καρβουνα αναμμενα....... - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 21 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 305
    Senior Member
    Δεν μπορώ και κάθε μέρα να το κάνω.....αλλα προσπαθώ....διοτι δεν φτάνει που εχω τόσα να με αγχώνουν: Υποχρεώσεις, δουλειά κλπ εχω και αυτές τις κωλοσκεψεις....ε δεν γίνεται άλλο....ενα 10 λεπτό τουλάχιστον με αναζοωγονει.......θελει αγώνα που οι άλλοι ούτε που διανοούνται......τουλαχιστον οι άλλοι παρα τα όσα προβλήματα τους περνανε καλά στη στεναχώρια τους έστω λίγες στιγμές μέσα στη μέρα ξέρουν πως να ξεφεύγουν απο τις κακές σκεψεις που αφορούν τα προβλήματα τους......εμας που οι σκεψεις αφορούν τα πάντα πως να ξεφύγουμε.....όταν σκέφτομαι διαφορα βλέπω τον κόσμο που είναι στην κοσμαρα του και πολλές φορές γελάω διότι λέω σιγά όλοι αυτοί νατους εχει πέρασει απο το μυαλό αυτά που περνάνε σε μένα....οι άλλοι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους ειναι οι ασχολίες της ημέρας και όχι τα σεναρια τα καταστροφικα και τα μη βοηθητικά που κάνουμε εμεις.....και εκει γελάω....ετσι μου βγαίνει.....

Member
    Quote Originally Posted by marouliw View Post
    Ε αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι....εσυ κανεις και αγωγή? Έχεις βαριάς μορφής ιψδ?
    Αυτό το διάστημα είμαι σε μια μέση έως καλή κατάσταση χωρίς κάποια αγωγή. Έχω υπάρξει πολύ χειρότερα αλλά και καλύτερα. Σε γενικές γραμμές μπορώ τη δεδομένη χρονική στιγμή να το παλέψω αλλά δεν ξέρω πόσο ακόμα και με πόση επιτυχία.
    Είμαι σε μια φάση που προσπαθώ (με τις γνωστές μας καθημερινές δυσκολίες) να κάνω μια νέα γενική αρχή.
    Δεν ξέρω αν θα πετύχω αλλά νομίζω πως προσπαθώ !

Senior Member
    Μπράβο σου.....καλη επιτυχία.....οι ιδεοληψίες σου αφορούν ενα πράγμα ή πολλά?

Member
    Μπράβο σου.....καλη επιτυχία.....οι ιδεοληψίες σου αφορούν ενα πράγμα ή πολλά?
    Σε καμιά περίπτωση μόνο ένα πράγμα. Διάφορα χαζά πράγματα της καθημερινότητας όπως τα έχεις περιγράψει στα παραπάνω posts πάνω κάτω.
    Αισιοδοξία και όσο πιο δυνατή θετική σκέψη θέλει. Να χαθείς στη δράση για να μη σε φάει η αδράνεια όπως μου είχε πει κάποιος παλιότερα.
    Πρέπει να μην αφήσουμε τις σκέψεις να μας χαλάνε την καθημερινότητα και όταν δούμε ότι αυτό γίνεται να απευθυνόμαστε στον ειδικό.
    Όσο νωρίτερα απευθυνθεί κάποιος στον ειδικό τόσο ευκολότερα μπορεί να ξεμπλέξει. Και το πιστεύω ειλικρινά πως μπορεί κάποιος να ξεμπλέξει οριστικά.

Senior Member
    Τι να πω μακάρι.....εσυ πηγες αμέσως στον ειδικό? Ίσως γιαυτο είσαι καλυτερα..

Member
    Τι να πω μακάρι.....εσυ πηγες αμέσως στον ειδικό? Ίσως γιαυτο είσαι καλυτερα..
    Πήγα αρκετά νωρίς, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Μόνος μου είδα ότι δεν μπορούσα να κουμαντάρω την κατάσταση, στον περίγυρο δεν αναζήτησα ποτέ βοήθεια γιατί ήξερα ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν τι ακριβώς αισθάνομαι όποτε απευθύνθηκα σε ειδικό ως τη μοναδική λύση.
    Ακόμα προσπαθώ να ισορροπήσω αλλά η βοήθεια του ειδικού ήταν εμφανέστατη.

Senior Member
    Spr παμε για αυξηση γιατι ακομα εχω πολλα σκαμπανεβασματα....τωρα οσο γι αυτο το 20λεπτο που το αυξανεις σιγα σιγα,πιστευω οτι στην ιδψ το μυαλο σου ποτε δεν αδειαζει απο σκεψεις γιατι αυτη ειναι απλα η φυση της ασθενειας.Εχει χαλασει ο εσωτερικος κριτης κι σε εχει συνεχεια onalert κι ετσι ψαχνει συνεχεια ιδεες να σε πεισει πως εισαι σε κινδυνο.Εσυ spr πως εισαι τις τελευταιες μερες?ειδες καμια βελτιωση?

Senior Member
    Quote Originally Posted by aggelos11 View Post
    Spr παμε για αυξηση γιατι ακομα εχω πολλα σκαμπανεβασματα....τωρα οσο γι αυτο το 20λεπτο που το αυξανεις σιγα σιγα,πιστευω οτι στην ιδψ το μυαλο σου ποτε δεν αδειαζει απο σκεψεις γιατι αυτη ειναι απλα η φυση της ασθενειας.Εχει χαλασει ο εσωτερικος κριτης κι σε εχει συνεχεια onalert κι ετσι ψαχνει συνεχεια ιδεες να σε πεισει πως εισαι σε κινδυνο.Εσυ spr πως εισαι τις τελευταιες μερες?ειδες καμια βελτιωση?
    Μπα Άγγελε, τίποτα, μολονότι προσπαθώ τόσο πολύ (εκ του αποτελέσματος μάλλον λανθασμένα :(). Απογοητεύτηκα γιατί κάνω έναν χρόνο ψυχοθεραπεία και λογικά δεν θα έπρεπε να με έχει καταβάλει τόσο πολύ. Είμαι μη λειτουργική όσο δεν υπάρχει. Δε θέλω να δουλεύω, να κινούμαι, να με περιποιούμαι, τίποτα. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι και που μιλάω κατόρθωμα είναι. Από παντού ξεπηδά και ένα "τερατάκι", ικανό να με καθηλώνει. Το περίεργο στην περίπτωσή μου είναι ότι επειδή γνωρίζω πως λειτουργεί η ιδψ και προφανώς δεν μου κάνει πλέον αρκετό "κακό", για να "με καταστρέψω" πάω να αναπτύξω όλες τις αγχώδεις διαταραχές μαζί, δηλ. ψιλοπαθαίνω κρίσεις πανικού, αναπτύσσω αγοραφοβία, που παλιά δεν είχα. Δεν ξέρω αν είναι σύνηθες. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Νομίζω ότι όπως είχε παλιότερα και η breath έχω αναγάγει το ίδιο το πρόβλημα σε αυτοκοπό, δηλ. ασν να θέλω να τα περάσω όλα γαι να πειστώ ότι είμαι καλά ακι παράλληλα αβοήθητη. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Είναι αυτή η εσωτερική μάχη. Πήγα σήμερα στο γιατρό, τα ανέλυσα όλα και ήταν καθησυχαστικός. Εγώ πήγα σε μαύρο χάλι, σε στυλ "δώσε και σώσε", δεν αντέχω άλλο και μου είπε να επιμείνω με την ψυχοθεραπεία και μου έγραψε μόνο αγχολυτικό. Βλέπει κάτι που δεν βλέπω άραγε???

Member
    Quote Originally Posted by spr1980 View Post
    Μπα Άγγελε, τίποτα, μολονότι προσπαθώ τόσο πολύ (εκ του αποτελέσματος μάλλον λανθασμένα :(). Απογοητεύτηκα γιατί κάνω έναν χρόνο ψυχοθεραπεία και λογικά δεν θα έπρεπε να με έχει καταβάλει τόσο πολύ. Είμαι μη λειτουργική όσο δεν υπάρχει. Δε θέλω να δουλεύω, να κινούμαι, να με περιποιούμαι, τίποτα. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι και που μιλάω κατόρθωμα είναι. Από παντού ξεπηδά και ένα "τερατάκι", ικανό να με καθηλώνει. Το περίεργο στην περίπτωσή μου είναι ότι επειδή γνωρίζω πως λειτουργεί η ιδψ και προφανώς δεν μου κάνει πλέον αρκετό "κακό", για να "με καταστρέψω" πάω να αναπτύξω όλες τις αγχώδεις διαταραχές μαζί, δηλ. ψιλοπαθαίνω κρίσεις πανικού, αναπτύσσω αγοραφοβία, που παλιά δεν είχα. Δεν ξέρω αν είναι σύνηθες. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Νομίζω ότι όπως είχε παλιότερα και η breath έχω αναγάγει το ίδιο το πρόβλημα σε αυτοκοπό, δηλ. ασν να θέλω να τα περάσω όλα γαι να πειστώ ότι είμαι καλά ακι παράλληλα αβοήθητη. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Είναι αυτή η εσωτερική μάχη. Πήγα σήμερα στο γιατρό, τα ανέλυσα όλα και ήταν καθησυχαστικός. Εγώ πήγα σε μαύρο χάλι, σε στυλ "δώσε και σώσε", δεν αντέχω άλλο και μου είπε να επιμείνω με την ψυχοθεραπεία και μου έγραψε μόνο αγχολυτικό. Βλέπει κάτι που δεν βλέπω άραγε???
    spr1980 νιωθω να σε καταλαβαινω απολυτα...μου ταιριαζει πολυ ο τροπος γραφης σου....

Senior Member
    Quote Originally Posted by magistra View Post
    spr1980 νιωθω να σε καταλαβαινω απολυτα...μου ταιριαζει πολυ ο τροπος γραφης σου....
    Να'σαι καλά magistra. Κι εγώ όταν είχα διαβάσει την αρχική σου ανάρτηση ("καρβουνα αναμμένα") ταυτίστηκα απόλυτα γιατί κι εγώ έτσι αισθάνομαι. Με αντιπροσωπεύει πλήρως. Μία διαρκής ταραχή, ένας απροσδιόριστος φόβος για τα πάντα, ένα συναίσθημα ανηπομονησίας και παράλληλα ανημπόριας, ένα συναίσθημα απόλυτα καθηλωτικό και πολύ τραγικό για όποιον δεν το έχει ζήσει (και εύχομαι να μην το ζήσει)...Και να'μαι πάλι να κάνω ξανά υπομονή, για πολλοστή φορά, με αβέβαιο αποτέλεσμα, χωρίς δύναμη και κουράγιο :(. Μακάρι να πάνε όλα καλά για όλους μας! Μακάρι να έρθει η ευτυχής εκείνη ημέρα που αυτή η κωλαρρώστια θα μας γίνει διαχειρίσιμη!

Senior Member
    Spr1980 δλδ σου ειπε να μην πάρεις αντικαταθλιπτικά παρα μόνο αγχολυτικά??? Κοιτα είσαι και συ σαν και μένα....δλδ υπεραναλυουμε το προβλημα.....εγω πχ τώρα κολλάω σε σκεψεις του στυλ τι είπε τώρα αυτός δεν άκουσα και να αγχώνομαι τρελα λες και με νοιάζει ή να υπεραναλυω μια κατάσταση λες και έχει νόημα ή το ήθελα τώρα αυτό ή όχι ή να κάνω μια συζήτηση και να προσπαθω να θυμηθώ τι είπαμε και άμα δεν θυμάμαι να με πιάνει σύγχυση.....λες και θα χαλαρωσω άμα γίνουν ολα αυτά....μονο κακό κάνουμε στον εαυτό μας και μόνο εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε.....

Member
    η υποτροπη σου εγινε ξαφνικα?η μηπως συνεβη καποιο γεγονος ιδιαιτερα αγχογονο που την πυροδοτησε????

Senior Member
    Spr1980 δλδ σου ειπε να μην πάρεις αντικαταθλιπτικά παρα μόνο αγχολυτικά??? Κοιτα είσαι και συ σαν και μένα....δλδ υπεραναλυουμε το προβλημα.....εγω πχ τώρα κολλάω σε σκεψεις του στυλ τι είπε τώρα αυτός δεν άκουσα και να αγχώνομαι τρελα λες και με νοιάζει ή να υπεραναλυω μια κατάσταση λες και έχει νόημα ή το ήθελα τώρα αυτό ή όχι ή να κάνω μια συζήτηση και να προσπαθω να θυμηθώ τι είπαμε και άμα δεν θυμάμαι να με πιάνει σύγχυση.....λες και θα χαλαρωσω άμα γίνουν ολα αυτά....μονο κακό κάνουμε στον εαυτό μας και μόνο εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε.....
    marouliw μου επανέλαβε όσα ξέρουμε και πάνω κάτω γράφεις κι εσύ. Ότι είναι μόνο σκέψεις, τις παράγω και άρα τις ελέγχω εγώ, δεν είναι λάθος, τις κάνει όλος ο κόσμος, απλά εγώ τους αποδίδω άλλη ερμηνεία, ότι κανένας από τους φόβους μου δεν θα πραγματοποιηθεί, ότι δεν τρελαίνομαι και τέτοια για να καταλήξει ότι θέλω να πάμε συντηρητικά. Μου έγραψε αγχολυτικό για 5 μέρες και βλέπουμε

Senior Member
    Quote Originally Posted by magistra View Post
    η υποτροπη σου εγινε ξαφνικα?η μηπως συνεβη καποιο γεγονος ιδιαιτερα αγχογονο που την πυροδοτησε????
    Αν μιλάς σ' εμένα, όχι. Πάντα έτσι γίνεται. Φαινομενικά είναι όλα καλά. Και σκάει το πρόβλημα σε ανύποπτο χρόνο και δη σε φάση ξεκούρασης. Πίσω όμως υποβόσκουν πολλά. Ευτυχώς είμαι σε θέση να τα αναγνωρίσω. Απλά όταν αισθάνομαι καλά, αισθάνομαι ότι έχω πολλή δύναμη και καταπονώ τον ευατό μου. Μέγα λάθος!

Senior Member
    Μπράβο πάντως που αν και ψυχίατρος δεν σε ποτισε με φάρμακα έτσι εύκολα...

Page 12 of 21 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast