Results 1 to 15 of 38
-
09-06-2015, 22:08 #1
Μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας!! :D
Eίπα να κάνω ένα θέμα για κάτι που συναντάμε όλο και πιο σπάνια εμείς που ταλαιπωρούμαστε απο ψυχολογικές παθήσεις είτε γιατί βασανιζόμαστε από τα συμπτώματα της πάθησης,είτε γιατί δεν δίνουμε μεγάλη σημασία σε στιγμές που παρόλο που είναι μικρές μας χάρισαν ή μας χαρίζουν στιγμές χαράς και ευτυχίας.
Προσωπικά θυμάμαι τα πρωινά που ξυπνούσα και ένιωθα τη ζεστασιά του σώματος της κοπέλας μου και η κίνηση στην πόλη μόλις ξεκινούσε.Ήταν απίστευτα ήρεμα και η ευχαρίστηση ήταν όλη δική μου.
Τις στιγμές με γέλιο αλλά και τους καβγάδες που ήταν σαν μπουρίνι και μετά ερχόταν η συμφιλίωση.
Τώρα μια ευχάριστη στιγμή είναι οι ώρες που διαβάζω λογοτεχνία παρέα με έναν καφέ και την αγαπημένη μου μουσική.
Το άρωμα του βασιλικού στο παράθυρο και τα παιχνιδίσματα των μελισσών και ζουζουνιών πάνω από τα λουλούδια.
Τελευταία ήταν η έξοδος παρέα με τον φίλο μου όπου ξεκινήσαμε με καφέ,μετά ούζα κ έπειτα μπύρα βλέποντας τον τελικό champions league όπου κέρδισε η αγαπημένη barca!!
Γράψτε μικρές στιγμές που σας έκαναν να νιώσετε χαρά και να εκτιμήσετε το παρόν και τη ζωή.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 09-06-2015, 22:35 #2
Μια βολτα με μουσικη με ταυτοκινητο , μια κουβεντα με φιλο-η , μια βολτα με μηχανη , ακουω μουσικη , κανοντας βαρη , κατεβαζοντας ιδεες για την επιλυση ενος προβληματος , οχι μονο οικονομικου , βοηθωντας καποιον που με χρειαζεται ( εκτος αν με πρηζει ) , βλεποντας μια ωραια ταινια , μια βολτα στα μαγαζια , διαβαζοντας κατι ενδιαφερον , γνωριζωντας καινουριους ανθρωπους , αγοραζοντας κατι που μαρεσει .
Βεβαια , η υπερτατη ευχαριστηση , ειναι ο ερωτας .
Παντως και μονος , περναω καλα με τον εαυτο μου , ολο σκεφτομαι κατι , ευχαριστα πραματα .
Η ζωη εχει τοσα ενδιαφεροντα ..............
10-06-2015, 11:12 #3
οτιδηποτε με βγαζει απο την ρουτινα και το αγχος της ημερας. Ευχαριστιεμαι τις στιγμες με την κοπελα μου, τα χομπι μου (ποδηλασια βουνου, windsurfing, gym) και την παρεα με καλους φιλους
10-06-2015, 15:19 #4
Ωραία χόμπι έχεις deus!!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
10-06-2015, 15:26 #5
ευχαριστω φιλε, οτι σε βγαζει απο την καθημερινοτητα σου ειναι καλο, δεν ρουτινιαζεις ;)
10-06-2015, 18:02 #6
με ηρεμεί ότι από τα παράθυρά μου βλέπω στο βάθος θάλασσα κι ένα πολύ όμορφο δάσος με πεύκα. Φυσικά με ηρεμεί και ο γιος μου όταν με κοιτάζει μέσα στα μάτια. απίστευτο συναίσθημα.
10-06-2015, 18:53 #7
με ηρεμεί ότι από τα παράθυρά μου βλέπω στο βάθος θάλασσα
11-06-2015, 00:03 #8
Αν αρχισουμε και μιλαμε για χομπυς , προ καταθλιψεως , ειχα ατελειωτα , τωρα δεν εχω και την καλυτερη διαθεση . Σκι βουνου , θαλασσης , καταδυσεις , ερασιτεχνης πιλοτος , εντουρο , πολυ γρηγορες βολτες με ( γρηγορο ) αυτοκινητο , υπο μουσικη υποκρουση δυνατης μουσικης ( διαπασων ! ) , βολτες με σκαφακι , κυνηγι ( αυτο κομμενο ,ειμαι φιλοζωος ) , ψαροντουφεκο , συλλογη μοτο ( τις εχω και καθονται ) , συλλογη γραμματοσημων , συλλογη ρολογιων , γενικα συλλογες , πολυ διαβασμα ( οχι μυθιστορηματα ) , ταξιδακια εξωτερικο , γουιντσερφ , τζετ - σκι ( το ορθιο ) , βαρη κανω απο το 1986 ( η μεγαλη μου αγαπη ) , ακομη και την δουλεια μου , την διασκεδαζα , την θεωρουσα χομπυ . Ευτυχως ειμαι σε καλο δρομο , και πιστευω οτι συντομως θα επιστρεψω στα ενδιαφεροντα μου .
Επιμενω οτι η απολυτη ' ντοπα ' , ειναι ο ερωτας .
Οσο για την θαλασσα , την λατρευω , και εχει αποδειχθει οτι οταν το ματι , βλεπει εναν ατελειωτο οριζοντα , οπως η θαλλασσα , αυτο εχει μια ηρεμιστικη δραση .
Εξυπακουεται οτι , το να αισθανομαστε καλα , δεν εξαρταται απο εξωτερικους παραγοντες , αλλα απο μεσα μας .
Aλλα χομπυ μου , ειναι να τα κανω μονιμως θαλασσα , να βριζω την μανα μου , να αδιαφορω για τον συνανθρωπο μου , να κοιταω την παρτη μου , να θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο , ενω δεν ειμαι κατι το ιδιαιτερο , μαλλον χαζα κανω , και να πιστευω οτι εχω παντα δικιο .Last edited by Macgyver; 11-06-2015 at 01:13.
11-06-2015, 14:29 #9
Εύχομαι να ξαναβρείς την διάθεση σου Macgyver και να κάνεις κ πάλι ότι σε ενδιαφέρει!!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-06-2015, 14:40 #10
Mac κανεις απειρες δραστηριοτητες φιλε μου, απορω πως επαθες καταθλιψη κανοντας πραγματα που σε ευχαριστουν. Γενικα τα χομπυς θελουν χρονο, μεχρι τωρα μπορουσαμε τα σκ να τα κανουμε, τωρα με αυτα που συμβαινουν στην χωρα πρεπει να κανουμε 8 δουλειες για να συμπληρωσουμε τον μισθο που παιρναμε κανοντας μια δουλεια (δεν μιλαω για κανα τραγικο μισθο, 800 με 900 ευρω)
11-06-2015, 15:11 #11
Σευχαριστω serios !
Deus , δεν εχει καμμια σχεση το τι εκανα . Γι αυτο συμφωνησα με τον maus , οτι καταθλιψη παθαινουν οι πιο δημιουργικοι και δραστηριοι ανθρωποι . Η καταθλιψη μου επιδεινωθηκε με μια σοβαρη απωλεια χρηματων το 2004 , οχι σε επιπεδο τραγικο , αλλα μαλλον δεν αντεξα ψυχολογικα την ηττα , δεν ειχα μαθει να χανω . Η κριση εχει επηρεασει κι εμενα , γιατι τρωω απο τα ετοιμα ( δεν εργαζομαι πια ) , και τα ετοιμα τρωγωνται ευκολα . Παντως τα χομπυ , δεν τα κανω , καθαρα απο ελλειψη διαθεσης ( καταθλιψουλα ) . Τι να κανουμε , η ζωη ειναι απροβλεπτη , και ολα υποκεινται σε μια συνεχη αλλαγη .
Δεν παραπονιεμαι , υπαρχουν και ( πολυ ) χειροτερα .
Ναστε καλα , παιδια !!
11-06-2015, 15:22 #12
Όλα όσα αναφέρετε είναι πολύ ωραία και την αξία τους σε όλα δίνει η διάθεση που έχουμε εκείνη τη στιγμή που κάνουμε οτιδήποτε και μπορούμε ότι και είναι αυτό να το απολαύσουμε και να χαρίσουμε στην ψυχή μας πληθώρα όμορφων συναισθημάτων είτε κάνουμε ή απλά βλέπουμε το πιο απλό πράγμα είτε κάνουμε το πιο εξτρίμ σπορ. Σημασία έχει να έχουμε βρει την ηρεμία μέσα μας και να δίνουμε σημασία στην κάθε στιγμή μας. Ακόμα και μια μυρωδιά φαγητού ή κάποιου άλλου αρώματος που θα ξυπνήσει μέσα αναμνήσεις ή θα μας κάνει να φαντασιωθούμε κάτι με αισιοδοξία ξυπνώντας το μυαλό κάνοντας το δημιουργικό ακόμα και εκείνη η στιγμή είναι 1στιγμή καθαρής ευτυχίας. Μακάρι να βρίσκαμε όλοι την ηρεμία μας να μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα μικρά και μεγάλα στη ζωή μας.
11-06-2015, 15:43 #13
τα χομπυ ειναι ωραια αλλα αν εισαι σε οξυ επεισοδιο δεν μπορεις ουτε να τα σκεφτεις
11-06-2015, 22:53 #14
Καλά αν είσαι σε οξύ επεισόδιο φαΐ,χέσιμο,ύπνος.Και ούτε καν αυτά δεν ευχαριστιέσαι γιατί χτυπάει η ανηδονία κόκκινο κ είσαι εσωτερικά διαλυμένος.Ευτυχώς για μένα πλέον τα πράγματα είναι υποφερτά.Ο χρόνος κυλάει πάντως πολύ γρήγορα.
11-06-2015, 23:00 #15
@σειριε πραγματικα χαιρομαι για σενα και ελπιζω ολα να σου ερχονται παντα θετικα