ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ:ΥΠΕΡ Η' ΚΑΤΑ; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 72
    Banned
    αν επιλεξεις αυτο που λεει δημοσιευση στο φβ κ το δεις τυχαια σε καπια σελιδα φβ γυρω σου θα το καταλαβεις θελει κ πολυ μυαλο? 1+1=2.

Banned
    Diana1982 διαφωνώ σε αυτά που λες και νομίζω για σένα ισχύουν αυτά. Δεν είναι άσχετη η σύγκριση. Την έκανα για να καταλάβει ότι το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή πρέπει να το έχουν αυτοί που δεν αφαιρούν ζωές χωρίς λόγο. Αλλά που να το καταλάβεις. Κι εξήγησα γιατί η σύγκριση με το βιαστή είναι λάθος. Αλλά φαίνεται δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα και με αποκαλείς φανατισμένο.

Banned
    Quote Originally Posted by jpsunshine View Post
    Diana1982 διαφωνώ σε αυτά που λες και νομίζω για σένα ισχύουν αυτά. Δεν είναι άσχετη η σύγκριση. Την έκανα για να καταλάβει ότι το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή πρέπει να το έχουν αυτοί που δεν αφαιρούν ζωές χωρίς λόγο. Αλλά που να το καταλάβεις. Κι εξήγησα γιατί η σύγκριση με το βιαστή είναι λάθος. Αλλά φαίνεται δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα και με αποκαλείς φανατισμένο.
    Λοιπόν. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, δεν είναι λύση το να βιάζεις έναν βιαστή, δεν πρόκειται να μετανιώσει, ίσα ίσα γίνεται χειρότερος. Δεν είναι λύση το να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε κάποιον δικό σου άνθρωπο ΑΛΛΑ καταλαβαίνω τι θες να πεις και εσύ. Όταν κάποιος βιάζει το παιδί μου, εγώ η ίδια πιθανόν να θέλω να πάω να τον βιάσω. Όταν σκοτώσουν το παιδί μου (ειδικά με τον τρόπο που σκότωσε ο παΤΕΡΑΣ την Άννυ) πολύ πιθανών να μην το άντεχα και να πήγαινα η ίδια να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. ΟΜΩΣ μετά θα πρέπει να αναλάβω κι' εγώ τις ευθύνες μου γι' αυτό που έκανα. Δεν μπορεί το κράτος να καταδικάζει κάποιον στον θάνατο. Δεν είναι θεοί, ιδίως όταν γίνονται και λάθη. Αν δεν αντέχεις εσύ να βλέπεις κάποιον ελεύθερο επειδή σκότωσε ή βίασε τους δικούς σου, μπορείς να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου και μετά να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Δεν γίνεται να υπάρχει νόμος "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", μετά γίνεσαι ΙΔΙΟΣ με τον εγκληματία, έτσι δίνεις το παράδειγμα; Εγώ για να σιγούρευα πως κάποιος δεν θα ξαναέκανε κακό (παράδειγμα ο πατέρας της Άννυ μ' αυτά που έκανε) δεν θα επέτρεπα την επανένταξή του στην κοινωνία (ανάλογα πάντα με το έγκλημα που έχει κάνει). Δεν θα ήθελα όμως το κράτος να εφαρμόζει την θανατική ποινή.

Banned
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Λοιπόν. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, δεν είναι λύση το να βιάζεις έναν βιαστή, δεν πρόκειται να μετανιώσει, ίσα ίσα γίνεται χειρότερος. Δεν είναι λύση το να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε κάποιον δικό σου άνθρωπο ΑΛΛΑ καταλαβαίνω τι θες να πεις και εσύ. Όταν κάποιος βιάζει το παιδί μου, εγώ η ίδια πιθανόν να θέλω να πάω να τον βιάσω. Όταν σκοτώσουν το παιδί μου (ειδικά με τον τρόπο που σκότωσε ο παΤΕΡΑΣ την Άννυ) πολύ πιθανών να μην το άντεχα και να πήγαινα η ίδια να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. ΟΜΩΣ μετά θα πρέπει να αναλάβω κι' εγώ τις ευθύνες μου γι' αυτό που έκανα. Δεν μπορεί το κράτος να καταδικάζει κάποιον στον θάνατο. Δεν είναι θεοί, ιδίως όταν γίνονται και λάθη. Αν δεν αντέχεις εσύ να βλέπεις κάποιον ελεύθερο επειδή σκότωσε ή βίασε τους δικούς σου, μπορείς να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου και μετά να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Δεν γίνεται να υπάρχει νόμος "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", μετά γίνεσαι ΙΔΙΟΣ με τον εγκληματία, έτσι δίνεις το παράδειγμα; Εγώ για να σιγούρευα πως κάποιος δεν θα ξαναέκανε κακό (παράδειγμα ο πατέρας της Άννυ μ' αυτά που έκανε) δεν θα επέτρεπα την επανένταξή του στην κοινωνία (ανάλογα πάντα με το έγκλημα που έχει κάνει). Δεν θα ήθελα όμως το κράτος να εφαρμόζει την θανατική ποινή.
    Το θέμα είναι περίπλοκο moonlight. Στη θανατική ποινή δεν αναφέρομαι στο οφθαλμό αντί οφθαλμού. Αναφέρομαι πιο πολύ σε αυτούς που κάνουν μαζικές εκτελέσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα και μόνο μέσα από δικαστήρια κι όχι ο καθένας που αισθάνεται αδικημένος να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Υπάρχουν εγκληματίες όπως οι έμποροι ναρκωτικών που τους αξίζει η θανατική ποινή πιστεύω. Και σε έρευνες έχω δει ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ. Θυμάμαι για μία Βρετανίδα πρόσφατα που εκτελέστηκε σε μια χώρα στον ινδικό (δε θυμάμαι πια ακριβώς), κι οι αναγνώστες στην εφημεριδα DM έγραφαν ότι της άξιζε ενώ η επίσημη κυβέρνηση έστειλε αίτημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση της χώρας. Εάν τέτοιοι άνθρωποι που προκαλούν το μαζικό θάνατο φύγουν από τη ζωή, λιγότεροι θα πεθάνουν στο μέλλον απ' ότι να παρέμενε ο ίδιος.

Banned
    Το θέμα είναι περίπλοκο moonlight. Στη θανατική ποινή δεν αναφέρομαι στο οφθαλμό αντί οφθαλμού. Αναφέρομαι πιο πολύ σε αυτούς που κάνουν μαζικές εκτελέσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα και μόνο μέσα από δικαστήρια κι όχι ο καθένας που αισθάνεται αδικημένος να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Υπάρχουν εγκληματίες όπως οι έμποροι ναρκωτικών που τους αξίζει η θανατική ποινή πιστεύω. Και σε έρευνες έχω δει ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ. Θυμάμαι για μία Βρετανίδα πρόσφατα που εκτελέστηκε σε μια χώρα στον ινδικό (δε θυμάμαι πια ακριβώς), κι οι αναγνώστες στην εφημεριδα DM έγραφαν ότι της άξιζε ενώ η επίσημη κυβέρνηση έστειλε αίτημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση της χώρας. Εάν τέτοιοι άνθρωποι που προκαλούν το μαζικό θάνατο φύγουν από τη ζωή, λιγότεροι θα πεθάνουν στο μέλλον απ' ότι να παρέμενε ο ίδιος.
    Και η λύση με το βιαστή που έφερε ο προηγούμενος συνομιλητής είναι κάπως διαστροφική. Η λύση που έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο χημικός ευνουχισμός. Γι' αυτό ανέφερα να μη μπουρδολογούμε (ότι μας κατέβει δηλαδή; - πρώτα να σκεφτόμαστε τι γράφουμε).

Banned
    Ok, τώρα με κάλυψες. Εδώ συμφωνώ. Απλά πρέπει να ξέρουμε ακριβώς αν φταίει ο άλλος και νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο ρίσκο.

Banned
    Και η λύση με το βιαστή που έφερε ο προηγούμενος συνομιλητής είναι κάπως διαστροφική. Η λύση που έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο χημικός ευνουχισμός. Γι' αυτό ανέφερα να μη μπουρδολογούμε (ότι μας κατέβει δηλαδή; - πρώτα να σκεφτόμαστε τι γράφουμε).
    Ναι το κατάλαβα, αλλά δεν στο είπε κυριολεκτικά. Εννοούσε ακριβώς αυτό που λες, ότι είναι διαστροφική λύση και εννοείται πως δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα όπως αυτό που λες εσύ που αν και απάνθρωπο σ' αυτές τις περιπτώσεις ή τον αφήνεις για πάντα στην φυλακή ή κάνεις κάτι για να σιγουρευτείς ότι όταν βγει δεν θα κάνει τα ίδια. (Και εδώ που ο βιασμός είναι βαριά κατηγορία/έγκλημα, μόνο έτσι αν θα δεχόμουν ποτέ την επανένταξη...)
    Last edited by Deleted-member250416; 02-06-2015 at 00:36.

Banned
    Ναι το κατάλαβα, αλλά δεν στο είπε κυριολεκτικά. Εννοούσε ακριβώς αυτό που λες, ότι είναι διαστροφική λύση και εννοείται πως δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα όπως αυτό που λες εσύ που αν και απάνθρωπο σ' αυτές τις περιπτώσεις ή τον αφήνεις για πάντα στην φυλακή ή κάνεις κάτι για να σιγουρευτείς ότι όταν βγει δεν θα κάνει τα ίδια. (Και εδώ που ο βιασμός είναι βαριά κατηγορία/έγκλημα, μόνο έτσι αν θα δεχόμουν ποτέ την επανένταξη...)
    Ναι αλλά το να εκτελέσει κάποιος αρμόδιος κάποιον έπειτα από απόφαση δικαστηρίου δεν είναι διαστροφική λύση η πράξη καθεαυτή. Ο βιασμός όμως δεν υπάρχει σε κάποια χώρα σαν ποινή (τουλάχιστον σε αυτές που ισχύει η θανατική ποινή έπειτα από δικαστική πράξη). Οπότε ήταν αρκετά ατυχές το παράδειγμά του ακόμη κι αν δεν τον εννοούσε κυριολεκτικά. Κι εφόσον υπάρχει ΗΔΗ πιθανή ποινή στην περίπτωση αυτή (χημικός ευνουχισμός), το κάνει ακόμα πιο διαστροφικό.

Banned
    Κι αν είδες από αυτά που έγραψα παραπάνω, δεν ότι η θανατική ποινή θα 'πρεπε να εφαρμόζεται ως πράξη οφθαλμού αντι οφθαλμού.

Banned
    Κι αν είδες από αυτά που έγραψα παραπάνω, δεν ότι η θανατική ποινή θα 'πρεπε να εφαρμόζεται ως πράξη οφθαλμού αντι οφθαλμού.
    Το ξέρω, γι' αυτό είπα πως συμφωνώ

Banned
    Ναι αλλά το να εκτελέσει κάποιος αρμόδιος κάποιον έπειτα από απόφαση δικαστηρίου δεν είναι διαστροφική λύση η πράξη καθεαυτή. Ο βιασμός όμως δεν υπάρχει σε κάποια χώρα σαν ποινή (τουλάχιστον σε αυτές που ισχύει η θανατική ποινή έπειτα από δικαστική πράξη). Οπότε ήταν αρκετά ατυχές το παράδειγμά του ακόμη κι αν δεν τον εννοούσε κυριολεκτικά. Κι εφόσον υπάρχει ΗΔΗ πιθανή ποινή στην περίπτωση αυτή (χημικός ευνουχισμός), το κάνει ακόμα πιο διαστροφικό.
    Κάτσε δηλαδή μου λες ότι αν υπήρχε τέτοιος νόμος θα τον δεχόμασταν και δεν θα τον χαρακτηρίζαμε άδικο και διαστροφικό; Και γι' αυτό είναι ατυχές σαν παράδειγμα; Πάντως εντάξει στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Απλά οι περισσότεροι λέμε ξέρω γω "α την μαχαίρωσες; θα κάτσεις να σε μαχαιρώσω για να δεις πώς είναι", γι' αυτό το ανέφερε, για να δείξει πως δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Στις περιπτώσεις που είσαι υπέρ της θανατικής ποινής που δεν έχουν να κάνει με την εκδικιτικότητα, συμφωνώ κι' εγώ. Απλά εγώ είπα πως θα καταλάβαινα και κάποιον που θα σκότωνε ας πούμε τον φονιά του παιδιού του σε χώρα που δεν εφαρμοζόταν η θανατική ποινή και ήξερε πως μετά από κάποια χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα ξανάβγαινε έξω.

Banned
    Διαστροφική κι εγκληματική πράξη είναι ο βιασμός. Η εκτέλεση δεν είναι διαστροφική πράξη. Αυτό εννοούσα. Τώρα αν εσύ τη θεωρείς εγκληματική άλλο θέμα. Προσωπικά αν υπάρχει η θανατική ποινή σε μια χώρα κι έχει αποφασιστεί η ποινη αυτή, δεν τη θεωρώ άδικη ή εγκληματική πράξη. Αντίθετα θα θεωρούσα άδικη ή εγκληματική πράξη να σκοτώσεις το γείτονα.

Δεν είναι τόσο με την εκδικητικότητα. Όσο με το να μειωθούν οι θάνατοι εξαιτίας αυτού που ειδάλλως θα του επιβάλλονταν η θανατική ποινή (π.χ. οι έμποροι ηρωίνης ή κοκαίνης). Ωραία χαίρομαι πάντως φίλε μου που συμφωνούμε. Απλά δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα με όλους τους ανθρώπους. Τουλάχιστον όμως να υπάρχουν κάποια επιχειρήματα.

Για το φονιά του παιδιού του δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα συμφωνούσα με τη θανατική ποινή.. Γιατί μερικές φορές μπορεί κι ο ίδιος ο γονιός να συγχωρέσει (ναι, έχει συμβεί), αλλά το δικαστήριο να αποφασίσει αντίθετα αν ίσχυε η θανατική ποινή. Αλλά και γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις (ένα άτομο) πιστεύω στο σωφρονισμό, αρκεί να γίνεται σωστά κι όχι όπως γίνεται τη σήμερον στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όμως γιατί δε μου αρέσει αυτό το "μόνο στην Ελλάδα", επειδή τουλάχιστο στο σωφρονιστικό σύστημα ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες συμβαίνουν πράγματα γελοία.

Και προσωπικά πιστεύω και σε άλλες μεθόδους ποινής που δεν υπάρχουν απλά. Όπως εφ' όρου ζωής καταναγκαστική εργασία (ιδίως σε όσους αντιτίθενται στη θανατική ποινή θα το πρότεινα σαν εναλλακτική λύση).

Senior Member
    Όταν γράφεις να βιάσεις ένα βιαστεί καταλαβαίνω αυτό που γράφεις κι όχι τι εννοείς ή δεν υποννοείς. Ακόμη κι ο Χίτλερ λες δεν ήταν τόσο ένοχος κι ήταν οι οπαδοί του πιο πολύ; Εντάξει τελεία εδώ.

Eισαι πολυ εριστικος , δεν γινονται οι κουβεντες με αυτον τον τροπο . Λιγη ευγενεια , αγαπητε . Οταν ανεφερθην στον Χιτλερ , εννοουσα οτι αν ενα διεστραμμενο / εγκληματικο μυαλο , μπορει και κατευθυνει εναν ολοκληρο λαο στο εγκλημα , κατι δεν παει καλα με αυτο τον λαο . Ειναι ενας φιλοπολεμος και επεκτατικος λαος , ολους τους πολεμους , αυτοι τους ξεκινησανε ( και τους χασανε ) . Tον τελευταιο , που επισης θα τον χασουν , δεν τον καναν με τα τανκς , αλλα με τα μπανκς .
    Για φαντασου , να εμφανιζοταν εδω στην Ελλαδα , ενας Χιτλερ , σε καιρο πολεμου φυσικα , μας ελεγε να εξοντωσουμε εναν ολοκληρο λαο ( τους Εβραιους ) , γιατι ' ετσι ' . Θα το καναμε ? οχι , βεβαια , δεν ειμαστε βαρβαροι , οπως οι γερμανοι και οι Αμερικανοι , που , με νομο ( οι 2οι ) , εχουν οτι οπλο γουσταρουν , και ειναι ΝΟΜΙΜΟ να εκτελεις καποιον , μονο και μονο επειδη ειναι βρισκεται στην ιδιοκτησια σου , στον κηπο σου , οχι στο σπιτι σου , και επειδη ' νομιζες ' οτι οπλοφορουσε .
    Τωρα εσυ ανακατευεις εμπορους ναρκωτικων , και λογης λογης εγκληματιες , που η καθε περιπτωση χρηζει ιδαιτερης μεταχειρησης . Δεν ειναι το ιδιο ο εμπορος με τον δολοφονο εν βρασμω ψυχης , αυτο εννοω .

Τωρα βεβαια , δεν καταλαβαινω προς τι η διαφωνια για την θαν. ποινη , σαμπως θα την καταργησουμε εμεις ? οι Αμερικανοι δεν ακουν κανεναν , οπως και αλλες ' υπερδυναμεις ' ( αν θεωρειται υπερδυναμη ενας εξαθλιωμενος λαος , με το μεγαλυτερο δημοσιο εξωτερικο χρεος παγκοσμιως + τους περισσοτερους φυλακισμενους percentagewise ) .
    Προτιμω νασχοληθω ( αν ασχολιομουν ) με πιο ανθρωπιστικα θεματα , οπως οι χιλιαδες θανατοι παιδιων απο πεινα καθημερινως .

Το διορθωσα , ρεμ , θενκς !
    Last edited by Macgyver; 02-06-2015 at 11:44.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eισαι πολυ εριστικη , δεν γινονται οι κουβεντες με αυτον τον τροπο . Λιγη ευγενεια , αγαπητη . ....
    αρσενικο μελος, ειναι καλε

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    εγώ δεν βλέπω πουθενά το όνομά μου αν κ υπέγραψα
    ΤΩΡΑ δεν φαινεται, επειδη φαινονται τα 4 τελευταια ονοματα. οταν υπεγραψες, φαινοταν φαρδια- πλατια... η ντιανα που το ξεκινησε παντως, τα βλεπει ολα τα ονοματα.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast