Results 31 to 45 of 46
Thread: Oι "νυχτερινοι" τυποι
-
09-06-2015, 21:54 #31
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 10-06-2015, 12:17 #32
μηπως μπερδευεσαι?
ημερησιος τυπος εισαι, οταν απολαμβανεις περισσοτερο την ημερα....
αλλο να "τυχαινει' λογω οποιωνδηποτε συνθηκων να ξενυχτας, κι αλλο να εισαι νυχτερινος τυπος.
κι εγω απολαμβανω περισσοτερο τη νυχτα, αλλα ειναι αδυνατον να ξενυχτας καθε μερα οταν εχεις δουλειες, η δουλεια, η υποχρεωσεις η εναν συντροφο με πρωινη εργασια. αναγκαστικα τα ξενυχτια μενουν για τις αργιες η τα σκ η τις εκδρομες.
10-06-2015, 12:18 #33
11-06-2015, 00:52 #34
δεν μπερδευομα..!
ο κυκλος του υπνου μου εχει γινει ετσι ωστε να κοιμαμαι αργα την νυχτα -ακομη δηλαδη και να νυσταζω, αν ξαπλωσω απο τις 11 το βραδυ δεν υπαρχει περιπτωση να κοιμηθω πριν παει 3-4).. Αυτο συνεβη επειδη περνωντας φοιτητρια αρχιζα να εχω αλλοκοτα ωραρια και συνηθισα σε αυτα τα ωραρια.
ΩΣΤΟΣΟ αυτο δεν μου αρεσει καθολου. προτιμω να ειμαι ξυπνια την μερα και προσπαθω μαλιστα να διατηρω ωραρια αλλα ολο κατι γινεται και το προγραμμα σπαει.
θελω να ειμαι ημερισιος τυπος αλλα δεν τα καταφερνω.
χθες για π.χ γυρναω απο την σχολη διαβαζω και ξαπλωνω. ημουν με 4 ωρες υπνου και λεω ωραια ρε παιδι μου σημερα θα κοιμηθω νωρις ωστε να ισορροπησω και μια χαρα. Ε και δεν με επαιρνε για κανενα λογο ο υπνος. 4 ωρες ξαπλωνα κι ενω νυσταζα δεν κοιμομουν. εντελει κοιμηθηκα κατα τις 3.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
11-06-2015, 11:39 #35
Βασικά ότι να 'ναι. Το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό ποτέ δεν κοιμούνται. Συνήθως το ένα είναι πιο πολύ ενεργό σε σχέση με το άλλο. Ο λόγος που λένε κάποιοι να κοιμούνται νωρίς τα παιδιά είναι γιατί τότε παρατηρείται η έκκριση της αυξητικής ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη. Αλλά ακόμη κι αυτή η θεωρία έχει αμφισβητηθεί. Επειδή έχει βρεθεί ότι ακόμη κι αυτοί που κοιμούνται αργά και δεν παράγουν αρκετή αυξητική κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχουν εκκρίσεις αυξητικής όταν είναι ξύπνιοι με αποτέλεσμα να μην υστερούν. Το ίδιο έχει παρατηρηθεί και με το SWS (Slow-wave-sleep). Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά τη νύχτα, αν νυστάξουν και κοιμηθούν μία-δύο ώρες το μεσημέρι θα αναπληρώσουν το SWS και φυσικά και την έκκριση της αυξητικής που σχετίζεται με αυτό το στάδιο ύπνου.
11-06-2015, 11:42 #36
Έχεις σκεφτεί γιατί δε μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ; Τι κάνεις το απόγευμα; Καφέ πίνεις; Αν ναι τι ώρα τον τελευταίο; Τι ώρα σταματάς να τρως το βράδυ και τι τρως συνήθως για βραδινό; Γυμνάζεσαι γενικά; Κι αν ναι τι ώρα κάνεις άσκηση; Έχεις δοκιμάσει κάποια φυσική λύση; Όπως τσάι χαμομήλι;
11-06-2015, 11:50 #37
γεια σου μελος :)
οταν ειμαι σπιτι πινω μονον ελληνικο καφε -ειναι ο πιο ελαφρυς-, αλλα αν βγω σιγουρα θα παρω και εναν φρεντο εσπρεσσο.
ωστοσο, υπαρχουν μερες που εχω παρει αρκετουτσικη ποσοτητα καφεινης και κοιμαμαι μια χαρα και μερες που ενω ας πουμε εχω πιει δυο ελληνικους μονο δεν μπορω να κλεισω ματι.
γυμναστικη οχι δυστυχως. απο μικρη δεν το ειχα το αθλημα..
φυτικες λυσεις ναι εχω δοκιμασι χαμομιλη-βαλεριανα και φυτικα ηρεμιστικα αλλα τζιφος..
εχω παρατηρησει οτι δεν παρεμβαλονται καποιες σκεψεις που ας πουμε δεν μ αφηνουν να κοιμηθω.
απλως δεν μπορω... σαν να μην θελει ο οργανισμος μου να κοιμηθει ενα πραγμα...
ειναι αυπνιες αραγε? δεν ξερω...
απο την αλλη απαξ και κοιμηθω μετα δεν θα ξυπνησω κατα την διαρκεια της νυχτας ή ας πουμε θα συμπληρωσω σιγουρα 8-9 ωρες και μετα θα ξυπνησω.. δηλαδη δεν εχω ανησυχο υπνο, ομως δυσκολευομαι να τον αποκτησω..
και δεν μου αρεσει αυτο το πραγμα..And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
11-06-2015, 12:36 #38
Kι εγω λοιπον το ιδιο . Εχει κατι το αποκοσμα γοητευτικο η νυχτα . Εχει μια ρομαντικη μοναχικοτητα , ενα μυστηριο . Βεβαια , μου το επετρεπε να ξενυχταω η δουλεια μου , ειχα δεν ειχα κοπελα . Και τα ξημερωματα , μολις αρχιζει και φεγγιζει η μερα , ιδιως το καλοκαιρι , αισθανομαι οτι πλεον μπορω να παω για υπνο . Ισως ημουν βρυκολακας στην προηγουμενη ζωη μου , η κατσαριδα .
11-06-2015, 19:49 #39
μμμ.. έχεις παρατηρήσει κάποια συσχέτιση της αυπνίας με τον κύκλο σου; Αν εμφανίζεται σε κάποιο μισό; Κάτι τέτοιο μου θυμίζει αυτό που περιέγραψες - είσαι νεαρή σε ηλικία;
Τι τρως και πότε δεν είπες αλλά δεν πειράζει.
Γενικά πάντως για να κοιμηθούμε πρέπει να είμαστε κουρασμένοι. Καλά αυτό ο καθένας το παρατηρεί. Εάν κοιμηθείς δηλαδή στις 4 και ξυπνήσεις στις 12 μετά πώς να κοιμηθείς στις 00:00. Φυσικό είναι να μη σε πιάνει ύπνος.
Για τη γυμναστική θα μπορούσες να την ενσωματώσεις, δεν είναι να το "έχει" κάποιος. Ακόμη και μισή ώρα την ημέρα είναι αρκετή να κάνει τη διαφορά.
Βαλεριάνα δεν εγκρίνω (γνώμη μου!). Το χαμομήλι μόνο είναι ακίνδυνο κι οι ουσίες του έχει βρεθεί ότι προκαλούν αγγειοδιαστολή που βοηθάει στον ύπνο.
Επίσης πρόσεχε και τις οθόνες. Γενικά είναι καλό να τις αποφεύγουμε πριν κοιμηθούμε (εμποδίζουν την έκκριση μελατονίνης). Κι επίσης το διάβασμα στο κρεβάτι πριν τον ύπνο βοηθάει να αποκοιμηθούμε. Αφού αυτό είπες είναι το πρόβλημα κι όχι διακοπτόμενος ύπνος.
12-06-2015, 15:32 #40
13-06-2015, 00:25 #41
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
13-06-2015, 00:37 #42
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ηπατοτοξικότητας μετά από χρήση βαλεριάνας. Γι αυτό το είπα.
13-06-2015, 21:22 #43
13-06-2015, 22:36 #44
το πιο πιθανο ειναι οτι δεν κουραζεσαι ευκολα η δεν κουραζεσαι σωστα δλδ εχεισ υπερενταση καποιεσ στιγμεσ τησ μερασ κι αυτο βγαινει το βραδυ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
14-06-2015, 03:18 #45
σωματικα οντως δεν θα το ελεγα οτι κουραζουμαι -και να βγω με το λεωφ παω-. αλλα πνευματικα, ιδιως τωρα στην περιοδο της εξεταστικης που κλεινω κατι ωραιοτατα 9ωρα δεν θα το ελεγα οτι ειμαι και ξεκουραστη..
συν οτι δεν κοιμαμαι κανονικα, οποτε συσσωρευω κουραση/"νυστα".
εγω θεωρω οτι ειμαι λιγο σε εγρηγορση λογω εξεταστικης -ας πουμε και 5 η ωρα να εχω κοιμηθει, το πολυ 12 το πρωι θα ξυπνησω γιατι εχω στο νου μου οτι εχω ενα σωρο να βγαλω απο υλη-
μολις τελειωσει η εξεταστικη παω στοιχημα θα ψοφησω στον υπνο χαχαχαχαχ (μακαρι!)And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic