Απέραντος θυμός και θλίψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Banned

Απέραντος θυμός και θλίψη

Καλημέρα από μένα.
    Λοιπόν, θέλω να γράψω εδώ για να πάρω βοήθεια όσον αφορά τη συμπεριφορά μου, να μου πείτε πως θα σκεφτόσασταν εσείς στη θέση μου, μήπως μπορέσω και δω πιο χαλαρά το θέμα. Σε ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή πάω, οπότε μη μου πείτε αυτό σαν λύση. Μέσα μου έχω απέραντη θλίψη και θυμό, ξέρω αυτό δεν διορθώνεται και οι θεραπευτές και οι ψυχίατροι μόνο για τα λεφτά νοιάζονται.
    Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Τα πάντα τα παίρνω σοβαρά και έχω πολύ θυμό μέσα μου όπως είπα, γι'αυτό δεν εμπιστεύομαι κανέναν! Νομίζω ότι όλοι θα με προδώσουν ή θα μου φερθούν άσχημα ή θα με απορρίψουν κτλ, και αυτό μου βγαίνει ως θυμός και τα καταστρέφω όλα κάθε φορά. (Μήπως φταίει ότι γνωρίζω τους λάθος ανθρώπους; ) Γενικά δεν είμαι άτομο που προσβάλλει, αλλά άμα νιώσω απειλή ή αν ο άλλος δεν ταιριάζει μαζί μου μπορεί με τον τρόπο μου να τον κάνω να μου μιλήσει άσχημα και μετά το συνεχίζω.
    Αντιμετωπίζει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Το παθαίνετε συχνά; Γενικά η ανοχή σας μέχρι που φτάνει;
    Last edited by Deleted240217a; 17-06-2015 at 13:25.

Senior Member
    Αυτο το να τα παιρνεις ολα σοβαρα δεν ειναι καλο.... το εχω και εγω... αργοτερα στην πορεια οταν πεφτουν πλεον οι μασκες.. εκει τα βλεπεις ολα,

Οι ψυχικες εξαρτησεις ειναι οτι χειροτερο, πηγη ολων των δεινων.... στην πορεια της ζωης σιγα σιγα πρεπει να απεξαρτωμαστε,,, αυτο ειναι το υγιες.. εστω και με βιαιο τροπο..

Banned
    τι παει να πει ψιλοσυμπτωμα αυτο δεν εχει καπια χρησιμοτητα ετσι κ αλλιως
    εγω πιστευω οτι φταιει οτι εσυ ο ιδιος δε διχνεις προθυμος να πλησιασεις καπιον.
    οταν τους κρατας ολους σε αποσταση δε μπορεις μετα να πιστεψεις οτι καπιος θα ερθει κοντα σου.

Banned
    Quote Originally Posted by σακης View Post
    Αυτο το να τα παιρνεις ολα σοβαρα δεν ειναι καλο.... το εχω και εγω... αργοτερα στην πορεια οταν πεφτουν πλεον οι μασκες.. εκει τα βλεπεις ολα,

Οι ψυχικες εξαρτησεις ειναι οτι χειροτερο, πηγη ολων των δεινων.... στην πορεια της ζωης σιγα σιγα πρεπει να απεξαρτωμαστε,,, αυτο ειναι το υγιες.. εστω και με βιαιο τροπο..
    Το ξέρω ότι τα βλέπω όλα όταν πέφτουν οι μάσκες........το 'χω πάθει 3.350.029 φορές.......
    Όταν λες ψυχικές εξαρτήσεις, τι εννοείς; Ότι εξαρτώμαι από τις σχέσεις μου φιλικές ή ερωτικές; Και πως το κατάλαβες αυτό;
    Ευχαριστώ για την απάντηση.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    τι παει να πει ψιλοσυμπτωμα αυτο δεν εχει καπια χρησιμοτητα ετσι κ αλλιως
    εγω πιστευω οτι φταιει οτι εσυ ο ιδιος δε διχνεις προθυμος να πλησιασεις καπιον.
    οταν τους κρατας ολους σε αποσταση δε μπορεις μετα να πιστεψεις οτι καπιος θα ερθει κοντα σου.
    Το ψιλοσύμπτωμα που το ανέφερα ακριβώς; Και ποιό είναι;
    Δεν είμαι αγόρι, κοπέλα είμαι. Και πως να πλησιάσω τους άλλους όταν μου δείχνουν το κακό τους πρόσωπο από την αρχή; Απλά μετά που προσπαθώ να κάνω έστω παρέα, βγαίνει αυτό το αληθινό πρόσωπο όπως λέει και ο σάκης από πάνω και γίνεται το έλα να δεις!

Banned
    aυτο ειναι καλο σημαδι να σου διχνει καπιος το κακο του προσωπο απο την αρχη οσες φορες εκανα φιλιες που κρατησαν στη αρχη μονο που δε τσακωθηκαμε τωρα αν δε σ αρεσει αυτο ειναι αλλο θεμα..
    το σιγουρο παντως ειναι οτι αν κατι παει να γινει σοβαρο στην αρχη θα ξεκινησει στραβα.

Senior Member
    εγω το χω αυτο το ταλεντο μπορω να κανω τον αλλον να νευριασει μεσα σε δευτερολεπτα
    μια ειναι η λυση δε μιλασ και τελειωνει η ιστορια αμα εισαι μικρη συνεχισε να προσπαθεισ
    αλλα συγνωμη που θα στο πω αυτο δε νομιζω οτι διορθωνεται τουλαχιστον εγω δε μπορεσα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    -
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    aυτο ειναι καλο σημαδι να σου διχνει καπιος το κακο του προσωπο απο την αρχη οσες φορες εκανα φιλιες που κρατησαν στη αρχη μονο που δε τσακωθηκαμε τωρα αν δε σ αρεσει αυτο ειναι αλλο θεμα..
    το σιγουρο παντως ειναι οτι αν κατι παει να γινει σοβαρο στην αρχη θα ξεκινησει στραβα.
    Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ίσως είναι καλό, ναι. Αλλά πως γίνεται κάτι που ξεκινάει στραβά στην αρχή να καταλήγει σε κάτι σοβαρό; Ισχύει 100% αυτό; Ευχαριστώ.

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    εγω το χω αυτο το ταλεντο μπορω να κανω τον αλλον να νευριασει μεσα σε δευτερολεπτα
    μια ειναι η λυση δε μιλασ και τελειωνει η ιστορια αμα εισαι μικρη συνεχισε να προσπαθεισ
    αλλα συγνωμη που θα στο πω αυτο δε νομιζω οτι διορθωνεται τουλαχιστον εγω δε μπορεσα
    Το 'χουν πολλοί αυτό το ταλέντο! Τι πιστεύεις ότι δεν διορθώνεται; Ως προς το να μη μιλάω, συμφωνώ!

Senior Member
    κοιτα δε ξερω αμα εισαι μικρη πρεπει να προσπαθεισ εγω προσπαθησα και δε γινεται
    οποτε προσπαθω να μη μιλαω πολυ εσυ ξερεισ καλυτερα εγω το παρατησα παντωσ γτ για μενα δε γινεται
    ισωσ βα θελει να εχεισ κατι μεσα σου που εγω δεν το χω με τα χρονια παντωσ θα δεισ οτι ειναι καποιεσ φορεσ που σε πιανει κ αλλεσ οχι
    τεσπα ισωσ καποιοσ αλλοσ να μπορει να το διαχειριστει

Banned
    κοιτα δε ξερω αμα εισαι μικρη πρεπει να προσπαθεισ εγω προσπαθησα και δε γινεται
    οποτε προσπαθω να μη μιλαω πολυ εσυ ξερεισ καλυτερα εγω το παρατησα παντωσ γτ για μενα δε γινεται
    ισωσ βα θελει να εχεισ κατι μεσα σου που εγω δεν το χω με τα χρονια παντωσ θα δεισ οτι ειναι καποιεσ φορεσ που σε πιανει κ αλλεσ οχι
    τεσπα ισωσ καποιοσ αλλοσ να μπορει να το διαχειριστει
    Όταν λες να προσπαθήσω, για ποιό πράγμα εννοείς; Για να μη μιλάω πολύ; Όσο αυτό που λες να το 'χεις μέσα σου ή όχι, συμβαίνει όντως με πολλά πράγματα, είναι να το 'χεις που λέμε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Το ψιλοσύμπτωμα που το ανέφερα ακριβώς; Και ποιό είναι;
    Δεν είμαι αγόρι, κοπέλα είμαι. Και πως να πλησιάσω τους άλλους όταν μου δείχνουν το κακό τους πρόσωπο από την αρχή; Απλά μετά που προσπαθώ να κάνω έστω παρέα, βγαίνει αυτό το αληθινό πρόσωπο όπως λέει και ο σάκης από πάνω και γίνεται το έλα να δεις!
    Σκεφτηκες ποτε οτι ισως να μην ειναι στραβος ο γιαλος? Εσυ η ιδια αναφερεις οτι θεωρεις οτι ολοι θα σε προδωσουν κλπ και ενω δεν προσβαλλεις αν γινει κατι κανεις τον αλλο να σου μιλησει καπως και το συνεχιζεις. Θα πρεπει να καταλαβεις οτι δεν ζεις σε ταινια και οτι ολο και καποιος θα σου πει κατι ολο και κατι θα γινει. Αυτο δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι ο αλλος κακος ανθρωπος. Ολοι εχουμε δικαιωμα στο λαθος. Ετσι οπως τα λες μιλας σαν να εισαι εσυ τελεια και ολοι οι αλλοι μεσα στην κακια. Αλλαξε λιγο και κανε υπομονη αν μπορεις.

Banned
    Quote Originally Posted by φλοκ View Post
    Σκεφτηκες ποτε οτι ισως να μην ειναι στραβος ο γιαλος? Εσυ η ιδια αναφερεις οτι θεωρεις οτι ολοι θα σε προδωσουν κλπ και ενω δεν προσβαλλεις αν γινει κατι κανεις τον αλλο να σου μιλησει καπως και το συνεχιζεις. Θα πρεπει να καταλαβεις οτι δεν ζεις σε ταινια και οτι ολο και καποιος θα σου πει κατι ολο και κατι θα γινει. Αυτο δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι ο αλλος κακος ανθρωπος. Ολοι εχουμε δικαιωμα στο λαθος. Ετσι οπως τα λες μιλας σαν να εισαι εσυ τελεια και ολοι οι αλλοι μεσα στην κακια. Αλλαξε λιγο και κανε υπομονη αν μπορεις.
    Απλά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν το 'χεις ζήσει. Μάλλον δεν το κάνω αυτό να προκαλώ στους άλλους να μου μιλάνε άσχημα, λάθος διαπίστωση έκανα επηρεασμένη από μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Σίγουρα δεν είμαι εγώ η τέλεια και οι άλλοι οι κακοί, αν το δούμε λογικά το θέμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι εγώ όπως είπα δεν προσβάλλω πρώτη συνήθως και το ελάττωμά μου είναι ότι επειδή εγώ δεν το κάνω, δεν συγχωρώ και τους άλλους αν με προσβάλλουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν συνέχεια, αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως τους δίνω το δικαίωμα επειδή έχω πολύ χαμηλά τον εαυτό μου, ή πέφτω σε λάθος ανθρώπους. Ένας άλλος λόγος πιο πιθανός είναι το στίγμα, δηλαδή εκμεταλλεύονται μια αρρώστια που έχω και μου επιτίθενται λεκτικά. Έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο, ότι όλοι ξεσπάνε στους πιο καλούς και "αδύναμους" ανθρώπους, αυτούς που τα δίνουν όλα δηλαδή. Ακόμα κι εγώ που πιστεύω ότι είμαι αρκετά καλή, αν δω έναν καλύτερο μπορεί να τον γράψω όπως με γράφουν εμένα συνέχεια όλοι, είναι δηλαδή πιο πολύπλοκο από όσο φαίνεται. Το θέμα είναι ένα όμως, ότι δεν μπορώ να έχω επικοινωνία και να κρατάω επαφή με τους άλλους, και σ' αυτό δεν φταίω μόνο εγώ. Πολλές φορές μου φέρονται τόσο άσχημα που δεν θέλω καν να τους κάνω παρέα, άλλες φορές δένομαι και θέλω να τους κάνω παρόλο ότι μπορεί να μου έχουν φερθεί άσχημα αλλά άμα συνεχίσω θα είναι αρρωστημένη σχέση. Υπομονή δεν έχω άλλη, έχει εξαντληθεί, την έχω πατήσει άπειρες φορές και έχω να αντιμετωπίσω και την αρρώστια και τους άλλους εκτός από τα καθημερινά προβλήματα. Επιπλέον, ένα πράγμα που με απασχολεί πολύ, είναι ότι όλοι κρίνουν συνεχώς ακόμα και το πως θα πιάσεις το πιρούνι πχ και αυτό είναι πολύ κουραστικό και βασανιστικό, το σκέφτομαι όλη την ώρα. Και τέλος, ίσως να ισχύει και αυτό που λες, ότι νομίζω ότι ζω σε ταινία, γιατί μπορεί να έχω αποπραγματοποίηση και αποπροσωποποίηση. Επίσης έχω ανεχτεί αρκετά από άλλους επειδή τους λυπόμουν και κατέληξα στο να μην έχω άλλο κουράγιο να ζήσω εγώ, και για να μη φτάσω στο σημείο να θέλω να αυτοκτονήσω τους τη λέω κι εγώ όταν μου τη λένε και βλέπω τους πειράζει. Έλεος δηλαδή, σε πατάνε και βγαίνουν και από πάνω!!
    Last edited by Deleted240217a; 18-06-2015 at 19:28.

Senior Member
    ολα αυτα που λεσ ειναι φυσιολογικα δλδ γινονται απλα μη τα σκεφτεσαι
    εγω το χω μεσα μου σιγουρα μπορω να κανω τον αλλο τουρμπο χωρισ να πω τιποτα ασχημο η προσβλητικο
    τεσπα εγω ειμαι σε μια πιο μεγαλη ηλικια που καποιοι με συγχωρουνε και τουσ ευχαριστω γι αυτο
    αλλα κι εγω δεν το εκμεταλευομαι δεν κανω δλδ κολλητιλικια εγω θελω να πω μια μπαρουφα να με πεισ και εσυ μια μπαρουφα και ειμαι ευτυχισμενοσ γτ ξερω οτι εχω προβλημα επικοινωνιασ οποτε οπωσ καταλαβαινεισ ειναι και τι ζητασ
    αλλα εγω οπωσ σ ειπα ειμαι σε μια πιο μεγαλη ηλικια και εχω ζησει και με παρεεσ και τωρα ζω χωρισ
    για την ωρα δε με πειραζει δε ξερω στο μελλον εσυ αμα εισαι μικρη πρεπει να προσπαθεισ και να μη βαζεισ φραγμουσ στον εαυτο σου

Banned
    ολα αυτα που λεσ ειναι φυσιολογικα δλδ γινονται απλα μη τα σκεφτεσαι
    εγω το χω μεσα μου σιγουρα μπορω να κανω τον αλλο τουρμπο χωρισ να πω τιποτα ασχημο η προσβλητικο
    τεσπα εγω ειμαι σε μια πιο μεγαλη ηλικια που καποιοι με συγχωρουνε και τουσ ευχαριστω γι αυτο
    αλλα κι εγω δεν το εκμεταλευομαι δεν κανω δλδ κολλητιλικια εγω θελω να πω μια μπαρουφα να με πεισ και εσυ μια μπαρουφα και ειμαι ευτυχισμενοσ γτ ξερω οτι εχω προβλημα επικοινωνιασ οποτε οπωσ καταλαβαινεισ ειναι και τι ζητασ
    αλλα εγω οπωσ σ ειπα ειμαι σε μια πιο μεγαλη ηλικια και εχω ζησει και με παρεεσ και τωρα ζω χωρισ
    για την ωρα δε με πειραζει δε ξερω στο μελλον εσυ αμα εισαι μικρη πρεπει να προσπαθεισ και να μη βαζεισ φραγμουσ στον εαυτο σου
    Τα σκέφτομαι για να απαντήσω στον παραπάνω χρήστη. Ίσως έπεσες και στα λάθος άτομα κι εσύ. Ή ίσως να τους προκάλεσες επειδή όπως λες κάνεις τον άλλο τούρμπο να μην θέλουν να σε κάνουν παρέα. Μπορείς να μου αναλύσεις λίγο τους φραγμούς; Γιατί ίσως έχω κι εγώ πρόβλημα επικοινωνίας! Δεν σκέφτομαι όπως οι περισσότεροι! Και από τη μία θέλω να το αλλάξω αυτό, από την άλλη πιστεύω πως οι άλλοι είναι κακοί και δεν θέλω να γίνω σαν κι αυτούς! Δεν λέω πως είμαι τέλεια, κι εγώ έχω κακία μέσα μου, αλλά προσπαθώ να μην τη βγάζω προς τα έξω! Εκτός και αν δω ότι ο άλλος είναι αναίσθητος!!

Page 1 of 3 123 LastLast