Η φοβία δε λέει να φυγει ακόμα και με η βοηθεια ψυχιατρου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Member

Η φοβία δε λέει να φυγει ακόμα και με η βοηθεια ψυχιατρου

Καλησπέρα σας. Τα τελευταια χρονια πάσχω από υποχονδριασμό και άγχος. Κατα καιρους είχα πολλές έμωνες φοβίες αλλά μια συγκεκριμένη δε λέει να φύγει. Να σημειώσω ότι αυτη τη στιγμή πέρνω sertral τον 100. Λοιπόν ο φόβος μου είναι ο ογκος εγκεφάλου. Είχα πολλά συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά ενός όγκου. Πονοκέφαλος, βαρύ κεφάλι, ζαλάδα, θωλή όραση, αστάθια, μουδιάσματα και δυσκολία στη συγκέντροση. Έπειτα από τη βοήθεια του ψυχιάτρου όλα έφυγαν εκτώς από τις εμβοές στα αυτιά και τον πονοκέφαλο. Τωρα όσο για τον πονοκέφαλο δε μπορώ ακριβώς να τον περιγράψω. Τις περισότερες φορές είναι απλά ένα ανεπέσθητο σφίξιμο στο κεφάλι που το καταλαβάνω μόνο αν συγκεντροωθώ σε αυτό. Μια με δυο φορές το μήνα εξελίζετε σε πονοκέφαλο. Όπως και τώρα. Έχω πάει σε ΩΡΛ, νευρολόγο και ορθοπεδικό. Όλοι μου είπαν ότι είναι επειδή οι μυς του αυχένα είναι υπερβολικά σφυγμένοι λόγο άγχους και κακής στάσης. (Και τα δυο τα έχω εδώ που τα λέμε). Κανείς δε μου γράφει μαγνητική και δεν έχω τα λεφτά να την πληρώσω μόνη μου. Το θέμα είναι ότι αυτό με το κεφάλι το έχω 1 χρόνο τώρα. Φοβάμαι πολύ δεν αντέχω άλλο. Τους περασμένους μήνες δεν το έδινα σημασία αλλά τώρα επανύλθε ο φόβος. Το έχω δηλαδή σίγουρο ότι έχω όγκο. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην αρχισω πάλι να τρέχω σε γιατρούς. Επίσης να σας πω ότι είμαι 20 και οτι το σφίξιμο χαλαρώνει όταν μου κάνουν μασάζ στον αυχένα.

Το είχε κανείς άλλος αυτό; εσείς τι λέτε να κάνω. είναι όντως από τον αυχένα και απλός υπερβάλω;

Banned
    Με το αγχος και την πιεση το πρωτο πραγμα που πιεζεται πανω μας ειναι ο αυχενας μας.. Σιγουρα μπορει να νιωθεις ενοχλησεις και απο εκει..
    Μην ταιζεις αλλο την φοβια σου , προσπαθησε να ξεφυγεις απο την πεποιθηση του οτι εχεις ογκο στον εγκεφαλο. Δεν υπαρχει αλλη λυση , τι αλλο να σου πουν εδω , οταν δεν σε πειθουν ουτε καν οι ειδικοι.
    Και εγω εχω ακομα καποιες φοβιες αλλα δεν τις συντηρω σε τετοιο βαθμο , προσπαθω να εκλογικευω καποιες καταστασεις εστω και με το ζορι..Και κατι γινεται! Και μακρια απο τις διαγνωσεις του google !

Senior Member
    Kατι σε αγχωνει κοπελα μου απο μικρη ηλικια μαλλον. Δεν ξερω αν εχεις εντοπισει τι περιπου. Ποτε ξεκινησαν αυτες οι φοβιες θυμασαι?

Member
    από μικρή είχα διάφορες φοβίες. αλλά το κακό παραέγινε όταν άρχισα τη σχολή μου και έπρεπε να δουλευω ταυτόχρονα. Δεν είχα δουλέψει ποτέ στη ζωή μου και ήμουν καπως καλόμαθημένη. Επίσης η μαμα έχει σκλήρυνση κατά πλάκας από τότε που ήμουν 7. Ισως αυτός είναι ο λόγος;

Senior Member
    Koιταξε οτι οσοι εχουν αρρωστοφοβια σχεδον παντα εχουν κ καποιο συγγενη που τραβιεται με ασθενειες ή καποιο προσφατο θανατο κλπ ειναι επιβεβαιωμενο. Εκτος απ το φοβο για το κεφαλι τι αλλες φοβιες εχεις ή ψυχαναγκασμους ή εμμονες αν θελεις?

Member
    αυτή τη στιγμή τίποτε άλλο. Είχα με την καρδιά αλλά μετά μου πέρασε οταν πήγα σε καρδιολόγο. μετά είχα με την κοιλιά αλλά και αυτό μου πέρασε όταν πήγα σε γαστρεντερολόγο και διέγνωσε ευερεθιστο έντερο. Αυτή είναι η μόνο εμμονή που έχει κρατησει τόσο καιρό. Ίσως γιατί όλοι οι γιατροί μου λένε δεν είναι τίποτα, είσαι απλά σφυγμένη. Δεν έχω κάνει μαγνητική η αξονική για να είμαι σίγουρη οτι δεν έχω κάτι.

Senior Member
    Μαλλον ειναι καλυτερα να αποκλεισεις τα παθολογικα αιτια και μετα αν δε σου περναει να δεις τα ψυχολογικα αιτια. Οι γιατροι που εχεις παει ως τωρα τι σου λενε?

Member
    οτι είναι από τον αυχένα. Όλοι συμφωνούνε ότι έχω αυχενικό. είναι αποτέλεσμα άγχους και κακής στάσης. οι μυς μου έχουν ατροφίσει. αυτό μου έχουν πεί. Εχω πάει σε δυο ορθοπεδικούς, δυο παθολόγους, έναν ΩΡΛ και ένα νευρολόγο. Το θέμα είναι ότι εκτώς από τους πονοκεφάλους όλα τα άλλα μου έφυγαν. όπως οι ζαλάδες και τα μουδιάσματα. ακόμα και οι πονοκέφαλοι έχουν γίνει λιγότεροι. ο γιατρός μου είπε ότι τα συμπτώματα του όγκου χειροτερεύουν με το χρόνο. δε γίνονται καλύτερα. ούτε παν και έρχονται. και όταν φοράω κολάρο καλυτερευουν. για μαγνητική ουτε λόγος. δε μπορούν να μου γράψουν χωρίς λόγο λενε

Senior Member
    αν ξεκινουσες μασαζ σε φυσιοθεραπευτη?
    ειναι ακριβο βεβαια αλλα και ποιος δεν χαλαρωνει μετα απο επαγγελματικο μασαζ? ειδικα εσυ που δεν εισαι μονο πιεζεσμενη αλλα πονας κιολας..
    μετα μονο ψυχολογος για να δεις κατα ποσο ειναι ψυχοσωματικο, σε τι οφειλεται, πως να το λυσεις....
    εε και μετα να παψεις οσο πιο πολυ μπορεις να το σκεφτεσαι... :?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

νομιζω η μονη λυση να ηρεμησει ειναι να κανει μια MRI , ετσι θα εχει αποκλεισει το παθολογικο κομματι και θα εστιασει στο ψυχολογικο

Member
    66psy προσπαθω να μην το σσκεφτομαι και τις περισότερες φορές το καταφέρνω.. όσο για φυσικοθεραπεία το έχω στα σχεδιά μου αλλά προς το καλοκαιρι που δε θα εχω τη σχολή και τη δουλεια μαζι γιατι τωρα ουτε να πάρω ανάσα δεν προλαβαίνω

Member
    Quote Originally Posted by P73 View Post
    νομιζω η μονη λυση να ηρεμησει ειναι να κανει μια MRI , ετσι θα εχει αποκλεισει το παθολογικο κομματι και θα εστιασει στο ψυχολογικο
    έλα όμως που δε μου γραφει κανενας γιατρος. και δε μπορω να διαθέσω 300 και που θέλει μια MRI. Επειδή έχω γνωστό παθολόγο, αν μου γραψουν μαγνητική χωρίς να έχω κάποια ένδειξη ότι έχω κατι σοβαρό μπορεί να φαει ο γιατρός μεγάλο πρόστιμο. οποτε κανεις δε θα μου γραψει απλά και μόνο για να ηρεμίσω εγω :/

Senior Member
    γιατι τωρα ουτε να πάρω ανάσα δεν προλαβαίνω
    μηπως γι αυτο ακριβως ο πονος δεν εξασθενει?
    να βρισκεις πραγματα που σε χαλαρωνουν!
    οκ και σχολη και δουλεια ειναι δυσκολο πραγμα, πιεση, ελλειψη χρονου, παρολα αυτα οσο μπορεις να δινεις χωρο και χρονο στον εαυτο σου να ηρεμει!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Member
    το πιο πιθανό είναι αυτό. πρέπει να ομολογίσω ότι τις κυριακές που κάθομαι σπίτι και βλέπω κάποια ταινία νιώθω πολύ καλύτερα.

Senior Member
    εμμ ειδες!! να προσπαθησεις και μεσοβδομαδα να κοολερνεις!
    καθε μερα την βδομαδα δουλευεις και παραλληλα πας και στα μαθηματα της σχολης?

Page 1 of 2 12 LastLast