Results 1 to 14 of 14
Thread: Απότομο κόψιμο φαρμάκων
-
21-04-2015, 21:00 #1
Απότομο κόψιμο φαρμάκων
Καλησπερα σε όλους και μπράβο για τη δουλεια του φόρουμ, έχω ενα σοβαρο πρόβλημα. Ένας φίλος 24 χρονών πέρνει τα εξης φαρμακα εδώ και 3 χρόνια
seroquel 3 φορες τη μέρα 300mg
και Aloperidin μισο χάπι .25 mg Νομιζω
Ξαφνικά μου είπε πως τα εχει κόψει με το ''έτσι θελω'' (διότι απλά δεν νοιώθει καλά ψυχολογικα που οπέρνει φάρμακα) χωρις να ενημερώσει γιατρό και γονείς εδώ και μια εμδομάδα!! τι πρέπει να κάνω;; λογικα θα τους ενημερώσω σήμερα το έμαθα και αρχισα να το ψάχνω.. επειδη έχω αγχωθεί ότι μπορεί ας μου πει κάποιος..
υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και θέμα εγκεφαλικου ή κατι τέτοιο στις επιπτώσεις.. ειδη εχω και μια υποψια για τη συμπερηφορά του..
- 21-04-2015, 21:34 #2
Αν επαιρνε τα φαρμακα που λες και τα εκοψε αποτομα χωρις την συμβουλη του γιατρου του , το πιο πιθανο ειναι να επιστρεψουν τα συμπτωματα που ειχε πριν τα ξεκινησει. Μαλλον εκει οφειλεται η αλλαγη στην συμπεριφορα που περιγραφεις.
Δεν γνωριζω αν υπαρχουν πιθανοτητες για εγκεφαλικο επεισοδιο.
21-04-2015, 21:35 #3
Μπα , μην ανησυχεις , θα του ανεβει το αγχος , και μονος του θα τα ξαναπαρει . Εκτος και αν δεν του χρειαζονται πια , εθισμο δεν προκαλουν , οποτε καλο γι αυτον .
21-04-2015, 21:39 #4
Μετεφερα και το θεμα στην σωστη κατηγορια.
21-04-2015, 21:48 #5
Καθυσηχασα λιγακι ειναι η αληθεια ως τωρα.. μεχρι τωρα παντως παρατηρω πως εχει πονοκεφαλους και αλλαγη στη συμπεροφορα.. εν το μεταξυ φαινετε τοσο αποφασισμενος να μν ξαναπαρει.. κανει τι ζωη του κανονικα και απλα το προσπερναει.. εχω την αισθηση πως χειροτερευει.. τουλαχιστον ας μην αποβει μη ανατρεψιμο αυτο με νοιαζει.. σας ευχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις σας.
21-04-2015, 21:49 #6
Ευχαριστω και συγγνωμη για το λαθος.
21-04-2015, 22:56 #7
Να του πεις πως τα φάρμακα δεν τα κόβουμε ποτέ μαχαίρι γιατί υποτροπιάζει κάποιος σε χειρότερο βαθμό μετά.Το σωστό είναι να ενημερώσει τον γιατρό του και να συζητήσει μαζί του για τυχόν παρενέργειες και δυσκολίες.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
21-04-2015, 23:50 #8
δεν εχει σημασια ποσο αποφασισμενος εισαι, αν τα κοψει το πιο πιθανο ειναι να υποτροπιασει πολυ συντομα αν οχι αμεσως, τωρα βεβαια αν δεν ειναι ψυχωσικος κ παιρνει φαρμακα για καποιον αλλο λογο ισως κ να τα καταφερει
22-04-2015, 19:38 #9
@ρο .. και γω τα εκοψα μονη μου δυο φορες και κατεληξα μεσα...
και γω θα ηθελα να τα κοψω αλλα δεχομαι πολυ πολεμο...
22-04-2015, 20:38 #10
Οπως ειπαν και οι προλαλησαντες,σε καμια περιπτωση δεν κοβεις ετσι φορα παρτιδα τετοιου ειδους φαρμακα!!!Δεν ξερω ακριβως το ιστορικο του φιλου σου ,μιλω παντα για το ψυχοιατρικο ιστορικο.... Οσον αφορα τα φαρμακα που ανεφερες το λεγομενο seroquel ειναι αντιψυχωσικο,σχετιζεται βασικα και με τις ψευδαισθησεις,αρα καταλαβαινεις πως σε καμια περιπτωση δεν το σταματας αποτομα,και σιγουρα ενα ατομο που εχει προβλημα..Το Aloperdin δεν το εχω ακουστα!.. Καλυτερα να ενημερωσεις τους δικους του,η τον ανθρωπο πυ παρακολουθει τον φιλο σου,εαν ο ιδιος συνεχιζει να συμπεριφερεται παραξενα,και δεν θελει και τα φαρμακα!
22-04-2015, 21:12 #11
@ιζολ το αλοπεριντιν ειναι ενα αρχαιο φαρμακο για τη σχιζο..
αυτο επαιρνα οταν τα εκοψα την δευτερη φορα
22-04-2015, 23:06 #12
Γεια σου Ronaeg, προσπάθησε να ενημερώσεις τους δικούς του και να μιλήσεις στον ίδιο ότι δεν είναι καλό να τα διακόψει έτσι απότομα. Επίσης ίσως θα ήταν καλό να πάρει μια γνώμη και από άλλον έναν ψυχίατρο, αν αυτό είναι εφικτό. Δεν έχω ακούσει για εγκεφαλικό, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής και είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί χειρότερα.
23-04-2015, 14:32 #13
Δεν ξέρω τι να κάνω παιδια δεν ακούει, τοθ εχω μιλησε για το θεμα και βλεπω πως φτανει σε σημειο να αποφευγει να μου μιλάει.. υποτροπιάζει σταδιακα παρατηρώ. αμα το πω στους δικους του που δεν εχω καλη σχεση και τον κλεισουν μεσα για το καλο του.. δεν ξερω αν θα μπορω να τον ξανακοιταξω μετα.. τωρα τι σας λεω θα μου πειτε.. ηξερε κι αυτος που το ειπε μονο σε μενα οτι θα χα τετοια διλλείματα.. ευχαριστω παιδια ελπιζω να καταφερω κάτι.. πρώτη φορα μου τυχαίνει κάτι τέτοιο.
23-04-2015, 22:09 #14
Καλησπέρα Ronaeg, δύσκολα τα πράγματα όπως τα περιγράφεις, αν σου έχει εμπιστοσύνη, πρέπει να βρεις με κάποιον ήρεμο τρόπο, να του πεις ότι το απότομο κόψιμο της αγωγής του θα του προκαλέσει προβλήματα. Για να στο πει σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται, μπορείτε να πάτε στο γιατρό του μαζί? να του το προτείνεις εσύ για να το συζητήσει με εκείνον? Το αλοπεριντίν είναι όντως παλιάς γενιάς φάρμακο, γι' αυτό πρότεινα να πάρει και τη γνώμη ενός δεύτερου ψυχιάτρου, αλλά βέβαια δεν είμαστε ειδικοί να κρίνουμε για την κάθε περίπτωση και γιατί χορηγείται κάποιο φάρμακο.
Επίσης δώσε του να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι φοβερό που παίρνει δυο φάρμακα, τόσος κόσμος παίρνει για διάφορα θέματα υγείας.
Υπάρχουν άλλα άτομα κοντινά του που μπορείς να αναφέρεις το πρόβλημα ή μόνο οι γονείς? Είναι λεπτή η θέση σου, αλλά σίγουρα πρέπει να σκεφτείς τι είναι καλύτερο για εκείνον, χρειάζεται τη βοήθειά σου, προσπάθησε με νηφαλιότητα να του μιλήσεις ότι η σταδιακή μείωση σε συνεργασία με γιατρό είναι το καλύτερο και όχι αυτό που κάνει τώρα. Και ενδεχομένως να πάρεις κάποια πρωτοβουλία που δεν είναι και η πιο εύκολη. Καλή δύναμη.