ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ:ΥΠΕΡ Η' ΚΑΤΑ; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 72 of 72
    Senior Member
    [QUOTE=jpsunshine;539767]Διαστροφική κι εγκληματική πράξη είναι ο βιασμός. Η εκτέλεση δεν είναι διαστροφική πράξη. Αυτό εννοούσα. Τώρα αν εσύ τη θεωρείς εγκληματική άλλο θέμα. Προσωπικά αν υπάρχει η θανατική ποινή σε μια χώρα κι έχει αποφασιστεί η ποινη αυτή, δεν τη θεωρώ άδικη ή εγκληματική πράξη. Αντίθετα θα θεωρούσα άδικη ή εγκληματική πράξη να σκοτώσεις το γείτονα.

Δεν είναι τόσο με την εκδικητικότητα. Όσο με το να μειωθούν οι θάνατοι εξαιτίας αυτού που ειδάλλως θα του επιβάλλονταν η θανατική ποινή (π.χ. οι έμποροι ηρωίνης ή κοκαίνης). Ωραία χαίρομαι πάντως φίλε μου που συμφωνούμε. Απλά δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα με όλους τους ανθρώπους. Τουλάχιστον όμως να υπάρχουν κάποια επιχειρήματα.

Για το φονιά του παιδιού του δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα συμφωνούσα με τη θανατική ποινή.. Γιατί μερικές φορές μπορεί κι ο ίδιος ο γονιός να συγχωρέσει (ναι, έχει συμβεί), αλλά το δικαστήριο να αποφασίσει αντίθετα αν ίσχυε η θανατική ποινή. Αλλά και γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις (ένα άτομο) πιστεύω στο σωφρονισμό, αρκεί να γίνεται σωστά κι όχι όπως γίνεται τη σήμερον στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όμως γιατί δε μου αρέσει αυτό το "μόνο στην Ελλάδα", επειδή τουλάχιστο στο σωφρονιστικό σύστημα ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες συμβαίνουν πράγματα γελοία.

Και προσωπικά πιστεύω και σε άλλες μεθόδους ποινής που δεν υπάρχουν απλά. Όπως εφ' όρου ζωής καταναγκαστική εργασία (ιδίως σε όσους αντιτίθενται στη θανατική ποινή θα το πρότεινα σαν εναλλακτική λύση).[/QUOTE

Για εμένα η εκτέλεση είναι διαστροφική πράξη διότι αφαιρείς μια ζωή η οποία μπορεί να είναι διαταραγμενη αλλά απο αυτές τις πονεμένες ψυχές μπορείς να ανακαλύψεις να εξελίξεις οτι μπορεί μεθαυριο να σώσει πραγματικα αλλες ζωές απο τέτοια ανάλογα τραγικά περιστατικά ..... και πόσο ανθρωπινο είναι να δώσεις την ευκαιρεία στο ατομο αυτο να μπει βαθεια στον πονο του να αναγεννηθει ...... πρεπει να δουμε τι υπαρχει μεσα τους τι νοιωθανε ο καθενας μπορει να κρινει ομως ολοι οι ανθρωποι θελανε αγκαλια αγαπη φροτιδα αναγνωριση και πολλες φορες βοιωνανε κατεξακολουθηση το αντιθετο αδυνατο να πιστεψω οτι ενας ανθρωπος που εχει αγαπηθει μια μερα σηκωνεται και δολοφονει οποιον βρει μπροστα του .
    Εναν τετοιο σοφρονισμο θα επιθυμουσα εγω για αυτα τα ατομα ουτε καταναγκαστικα εργα ουτε τιποτε αλλα οποσδοιποτε θεραπευτικη τετοια που θα τους βοηθουσε να νοιωσουν ολο αυτο που μεσα τους τους οδηγησε σε μια τετοια πραξη ....και βγαζω το καπελο σε εκεινους τους ανθρωπους που χανοντας το αγαπημενο τους προσωπο ..... δηλωνουν οτι δεν θελουν καμια εκτελεση ο αγαπημενος τους δεν θα γυρισει με αυτο πισω ποσο δυσκολο ειναι αυτο ....

Senior Member
    @ primal71
    Για να κάνεις quote....αρκεί να πατήσεις κάτω από το σχόλιο που θέλεις να απαντήσεις "Απάντηση με παράθεση" που βρίσκεται κάτω δεξιά σε κάθε ανάρτηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Εσύ είσαι πολύ έξυπνη!

.
    Πολύ κακό αυτό γιατί μερικοί χρωστάνε στην εφορία και τους ψάχνει η αστυνομία

Ιδιωτικός τομέας,εννοείς;

Εγώ βλέπω τα 5 τελευταία κάθε φορά και καταλαβαίνω ποιοί από δω μέσα έχουν ψηφίσει!

Και εγώ παρακολουθώ την εξέλιξη,είναι μία δημιουργική ενασχόληση

Αλλο πράγμα είναι το μέιλ,άλλο πράγμα είναι το όνομα που καταχωρείς-αυτά τα 2 δεν συνδέονται!

Οχι.Εσύ το λες αυτό δεν είναι έτσι-απλά σκέφτηκες κάποια πράγματα και τα είπες......έτσι πάνω στην τρέλα!
    ακόμα και στο μέιλ του ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος να έχει το πραγματικό του όνομα.

Καλά κάνεις και νουθετείς τους συμμετέχοντες του φόρουμ,θα σε ψηφίσουμε πρόεδρο του φόρουμ,με λαϊκό δημοψήφισμα!
    το ξερω οτι ειμαι εξυπνη κι οτι καλως υποψιαζω τα μελη. για προεδρος δεν ενδιαφερομαι.
    χειροτερο απο το να σε ψαχνει η εφορια, ειναι να σε ψαχνει καμια χαροκαμμενη μουρλοκακομοιρα. εκει να δεις γελιο...
    αρκει να σου πω οτι επι δυο χρονια μας εψαχνε μια μουρλη, σε ολη την ελλαδα.. (ποιους "μας" και τι τρελλες εκανε , αστο...)

δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωτικο το πραγματικο ονομα, ειπα οτι πολλοι το βαζουν στο φμ, ακομα και στο μειλ, γιατι δεν εχουν λογους να μην το κανουν, δεν γνωριζαν μουρλοκακομοιρες οταν το εκαναν...

Banned
    Quote Originally Posted by jpsunshine View Post
    Διαστροφική κι εγκληματική πράξη είναι ο βιασμός. Η εκτέλεση δεν είναι διαστροφική πράξη. Αυτό εννοούσα. Τώρα αν εσύ τη θεωρείς εγκληματική άλλο θέμα. Προσωπικά αν υπάρχει η θανατική ποινή σε μια χώρα κι έχει αποφασιστεί η ποινη αυτή, δεν τη θεωρώ άδικη ή εγκληματική πράξη. Αντίθετα θα θεωρούσα άδικη ή εγκληματική πράξη να σκοτώσεις το γείτονα.

Δεν είναι τόσο με την εκδικητικότητα. Όσο με το να μειωθούν οι θάνατοι εξαιτίας αυτού που ειδάλλως θα του επιβάλλονταν η θανατική ποινή (π.χ. οι έμποροι ηρωίνης ή κοκαίνης). Ωραία χαίρομαι πάντως φίλε μου που συμφωνούμε. Απλά δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα με όλους τους ανθρώπους. Τουλάχιστον όμως να υπάρχουν κάποια επιχειρήματα.

Για το φονιά του παιδιού του δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα συμφωνούσα με τη θανατική ποινή.. Γιατί μερικές φορές μπορεί κι ο ίδιος ο γονιός να συγχωρέσει (ναι, έχει συμβεί), αλλά το δικαστήριο να αποφασίσει αντίθετα αν ίσχυε η θανατική ποινή. Αλλά και γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις (ένα άτομο) πιστεύω στο σωφρονισμό, αρκεί να γίνεται σωστά κι όχι όπως γίνεται τη σήμερον στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όμως γιατί δε μου αρέσει αυτό το "μόνο στην Ελλάδα", επειδή τουλάχιστο στο σωφρονιστικό σύστημα ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες συμβαίνουν πράγματα γελοία.

Και προσωπικά πιστεύω και σε άλλες μεθόδους ποινής που δεν υπάρχουν απλά. Όπως εφ' όρου ζωής καταναγκαστική εργασία (ιδίως σε όσους αντιτίθενται στη θανατική ποινή θα το πρότεινα σαν εναλλακτική λύση).
    Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί τα διαχωρίζεις... Ο βιασμός προκαλεί λιγότερο πόνο απ' την θανάτωση; Απ' το να ξέρεις ότι σε έχουν καταδικάσει και δεν θα ζεις πια; Ναι ξέρω πως εσύ το βλέπεις ως "δεν υπάρχεις πια, άρα δεν υποφέρεις και δεν ξαναεπαναλαμβάνεις τα ίδια, άρα έχουμε αίσιο τέλος για όλους" αλλά εγώ αν και συμφωνώ στις περιπτώσεις που έχεις αναφέρει ότι είσαι υπερ είπα πως το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο ακόμη και αν υπάρχουν αποδείξεις και ομολογία. Γι' αυτό δεν είμαι υπερ. Δεν είναι εγκληματικό το κράτος να σκοτώσει κάποιον αθώο και μετά από χρόνια να αποδειχθεί η αθοώτητά του; Γιατί έχει γίνει κι' αυτό. Αν αυτό δεν είναι εγκληματικό, τότε τί είναι; Γιατί απλά να μην μείνει στην φυλακή και να χρειάζεται αυτή η ποινή; Ας εφαρμόσουν καλύτερα άλλα μέτρα μέσα στις φυλακές παρά να βρίσκουν την εύκολη λύση.

Ούτε εγώ είπα πως δεν είναι εγκληματική πράξη να σκοτώσεις τον γείτονα. Είπα πως δεν θα ήθελα να υπάρχει τέτοιος νόμος από το κράτος, αλλά αν ο πολίτης νιώθει τόσο αδικημένος και δεν μπορεί να ησυχάσει, είναι αναπόφευκτο να γίνει κάτι τέτοιο αλλά μετά εννοείται πως θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη! Δεν δέχομαι δηλαδή να επεμβαίνει το ίδιο το κράτος με τέτοιο τρόπο στους κατηγορούμενους, αλλά μπορώ να καταλάβω τον θυμό και την απόγνωση που νιώθει κάποιος θέλωντας να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Το κράτος δεν μπορεί να το εφαρμόζει για όλα αυτά που είπαμε, σκέψου να κάνει λάθος, είναι δικαιοσύνη αυτό; Ο πολίτης έστω ότι κάνει το λάθος, θα υποστεί μετά τις συνέπειες. Σκοτώνοντας κάποιον νομίζω ξέρεις τις συνέπειες...

Αα και εννοείται πως καλά κάνει η Remedy και το αναφέρει! Αφού ισχύει κάτι τέτοιο, η θεματοθέτρια θα έπρεπε να το έχει αναφέρει γιατί δεν θέλουν όλοι να εκτίθενται δημόσια... Είναι δικαίωμά τους και εφόσον δεν το ήξεραν πριν υπογράψουν είναι λογικό να έχουν υποψίες και ανασφάλεια. Δεν μπορείς να ξέρεις τις προθέσεις κανενός μέσω ίντερνετ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το ξερω οτι ειμαι εξυπνη κι οτι καλως υποψιαζω τα μελη. για προεδρος δεν ενδιαφερομαι.
    χειροτερο απο το να σε ψαχνει η εφορια, ειναι να σε ψαχνει καμια χαροκαμμενη μουρλοκακομοιρα. εκει να δεις γελιο...
    αρκει να σου πω οτι επι δυο χρονια μας εψαχνε μια μουρλη, σε ολη την ελλαδα.. (ποιους "μας" και τι τρελλες εκανε , αστο...)

δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωτικο το πραγματικο ονομα, ειπα οτι πολλοι το βαζουν στο φμ, ακομα και στο μειλ, γιατι δεν εχουν λογους να μην το κανουν, δεν γνωριζαν μουρλοκακομοιρες οταν το εκαναν...
    Σε αυτό σε συμμερίζομαι απόλυτα,έχω πέσει ουκ ολίγες φορές σε ψυχανώμαλες προσωπικότητες πραγματικά.
    αλλά όντως δεν σε ενοχλεί κανένας από το συγκεκριμένο κίνημα και όνομα συμπληρώνεις την ώρα που βάζεις το μέιλ σου...αν κοιτάξεις η τελευταία υπογραφή είναι μία που υπογράφει ως ''ζουζούνα" αλλά και το όνομά σου αν βάλεις κανονικά που ξέρω εγώ ότι είσαι εσύ;

Senior Member
    Σε αυτό σε συμμερίζομαι απόλυτα,έχω πέσει ουκ ολίγες φορές σε ψυχανώμαλες προσωπικότητες πραγματικά.
    αλλά όντως δεν σε ενοχλεί κανένας από το συγκεκριμένο κίνημα και όνομα συμπληρώνεις την ώρα που βάζεις το μέιλ σου...αν κοιτάξεις η τελευταία υπογραφή είναι μία που υπογράφει ως ''ζουζούνα" αλλά και το όνομά σου αν βάλεις κανονικά που ξέρω εγώ ότι είσαι εσύ;
    αντε να το πω μια τεταρτη φορα.
    ειναι πολυ πιο απλο με ενα κλικ και οχι με συμπληρωση στοιχειων, να απαντησεις μεσω του λογαριασμου σου στο φμ. και τοτε το συνδεει με το ονομα σου, αν εκει εχεις αληθινο ονομα.
    επισης αντι για ζουζουνα, μπορει να υπογραψεις με αληθινο ονομα γιατι ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ.
    το δελφινι για παραδειγμα υπεγραψε με ονομα και επιθετο. λες να ηθελε να δημοσιευσει την ταυτοτητα της?

στο αλλο, περι μουρλοκακομοίρας, πραγματικα ειναι μη σου λαχει, ειδικα αν η ψυχανωμαλη προΣωπικοτητα παριστανει τον ψυχοθεραπευτη και βρισκεται εκτος θεραπειας κι εκτος ελεγχου, σε παραληρημα μυθομανιας...

Senior Member
    @ primal71
    Για να κάνεις quote....αρκεί να πατήσεις κάτω από το σχόλιο που θέλεις να απαντήσεις "Απάντηση με παράθεση" που βρίσκεται κάτω δεξιά σε κάθε ανάρτηση.
    οκ να σαι καλα...

Banned
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί τα διαχωρίζεις... Ο βιασμός προκαλεί λιγότερο πόνο απ' την θανάτωση; Απ' το να ξέρεις ότι σε έχουν καταδικάσει και δεν θα ζεις πια; Ναι ξέρω πως εσύ το βλέπεις ως "δεν υπάρχεις πια, άρα δεν υποφέρεις και δεν ξαναεπαναλαμβάνεις τα ίδια, άρα έχουμε αίσιο τέλος για όλους" αλλά εγώ αν και συμφωνώ στις περιπτώσεις που έχεις αναφέρει ότι είσαι υπερ είπα πως το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο ακόμη και αν υπάρχουν αποδείξεις και ομολογία. Γι' αυτό δεν είμαι υπερ. Δεν είναι εγκληματικό το κράτος να σκοτώσει κάποιον αθώο και μετά από χρόνια να αποδειχθεί η αθοώτητά του; Γιατί έχει γίνει κι' αυτό. Αν αυτό δεν είναι εγκληματικό, τότε τί είναι; Γιατί απλά να μην μείνει στην φυλακή και να χρειάζεται αυτή η ποινή; Ας εφαρμόσουν καλύτερα άλλα μέτρα μέσα στις φυλακές παρά να βρίσκουν την εύκολη λύση.

Ούτε εγώ είπα πως δεν είναι εγκληματική πράξη να σκοτώσεις τον γείτονα. Είπα πως δεν θα ήθελα να υπάρχει τέτοιος νόμος από το κράτος, αλλά αν ο πολίτης νιώθει τόσο αδικημένος και δεν μπορεί να ησυχάσει, είναι αναπόφευκτο να γίνει κάτι τέτοιο αλλά μετά εννοείται πως θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη! Δεν δέχομαι δηλαδή να επεμβαίνει το ίδιο το κράτος με τέτοιο τρόπο στους κατηγορούμενους, αλλά μπορώ να καταλάβω τον θυμό και την απόγνωση που νιώθει κάποιος θέλωντας να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Το κράτος δεν μπορεί να το εφαρμόζει για όλα αυτά που είπαμε, σκέψου να κάνει λάθος, είναι δικαιοσύνη αυτό; Ο πολίτης έστω ότι κάνει το λάθος, θα υποστεί μετά τις συνέπειες. Σκοτώνοντας κάποιον νομίζω ξέρεις τις συνέπειες...

Αα και εννοείται πως καλά κάνει η Remedy και το αναφέρει! Αφού ισχύει κάτι τέτοιο, η θεματοθέτρια θα έπρεπε να το έχει αναφέρει γιατί δεν θέλουν όλοι να εκτίθενται δημόσια... Είναι δικαίωμά τους και εφόσον δεν το ήξεραν πριν υπογράψουν είναι λογικό να έχουν υποψίες και ανασφάλεια. Δεν μπορείς να ξέρεις τις προθέσεις κανενός μέσω ίντερνετ.
    Moonlight λάθος μπορεί να γίνει και σε μια ισόβια καταδίκη. Κι έχει γίνει. Κι εγώ κάπως συμμερίζομαι την άποψή σου σε σχέση με τη θανατική ποινή αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην υπάρχει. Σε κάθε επιστήμη παίρνονται υπόψι όλες οι παράμετροι και δε νομίζω τουλάχιστο σε ένα προχωρημένο κράτος όπως η Αμερική, που οι εκτελέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα, να έχει γίνει ποτέ κάποιο λάθος στην εφαρμογή της θανατικής ποινής.

Κοίτα δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ποια ποινή είναι πιο βάρβαρη ή όχι. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι ότι άνθρωπος που θα επιλέξει να "βιάσει" κάποιον βιαστή (να εφαρμόσει δηλαδή την πράξη αυτή που προτείνετε ως ποινή στο βιασμό) πρέπει να 'ναι διεστραμμένος ο ίδιος. Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια συνέχεια που έγραφα ότι σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται ο χημικός ευνουχισμός. Έχω αρχίσει και κουράζομαι ειλικρινά. Αντίθετα τα πρόσωπα που απαρτίζουν ένα εκτελεστικό απόσπασμα δε νομίζω ότι είναι διεστραμμένοι οι ίδιοι. Εκτός κι αν πρόκειται πχ σε περιπτώσεις που εν γνώσει τους ήταν λάθος (όπως οι γερμανοί στρατιώτες πχ στο 2ο παγκόσμιο). Ούτε νομίζω ότι ο αρμόδιος για τη θανατηρόφο ένεση είναι διεστραμμένος άνθρωπος αφού έχει αποφασιστεί η ποινή από το δικαστήριο. Τέσπα. Βάζω μια τελεία εδώ γιατί έχω κουραστεί όμως.

Senior Member
    ---------------------------------------------------------------------ακυρον
    Last edited by Macgyver; 21-06-2015 at 17:40.

Senior Member
    ακυρον-------------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 21-06-2015 at 17:40.

Senior Member
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 21-06-2015 at 17:41.

Senior Member
    ακυρον------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 21-06-2015 at 17:42.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345