Results 16 to 26 of 26
Thread: Δεν πας ή πας?
-
10-06-2015, 22:30 #16
koiτα τις σημειωσεις πανω δεξια.
- 10-06-2015, 23:16 #17
Νομίζω οτι ήταν λάθος να μην αγοράσεις από το μαγαζί της τίποτα. Κάτι έπρεπε να πάρεις ως φίλη, έστω ένα πράγμα. Κι εγώ στη θέση της θα στεναχωριόμουν. Τώρα, η ιδέα να πάς χωρίς δώρο επίσης δεν είναι καλή γιατί θα την στεναχωρήσεις και θα επιβεβαιώσεις τη σκέψη της οτι σε νοιάζει πρώτα το χρήμα (ούτε τότε αγόρασες από το μαγαζί της, ούτε τώρα θες να ξοδέψεις κάτι για δώρο σε εκείνη) οπότε ακυρώνεις και όποια ιδέα επανασύνδεσης. Άσε που δύσκολο το βλέπω γενικώς να επανασυνδεθείτε. Εγώ θα πήγαινα στο γάμο της γιατί έτσι θα άφηνα μία πόρτα ανοιχτή σε αυτή. Τη σχέση φιλίας μελλοντικά. Αν δεν πάς νομίζω θα οριστικοποιηθεί η διακοπή της φιλίας σας.
10-06-2015, 23:30 #18
Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να βγω μαζί της πριν τον γάμο της για να μιλήσουμε και να λυθούν κάποια πράγματα. Δεν θα μπορούσα να πάω έτσι στο γάμο της υποτιθέμενης παλιάς κολλητής μου. Αν δεν "καταφέρει" να βρεθούμε πριν τον γάμο τότε για μένα θα σήμαινε οτι η πρόσκληση γάμου είναι μόνο και μόνο για τυπικούς λόγους και μετά θα την ξεχνούσα από φίλη μου όσο κι αν την αγαπούσα. Η φιλία πρέπει να είναι αμοιβαία και όχι μονοπλερη.. Δεν θεωρώ λάθος το οτι δεν αγόρασες τίποτα από εκείνη και αν ήταν φίλη θα έπρεπε να το καταλάβει εκτός αν έχεις λεφτά και έδειξες τσιγκουνια οπου αυτό θα μου χτυπούσε άσχημα αν ήμουν στη θέση της...
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
10-06-2015, 23:30 #19
εμενα μου φαινετε οτι δε θα οριστικοποιηθει αργοτερα θα τα ξαναβρουν...
10-06-2015, 23:38 #20
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αγόρασα πολλά μικροπράγματα και μεγαλύτερα από εκείνη, τα βασικά δηλαδή για να μπορώ να μπω στο σπίτι. ακόμα τα έχω γενικά επαγγελματικά την έχω υποστηρίξει παααααρα πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίθεση με εκείνη, που υποστήριζαν οικογενειακώς ένα ανταγωνιστή μου. δε με ένοιαζε. ανταγωνισμός υπάρχει στα πάντα. Christina θα προσπαθήσω να το κάνω πρίν αλλά προβλέπω ότι θα γίνει μια κουβέντα μετά γάμου. γενικά δε μπορώ να τη βγάλω από τη ζωή μου τόσο εύκολα. Με έχει στηρίξει σε πολύ σημαντικές και δύσκολες φάσεις της ζωής μου που δε το έκανε κανείς.
10-06-2015, 23:41 #21
1984muzzy κατάλαβα, αλέξανδρε κι εγώ το ίδιο πιστέυω, ευχαριστώ
10-06-2015, 23:53 #22
Είναι τοτε προφανές οτι θέλεις να πας οπότε κάνε αυτό που νιώθεις..τα παράπονα σου για εκείνη εξέφρασέ τα σε εκείνη όταν και άμα βρεθεί ποτέ η ευκαιρία. Να ξέρεις οτι οι άνθρωποι αλλάζουν με τα χρόνια και μπορεί να μην νιώθουν τα ίδια γιατί έχει αλλάξει η ζωή τους, ο κύκλος τους κλπ κλπ. Εύχομαι να μην έχει συμβεί αυτό στη φίλη σου και η σχέση σας να πάει όπως το ελπίζεις!
Καλή τύχη!Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
10-06-2015, 23:55 #23
Σ ευχαριστώ χριστίνα. καλό βράδυ
11-06-2015, 21:36 #24
Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να πας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πικράθηκες τόσο που δεν ήρθε στον γάμο σου και δεν πήγες να πάρει και το δώρο σου, η κοπέλα σου εξηγήθηκε ότι είχε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι το οποίο δεν μπορούσε να το αναβάλλει και πολύ άσχημο που δεν αγόρασες από εκείνη αυτά που σχεδίαζες. Τώρα που δεν σε πήρε τηλέφωνο όταν γέννησες δεν είναι και τόσο φοβερό. Γενικά νομίζω ότι παρεξηγήθηκες χωρίς λόγο και πας να διακόψεις για πάντα μια φιλία που τόσα πολλά σημαίνει για σένα....ντροπή σου!
11-06-2015, 23:57 #25
++++1 δελφίνι. Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα. Τι εννοείς "επικαλέστηκε". Νομίζω ντροπή σου που δεν πήγες να πάρεις το δώρο σου. Αν ήσουν σωστή (τουλάχιστο κατά τη γνώμη μου) θα έπρεπε να της πεις ότι λυπήθηκες που δεν ήρθε στο γάμο σου και θα σου έλεγε καλύτερα γιατί δεν ήρθε. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχεις μάθει να κάνεις υποχωρήσεις σε μια φιλία. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και σε δύο φίλες μου μεταξύ τους. Δεν καταλαβαίνω πώς μερικοί άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι τους παρά να ρίξουν μια φορά τον εγωισμό τους. Μου θυμίζει το "Ask not, what your country can do for you. Ask what, you can do for your country".
12-06-2015, 12:34 #26
Μαιρούλα θα συμφωνήσω κι εγώ να εστιάσεις στο τι θέλεις και τι μπορείς ΕΣΥ να κάνεις κι άσε το τι έγινε. Λάθη και παρεξηγήσεις συμβαίνουν, οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και περνάνε τις φάσεις τους.
Εξάλλου κι εγώ δεν βλέπω γιατί φταίει μόνο η φίλη σου στην μεταξύ σας απόσταση.
Νομίζω πως έχεις κι εσύ μεγάλη ευθύνη.
Αν συνεχίσετε κι οι δυο να σκέφτεστε με όρους αντεκδίκησης (δεν μου έκανε αυτό, δεν θα της κάνω κι εγώ το άλλο) δεν θα βγει πουθενά. Κι αφού αυτό σε στενοχωρεί γιατί να μην κάνεις μια κίνηση καλής θέλησης? Κανονικά, με το δώρο σου και με όλα.
Και στην πορεία θα φανεί πιο ξεκάθαρα αν μπορεί ή όχι να διατηρηθεί μια φιλία.
Αντιμετώπισα πρόσφατα σχεδόν παρόμοιο θέμα με πρώην 'κολλητή' και τελικά πήρα κανονικά δώρο, φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε και στο τραπέζι. Γιατί σκέφτηκα ότι
1. αν δεν πάω, γίνομαι ίδια με αυτούς που στο δικό μου γάμο δεν φέρθηκαν καλά.
2. θα κάνω αυτό που εγώ θεωρώ σωστό, τιμώντας τις καλές στιγμές που περάσαμε και δίνοντας ευκαιρία να ξανανοίξει μια καλή επικοινωνία.
3. στην τελική, ένας γάμος ανοιχτός είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Γιατί να χαθεί η σπάνια ευκαιρία να συναντήσουμε μαζεμένους τόσους παλιούς γνωστούς και συγγενείς ή και νέους ανθρώπους, να κάνουμε το ‘κοινωνικό μας σχόλιο’, να αναθερμάνουμε σχέσεις με κάποιους, να χορέψουμε, να περάσουμε όμορφα?
Σίγουρα δεν θα πήγαινα στο γάμο κάποιου ανθρώπου που έχει προσπαθήσει να με βλάψει ή έχει φερθεί απαράδεκτα σε πολλές ευκαιρίες. Ούτε στο γάμο κάποιου που μου είναι παντελώς αδιάφορος. Αν για κάποιο λόγο είχα πρόσκληση για κάτι τέτοιο, θα έμπαινε στο ‘αρχείο’ χωρίς πολλή σκέψη και σενάρια.
Αλλά για μικροπαρεξηγήσεις και αλλαγές στην επικοινωνία που ίσως οφείλονται σε νέα δεδομένα της ζωής, γιατί όχι?
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή