καταδικάζεις έναν αθώο. Ούτε το να αθωώνεις έναν ένοχο είναι καλό, γι' αυτό υποστηρίζω πως είμαι κατά ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ανάλογα με το τι έκανε κάποιος και πόσο σοβαρό ήταν.
Άλεξ καλά αν σε κούρασα μην μου πεις.
27-05-2015, 16:12 #19
παιδια, καλη η συζητηση για την θανατικη ποινη, αλλα οποιος υπογραψει αυτο το ψηφισμα που ξεκινησε καποια νταιανα (αρτεμις ελληνιστι), απλα δηλωνει φαρδια πλατια το ονομα που εχει στο φμ, που ισως ειναι και το αληθινο του....
(nice try...)
27-05-2015, 16:27 #20
εγω να σου πω ολα αυτα περι επανενταξης μονο στη θεωρια μου φαινονται οτι γινονται.κ γω με τη θεωρια δε τα παω κ πολυ καλα.
30-05-2015, 23:45 #21
Η θανατική ποινή δε νομίζω ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο θέμα είναι ότι όπως πάντα μπορεί (κι έχει) να γίνει λάθος και να την πληρώσει κάποιος αθώος. Αν και σπάνια. Προσωπικά είμαι υπέρ της ισόβιας (καταναγκαστικής) εργασίας. Μόνο τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάποια εγκλήματα. Ένας εγκληματίας που ρισκάρει τη ζωή του δε θα έχει πρόβλημα να δεχτεί τη θανατική ποινή και δε θα τον απέτρεπε να τελέσει το έργο του. Αντίθετα αν γνώριζε ότι την υπόλοιπη ζωή του θα την περνούσε με ένα σφυρί κι ένα φτυάρι μάλλον τότε θα το σκεφτόταν. Και θα υπήρχε κι έργο. Από το να τους έχουμε στη φυλακή και να τους ταίζουμε. Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει στυγερά εγκλήματα στα οποία η ποινή θα ισοδυναμούσε με τη θανατική ποινή.
31-05-2015, 08:59 #22
H θανατικη ποινη φυσικα και παραβιαζει τα ανθρωπινα δικαιωματα . Παραβιαζει τιο θεμελιωδες δικαιωμα στην ζωη . Αν και ο ιδιος ο ανθρωπος παραβιαζει κατα περιπτωση αυτο το δικαιωμα , οπως σε περιπτωση πολεμου . Παρολαυτα , η ποινη αυτη , αποτελει εγκλημα απο μονη της . Ας αρχισουμε λοιπον να βιαζουμε τους βιαστες ( ! ) . Η εγκληματικοτητα ειναι εγγενης στην ανθρωπινη φυση , η θανατικη ποινη χρονολογειται απο καταβολης των νομων . Ειναι ομως η ποινη αυτη σωστη για να καταβαλλουμε την εγκληματικοτητα ? η ιστορια δεν εχει δειξει κατι τετοιο . Τα πολιτισμενα κρατη εχουν καταργησει την θανατικη ποινη . Οι Αμερικανοι δεν ειναι πολιτισμενοι , μην ξεχναμε οτι μεχρι και τα τελη του 19ου αιωνα , επικρατουσε ο νομος του πιστολιου , ειναι οι αγριοι πολιτισμενοι του πλανητη , η οι πολιτισμενοι αγριοι , οπως προτιματε . Και ωρισμενα τριτοκοσμικα κρατη διατηρουν την ποινη .
Αλλωστε , μην ξεχναμε οτι ενας υποδικος με χρηματα μπορει να προσλαβει εναν καλο δικηγορο , που να τον γλυτωσει απ την θανατικη ποινη .
Και ο καταδικασθεις εις θανατον , πεθαινει δυο φορες , αντι για μια που διεπραξε φονο . Μια αναμενοντας βασανιστικα την θανατωση του , και αλλη μια με την πραγματικη θανατωση του .
Δεν ειναι δικαιοσυνη αυτο , ειναι εις εφαρμογη τα κατωτερα ενστικτα του ανθρωπου .Last edited by Macgyver; 31-05-2015 at 09:16.
31-05-2015, 15:19 #23
Δεν είναι το ίδιο. Βάλε το μυαλό σου να λειτουργήσει. Όταν εκτελείται κάποιος, παύει να υπάρχει, συνεπώς δε θα ξαναγίνουν εγκλήματα από το ίδιο πρόσωπο. Αν βιάσεις ένα βιαστή (και ποιος νορμάλ άνθρωπος θα δεχτεί να το κάνει αυτό;
πολύ απλά θα τον εξοργίσεις περισσότερο και θα τον κάνεις πιο βιαστή, η λύση είναι ευνουχισμός σε αυτή την περίπτωση. Θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή για ποιον; Σαν να μου λες ότι ο Χίτλερ είχε δικαίωμα στη ζωή... Σοβαρέψου λίγο λέμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση κι όχι να μπουρδολογούμε.
Εντάξει, δεν είναι οι Αμερικάνοι πολιτισμένοι κι είμαστε εμείς.. Χαχα. Και στην Ελλάδα όλα ωραία όλα ρόδινα δηλαδή το 19ο και τον 20ο αιώνα.. Που ζεις; Αλήθεια;
31-05-2015, 15:51 #24
Η απάντησή σου είναι εντελώς προσωπική και επειδή κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη από εσένα δε σημαίνει ότι μπουρδολογούνε.
Αυτό που καταθέτεις εσύ σαν άποψη είναι εντελώς φανατισμένη και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές ιδεολογίες.
Και εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε δικαστήριο-ούτε για να κάνουμε άσχετες συγκρίσεις.
Χίτλερ-Φωτόπουλος....Ελλάδα-Αμερική......Πάοκ-Γιάννενα.
31-05-2015, 16:06 #25
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η εκστρατεία αυτή θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι τέλους και θα κάνω κάθε προσπάθεια για κάτι τέτοιο.
Η θανατική ποινή είναι εντελώς εξευτελιστική και ο εν δυνάμει θανόντας είναι 2 φορές θανόντας,περιμένοντας υπομονετικά την σταύρωσή του.
Εάν μιλάμε για τους άλλους δεν πειράζει-αν όλοι αυτοί οι κατάδικοι ήταν τα αδέρφια μας δεν θα είχαμε την ίδια άποψη.
Ας δει κάποιος την ταινία με τον Σον Πεν που είναι καταδικασμένος σε θάνατο και τότε θα καταλάβουμε τον δρόμο του μαρτυρίου που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι.
Σκεφτείτε μόνο μία τοις εκατό να είναι αθώοι!
31-05-2015, 16:19 #26
Επειδη εουμε διαφορετικες αποψεις , δεν υπαρχει λογος προσβλητικων χαρακτηρισμων . Δεν υπονοησα να βιασουμε εναν βιαστη , γιατι ' ετσι ' , απλως το δινω σαν παραδειγμα για το ' οφθαλμον αντι οφθαλμου ' , δεν πολεμαμε το εγκλημα με εγκλημα . Ουτε ανεφερθην σε προσωπικοτητες τυπου ' χιτλερ ' , που ακομη κι αυτος δεν ειναι τοσο ενοχος , οσο οι οπαδοι του που ακολουθουσαν τυφλα τις εντολες του . Αν εχεις παει 4-5 φορες στην Αμερικη , οπως εγω , και εχεις ζησει τους Αμερικανους , θα καταλαβαινες γιατι τους αποκαλω ' αγριους ' . Ποσο χρονων εισαι ?
01-06-2015, 14:00 #27
01-06-2015, 15:08 #28
01-06-2015, 15:56 #29
Οσοι θέλετε μπορείτε να υποστηρίξετε το ψήφισμα,ακόμα και με ψευδώνυμο ή ψεύτικο όνομα,αρκεί να υπάρχουν μέιλς τα οποία αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα και τα οποία ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
Ηδη υπάρχουν 10 υπογραφές,δεν υπάρχει περίπτωση αν κάποιος θέλει να βάλει το πραγματικό του όνομα να καταλάβουμε ποιος είναι!
01-06-2015, 17:32 #30
αν κάποιος θέλει να βάλει το πραγματικό του όνομα να καταλάβουμε ποιος είναι!