Τι εχω παθει;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Τι εχω παθει;

Γεια σας! Τι κανετε; Ειμαι η Νεφελη και ειμαι 15 χρονων. μολις τελειωσα τις εξετασεις(γιουυχου) και ειμαι καπως φοβισμενη. Πριν το Πασχα ημουν 43 κιλα και ηθελα να χασω λογω του χαμηλου μου υψους.[(1,50 ποπο ντροπη)]. Και ηθελα να χασω κιλα γιατι δε φαινομουν λεπτη. ενω ημουν λιγα κιλα κατι περιεργο συνεβαινε. Για να μη πολυλογω, ξεκινησα διαιτα. Σημερα ειμαι 38 κιλα και επιτελους φαινομαι οπως θελω(λεπτα ποδια αλλα οχι και πολυ λεπτα). Κανω μια υγιεινη διατροφη, εκοψα το ετοιμο φαγητο και τα τηγανιτα. Αλλα, εχω πολλες μερες καθυστερηση (14 μερες). Φοβαμαι μηπως μου κοπηκε η περιοδος. Θεωρησα οτι επρεπε να ενταξω το προβλημα μου στην κατηγορια //διαταραχες προσηψης τροφης//, διοτι η διαιτα που ακολουθουσα ηταν λιιιγο παρατραβηγμενη. Επαθα εμονη με τις θερμιδες και προσπαθουσα να λαμβανω λιγοτερες απο οσο επρεπε. Δεν εχω νευρικη ανορεξια, διοτι μπορω να συγκρατηθω. Εννοω οτι ενω μετραω θερμιδες ακομα και προσπαθω να αθλουμαι οσο πιο πολυ μπορω, εαν καταλαβω οτι εχω κανει κακο στον εαυτο μου θα μπορεσω να σταματησω αυτον τον τροπο ζωης. Ή τουλαχιστον θα προσπαθησω και θα τα καταφερω, επειδη ειμαι πεισματαρα και αμα βαλω εναν στοχο θελω να το πετυχαινω. Μηπως γνωριζετε εαν υπαρχει περιπτωση να μου εχει κοπει η περιοδος; ή μηπως ειναι απλα μια περιοδος οπου ο οργανισμος μου προσπαθει να συνηθισει στα νεα ''δεδομενα'';

Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση!

Senior Member
    Μπορει να στρεσαρεσαι απ ολα αυτα και να επηρεαζεται κ ο κυκλος. Εγω θα σου προτεινα να κανεις κ λιγο ασκηση.

Senior Member
    αν κανεισ σκληρη γυμναστικη μετα απο λιγο ο οργανισμοσ στρεσαρεται και δεν κανει καλο
    να τα δινεισ ολα σε καθε προπονηση πιο καλα θα σ κατσουν ηπιεσ προπονησεισ με μεγαλο χρονο
    δλδ περπατημα βολτασ χοροσ κλπ αν αρχισεσ κανενα αθλημα να ξερεισ οτι θελέι καποιο χρονο να αοδεχτει το σωμα
    σου τη γυμναστικη μολισ γινει αυτο ομωσ μπορεισ να κανεισ οτι θελεισ πρεπει να ψηθει το σωμα σου για να καταλαβεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    οταν στα 14 μου ειχα περασει νευρ. ανορεξια μου ειχε κοπει η περιοδος για πολλους μηνες..
    δεν χρειαζεται να γινεις σκελετος για να κοπει η περιοδος σου. αν στερησες τον εαυτο σου απο θρεπτικες ουσιες για μεγαλο χρονικο διαστημα ειναι λογικο να σου κοπει η περιοδος, ωστοσο επειδη ακομη εισαι μικρη μπορει απλως να ειναι αναταραχη στον κυκλο σου..
    δες πως θα παει.... αν συνεχισει και δεν σου ερχεται πανε σε ενα γυναικολο.

και σταματα αυτο το τριπακι μετραω θερμιδες, κανω γυμναστικες, παθαινω εμμονη με το λεπτο σωμα.........ΠΡΙΝ να ειναι ΑΡΓΑ.
    μπορεις φυσικα να τρως υγειινα,να αθλεισαι, να αποφευγεις τα πολλα παχυντικα, αλλα ακομη κι αυτο χρειαζεται ΜΕΤΡΟ..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    μια βολτα μιση ωρα την μερα βολτα ουτε τρεξιμο ουτε τιποτα μια βολτα
    η μια ωρα χορο αρκουν για να εχεισ μια νορμαλ φυσικη κατασταση
    καθε μερα ομωσ αν το κανεισ θα καταλαβεισ τη διαφορα και θα ψηθει και το σωμα σου
    για τον απλουστατο λογο οτι δε θα χεισ καθε μερα ορεξη να πασ βολτα αλλα αν πηγαινεισ θα σ κανει καλο
    φιλικα δε μπορω να στα εξηγησω καλυτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))