Δεν είμαι καλά...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Junior Member

Δεν είμαι καλά...

Τον τελευταίο χρόνο η ψυχολογία μου ήταν σε κακή κατάσταση. Στον εργασιακό τομέα συνθήκες μεσαίωνα, στην προσωπική ζωή δυσκολίες και αδιέξοδα σε μακροχρόνια και πολύ αγαπημένη σχέση, απόσταση και καβγαδάκια. Τα αδιέξοδα που έβλεπα με έκαναν να ζορίζομαι και να κλείνομαι στον εαυτό μου. και όταν προσπαθούσε η κοπέλα μου, να μου μιλήσει, κλεινόμουν περισσότερο στον εαυτό μου. Τον τελευταίο καιρό έρχεται αρρώστια και θάνατος σε συγγενικό και πολυ κοντινό μου πρόσωπο,με παίρνει από κάτω, οι κόντρες με την κοπέλα μου ξαφνικά αυξάνονται. Και τελικά έρχεται ο χωρισμός. Στην αρχή θυμός μετά πόνος βαθύς. Οι απώλεια διπλή. Αφού πέρασε λίγος καιρός προσπάθησα να μαζέψω τα κομμάτια μου και να προσπαθήσω να καλύψω την μία απώλεια, την κοπελιά μου. Όμως τα κενά που είχα αφήσει στην σχέση μου άρχισαν να καλύπτονται, όχι άδικα, από τρίτο. Πλέον μαζί με κάποια άλλα γεγονότα. Βρίσκομαι χωρίς δουλειά, χωρίς τον άνθρωπό μου δίπλα μου, με ελάχιστους φίλους, κενός, με κάποιες κρίσεις πανικού κατά διαστήματα, ημέρες και νύχτες άυπνος, καμία όρεξη για φαγητό, και καμία διάθεση για τίποτα. Πράγματα που μου άρεσαν να κάνω τα έχω σταματήσει καιρό τώρα. Το μέλλον δεν θέλω να το σκέφτομαι, μου φαίνεται θλιβερό. Μοναξιά και πάλι μοναξιά. Και δεν κάνω τίποτα για να την αλλάξω ή κάνω ελάχιστα. Νιώθω να βυθίζομαι σε έναν βούρκο που με πνίγει σιγά σιγά. Το κεφάλι μου μουδιάζει, και το σώμα μου δεν έχει κουράγιο για τίποτα. Συγκέντρωση ανύπαρκτη και στο μυαλό μου, ένα τεράστιο γιατί σε εμένα όλα; Τουλάχιστον πήρα την απόφαση και ζήτησα την βοήθεια γιατρού. Αύριο πάω για την πρώτη μου επίσκεψη, ελπίζω η ψυχίατρος να με βοηθήσει. Στην οικογένειά μου δεν έχω πεί τίποτα για το γιατρό και ούτε νομίζω θα πώ. Το αστείο είναι ότι πάντα βοηθούσα τους γύρω μου, αλλά δεν θέλω να δεχτώ βοήθεια από φίλους. Τις φορές που βγαίνω με κάποιον φίλο βάζω το προσωπείο του χαλαρού, και δεν τρέχει τίποτα, για να μην καταλάβει κανείς κάτι.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Senior Member
    Να μην στεναχωριέσαι για τίποτα όλα είναι μέσα στη ζωή ελπίζω ο/η ψυχίατρος που θα επισκεφτείς να είναι κάλος ώστε να σε βοηθήσει να κάνεις τα πρώτα βήματα να βγεις από αυτό που ζεις. Το πιο σημαντικό από όλα το έχεις την υγεία σου! Στάσου στα πόδια σου και η ζωή έχει πολλά πράγματα ακόμη για να ζήσεις.

Junior Member
    Νιώθω τελείως άδειος και μόνος. Περπατώντας στα 35 δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό το σημείο. Έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τα πάντα, απογοήτευση και πόνος.
    Το κακό είναι ότι ούτε μπορώ ούτε θέλω να νιώσω καλύτερα. Ίσως αν είχα μιλήσει νωρίτερα με κάποιον ειδικό μην είχα φτάσει σε αυτήν την κατάσταση.
    Η ψυχίατρος επιλέχθηκε εντελώς στην τύχη, από το τηλέφωνο πάντως ήταν ζεστή. Δεν θα το αντέξω αν αυτή η κατάσταση γίνει χρόνια. Κάποιες φορές στο παρελθόν, (μια-δύο φορές) έρχονταν πολύ άσχημες σκέψεις στο μυαλό μου, και δεν θέλω να φτάσω πάλι σε αυτό το σημείο. Έχω μέρες να κοιμηθώ, και το κεφάλι μου πάει να σπάσει,
    όλο το βράδυ σκέφτομαι, δεν νυστάζω και απλά το ξημέρωμα σηκώνομαι από το κρεβάτι μην έχοντας κοιμηθεί πάνω από 10-20 λεπτά. Κάθε βράδυ λέω δεν γίνεται, εξαντλημένος είμαι κοιμηθώ μέχρι το πρωί, και κάθε βράδυ τα ίδια. Πρέπει να πατήσω ξανά στα πόδια μου, αλλά γύρισε ανάποδα όλη μου η ζωή.

Senior Member
    Είσαι πολύ νέος για να την γυρίσεις πάλι τη ζωή σου σε άλλη φάση, σκέψου ότι είναι μια άσχημη φάση και θα περάσει ήταν για να συμβεί δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω τώρα η καλύτερη λύση είναι η ψυχίατρος που θα πας να μπορέσεις να νιώσεις άνετα μαζί της ώστε να δεχθείς αυτά που θα σου πει και ίσως σου δώσει κάτι για αρχή να ηρεμήσεις για να μπορείς να κοιμάσαι. Σημασία έχει ότι θέλεις να βγεις από αυτή την κατάσταση και σου ξαναλέω έχεις την υγεία σου το σημαντικότερο σκέψου άλλους ανθρώπους δεν μπορούν να περπατήσουν ή να δουν ή να ακούσουν άλλοι πεινάνε, βγες κάνε 1βόλτα γυμνάσου καταπιάσου με πράγματα που το ίδιο σου το σώμα και το μυαλό σου σε κάνουν ικάνο να μπορείς να τα κάνεις! Λίγο λίγο κάθε φορά!

Junior Member
    Έχω βιώσει και στο παρελθόν ασθένεια μη ιάσιμη σε οικία μου πρόσωπα, και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Απλά μου είναι όλα αυτά δύσκολα να τα αντιμετωπίσω.
    Δεν έγραφα φαντάσου ποτέ σε forum, και θεωρούσα πολυτέλειες των πλουσίων ψυχολόγους - ψυχιάτρους τουλάχιστον για τέτοιες περιπτώσεις. Ήμουν ήδη σε μαύρα χάλια και πλέον σε ακόμα χειρότερα. Ελπίζω να βρώ την δύναμη, τουλάχιστον να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Έχω ανάγκη να μιλήσω, το κακό είναι ότι εξακολουθώ, να κάνω λάθη, που με πάνε μπρος-πίσω. Σε ευχαριστώ που με άκουσες, αλλά και για τις συμβουλές σου. Θα έχω νεώτερα αύριο το βράδυ, μετά το ραντεβού. Ελπίζω να πάρω τουλάχιστον μια ώθηση μήπως και αρχίσω να συνέρχομαι.

Senior Member
    Για αυτό είμαστε εδώ οι περισσότεροι τουλάχιστον, να μοιραζόμαστε και να παρηγορούμε ο ένας τον άλλον. Και ίδιες αντιλήψεις με σένα είχα μπορεί και ακόμη να τις έχω δλδ αλλα όταν σε βρει το πρόβλημα βλέπεις αλλιώς κάποια πράγματα. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!

Senior Member
    κανε λιγο κουραγιο δεν ειναι ντροπη να πας στο ψυχιατρο περασα τα ιδια με το θανατο της μητερας μου εφυγε σε πολυ ασχημη κατασταση και μετα ολα ηρθαν τα πανω κατω για μενα δεν ετρωγα δεν κοιμομουν δεν μπορουσα να συγκεντρωθω πουθενα ο ψυχολογος ηταν λιγος για μενα ετσι πηγα στο ψυχιατρο με βοηθησε πολυ .Αργησα να το αποφασισω και υπεφερα και απο καταθληψη και αγχωδη διαταραχη πηρα χαπια οκ τι να κανουμε ετσι μονο αρχισα να βλεπω καποια διαφορα μετα απο ενα μηνα περιπου.Να ζητησεις τη μικροτερη δοση οσο γινεται γιατι μετα οταν αποφασισεις να τα διακοψεις αντιμετωπιζεις αρχικα σωματικα προβληματα ζαλες ασταθειεςκλπ και μετα αν δεν εισαι ετοιμος αρχιζεις να εχεις και παλι ψυχολογικα εγω ειμαι τωρα σ αυτη τη κατασταση και το παλευω να μη με παρει ξανα απο κατω γιατι στηριζω και μια οικογενεια που την ειχα εγκαταληψει.Σου ευχομαι ολα καλα να πανε και προ παντως μην εχεις ενοχες και ντροπη γατι πας σε ψυχιατρο εγω το ειπα καθαρα και ξαστερα σε ολους ετσι νοιωθεις πιο ελευθερος να αντιμετωπισεις την κατασταση και γιατι οχι και με τη βοηθεια του περιβαλοντος σου βοηθαει πολυ.

Junior Member
    Πάντα προσπαθούσα και τα πέρναγα όλα μόνος μου. Δεν μιλάω εύκολα για πράγματα που με ενοχλούν. Την οικογένειά μου δεν θέλω να την στεναχωρήσω. Είναι αρκέτα στεναχωρημένοι όλοι τους γιατί παρόλο που κολλάω το χαμόγελο μόλις είναι άλλοι μπροστά, κάποια πράγματα δεν κρύβονται.

Senior Member
    ιουτε γω μιλαω πολυ γενικοτερα ουτε για τα κακα ουτε για τα καλα αυτο ομως μου στοιχισε οπως αποδεικνυεται γιατι μη μιλωντας για τιποτα εχω παρεξηγηθει απο το περυγυρο μου αρκετες φορες με αποκορυφωμα να χασω φιλιες πολλων χρονων βαζοντας παντα το χαμογελο και μη ξεροντας οι αλλοι τι περνας ευκολα σου βαζουν ταμπελες και ενω περιμενα αλλου ειδους συμπαρασταση απο φιλους θεωροντας οτι με νοιωθουν στις δυσκολες ωρες αλλα εκανα λαθος με αποτελεσμα την απομακρυνση δε ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω

Banned
    Μια χαρά είστε, εγώ ξεσπάω στους γονείς μου γιατί κουβαλάω τόσα πολλά μέσα μου που ούτε σε 1000 ζωές δεν ξεπληρώνονται. Όλη αυτή τη στενοχώρια που μου προκαλεί η ψύχωση και ειδικά οι υπόλοιποι άνθρωποι με το πως την αντιμετωπίζουν μας έχει διαλύσει σαν οικογένεια, δεν έχω φίλους, και ούτε πρόκειται να κάνω ποτέ δική μου οικογένεια. Και έχω περάσει πάρα πολλά άλλα. Δείτε τη ζωή θετικά, τουλάχιστον έχετε την υγεία σας.

Junior Member
    Αρχικα σου ευχομαι να πανε ολα καλα, δυναμη και να τα ξεπερασεις. Επειδη περναω και εγω παρόμοια φάση θα σου πρότεινα αρχικα να μην πας κατευθειαν σε ψυχιατρο. Συμβουλέψου αρχικα εναν ψυχολογο. Επειτα, ξερω οτι ωρες ωρες απαξιουμε την βοηθεια που μπορουμε να ζητησουμε απο την οικογενεια μας. Αλλα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο βοηθαει η οικογενεια και ποσο ουσιαστικη στηριξη μπορει να σου προσφερει. Εγω το μετανιωνω που μου πηρε 1 χρονο να τους μιλησω ανοιχτα και που σπαταλουσα απιστευτη ενεργεια να κρυβω τον πονο μου.

Junior Member
    Το κακό είναι ότι μου ανέβαλε το ραντεβού για την άλλη εβδομάδα, και ότι και αν κάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Περίεργες σκέψεις μπαίνουν στο μυαλό μου. Δεν ξέρω αν θέλω να το παλέψω. Μια ημέρα είμαι καλύτερα, και την επόμενη ακόμα χειρότερα. Δεν μπορώ να διαχειριστώ τις καταστάσεις.

Banned
    Έπρεπε να της πεις να μη στο αναβάλλει, το 'χεις ανάγκη!!!!!!! Αν δεν πας εσύ ποιός θα πάει; Πες της το τώρα, ή πήγαινε σε άλλο γιατρό αν δεν το καταλάβει!!!

Junior Member
    Όταν μου το άλλαξε νόμιζα πως ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς πλέον είμαι πάλι σε κακή κατάσταση. Το κακό είναι ότι έρχονται δύσκολες ημέρες.

Junior Member
    Έχω να κάνω μια συνάντηση που ξέρω ότι θα με διαλύσει, αλλά θα την κάνω. Φοβάμαι πλέον, το κεφάλι μου πάει να σπάσει.

Page 1 of 2 12 LastLast