Έξυνπος ή χαζός; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: είναι πιο έξυπνος κάποιος που έχει καταφέρει να βρει δουλειά και να παντρευτεί ;

Voters
18. You may not vote on this poll
  • Ναι

4 22.22%
  • 'Οχι

14 77.78%
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
    Senior Member
    Ναι αλλά εγώ δεν μπορώ να ταιριάξω με κανέναν και να παντρευτώ να κάνω δλδ αυτό το απλό πράγμα

Banned
    Ο γάμος δεν είναι "απλό πράγμα". Γιατί θες τόσο να παντρευτείς; Δώσε μου 3 λόγους μόνο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    πλακα φυσικα...
    ενα σωρο ηλιθιοι εχουν δουλεια και γαμο.
    αν ηταν ετσι, οι διπλοπαντρεμενοι θα ηταν οι εξυπνοτεροι ολων...
    η αληθεια ειναι οτι τα διαζυγια ειναι αποτυχια, αλλα οχι οτι ο γαμος ειναι καμια μεγαλη εξυπναδα, ειδικα αν ειναι αποτυχημενος.
    Συμφωνω...................

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Ο γάμος δεν είναι "απλό πράγμα". Γιατί θες τόσο να παντρευτείς; Δώσε μου 3 λόγους μόνο.
    Για να κάνω παιδιά, για να μην είμαι μόνη στα γεράματα, και για να κάνω χαρούμενους τους γονείς μου!!!!

Banned
    εμενα μου φαινεται οτι θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον το θρεντ αν εγραφες ζαμαμφουτισμος η εγρηγορση?

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Ναι αλλά εγώ δεν μπορώ να ταιριάξω με κανέναν και να παντρευτώ να κάνω δλδ αυτό το απλό πράγμα
    δεν ειναι καθολου απλο.
    απλα, δεν χρειαζεται εξυπναδα...

Δεν είναι θέμα εξυπνάδας αλλά θέμα τύχης... Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς δεν λέει το αυτονόητο, πως όσο παραμένεις αγχωμένη δεν θα συμβεί τίποτα στην ζωή σου... Ακόμα και 10 άνδρες να σε πλησιάσουν, αν έχεις την αύρα της απελπισμένης για γάμο, θα φύγουν... Σου έχει κολλήσει ο γάμος, και ας είναι με τον οποιονδήποτε.. Αυτήν την εντύπωση μου βγάζεις, αν κάνω λάθος σου ζητώ συγνώμη...
    Επίσης..

Για να κάνω παιδιά, να μην σε στεναχωρέσω αλλά δεν καταφέρνουν όλοι να κάνουν παιδιά για να μην είμαι μόνη στα γεράματα, και ποιος σου είπε οτι όλοι οι γάμοι κρατάνε μέχρι τα γεράματα;;; να μου πεις πως αυτο θέλουν όλοι όσοι μπαίνουν μέσα σε έναν γάμο αλλά δεν ισχύει πάντα και για να κάνω χαρούμενους τους γονείς μου!!!! μηπως αυτή είναι η αιτία του κακού και αγχώνεσαι;;;

Γι αυτους που απλά το ειχαν βαλει στο προγραμμα (δουλεια, γαμος) και το καταφεραν ναι ειναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους που απλά πάλι το ειχαν βαλει στο πρόγραμμα αλλά δεν το κατόρθωσαν. Είναι θεμα δλδ να κόβει το μυαλό. Κι όταν λεω στο πρόγραμμα εννοώ να μην το ζόρισαν, απλα να τους ήρθε σαν μια πολύ φυσική πορεία των πραγμάτων.
    Εξίσου έξυπνοι μ' αυτους είναι αυτοί που συνειδητά επέλεξαν να μην παντρευτούν (πχ μοναχοί, ασκητές ή που αφιερώθηκαν σε μια επιστημη) ή να μην εργαστούν (πχ μητέρα που φροντιζει τα παιδια της) ενώ μπορούσαν να το επιτυχουν.
    Οι υπόλοιποι που δεν κάπου έχουν πρόβλημα....
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Γι αυτους που απλά το ειχαν βαλει στο προγραμμα (δουλεια, γαμος) και το καταφεραν ναι ειναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους που απλά πάλι το ειχαν βαλει στο πρόγραμμα αλλά δεν το κατόρθωσαν. Είναι θεμα δλδ να κόβει το μυαλό. Κι όταν λεω στο πρόγραμμα εννοώ να μην το ζόρισαν, απλα να τους ήρθε σαν μια πολύ φυσική πορεία των πραγμάτων.
    Εξίσου έξυπνοι μ' αυτους είναι αυτοί που συνειδητά επέλεξαν να μην παντρευτούν (πχ μοναχοί, ασκητές ή που αφιερώθηκαν σε μια επιστημη) ή να μην εργαστούν (πχ μητέρα που φροντιζει τα παιδια της) ενώ μπορούσαν να το επιτυχουν.
    Οι υπόλοιποι που δεν κάπου έχουν πρόβλημα....
    κι αυτοι που το βαλαν στο προγραμμα 2-3 φορες, αλλα οι συζυγοι τους, πολυ συντομα τους χωρισαν, τι ειναι? εξυπνοι που αποβλακωθηκαν?

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κι αυτοι που το βαλαν στο προγραμμα 2-3 φορες, αλλα οι συζυγοι τους, πολυ συντομα τους χωρισαν, τι ειναι? εξυπνοι που αποβλακωθηκαν?
    χα χα χα χα χα χα.........
    Πλήρως έξυπνοι αποκλείεται να ήταν!
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Γι αυτους που απλά το ειχαν βαλει στο προγραμμα (δουλεια, γαμος) και το καταφεραν ναι ειναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους που απλά πάλι το ειχαν βαλει στο πρόγραμμα αλλά δεν το κατόρθωσαν.
    Γι' αυτούς που το είχαν βάλει στο πρόγραμμα αλλά οι συγκυρίες δεν τους έχουν βοηθήσει; Πες ότι εγώ θέλω να παντρευτώ και να βρω μια δουλειά. Θα είμαι χαζή αν δεν βρω κάποιον που να ταιριάζουμε και να τον εκτιμώ τόσο ώστε να θέλω να προχωρήσουμε σε γάμο; Θα είμαι χαζή αν μοιράζω παντού βιογραφικά και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να βρω μια δουλειά αλλά οι άλλοι με απορρίπτουν επειδή θέλουν "προυπηρεσία"; Πολλές φορές ρίχνουμε ΟΛΕΣ τις ευθύνες σε εμάς και καταλήγουμε με 10002 ψυχολογικά και κατάθλιψη επειδή δεν νιώθουμε ικανοί -το ίδιο νιώθει και το δελφίνι υποθέτω αν κρίνω απ' τις ερωτήσεις στο θέμα της, αν όχι μπορεί να με διαψεύσει-. Είναι άδικο για τον εαυτό μας, ειδικά όταν τόσοι άνθρωποι αυτό πιστεύουν. Θα έλεγα πως θα είχαμε ευθύνη αν δεν το προσπαθούσαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά δεν μπορείς να ελένξεις και τους άλλους ούτε ξέρεις ποιές καταστάσεις θα σου τύχουν. Δυστυχώς δεν είσαι θεός, απλά προσπαθείς για το καλύτερο. Μακάρι να ΜΗΝ κρινόταν η εξυπνάδα απ' το αν κάποιος μπορεί να βρει δουλειά ή αν έχει παντρευτεί... Αυτά είναι κολλήματα που τα πιστεύουν πολλοί (όπως οι γονείς της δελφίνι που θα είναι ικανοποιημένοι όταν την δουν παντρεμένη, εκτός κι' αν το λένε επειδή την βλέπουν να το θέλει η ίδια) και δυστυχώς αυτά σου μένουν στο τέλος... Καταλήγεις να τα πιστεύεις έστω και υποσυνείδητα και μετά άντε να τα διώξεις... Δεν τα παρατάμε όμως, αλίμονο αν χαθεί και η ελπίδα...

Senior Member
    Όχι εμένα οι γονείς μου δεν μου λένε τίποτα από μόνη μου τα λέω αυτά....

Banned
    Όχι εμένα οι γονείς μου δεν μου λένε τίποτα από μόνη μου τα λέω αυτά....
    Οκ... Εσύ νιώθεις χαζή επειδή δεν παντρεύτηκες και δεν έχεις μια δουλειά;

Senior Member
    Οκ... Εσύ νιώθεις χαζή επειδή δεν παντρεύτηκες και δεν έχεις μια δουλειά;
    Ναι όντως!

Γι' αυτούς που το είχαν βάλει στο πρόγραμμα αλλά οι συγκυρίες δεν τους έχουν βοηθήσει; Πες ότι εγώ θέλω να παντρευτώ και να βρω μια δουλειά. Θα είμαι χαζή αν δεν βρω κάποιον που να ταιριάζουμε και να τον εκτιμώ τόσο ώστε να θέλω να προχωρήσουμε σε γάμο; Θα είμαι χαζή αν μοιράζω παντού βιογραφικά και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να βρω μια δουλειά αλλά οι άλλοι με απορρίπτουν επειδή θέλουν "προυπηρεσία"; Πολλές φορές ρίχνουμε ΟΛΕΣ τις ευθύνες σε εμάς και καταλήγουμε με 10002 ψυχολογικά και κατάθλιψη επειδή δεν νιώθουμε ικανοί -το ίδιο νιώθει και το δελφίνι υποθέτω αν κρίνω απ' τις ερωτήσεις στο θέμα της, αν όχι μπορεί να με διαψεύσει-. Είναι άδικο για τον εαυτό μας, ειδικά όταν τόσοι άνθρωποι αυτό πιστεύουν. Θα έλεγα πως θα είχαμε ευθύνη αν δεν το προσπαθούσαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά δεν μπορείς να ελένξεις και τους άλλους ούτε ξέρεις ποιές καταστάσεις θα σου τύχουν. Δυστυχώς δεν είσαι θεός, απλά προσπαθείς για το καλύτερο. Μακάρι να ΜΗΝ κρινόταν η εξυπνάδα απ' το αν κάποιος μπορεί να βρει δουλειά ή αν έχει παντρευτεί... Αυτά είναι κολλήματα που τα πιστεύουν πολλοί (όπως οι γονείς της δελφίνι που θα είναι ικανοποιημένοι όταν την δουν παντρεμένη, εκτός κι' αν το λένε επειδή την βλέπουν να το θέλει η ίδια) και δυστυχώς αυτά σου μένουν στο τέλος... Καταλήγεις να τα πιστεύεις έστω και υποσυνείδητα και μετά άντε να τα διώξεις... Δεν τα παρατάμε όμως, αλίμονο αν χαθεί και η ελπίδα...
    Στο τελευταιο συμφωνούμε! Όμως η ελπίδα κτίζεται πάνω στα έργα μας! Ελπίζω σημαινει κανω ενέργειες, πράγματα χειροπιαστα δλδ, τα οποια μπορει να απαιτουν πολλή μόχθο αλλα και χρονο μεχρι να τα αποκτήσω, με τα οποία αυξανω τις πιθανότητες μου γι' αυτα που ελπίζω (ήτοι που ποθώ) να αποκτήσω. Κάποτε δεν ειναι θεμα πιθανοτητων αλλά επιλογών και σωστού προγραμματισμού. Αρα η προσπαθεια κι ο μοχθος και τα εργα τα χειροπιαστα πρεπει να κινουνται και γυρω απ αυτους τους δυο τους αξονες. Αλλιως μας εμεινε ο κόπος!
    Το ότι δεν βρεθηκες σε καταλληλη δουλεια μπορει σ' αυτα που προειπα να οφειλεται (έστω σε καποιο σημαντικό βαθμό) κι οχι σ' αυτο που μπορει να πιστευεις ήτοι, αλλοι ειχαν τις γνωριμιες και τα μεσα. Το ίδιο και στις λαθος επιλογες συντροφων διοτι προφανως δεν ζεις σε ξερονησι ή κανα χωριουδάκι αλλά σε πολη οπου και σ αυτον τον τομεα οι επιλογες ειναι παμπολλες. Αρα σε πολύ υψηλό βαθμό ειτε μας αρεσει ειτε όχι (και πρωτα ο ομιλών) η ευθυνη βαραινει εμάς!
    γιάννης

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast