Results 1 to 15 of 26
Thread: Δεν πας ή πας?
-
10-06-2015, 17:56 #1
Δεν πας ή πας?
Καλησπέρα σε όλους,
Είχα μια πραγματικά κολλητή φίλη, δεμένες, τραπέζια μεταξύ των οικογενειών μας, λέγαμε τα πάντα, πηγαίναμε παντού μαζί, με βοήθησε σε δύσκολες στιγμές, τη βοήθησα κι εγώ. Επιχειρηματίες κι εκείνη κι εγώ. Αρραβωνιάστηκα το 2012, τη κάλεσα και ήρθε με το αγόρι της. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το σπίτι μας με τον άντρα μου, πήγαμε και πήραμε προσφορά από το μαγαζί της αλλά λόγω διαθέσιμων οικονομικών δε μπορούσα να αγοράσω από εκείνη τίποτα, περιορίστηκα σε κάτι πιο οικονομικό. της το εξήγησα. φτάνω στο σημείο να θέλω να διαλέξω κάποια πράγματα διαφορετικού αντικειμένου, τα οποία θα πλήρωναν πλέον οι δικοί μου, οπότε πήγα από εκεί, είδαμε κάποια πράγματα, μου έδωσε προσφορά και έφυγα. Δεν αγόρασα τίποτα λόγω του ότι έπρεπε να ετοιμάσω το γάμο μου. Οπότε και τη κάλεσα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ. Ούτε εκείνη αλλά και κανείς από την οικογένειά της. Επικαλέστηκε επαγγελματικό ταξίδι. Πικράθηκε ο άντρας μου αλλά κι εγώ πολύ περισσότερο. Ήταν από τις λίγες φίλες μου και την αγαπάω ακόμα πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο δυο μέρες μετά το γάμο να πάω να πάρω το δώρο μου. Φυσικά και δεν πήγα. Απόφασίσαμε μετά με τους δικούς μου να μην αγοράσουμε αυτά που σχεδιάζαμε από εκείνη. Τα αγοράσαμε από αλλού. Αμέσως μετά το γάμο έμεινα έγκυος και δεν ήρθε καν να με δει 5 λεπτά (να πω ότι ήμουν στο κρεβάτι το περισσότερο διάστημα για λόγους ασφαλείας). Δεν το λέω για το δώρο, αλλά για τη φιλία 15 χρόνων που λέγαμε ότι είχαμε. Γέννησα και με πήρε τηλέφωνο ένα χρόνο μετά (δηλαδή χθες) να μου πει ότι παντρεύεται και ότι μου έστειλε πρόσκληση για το γάμο της. Τί κάνεις τώρα? Δεν πάς ή πας? Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας. ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post.
- 10-06-2015, 18:09 #2
Μαιρούλα να χαίρεσαι το παιδάκι σου και τον άντρα σου!! Εγώ θα έλεγα να πας ευκαιρία να τα ξαναβρείτε, όπως λες κι εσύ ήταν φιλία 15 χρόνων, στο όνομα αυτής της φιλίας εσύ να πας!!!
10-06-2015, 18:09 #3
Κοιταξε εφοσον ουτε ψωνισες απ το καταστημα της ουτε πηγες να παρεις το δωρο που σου πηρε, την εγραψες δυο φορες και ειδικα η δευτερη ειναι πολυ σοβαρη, οχι η πρωτη δεν ειναι. Για το γαμο σε εχει κ στο τραπεζι?
10-06-2015, 18:12 #4
PAPA κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Ο άντρας μου όμως έχει αντίθετη άποψη. μου είπε να της απαντήσω αν πάμε η οχι μέχρι τις 20 του μήνα. θα είναι πολύ μικρός γάμος σε σχέση με το δικό μου. 200 άτομα, που θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη κάλεση
10-06-2015, 18:19 #5
δηλαδη ενα χρονο τώρα δεν ειχατε καθολου επικοινωνια;Και δεν καθήσατε ποτε να συζητήσετε το μεταξυ σας ; Απλά ξεκοψατε τελείως;
10-06-2015, 18:23 #6
iliotropio φαντάσου ότι μιλήσαμε σεπτέμβριο του 2013, μετά μαιο του 2014 και χθες. δουλεύουμε και οι δυο παρα πολυ. μου ειπε οτι ηθελε ο γαμος της να ειναι ενα παρτυ με τους καλους της φιλους για να γλεντήσουμε ολοι μαζι.
10-06-2015, 18:30 #7
Μαίρη γεια,
Νιώθω έντονα οτι ρωτάς για να πάρεις απαντήσεις που έχουν ή πρέπει να έχουν έντονο το στοιχείο της ηθικής (μπορεί να κάνω λάθος φυσικά).
Εγω θα σου απαντήσω ρωτώντας σε ρητορικά? Εσυ πως ΝΙΩΘΕΙΣ? ΘΕΛΕΙΣ? Απο όσο γνωρίζεις τον εαυτό σου,
διαισθάνεσαι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΗΓΜΑ μελλοντικής μετάνοιας ---> που θα γίνει ενοχή? Αν το να πας σε κάνει να νιώθεις άβολα τότε ΜΗΝ ΠΑΣ.
10-06-2015, 18:41 #8
δεν ξέρω. ειλικρινά. Αν πάω νομίζω θα με περάσουν για χαζή, ότι δηλαδή η άλλη με έγραψε κι εγώ τρέχω πίσω της σα σκυλάκι, αλλά πιστεύω και στη περίπτωση της επανασύνδεσης όπως είπε και ο PAPA. Εγώ λέω να πάω χωρίς δώρα χωρίς τίποτα, απλά σα κίνηση επανασύνδεσης.
10-06-2015, 18:45 #9
λοιπον εγω πιστευω οτι θελεις να πας αν κ δε το αξιζει.
10-06-2015, 18:50 #10
ναι βρε αλέξανδρε, ούτε και ο άντρας μου θέλει να πάμε, δεν θέλω να διαφωνώ μαζί του για τέτοια θέματα, είναι αστείο.
10-06-2015, 19:04 #11
Ήταν από τις λίγες φίλες μου και την αγαπάω ακόμα πάρα πολύ.
10-06-2015, 19:14 #12
Ωραία. Πάμε διαφορετικά Μαίρη.
Σου λείπει η φίλη σου?
Ειναι μεγάλης βαρύτητας ΓΙΑ ΣΕΝΑ το όποιο "λάθος" έχει κάνει? Σηκώνει συγχώρεση? Συγχωρείς γενικότερα?
Όταν σου είπε απο το τηλέφωνο οτι σε καλεί και οτι ήθελε ο γάμος της να ειναι ενα πάρτυ με τους καλούς της φίλους (συμπεριλαμβάνοντας σε)
για να γλεντήσετε όλοι μαζί, ποιά ήταν τα συναισθήματά σου? Τα ΠΡΩΤΑ. ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ! Το πρώτο σου συναίσθημα ηταν χαρά ή κάτι στο αντίστροφο?
Τι ένιωσες?
10-06-2015, 19:28 #13
Ναι μου λείπει, ναι ήταν μεγάλης βαρύτητας φίλη μου. Γενικότερα συγχωρώ αλλά δε ξεχνώ. Αισθάνθηκα χάλια γιατί σα φίλη μου δεν ήρθε στο γαμο μου ως όφειλε.
10-06-2015, 20:40 #14
αν ησουν μονη σου θα πηγαινεσ θα πασ και τωρα με τον αντρα σου
κανε γενικα οτι εκανεσ αν θα ησουν μονη σου ο αντρασ σου ερχεται ωσ διακοσμητικο στοιχειο
στισ φιλεσ σου οπωσ το ιδιο ειναι οταν πασ εσυ στουσ δικουσ του
φιλικα μπορει να σ ακουγεται μαλακια και βαρυ αυτο που λεω αλλα αυτο πιστευωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
10-06-2015, 21:00 #15
Για μένα ειναι οξύμωρο σχήμα το "συγχωρώ και δεν ξεχνώ". Υποθέτω οτι το "δεν ξεχνώ" ειναι το σημαντικό της υπόθεσης. ΑΛΛΑ ίσως περιλαβάνει και τις προυποθέσεις του.
Καταλαγιάζεται ΠΛΗΡΩΣ το "δεν ξεχνώ" απο την πλευρά σου υπο συνθήκες (όποιες συνθήκες)? Αν πχ. επανασυνδεόσουν ποτε με τη φίλη σου, μια ειλικρινής εξήγηση απο πλευράς της και χωρίς περιστροφές συζήτηση μαζί της για το επίμαχο ζήτημα, θα κατεύναζε την τιμωρητική σου στάση? Θα κατάφερνες ποτέ να διαγράψεις ΠΛΗΡΩΣ αυτό που έχει γίνει?
Αν αποφασίσεις τελικά να πας, καλά θα κάνεις να της ανοιξεις συζήτηση σε κάποια χρονική στιγμή για να το λύσετε. Αν δε κάνει εκείνη το πρώτο βήμα, κάνε το εσύ.
σα φίλη μου δεν ήρθε στο γαμο μου ως όφειλε.
δεν υπάρχουν οφειλές και υποχρεώσεις. Υπάρχουν μόνο σκληροί κανόνες και κοινωνικές νόρμες που ολοένα και μας δυσκολεύουν.
Αν πάω νομίζω θα με περάσουν για χαζή, ότι δηλαδή η άλλη με έγραψε κι εγώ τρέχω πίσω της σα σκυλάκι
Αν πήγαινες, δεν θα σου αρκούσε οτι η φίλη σου ΔΕΝ σε περνάει για χαζή? Τουναντίον, πολύ πιθανό να νιώθει οτι κάνεις υπέρβαση και οτι συγχωρείς. Λέω εγώ απλά ενα σενάριο....
Κάτι σε σχέση με την αγάπη…
Για μένα, αγάπη και συγχώρεση πάνε παρέα.
Η σχέση σας γενικότερα στηρίζεται στο «αποδεικνύω»?
Προσοχή! Δε λέω ότι δεν αγαπιέστε. Αυτό εσείς το γνωρίζετε. Απλώς δε ξέρω ρε συ Μάιρη, εγώ βλέπω και σκληρές λογικές...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση