Results 1 to 15 of 49
Thread: Κέρατο...
-
07-06-2015, 17:29 #1
Κέρατο...
Σχεδόν όλοι κερατώνουν τους συντρόφους τους-άνδρες και γυναίκες- ή εγω είμαι εντελώς ανασφαλής που φοβάμαι το κέρατο αλλά και οτι θα μου συμβεί-αν δεν έχει συμβεί ήδη και δεν το ξέρω στο παρελθόν..
Και στην τελική, τι είναι αυτό που σε τραβάει τόσο πολύ στον άλλον ώστε να μην μπορέσεις να αντισταθείς και να διαλύεις ακόμα και την οικογένεια σου;;
- 07-06-2015, 17:48 #2
Λοιπόν εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει, είμαι επτά χρόνια παντρεμένη αλλά ούτε και σε σχέση το είχα κάνει. Ο σύζυγος βάζω το χέρι μου στη φωτιά δεν το έχει κάνει αλλά τώρα που το σκέφτομαι λες να έχει συμβεί και να το μάθω τελευταία???? Γιατί στο παρελθόν δύο μακροχρόνιες σχέσεις μου μου είχαν αναφέρει όταν πια είχαμε χωρίσει ότι με είχαν κερατώσει μια φορά. Χαχαχαχα!! Τραγικό ε? Φυσικά δεν μου στοίχισε γιατί είχαν πια τελειώσει. Φίλη Περγαμόντο από την εμπειρία μου στην πλειοψηφία οι άντρες κερατώνουν. Γιατί? Είναι τεράστιο θέμα και θα ανοίξουμε πολλά μέτωπα! Οι παντρεμένοι δε το έχουν σύστημα! Βέβαια υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις για να μην είμαστε και απόλυτοι!
07-06-2015, 17:58 #3
Αυτό πες μου.. Έχω που έχω μερικές ανασφάλειες, να γίνουν χειρότερες, χαχαχα...
Τότε πως βάζεις το χέρι σου στην φωτιά για τον άνδρα σου;;;
Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και άντε να τις βρεις...
07-06-2015, 18:26 #4
Εγω δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω γιατι ποτε δεν ειχα σχέση. Θα ήθελες να εισαι σε αυτη τη θεση? Υπαρχουν και χειρότερα λοιπον....
Συνήθως το κέρατο πέφτει γιατί απλά γουστάρεις ερωτικα/σεξουαλικα τοσο πολύ εναν άλλον ανθρωπο που δε μπορεις να αντισταθεις. Σε αυτο βοηθά και η βιολογια του ανθρωπου, οπου ο εγκεφαλος απελευθερώνει τόσα πολλες ουσιες οπου σε κανουν να τρελένεσε υπερβολικα με καποιον, απο το τροπο που ντυνετε μεχρι το τροπο που μασουλα το φαγητό του..
Επισης, ειναι σημαντικο να εχουμε υπόψη μας και τη φθορά της ηδη υπάρχουσας σχέσης. Ότι χειρότερο είναι όταν ενας ανθρωπος έχει βαρεθει μια σχέση και φοβάται να το πει για να μη στεναχωρήσει τον άλλον. Εκεί καταλήγει στο να τον απατησει..
07-06-2015, 18:59 #5
Βρε κορίτσι οι παντρεμένοι το έχουν σύστημα γράφω, το δε είναι αρχαίο μεν και δε ? δηλώνει αντίφαση
07-06-2015, 19:19 #6
Δεν ισχύει ότι σχεδόν όλοι οι άντρες κάνουν το ίδιο και πολύ δε περισσότερο ότι ‘οι άλλοι’ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν και κατανοώ την υπερβολή της τελευταίας φράσης, θα έλεγα ότι αν έχω 10 φίλους που να έχουν κοπέλες, κανείς δεν κερατώνει κανέναν και είναι μια χαρά όπως είναι. Ο φόβος του κέρατου δεν πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από ανασφάλεια ή ασυνείδητα (ή και συνειδητά) καμπανάκια του εαυτού μας (αίσθηση) ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στα σχέση. Τώρα αν αυτές οι σκέψεις γίνονται και για το παρελθόν, τότε είναι που πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα.
Σε κάθε περίπτωση, μήπως να μιλήσουμε με πραγματικούς όρους ευθύνης καλύτερα? Η φθορά στη σχέση όπως λέει σωστά και ο σελτζούκος υπάρχει ή όχι? Αυτοκριτική κάνουμε ή να αρκεστούμε σε αυτό που βολεύει περισσότερο?
Στο ερώτημα «τι είναι αυτό που σε τραβάει τόσο πολύ στον άλλον ώστε να μην μπορέσεις να αντισταθείς και να διαλύεις ακόμα και την οικογένεια σου»;; εγώ θα απαντούσα μονολεκτικά «η υγεία». Υπό 2 προϋποθέσεις βέβαια για μένα.
1) Στην περίπτωση που υπάρχει μικρό παιδί στην οικογένεια να γίνει διευθέτηση αποκλειστικά για το παιδί ώστε να μην νιώθει ένοχο και μόνο με τον ένα γονιό.
2) Και 2ον αν είναι να πέσει κέρατο, να ειπωθεί (οικειοθελώς) σε σύντομο χρονικό διάστημα από αυτόν που κερατώνει. Αυτό γιατί πιστεύω ότι η σχέση στηρίζεται στην αλήθεια και την εμπιστοσύνη.
Ότι χειρότερο είναι όταν ενας ανθρωπος έχει βαρεθει μια σχέση και φοβάται να το πει για να μη στεναχωρήσει τον άλλον
Εξαιρετική επισήμανση εδώ. Ειναι ένας απο τους λόγους που ποτέ μα ποτέ δεν εξυπηρετεί να βλέπουμε. Αυτό το παιχνίδι των ενοχών και του ΑΝ.
Αν το πώ, θα μεταβιβάσω ενοχή. Πρέπει όμως να ειπωθεί κατά τη γνώμη μου. Βέβαια εγω ειμαι Ιδεοψυχαναγκαστικός και το υπερεγώ στα ύψη !!:D
07-06-2015, 19:47 #7
https://www.youtube.com/watch?v=4IDWYGWltXI
Συζήτηση της Β. Φλέσσα με τον Ψυχίατρο Μ. Γιωσαφάτ.
Εχουν ωραία συζήτηση επι του θέματος απο περίπου στο 1.13 (1 ωρα 13 λεπτα) μεχρι 1.20 + .
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τύπος υποστηρίζει οτι αν πέσει κέρατο, δεν πρέπει να λέγεται ούτε να μαθαίνεται.
Αναρωτιέμαι που στηρίζεται η δική του σχέση με τη γυναίκα του.
Στην έξτρα μπεσαμελ όταν του φτιάχνει παστίτσιο? WTF
07-06-2015, 19:54 #8
πιστευω περα απο την αγαπη που τρεφεις για τον-την συντροφο σου μεγαλο ρολο παιζει και η προσωπικη ηθικη-συνειδηση..
εγω ας πουμε ειμαι 5 χρονια σε σχεση και ποτε δεν σκεφθηκα να απατησω το αγορι μου. οχι μονο επειδη τον αγαπαω και θεωρω οτι κατι τετοιο δεν του αξιζε ουτε στο ελαχιστο, αλλα και επειδη μετα δεν θα ειχα τα μουτρα να κοιταξω τον εαυτο μου στον καθρευτη. δεν το αντεχε η συνειδηση μου κατι τετοιο.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
07-06-2015, 20:46 #9
Δεν ξέρω. Δεν πολυσυμφωνώ. Νομίζω η προσωπική ηθική (η υπέρμετρη, η μπόλικη - αλλα πιο ειναι το μέτρο άραγε?) υπάρχει για να καλύψει άλλου είδους ανάγκες.
Βασικά αναφέρεις χαρακτηριστικά τι είδους. Δεν έχουν όμως όλοι τις ίδιες ανάγκες. Οταν λέω ανάγκες εννοώ λόγους για την αποφυγή ενδεχόμενου μελλοντικού προβλήματος. -->Ήσυχη συνείδηση για μην υπάρξει τιμωρία. Στην αγάπη συμφωνώ, δεν το συζητάω.
08-06-2015, 09:58 #10
Εξαρταται τον ανθρωπο , οχι το φυλο , εγω δεν εχω κερατωσει ποτε καμμια , ειμαι και 53 . Τωρα αν με εχουν κερατωσει , δεν το ξερω . Και δεν το κανω απο ηθικη , αλλα αν φτασω στο σημειο να κερατωσω , σημαινει οτι εχω βαρεθει , και προτιμω να χωρισω , το οποιο και εχω κανει πολλες φορες . Και απο φιλους παντρεμενους που εχω , ουδεις εχει κερατωσει την γυναικα του .
Μην γενικευουμε καταστασεις .
08-06-2015, 10:39 #11
Η δύναμη της καψούρας είναι τεράστια. Όπως και ο φόβος της φθοράς και του θανάτου. Το κέρατο σε κάνει να νοιώθεις ζωντανός, θεός, περιζήτητος.
Αν μεν έχεις ερωτευτεί, το πρέπον είναι να το κοινοποιήσεις στο σύντροφο και να χωρίσεις. Καθώς όμως είσαι και ανασφαλής, το αναβάλλεις να δεις τι θα γίνει, πληροί τις προυποθέσεις το αντικείμενο του πόθου ή όταν ξεκ@υλώσεις θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο?
Αν είσαι γενικώς γ@μίκος, αυτό φαίνεται, οπότε μάλλον ο/η σύντροφος κλείνει εθελούσια τα μάτια.
Αν συνέβη μια φορά, λόγω κόντρας, καβγά ή οτιδήποτε, όχι, μην τα πεις όλα, αλλάζουν τρομερά οι ισορροπίες, κλονίζεται η εμπιστοσύνη, χαλάει η σχέση. Πάντα υπο την προϋπόθεση οτι δεν έχεις βαρεθεί θανάτου στη σχέση σου. Αλλιώς τζάμπα το συζητάμε, χωρίζεις και βρίσκεις την υγειά σου.
08-06-2015, 12:51 #12
το κερατο ειναι ελλειψεις αυτου που κερατωνει και οχι ελλειψεις της μονιμης σχεσης.
για τον απλουστατο λογο οτι τις ελλειψεις της σχεσης, ο ισορροπημενος και ολοκληρωμενος ανθρωπος, η τις λυνει με τον συντροφο, αν λυνονται, η φευγει αν δεν λυνονται .
απο εκει και περα , αναλογα απο το ειδος των ελλειψεων, εξαρταται και το πως θα εξελιχθει η συμπεριφορα του καθενα.
απο την πιο ασημαντη που ειναι η ελλειψη εμπειριας, πχ να εχει καποιος νεαρος ενα συγκεκριμενο απωθημενο, ας πουμε να παει μια φορα με μια ******* να διαπιστωσει μηπως οι πουτανες το εχουν στο μετωπο η μπορουν να του προσφερουν περισσοτερη ηδονη απο την αγαπημενη τους, να το δοκιμασει και να του τελειωσουν οι περιεργειες απαξ και δια παντος και να αφοσιωθει στην σχεση του (ειδικα αν φαει την φρικη του με μια χαλια "γνωριμια";). γνωριζω καποιον τετοιο που απο την φρικη δεν μπορεσε καν να προχωρησει),
μεχρι την πιο σοβαρη, να υπαρχει μονιμη ελλειψη απο πολλαπλες επαφες, μονιμη αναγκη επιβεβαιωσης και αισθηση ανικανοποιητου ειτε λογω διαταραχων, ειτε απλα λογω προσωπικοτητας και να μην υπαρχει καμια περιπτωση αυτος ο ανθρωπος να ειναι πιστος στην σχεση του, που δεν παλευεται με τπτ και οπωσδηποτε θα επαναλαμβανεται..
το σε ποιον θα πεσεις, ποτε δεν το ξερεις, εκτος κι αν ειναι προφανης και βλεπεις οτι παιζει οπου σταθει κι οπου βρεθει. τοτε ειναι ευθυνη σου να τον αποφυγεις.
παντως ειναι μυθος οτι οι γυναικες δεν απατανε. ξερω αρκετες... καποιες μαλιστα μας ζαλιζαν για το ποσο ερωτευμενες ηταν και ελεγαν δημοσιως οτι οι γυναικες δεν μπορουν να πανε με αλλον οταν ειναι ερωτευμενες, ενω εψαχναν διακαως για σεξ σε φορουμ και σαιτ στο ιντερνετ και το εκαναν με την μεγαλυτερη ευκολια με οποιον εβρισκαν χωρις να πολυγουσταρουν καν και μετα κομιζαν γλαυκας εις αθηνας περι πιστης των ερωτευμενων γυναικων και γελουσε κοσμος και κοσμακης με τον "ερωτα" και την αφοσιωση τους.... :rolleyes:
επισης ξερω ανδρες και γυναικες που υπηρξαν απιστοι για καποιους λογους στο παρελθον και ειναι πλεον οι πιο αφοσιωμενοι στις τωρινες τους σχεσεις.
οποτε αφηστε τα αυτα περι φυλων.. δεν ισχυουν. ολοι οι απιστοι ανδρες με ελευθερες πανε? καμια δεν ειναι δεσμευμενη?
ειναι θεμα ανθρωπου και φασης στην οποια βρισκεται.Last edited by Remedy; 08-06-2015 at 13:33.
08-06-2015, 13:39 #13
Σόδομα και γόμορα δηλαδή!!!!
Οι πιθανότητες να κερατώσει κάποιος/α μέσα στο γάμο ή την τωρινή του/της σχέση είναι ανάλογες με το πόσες σχέσεις ειχε και με το πόσες/ους πήγε πριν το γαμο/ή πριν την τωρινή σχέση. Ακούγεται γελοίο, δεν θα έλεγα όμως ότι ειναι πλήρως παράλογο κριτήριο για να καταλάβεις πως θα είναι η συνέχεια. Πχ πόσο πιθανό είναι να κερατωσει κάποιος που δουλευε μπαρμαν και καθε βραδυ είχε κι αλλη από κάποιον που πράγματι ζούσε μέσα στην ηθική. Λέω, ενα καλό κριτήριο είναι αυτό, δεν μπορούμε να ξερουμε τι απωθημένα κρυβει στο βαθος της ψυχης του ο καθένας ή τι θα του παρουσιαστεί στη συνέχεια που θα του ανάψει τα αίματα.γιάννης
08-06-2015, 13:58 #14
οχι οταν γερασαν.
ηταν ανθρωποι με συγκεκριμενα απωθημενα. ξερω και ανδρα και γυναικα που ειχαν απιστησει στο παρελθον σε παλιοτερες σχεσεις και ειναι πλεον απολυτα αφοσιωμενοι στην τωρινη τους σχεση, γιατι καλυψαν τις ελλειψεις τους εκεινες, ΟΧΙ επειδη βρηκαν το αλλο τους μισο οπως λεμε, αλλα γιατι πατησαν πιο γερα στα ποδια τους και ενοιωσαν καλα με τον εαυτο τους και τους εφυγαν οι "περιεργειες".
χμ, δεν ξερω αν ειναι οπως το λες, γιατι goes both ways...
δηλαδη, ναι μεν ενας με πολλες επαφες μπορει να θεωρεις οτι το εχει συνηθισει και θελει ετσι να συνεχισει οπως λες και για παρα πολλους ισχυει, αλλα για παααρα πολλους αλλους, ισχυει το οτι δεν εχει απωθημενα πλεον και δεν του λενε τπτ τα μνια ως νουμερο και τον ενδιαφερει μονο η γυναικα που αγαπαει. ειναι λοιπον θεμα αν θα ξεκολλησει απο την φαση (ερωτικης) ζωης τυπου μπαρμαν, η θα μεινει για παντα στα ιδια γουστα...
απο την αλλη το "ηθικο" και συγκρατημενο ατομο με τις ελαχιστες (η και καθολου) επαφες μπορει πραγματι να θελει μια ζωη να βρει ενα ταιρι και να συνεχισουν ετσι για ολη την ζωη τους, να βρει τα αντιστοιχα και οντως να συμβει, μπορει ομως και οι ελαχιστες εμπειριες να μην ηταν θεμα επιλογης αλλα αναγκης, να ζει με τεραστιο απωθημενο που ουτε ο ιδιος δεν αντιλαμβανεται και μια ωραια μερα που θα νοιωσει μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση η ανεβουν οι μετοχες του γιατι πχ απεκτησε εξουσια η χρημα η προσωπο στην κοινωνια, η ομορφυνε αποτομα, να ξεχυθει να ψαχνει εμπειριες και να μην μαζευεται ουτε με τον μπόγια :p
οποτε, καταληγω παντα οτι το σημαντικο ειναι το "βαθος της ψυχης" του καθενα και τπτ επιφανειακο..
08-06-2015, 16:20 #15
Ειναι θεμα χαρακτηρα,αν εισαι ανθρωπος με ελαστικη συνειδηση,για να το πω κομψα,θα απιστησεις,και επειδη οι περισσοτεροι ειναι,το κερατο ειναι κατι που συμβαινει συχνα.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)