έχω ακόμη πρόβλημα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    κρινο γραφω τοσα....αν εσυ επιλεγεις να κανεις copy paste στο μυαλο σου μονο αυτο ειναι δικο σου προβλημα ξεκάθαρα...

Administrator
    κρίνο,
    δεν ξέρω αν είναι της ώρας ή του θέματος.... αλλά, θαρρείς ότι έχει νόημα να αρχίσουμε να σχολιάζουμε τους τρόπους υποστήριξης που ενοχλούν τον καθένα?
    Να χαρείς....
    Η πιο συνετή υποστήριξη όταν δεν είμαστε βέβαιοι για ότι διαβάζουμε είναι να παροτρύνουμε κάποιον να απευθυνθεί σε ειδικό. Κάθε τι άλλο είναι επικίνδυνο.Εκτός κι αν κάποιος είναι τόσο βέβαιος ότι μπορεί να κάνει διαγνώσεις μέσα από ένα φόρουμ και να ξεχωρίσει τι τι χρειάζεται απλώς μια παροτρυντική κουβέντα και τι αφορά ψυχοπαθολογία που χρήζει επαγγελματικής αντιμετώπισης.

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic.
    ΥΓ. Σοφία, δεν απαντώ για σένα, ούτε τον συνήγορο σου κάνω, ειλικρινά. Αφορμή πήρα μονάχα.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Banned
    Originally posted by Sofia
    κρινο γραφω τοσα....αν εσυ επιλεγεις να κανεις copy paste στο μυαλο σου μονο αυτο ειναι δικο σου προβλημα ξεκάθαρα...

προβλημα δεν εχω κανενα,
    απλα ηθελα να διαπιστωσω μεχρι που μπορει να φτασει το μυαλο σου.

Banned
    Originally posted by NikosD.
    κρίνο,
    δεν ξέρω αν είναι της ώρας ή του θέματος.... αλλά, θαρρείς ότι έχει νόημα να αρχίσουμε να σχολιάζουμε τους τρόπους υποστήριξης που ενοχλούν τον καθένα?

εχεις δικαιο.
    μερικες φορες παραειναι αχρηστο.

Senior Member
    χαιρομαι που δεν εχεις κανενα προβλημα και επισημαινεις τα προβλήματα των αλλων...οπως το σημειο που μπορει να φτάσει το μυαλο μου ή καποιου άλλου..Πάντα τέτοια!

Senior Member
    soupsoup, άλλοι αφυπνίζονται σεξουαλικά από το γιατρό που παίζανε σαν πιτσιρίκια, άλλοι από μια ταινία πορνό που κατά λάθος έτυχε να δουν, άλλοι από βιβλία κλπ. Π.χ. για μένα σημαντική επιρροή είχε ένα βιβλίο που έτυχε να πέσει στα χέρια μου και το οποίο με έβαλε σε ένα τρόπο σκέψης που δε μου άρεσε καθόλου. Κι εγώ εύχομαι να μην είχε πέσει στα χέρια μου αυτό το βιβλίο, αλλά έγινε.

Το ότι υπάρχουν συναισθήματα επίρριψης ευθυνών απέναντι στους γονείς σου είναι απόλυτα φυσιολογικό να τα νιώθεις. Το αν φταίνε πραγματικά είναι άλλο ζήτημα. Πολλές φορές νιώθουμε ότι ένας γονιός φταίει γιατί δεν κατάφερε να μας προστατέψει ακόμα κι αν δε γνώριζε καθόλου την κατάσταση την οποία περνάγαμε. Κι εγώ επέριπτα ευθύνες στους γονείς μου για το ότι με τον τρόπο που χειρίστηκαν την εφηβεία μου έφθασα να κάνω απόπειρες αυτοκτονίες. Αλλά φτάνεις σε ένα σημείο κάποια στιγμή που τα προσπερνάς αυτά.

Σου συνέβηκε κάτι που δε θα έπρεπε να συμβεί αλλά δε φταίει αυτό για όλα. Ακόμα κι αν δεν είχε συμβεί την ίδια σχέση μπορεί να είχες με τη μητέρα σου.

Αισθάνομαι ότι δεν έχεις χειριστεί καλά μέσα σου το ζήτημα των δικών σου αντιδράσεων για το γεγονός. Σα να επιρρίπτεις ευθύνες και προς τα εσένα. Κάνε μια αναδρομή για το πως ένιωθες σε κάθε ηλικία, πως γίνεται η ωρίμανση της προσωπικότητάς μας, τι σημαίνει να είσαι παιδί. Διάβασε για τη σεξουαλική πορεία του ανθρώπου από παιδί καθώς και για άλλα ανάλογα περιστατικά. Θα καταλάβεις ότι όλες σου οι αντιδράσεις ήταν φυσιολογικές και σχεδόν όλα τα παιδιά στη θέση σου θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό πριν τα 15 αναφερόμαστε συνήθως σε αποπλάνηση ανηλίκου και όχι βιασμό.

Και κάτι άλλο. Αυτό που αναφέρεις θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, είμαστε τυχεροί όποιοι δε τους έχει συμβεί, έτυχε. Σύμφωνα με έρευνες από ότι θυμάμαι 1 στα 4 παιδιά έχουν βιώσει κάποιο είδος σεξουαλικής κακοποίησης.

Senior Member
    Είναι πράγματι μεγάλο το ποσοστό που παιδιά δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση ...... σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ..........
    Εχω ακούσει ιστορίες ........ απο κοντινούς φίλους που το φέραν για χρόνια ως μυστικό και ως βάρος ...........
    Και η ενοχή υπάρχει πάντα , διότι και στα παιδιά ,οταν δεν είναι βιασμός αλλα περιορίζεται σε χάδια, αρέσει ........... και νιωθουν ενοχές γιατι καταλαβαίνουν οτι παρασύρονται και συμμετέχουν και νιώθουν και κατι σαν ηδονή , ενω ξέρουν οτι είναι \'\'κακό\'\' .......

Πιστευω οτι πολλά παιδιά στη θεση σου θα είχαν παρόμοια αντίδραση ........ δεν έχεις κανέναν λόγο να νιώθεις ενοχές .......... ΚΑΝΕΝΑΝ !! ήταν απολύτως φυσιολογική η αντίδραση σου ......

ο τύπος ήταν φυσικά κάθαρμα , αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ δεν σε βίασε ......... και δεν σε βίασε γιατί εσυ απομακρύνθηκες .......... αλλιώς ............. ΕΥΤΥΧΩΣ που απομακρύνθηκες ..........

Μια συμβουλή : Απενοχοποιήσου !!!!!!!! Δεν φταίς εσύ !!!

Junior Member
    ευχαριστώ ολους για τα ποστς, δεν ειναι ενα θεμα που με βαζει σε σκεψεις παντοτε και καθημερινά, απλά με στοιχειώνει κατά φεγγάρια.
    ενα δυο συμπερασματα πιπστευω οτι εβγαλα από αυτές τις συζητήσεις,
    α. οτι είμαι λίγο ζηλιάρα προς το φυσιολογικό
    β. περνάω κατά καιρούς \"επεισόδια\" οπου εξιδανικεύω άλλους ανθρώπους μέσα μου χωρίς να τους έχω πρώτα κρίνει και αυτό με εξουθενώνει.
    γ. το α και β μαζί με οδηγούν σε αδυναμία επικοινωνίας στις σχέσεις
    δ.σε απάντηση παντως ενός σχολίου που δεν θυμαμαι τον συγγραφέα του, δεν είπα ότι μου αρεσε το γεγονός με την εννοια του ενήλικα, ότι το \"συμπύκνωσα\" σαν σεξουαλική πράξη και ιδέα,
    απλά οι νευρικές μου απολήξεις αφυπνιστηκαν που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, είναι λεπτή η διαφορά και ίσως πολύ χειρότερο αυτό που σου λέω εγώ..
    τελος παντων, νιώθω ότι υπάρχουν ανθρωποι που έχουν περάσει μυριες χειρότερα πράγματα από εμένα και δεν θα ήθελα να το γιγαντώνω τόσο.
    ευχαριστώ ειλικρινά για την παρέα στην σκέψη μου, γιατί αυτό ήταν κάτι που πραγματικά μου ελειπε μιας και το αντιμετωπίζω, λιγότερο και λιγότερο πιά, σαν μυστικό.

Senior Member
    Δε θα μπορούσε σε ένα παιδί να του φανεί όπως σε έναν ενήλικα. Εκτός του ότι δεν υπάρχει η σεξουαλική ωρίμανση (οι νευρικές απολήξεις υπάρχουν σε εκείνο το σημείο από βρέφος, η σύνδεση όμως της ευχαρίστησης με την πράξη του σεξ περνάει από διάφορα μακροχρόνια στάδια και χρειάζεται και την παραγωγή των ορμονών που γίνεται στην εφηβεία, την ανακάλυψη κλπ) δεν υπάρχει και καμία επιλογή, γίνεται έρμαιο του θέλω ενός ανθρώπου που δεν υπολογίζει καθόλου το παιδί σαν άτομο αλλά σαν μέσο, αντικείμενο.

Πως οδηγήθηκες όμως στα παραπάνω συμπεράσματα soupsoup για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις σχέσεις σου?

Junior Member
    φοβαμαι aphelia οτι έχει κάτι να κάνει με τον μηχανισμό της δικαιολόγησης του ψέματος μέσα μου. Δηλαδη καποιες φορές απομακρύνομαι από τον καλό μου εαυτό και αποστασιοποιούμαι εντελώς γιατί κανακευομαι ότι έχω πληγωθεί από αυτό το γεγονός.

Και δυστυχώς είναι σαν καταρράκτης. Οποτε κατι σαν το μετατραυματικό νομίζω σε διαρκή υπερπροστασία του εγώ ( καλά μιλάω ?τελείως επιφανειακά εχω διαβάσει για αυτά τα πράγματα..).

Στις σχέσεις συγκεκριμένα με εμποδίζει όλο αυτό το φορτίο να δω τα πράγματα ψύχραιμα, εφόσον η συνειδητή μου σκέψη συνεχώς διυλίζει και διυλίζει και σταματημό δεν έχει. ( συχνά είμαι πολύ ομιλητική χωρίς ουσία ή πολύ απόμακρη στην ουσία ή και άλλα πολλά...)

ΑΥτα...

Senior Member
    Originally posted by soupsoup

ενα δυο συμπερασματα πιπστευω οτι εβγαλα από αυτές τις συζητήσεις,
    α. οτι είμαι λίγο ζηλιάρα προς το φυσιολογικό
    β. περνάω κατά καιρούς \"επεισόδια\" οπου εξιδανικεύω άλλους ανθρώπους μέσα μου χωρίς να τους έχω πρώτα κρίνει και αυτό με εξουθενώνει.
    γ. το α και β μαζί με οδηγούν σε αδυναμία επικοινωνίας στις σχέσεις
    Και πάλι δε κατάλαβα πως οδηγήθηκες από τις συζητήσεις εδώ σε αυτά τα συμπεράσματα. Μπορεί φυσικά να ήταν εσωτερική η διαδικασία απλά ήμουν περίεργη :-)

Member
    Originally posted by Larisa
    ¨οταν ήσουν μικρή και έγινε αυτό φανηκέ να σου άρεσε. Δεν είναι ξεκάθαρη ερωτική παρενόχληση.Ούτε σε οδήγησε με το ζορι. Βεβαία απο τη δική του πλευρά μιλαμέ σιγουρα για παιδεραστία. Εσένα ίσως θα σε χαρακτήριζα προωρα ώριμη σεξουαλικα.
    κατσε λιγο γιατι αυτο παραειναι τραβηγμενο....αν το παρουμε ετσι τοτε ολα τα μιακρα παιδακια που κακοποιουνται και δεν φερνουν αντιρρηση απο ενοχες/ απορια/φοβο το..θελουν και το τραβανε? δε νομιζω οτι ενα παιδακι 7 χρονων καταλαβαινει τι του γινεται ποσο μα,λλον να το πουμε και \"προωρα ωριμο σεξουαλικα\"!

Senior Member
    Και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση η διατύπωση αυτή ...........

Ενδεχομένως να εννοεί ότι αυτό που έγινε της δημιούργησε πρόωρα σεξουαλική επιθυμία .........

φυσικά όχι ωριμότητα ..............

αλλα η επιθυμία που ένιωθε σαν παιδί τότε , δεν είναι κάτι αφύσικο, αν και είναι πρόωρο για την ηλικία .......... δεν δείχνει φυσικά ωριμότητα σεξουαλική , αλλα πρόωρη σεξουαλική αφύπνιση , για την οποία δεν έχει λόγους να νιώθει τύψεις ........

Ο τύπος φυσικά ήταν μαλάκας !!! Και αυτό που έκανε είναι απόλυτα καταδικαστέο !

Senior Member
    Originally posted by soupsoup
    φοβαμαι aphelia οτι έχει κάτι να κάνει με τον μηχανισμό της δικαιολόγησης του ψέματος μέσα μου. Δηλαδη καποιες φορές απομακρύνομαι από τον καλό μου εαυτό και αποστασιοποιούμαι εντελώς γιατί κανακευομαι ότι έχω πληγωθεί από αυτό το γεγονός.
    Δηλαδή απο τη μια δικαιολογείς τον εαυτό σου και την απομάκρυνσή σου από τα καλά σου στοιχεία και από την άλλη δεν δικαιολογείς τον εαυτό σου(μιλάς για κανάκεμα, σαν να έχεις λίγο κακομάθει εσένα με πρόφαση το οτι πληγώθηκες).
    Μάκια...

Junior Member
    Originally posted by Kleiw

ο τύπος ήταν φυσικά κάθαρμα

Βρε Κλειώ, το να λέμε \"ο τύπος ήταν κάθαρμα\", μου θυμίζει επίπεδο μεσημεριανής εκπομπής.

Τι προσπαθείς να κάνεις με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, να κάνεις την κοπέλα να αισθανθεί καλύτερα, απλά έτυχε να πέσει σε \'\'κάθαρμα\'\';

Τελικά, θεωρείτε παρόμοιες ενέργειες ψυχοπαθολογία ή απλά περιπτώσεις όπου \"ο τύπος είναι κάθαρμα\";

Αν ισχύει το δεύτερο, καλή τύχη σε μία θέση σε μεσημεριανή εκπομπή.

Αν ισχύει το πρώτο, τότε γιατί δεν είδα στα διάφορα θέματα σχετικά με την παιδοφιλία να προσπαθεί κανείς να αναζητήσει τα ΑΙΤΙΑ που οδηγούνε σε τέτοιες παθολογικές συμπεριφορές αν τελικά τις θεωρείτε τέτοιες;

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast