Ψύχωση και λειτουργικότητα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Ψύχωση και λειτουργικότητα

Πώς μπορει ενας ψυχωσικος ανθρωπος να επανέλθει στην αγορα εργασιας και να γινει λειτουργικός; Υπάρχουν τεχνικές ενδυνάμωσης της λειτουργικότητας, της παραγωγικότητα και της δημιουργικότητας του ατόμου αυτου; Εχω κόψει τα χαπια, αλλα εχω προβλημα επανένταξης, λογω φοβίας κυριως για την εξέλιξη της κατάστασης. Και ειναι βασικό προβλημα αυτο διοτι αφορα το βιοπορισμό..

Senior Member
    εχει σημασια τι εκανεσ πραγματικα πριν καποια πραγματα χανονται με την ψυχωση αλλα οχι ολα τα αληθινα μενουν
    και με βαση αυτα τα αληθινα θα προσπαθησεισ καθε μερα και σιγα σιγα θα επανελθεισ
    θα χεισ διαφορεσ δυσκολιεσ και παντα θα φοβασαι μην γινει κανενα τσαφ και σου ερθουν ολα πισω
    εγω που το κανω το θεωρω επικυνδυνο γι αυτο και παιρνω τα φαρμακα για σιγουρια αλλα να ξεσ ειναι πιο δυσκολα ετσι
    γενικα ειναι κατι επικινδυνο και δεν το συστηνω σε κανεναν πρεπει να χεισ πολλα μεσα σου για να το κανεισ
    και κανεισ δε σ λεει οτι ειναι ασφαλεσ
    αν θελει μια τρελλα για να αρρωστησεισ θελει την διπλασια για να γινεισ καλα ετσι νομιζω εγω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Πέρα από την προσωπική προσπάθεια,την δόση συντήρησης σε όσους παίρνουν φάρμακα,την παρακολούθηση ειδικά στην περίπτωσή σου,την ψυχοθεραπεία δεν γνωρίζω άλλους τρόπους για να επανέλθει κάποιος.Γενικά για να επανέλθει μια κάποια δημιουργικότητα πρέπει να αποκτήσεις κ πάλι τα ενδιαφέροντά σου και να έχεις όσο περισσότερες ασχολίες και ερεθίσματα.Έτσι θα βελτιώνεται και η λειτουργικότητα.Ότι αφήνουμε μας αφήνει και ας μη ξεχνάμε πως μετά από ένα ψυχωσικό επεισόδιο πρέπει να ξαναπροσδιορίσουμε πολλά πράγματα από την αρχή.Πολλά αλλάζουν και θέλει διαρκή αγώνα για να αποκτήσεις και πάλι πράγματα που η ασθένεια στα έκλεψε.
    Προσωπικά δεν έχω δουλέψει πέρα από το μαγαζί των γονιών μου,που και αυτό δεν θεωρείται δουλειά γιατί δεν κάνω κάτι το εξειδικευμένο.Περισσότερο μικροδουλειές για βοήθεια κάνω.Είναι κάτι που με ανησυχεί γιατί σταμάτησα κ τις σπουδές μου.Σκέφτομαι να πάω σε ΙΕΚ για μάγειρας,είναι κάτι που μου πρότεινε ο γιατρός και με ενδιαφέρει σαν προοπτική.
    Για να συνοψίσω η ρεαλιστική τοποθέτηση στόχων,η διαρκής προσπάθεια,η τυπικότητα με την φαρμακευτική αγωγή και οι δραστηριότητες είναι στοιχεία που βοηθάνε στο να επανέλθουμε.
    Τώρα στην περίπτωσή σου οπωσδήποτε πρέπει να παρακολουθείσαι από ψυχίατρο που εμπιστεύεσαι και να του λες ότι σε προβληματίζει κ σε δυσκολεύει στην καθημερινότητά σου.Πρέπει να είμαστε πάνω από όλα ειλικρινής και να μη μας φοβίζει μια τυχόν επαναφορά στα φάρμακα.Εϊναι προτιμότερο από μια υποτροπή.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Γενικά πως βαθμολογείς την λειτουργικότητά σου;;1,5 χρόνος θεραπείας πάντως είναι πολύ μικρό διάστημα.Σίγουρα πάντως δεν ήταν σχιζοφρένεια.Ελπίζω ο γιατρός σου να ξέρει τι κάνει.
    Έχεις αρνητικά συμπτώματα όπως αβουλισία,έλλειψη κινήτρου γενικότερα στο να κάνεις πράγματα;;Είναι βασικό στο να μπορέσεις να κρατήσεις μια δουλειά.Εγώ είχα όλα τα αρνητικά αλλά με τον χρόνο τα ξεπερνάω κ με τη μείωση της δόσης.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    αυτα που λεει ο απο πανω τα κανεισ και μετα απο 5-6 χρονια επανερχεσαι καπωσ
    οσο καλα και να σαι παντε θα λεσ μην το ξαναπαθω αυτοσ ο φοβοσ δε φευγει
    αλλα πιστεψε με δε μπορεισ να κανεισ κατι αλλο θα αναθεωρησεισ αποψεισ για πολλα πραγματα
    για να το κανεισ αυτο και πιστεψε με το κανεισ αναγκαστικα αν θεσ να εχεισ μια καποια ποιοτητα ζωησ

Senior Member
    Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Ενα χρονο έπαιρνα τα χαπια και τα έκοψα με προτροπή γιατρού (ελπίζω να μην κανει πειράματα πανω μου...). Ειμαι σε μια κατασταση οπου προσπαθώ να ανασυγκροτήςω τον εαυτο μου, να επανέλθω και να βελτιώθω. Εχει ξεκινήσει σταδιακά να επανέρχεται ολο και περισσοτερο η ορεξη για ζωη. Το προβλημα μου ειναι πώς θα ενταχθώ στην αγορα εργασιας. Δηλαδη μονο ο γιατρός μπορει να με καθοδηγήσει; Δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία; Επίσης, νιωθω οτι θα πρεπει να γνωρίζουν για την κατασταση μου, σε περιπτωςη αιφνίδιας υποτροπής. Απο την αλλη, θα με προσλάβει καποιος γνωρίζοντας αυτην την κατασταση; Δυσκολεύομαι.

Senior Member
    κοιτα εγω θα σ προτεινα να πασ εθελοντρια καου για αρχη και μετα γυμναστηριο
    οταν εισαι εθελοντησ κανεισ καποιεσ δουλειεσ σε βαζουν αυτοι αλλα δεν ειναι πιεστικοι
    γτ δε σε πληρωνουνε εκει θα καταλαβεισ πωσ τα πασ με τισ κοινωνικεσ σχεσεισ
    και πωσ με τη δουλεια μετα θα κανεισ και λιγο γυμναστικη οπωσ παντα λεω
    και μετα αοπ κανενα χρονο αφου τα φερνεισ αυτα σε περα επιτυχωσ συμφωνα με τα κριτηρια σου θα εισαι ετοιμη να βγεισ στην αγορα εργασιασ και να απαιτεισ να πληρωνεσαι
    καλη επιτυχια!!!

Senior Member
    Η εθελοντική εργασία είναι καλή πρόταση όπως επίσης κ το γυμναστήριο είναι κάτι που θέλω κ γω να κάνω γιατί η φυσική μου κατάσταση sucks!!!
    Mη περιμένεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να είναι οργανωμένη σε τέτοια θέματα όπως στο εξωτερικό που υπάρχουν ειδικά κέντρα επανένταξης.

Senior Member
    δεν ξερω αν συμφωνεισ πραγματικα η αν το λεσ ετσι παντωσ αυτα να ξερεισ
    ειναι τα πιο καλα για ελλαδα εγω πρωσοπικα αλλο τιποτα δε βρηκα
    και αμα τα κανεισ ειναι και εγγυημενα δλδ οτι θα χεισ μια αλφα βελτιωση
    απο εκει και περα βλεπεισ και κανεισ

Senior Member
    @elis συμφωνώ μαζί σου...η τελευταία πρόταση πήγαινε στον θεματοθέτη που ρώτησε αν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα.
    Και γω πιστεύω ότι ο εθελοντισμός και η γυμναστική είναι 2 πράγματα που βοηθάνε και στην αυτοπεποίθηση και δοκιμάζεις και τα όρια σου.

na min xaneis tin energeia sou kai na kaneis gimnastiki kai na bgeneis eksw gia bolta

Senior Member
    @παιδια οταν καταλαγιασει το επεισοδιο μπορουμε να κανουμε ολα αυτα αλλα οταν εισαι σε κριση δεν εισαι καθολου λειτουργικος.. τουλαχιστον σε μενα ετσι παει

Senior Member
    @εσωτερική για τους περισσότερους έτσι πάει.Αρχικά είσαι σαν νεκρός ζωντανός κ ύστερα απο κανα 2 χρονάκια επανέρχεσαι.Εγώ γυμναστική τώρα μπορώ να κάνω.Πριν 2 χρόνια δεν είχα καθόλου ενέργεια κ διάθεση να κάνω.
    Εγώ έχω απορία πως κάποιοι που έχουν συμπτώματα σχιζοφρένειας είναι λειτουργικοί και δεν τους επηρεάζει τόσο.Συμβαίνει στην παρανοϊκή ψύχωση αυτό;;Είχα ένα φιλαράκι που είχε συμπτώματα αλλά πήγε στρατό,δουλεύει και από όσο ξέρω δεν παίρνει κάποια αγωγή.

Banned
    εγω εχω παρανοικη σχιζοφρενεια... ή ετσι λενε οι γιατροι.. είμαι απολυτα λειτουργικος απλα βαριέμαι να κανω γυμναστικη και τωρα που βγηκε και η συνταξη δεν βρισκω τον λογω να δουλεψω!! βολτιτσες καφεδάκια για οσο φτανουν τα λεφτα χα.

na pigenete kontra stin kolodiathesi kante gimnastiki paides alazei i zwi sou pros to kalitero. i gimnastiki einai ygeia

Page 1 of 2 12 LastLast