Results 1 to 15 of 19
Thread: Υποτροπή,η λέξη που τρομάζει!!
-
22-05-2015, 21:03 #1
Υποτροπή,η λέξη που τρομάζει!!
Είμαι 2,5 χρόνια τώρα με καινούρια αγωγή μετά την 2η υποτροπή μου που ήταν και η χειρότερη.
Διάβασα κάπου πως μόνο ένα 10-20% των ατόμων με ψύχωση βιώνουν μόνο ένα επεισόδιο,οι υπόλοιποι βιώνουν υποτροπές με διαστήματα ύφεσης των συμπτωμάτων.
Η αλήθεια είναι πως τρομάζω στην ιδέα να μου ξανασυμβεί και αν υποθέσουμε πως έχω άλλα 50 χρόνια ζωής οι πιθανότητες πιστεύω είναι μεγάλες καθώς τα φάρμακα νομίζω προστατεύουν κατα 60% διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Ποιο ήταν το ρεκόρ σας σε χρόνια χωρίς υποτροπή;;Ποιες συμβουλές θα δίνατε ώστε να την αποφύγουμε;;
Εγώ από προσωπική εμπειρία προτείνω τα εξής:
1)Όχι στη διακοπή των φαρμάκων ή στη μείωση τους με δική μας πρωτοβουλία χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού.
2)Καταγραφή των προειδοποιητικών σημαδιών της υποτροπής όπως αϋπνία,άγχος,μείωση αυτοπεποίθησης,απόσυρση,κα χυποψία κ.α
3)Ελάττωση του άγχους
4)Αποφυγή αλκοόλ κ ναρκωτικών ουσιών
5)Καλός ύπνος,γυμναστική,υγιεινή διατροφή
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι μη διστάσετε.Θα ήθελα να ακούσω το ρεκόρ σας!!Εμένα είναι 4 χρόνια.Θέλω τώρα να φτάσω την 5ετία κ μετά την 10ετία.!!It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 22-05-2015, 21:28 #2
Εμενα το ρεκορ μου χωρις υποτροπη ειναι 6 χρονια.Απλα να σημειωσω οτι τα φαρμακα μου τα περνω συνεχομενα μεσα σε αυτα τα 6 χρονια παντοτε με την προτροπη του ψυχιατρου κι ετσι δεν βιωσα υποτροπη.Μαλιστα προσφατα μου ελαττωσε κιολας και ειμαι καλυτερα δηλαδη μειωθηκαν οι παρενεργειες των φαρμακων.
Αγχος εχω και πολυ μαλιστα αλλα το παλευω.Επισης να πω οτι εχω αρνητικα και γνωστικα προβληματα οπως προβληματα μνημης και ελλατωμενη συγκεντρωση.Ξερω πως γι αυτα τα συμπτωματα που εχω δηλ τα αρνητικα και γνωστικα δεν υπαρχουν φαρμακα ακομα.
Serie εσυ επαιρνες τα φαρμακα σου με την γνωμη του γιατρου και υποτροπιασες απλα μια μερα ξαφνικα?Και επισης ηθελα να ρωτησω στην υποτροπη απλα επιστρεφουν τα θετικα συμπτωματα και ειναι και χειροτερα απο οτι το πρωτο επεισοδιο?
Επι της ευκαιριας να πω οτι συμφωνω απολυτα με τις συμβουλες σου.Και επισης να σου πω να μην ζεις με το αγχος της υποτροπης,ακομα και να ερθει υπαρχουν μεθοδοι και φαρμακα που ξερουν οι γιατροι για να μας βοηθησουν.Αυτο βεβαια το λεω εκ του ασφαλους γιατι δεν εχω βιωσει υποτροπη αλλα καπως ετσι πρεπει να σκεφτεται καποιος που πασχει απο ψυχωση.
22-05-2015, 21:31 #3
Από ότι ξέρω τα φάρμακα σε πολλούς σταματάνε να δουλεύουν κάποια στιγμή, ή κάποιοι έχουν συμπτώματα και δεν το ξέρουν.
Last edited by Deleted240217a; 23-05-2015 at 00:01.
22-05-2015, 21:33 #4
εχω 8 χρονια να παθω σοβαρη υποτροπη, μονο καποιες μετριας εντασης ψιλουποτροπες ειχα και αυτο γιατι ειχα μπλεξει τα φαρμακα μου,
νομιζω πως δεν προκειτε να ξαναπαθω τιποτα αλλα παρολα αυτα δεν εχω δοκιμασει να μεινω χωρις φαρμακα,κ πολλες φορες εχω παραξενες ιδεες ιδιετερα σε περιβαλλον που δεν μου ειναι οικειο, σαν συμβουλη προς ολους τους ομοιοπαθεις ειναι να αποφευγετε το αγχος κ τη στεναχωρια με οποιο τροπο μπορειτε, αν αυτο σημαινει καλη διατροφη κ γυμναστικη τοτε καντε αυτο, αν σημαινει ταξιδια κ κοινωνικοποιηση παει λεγοντας, γενικα μη παραιτειστε κ κανεις δεν χανετε σε αυτο το κοσμο, εγω νιωθω πολυ καλυτερα με μινιμουμ φαρμακα,και γενικα μετρο στα παντα, κ τη μπυριτσα μου θα πιω ακομα κ κανναβη πινω που και που χωρις ιδιετερα προβληματα, το βασικο ειναι να μαθεις να σκεφτεσαι λιγο πιο θετικα ολα τα αλλα ερχονται
22-05-2015, 21:42 #5
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-05-2015, 22:01 #6
@mihalis εγώ δεν είχα ξαναβιώσει φουλ ψυχωσικό επεισόδιο.Παλιότερα ήταν πιο ήπιας μορφής τα συμπτώματά μου.Είχα σημάδια κατάθλιψης,δυσκολία στην σκέψη και ίσως καχυποψία.Την πρώτη φορά τα έκοψα μαχαίρι κ υποτροπίασα ύστερα από ένα εξάμηνο.Το καταλάβαινα ότι κάτι συμβαίνει γιατί δυσκολευόμουν να σκεφτώ κ επίσης είχα επίγνωση ότι κάποιες σκέψεις μου ήταν παράλογες.Τη δεύτερη φορά τα σταμάτησα για ένα μήνα από ανευθυνότητα μου και τα ξεκίνησα πάλι χωρίς να ενημερώσω τον γιατρό μου και υποτροπίασα πάλι σε ένα διάστημα 7 μηνών.Δηλαδή ήταν καθαρά από λάθος χρήση ή διακοπή φαρμάκων η υποτροπή μου.
Τώρα πήρα το μάθημά μου κ έχω βάλει μέχρι κ ειδοποίηση για να θυμάμαι να τα παίρνω.Άγχος στην καθημερινότητά μου δεν βιώνω αλλά δεν έχω εκτεθεί κ σε καταστάσεις όπως δουλειά ακόμα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
22-05-2015, 23:49 #7
serie κι εμενα μου ηρθε να τα κοψω κυριως λογω κιλων αλλα δεν το κανα γιατι δεν θελω να ξαναπερασω οσα περασα!Εγω ειχα οξυ περιστατικο και ημουν χαλια.Τωρα με τα φαρμακα ειμαι πολυ καλυτερα.Απλα αν εχεις στανταρ ωρες που παιρνεις φαρμακα δεν τα ξεχνας.Εγω αυτο κανω.Σε συμβουλευω να κανεις κι εσυ το ιδιο και ολα θα πανε καλα.
Ποιος ξερει τι θα βρουν οι γιατροι τα επομενα χρονια!Σιγουρα θα βγουν φαρμακα με λιγοτερες παρενεργειες οπως το θεμα του βαρους που παιρνουμε με τα αντιψυχωσικα.
Εγω παντως ζοριζομαι πολυ στη δουλεια με το θεμα της μνημης και της συγκεντρωσης.Μου λεει καποιος κατι και μετα απο 5 λεπτα εχω ξεχασει τι μου ειπε!
23-05-2015, 00:22 #8
Το τελευταίο επεισόδιο ήταν οξύ.Είχε και θετικά και αρνητικά συμπτώματα.Είχα ξεφύγει τελείως από την πραγματικότητα.Παλιότερα δεν είχα φτάσει σε αυτό το σημείο.
Παίρνω συγκεκριμένες ώρες τα φάρμακα και για σιγουριά βάζω κ υπενθύμιση.
Εύχομαι να βελτιωθείς και να λιγοστέψουν τα βάσανά σου!!It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
23-05-2015, 01:27 #9
ωχ παιδια ευαισθητο σημειο θιξατε!!!
περασα την τελευταια υποτροπη μου πριν 5 περιπου μηνες.. απο τοτε ειμαι με την ιδια αγωγη αλλα δεν ειμαι καλα εξακολουθω να εχω συμπτωματα αλλα ευτυχως οχι στην κλιμακα που τα ειχα στο ψυχιατρειο..
εκανα στο παρελθον πειραματα με τα φαρμακα τα κοβα μονη μου και τετοια και εχω μπει πεντε φορες μεσα.. τωρα φοβαμαι να τα ξαναπειραξω αλλα ρε παιδια δεν ειμαι καλα... :(
23-05-2015, 12:32 #10
@εσωτερική_σήψη θέλει τον χρόνο του!!Εγώ στους 5 μήνες με τη μέγιστη δόση που ήμουν,ήμουν τελείως σε απραξία και δυσκολευόμουν και στα πιο απλά.Ύστερα από 1,5 χρόνο άρχισα να ανακτώ τα ενδιαφέροντά μου και να κάνω κάποια πράγματα.Τώρα είμαι σχετικά καλά,δεν έχω συμπτώματα που να μου δυσκολεύουν την ζωή απλά δεν είμαι έτοιμος ακόμα για δουλειά,δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου και η σκέψη μου δεν είναι όπως παλιότερα...Πρέπει να κάνεις για κάποια χρόνια υπομονή για να δεις αποτέλεσμα πάντως.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
26-05-2015, 16:07 #11
@σειριε ευχαριστω για την ελπιδα που μου δινεις.. ελπιζω να μη χρειαστει να μου αυξησουν αλλο τη δοση γιατι 8α γινω ζομπι
26-05-2015, 21:46 #12
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
26-05-2015, 21:57 #13
27-05-2015, 00:00 #14
Είμαι τωρα 4 μήνες χωρις φαρμακα και χωρις υποτροπή. Ευελπιστώ να μην ξαναυποτροπιασω ποτε. Βεβαια, να αναφέρω πως δεν εχω δοκιμάσει "τα νευρα μου" σε στρεσογονες και αγχοτικες καταστασεις οπως εργασια, πολλες ευθύνες κλπ. Γενικα εχω προβληματα μνημης (ειχα και πριν την ψυχωση πιστευω) και συγκέντρωσης.
29-05-2015, 11:33 #15
Nα προσθέσω ότι η συνεργασία με ένα γιατρό που εμπιστευόμαστε και οι επισκέψεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα προστατεύουν από μια υποτροπή γιατί ο γιατρός μας γνωρίζει κ μπορεί να καταλάβει πότε μπορεί να υποτροπιάζουμε καθώς και να μας ρυθμίσει την δοσολογία του φαρμάκου.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti