ΚΑΡΚΙΝΌΦΟΒΙΑ ΣΤΑ 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

ΚΑΡΚΙΝΌΦΟΒΙΑ ΣΤΑ 17

Καλησπέρα σε όλους.
    Για να μην τα πολυλογώ είμαι 17 ετών και είμαι σίγουρος ότι πάσχω από καρκινοφοβία/νοσοφοβία...
    Κάθε φορά όταν ακούω κάποιο γνωστό/συγγενή να λέει ότι έχει κάτι νομίζω πως το παθαίνω και εγώ. π.χ. με την μάνα ενός φίλου μου που πριν 3 βδομάδες έμαθε ότι έχει καρκίνο κάπου στον λαιμό ( το που ακριβώς δεν το γνωρίζω) τώρα νομίζω ότι έχω και εγώ.. συν και ένα γρομπαλάκι που έχω βγάλει στο λαιμό δίπλα από την καροτίδα, δεν ξέρω από πότε αλλά τώρα που το είδα και νομίζω πως είναι καρκίνος έχει αρχίσει και να πονάει..
    Το έδειξα στην μάνα μου το γρομπαλάκι και μου λέει πως είναι κάποιο όργανο και το έχω επειδή είμαι αρκετά λεπτός ( είναι αλήθεια βέβαια είμαι αρκετά λεπτός για την ηλικία μου).
    Λέτε να είναι τίποτα αυτό το γρομπαλάκι;
    Συγνώμη για το κατεβατό..και ευχαριστώ προκαταβολικά..

Senior Member
    εγω ειχα βγαλει γορμπαλακι πισω στο κεφαλι κοντα στον αυχενα και ειχα αγχωθει πολυ (ενω δεν πασχω απο νοσοφοβια), αλλα γενικως οταν πιανεις κατι σκληρο με τετοια αυξηση του καρκινου δεν μπορεις να μην ανυσηχησησεις και καθολου..

πηγα λοιπον σε 3 διαφορετικους χειρουργους και μου ειπαν πως ειναι πρισμενος αδενας και οτι κακοηθια δεν εμφανιζεται σε τετοιο σημειο οποτε μου ειπαν να μην ανησυχω και να το αφησω ησυχο..

η αληθεια ειναι οτι κακοηθεια εμφανιζεται στον λαιμο (προσφατα μαλιστα ενας θειος μια φιλης μου αρχισε θεραπεια για αυτο το λογο). μου το ειπε ο ενας απο τους χειρουργους που πηγα..

μην πανικοβαλλεσαι.. οι αδενες πριζονται συχνα και δημιουργουν μικρους ογκους, που δεν ειναι επικινδυνοι. επισης οντως μπορει να ειναι καποιο οργανο..

παρολα αυτα θα μπορουσες να πας να το κοιταξεις για να ηρεμησεις!
    πολυ πιθανον να μην ειναι κατι, αλλα ακομη και να ειναι η εγκαιρη προγνωση μπορει να σε γλιτωσει απο πολλα πραγματα! δεν θα σου κοστισει κατι μια επισκεψη!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    παρολα αυτα θα μπορουσες να πας να το κοιταξεις για να ηρεμησεις!
    πολυ πιθανον να μην ειναι κατι, αλλα ακομη και να ειναι η εγκαιρη προγνωση μπορει να σε γλιτωσει απο πολλα πραγματα! δεν θα σου κοστισει κατι μια επισκεψη!
    Σε παθολόγο πρέπει να πάω;

Senior Member
    εγω το ειχα ψαξει στο νετ και μου ειχε βγαλει χειρουργους οχι παθολογους..
    δεν ειναι τιποτα. απλως θα πας θα στο ψηλαφισει και αν δεν ειναι τιποτα (που δεν θα ειναι) θα σε διωξει!
    εγω μαλιστα που εχω ασφαλεια δεν πληρωσα για καμια επισκεψη ...!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    εσυ η απο πανω εχεισ πολυ ωραια υπογραφη
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Πιστεύω ότι αυτό που έχεις δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.Όταν ειδικά σε πονάει κάτι δεν χρειάζεται να ανησυχείς.Ο καρκίνος το πιο χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι δεν πονάει.
    Στο λέω αυτό γιατί είχαμε τέτοιο περιστατικό στην οικογένεια,και το καταλάβαμε μετά από πολύ καιρό ακριβώς επειδή δεν προκαλεί πόνο.Αν το ψάξεις λίγο και ρωτήσεις και κάποιο γιατρό θα σου το πει σίγουρα.Α και κάτι άλλο οι καρκινικοί όγκοι συνήθως δεν είναι ευκίνητοι,εννοώ όταν τα πιάνεις με το χέρι σου δεν μετακινούνται.έτσι όπως το περιγράφεις εσύ μάλλον πρόκειται για κάτι ευκίνητο.Ρώτα και κάποιον γιατρό αλλά πιστεύω δεν είναι τίποτα.

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Μου έφτιαξες την διάθεση.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Gravity View Post
    Πιστεύω ότι αυτό που έχεις δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.Όταν ειδικά σε πονάει κάτι δεν χρειάζεται να ανησυχείς.Ο καρκίνος το πιο χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι δεν πονάει.
    Στο λέω αυτό γιατί είχαμε τέτοιο περιστατικό στην οικογένεια,και το καταλάβαμε μετά από πολύ καιρό ακριβώς επειδή δεν προκαλεί πόνο.Αν το ψάξεις λίγο και ρωτήσεις και κάποιο γιατρό θα σου το πει σίγουρα.Α και κάτι άλλο οι καρκινικοί όγκοι συνήθως δεν είναι ευκίνητοι,εννοώ όταν τα πιάνεις με το χέρι σου δεν μετακινούνται.έτσι όπως το περιγράφεις εσύ μάλλον πρόκειται για κάτι ευκίνητο.Ρώτα και κάποιον γιατρό αλλά πιστεύω δεν είναι τίποτα.
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Μου έφτιαξες την διάθεση..:)

Senior Member
    εγω να φανταστεις Savv αυτο το ειχα πολυ μικρή απο δημοτικο θυμαμαι. και πριν ενα μηνα το ειχα πιασει τυχαια και ειχε μεγαλωσει . και λεω παει ειναι σιγουρα καρκινος. γιατι ο καρκινος δεν ποναει και με τον καιρο οι ογκοι μεγαλωνουν. φαντασου ποσο ειχα πανικοβληθει.
    εν τελει μετα τις επισκεψεις καθησυχαστηκα και οταν περασε μια εβδομαδα ξεπριστηκε και ο αδενας οποτε ηρεμησα εντελως..
    γι αυτο πολλες φορες απο το να καθεσαι και βασανιζεσαι ειναι δεν ειναι κατι σοβαρο, καλυτερα να κανεις μια επισκεψη για να ηρεμησεις εντελως..
    εμενα οι γονεις μου μου ειχαν πει τζαμπα αγχωνεσαι, αλλα εγω πηγα παρολα αυτα για να καθυσηχαστω.. και πιστευω πως αν δεν ειχα παει ακομη θα βασανιζομουν εμ αγχογονες σκεψεις!

Junior Member
    Θα πάω να μου φύγει και εμένα το άγχος..πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Savv View Post
    Θα πάω να μου φύγει και εμένα το άγχος..πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ..
    ειναι σχεδον απιθανο παντως σε τετοια ηλικια να εχεις ογκο στον λαιμο.. κατι αλλο θα ειναι!
    μεχρι και πολυ τρανταχτα σημαδια παρα ας πουμε την δικη μου περιπτωση εντελει μπορει να μην ειναι απολυτως τιποτα!!

επισης να σου πω πως κι εγω μολις το ανακαλυψα το σκεφτομουν συνεχεια και ειχε αρχισει να με ενοχλει.. ενω μολις το κοιταξα και ηρεμησα σταματησα να το σκεφτομαι και φυσικα σταματησε και να με ενοχλει..
    καμια φορα κολλαμε και εμεις οι ιδιοι προκαλουμε την αισθηση του πονου ή γενικως την αισθηση οτι "κατι κακο υπαρχει εκει"..

εγω υποστηριξα εξ αρχης να πας να το δεις επειδη εχοντας βρεθει σε παρομοια θεση με την δικη σου ξερω πως αν πας μετα θα ηρεμησεις !
    γιατι το να το σκεφτεσαι ολη μερα ειναι ψυχοφθορο..