View Poll Results: Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα του Τσίπρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
- Voters
- 23. You may not vote on this poll
-
ΝΑΙ
10 43.48% -
ΟΧΙ
13 56.52%
Results 136 to 150 of 556
-
02-07-2015, 13:59 #136
- 02-07-2015, 14:03 #137
Καταρχην μην βριζετε και τα βαζετε ολα σε ενα τρουβα.
Εμενα προσωπικα με συμφερει να βγει το ναι, κυριως γιατι εχω μια υγιη επιχειρηση και τα οικονομικα μου πανε καλα.
Αλλα το θεμα για μενα εχει βαθυτερη σημασια απο τις οποιες πολιτικοοικονομικες εξελιξεις, δεν υπαρχει καμια ιδεολογια ουτε εχω συμφεροντολογικες πεποιθησεις.
Ειναι θεμα σεβασμου στον συνανθρωπο και αλληλεγγυης. δεν μπορει με αυτα τα μετρα το 50 τις εκατο των ελληνων να ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας και να πειναει. και εμεις να ειμαστε αμετοχοι και να συνεχιζουμε την ζωαρα μας και ο αλλος διπλα να πεθαινει..... η ολοι η κανενας βαλτε το καλα στο νου σας....
02-07-2015, 14:25 #138
νομιζω τελικα οτι η κυβερνηση αυτη πρεπει να παραιτηθει να παμε σε μια οικουμενικη κυβερνηση ..καραμαλη προθυπουργο (ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ..ΧΜΜΜ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?)και μετα πιστευω οτι και 12 και 15 δις μετρα μπορουμε να τα σηκωσουμε συν καθε τοσο και λιγο τα οποια πολλα απληρωτα που θα μαζευονται και θα ναι πολλα ....και τουλαχιστον θα εχουμε παραμεινει ευρω και για το χρεος ετσι κιαλλιος ειναι που ειναι μη βιωσιμο ποιος ασχολειται μωρε.... πραγματικα εχω πειστει και δεν βλεπω καμια αλλη διεξοδο πραγματικη απλα να σας πληροφορησω οτι εγω στεγνωσα προφανως να μην μπορω να πληρωσω τιποτε πια βρε παιδια χρωσταω που χρωσταω φυλακη μιας και εξω το ιδιο ειναι .... και ενα πιατο φαι αν περισεψει ...και καλο αγωνα μπορει και να τα καταφερετε οτι ιδεολογια και αν κουβαλατε ο καθενας ειλικρινα σχολασα τελοςςς
02-07-2015, 14:28 #139
Στην τελικη και εγω χεζομαι, οι περισσοτεροι ειματε χεσμενοι.... λεω απο μεσα μου... και αν δεν υπαρχουν φαρμακα?...γιατι μονο με αυτα ειμαι καλα...οι περισσοτεροι εδω μεσα ειμαστε ευαισθητοι κοινωνικη ομαδα που χρειαζομαστε στηριξη... κανεις δεν ειπε οτι ειναι απλα τα πραγματα..
02-07-2015, 15:22 #140
Δημοψήφισμα Τσίπρα ΟΧΙ ή ΝΑΙ;
Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα του Τσίπρα ΟΧΙ ή ΝΑΙ;
02-07-2015, 15:30 #141
- still searching for the right place.....
Πολύ απλά: Θα ψηφίσω υπέρ της στάσης που ευνοούν οι αριθμοί, υπέρ της στάσης που εκπροσωπείται από αυτούς που δεν έχουν μέχρι στιγμής διαψευστεί δηλ. υπέρ της στάσης που μου καλλιεργεί μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας. Βασικά να το κάνω πιο λιανά, θα το ρίξω "ναι" για τους ακόλουθους (ενδεικτικά) 10 λόγους:
1. Προτιμώ να φάω στη μάπα 9 δις μέτρα παρά τουλάχιστον 50 που θα κοστίσει σε μας 1 έξοδος.
2. Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι με το "όχι" κ την έξοδο θα μειωθεί η ανεργία, θα έρθουν επενδύσεις, θα μειωθεί/διαγραφεί το χρέος (εσωτερικό κ εξωτερικό), θα τονωθεί η οικονομία, δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ κλπ κλπ, αντιθέτως το αντίθετο θα συμβεί γιατί θα κοπούν οι ευρωπαϊκες επιδοτήσεις κ κονδύλια που φέρνουν επενδύσεις κ δουλειές, το χρέος θα εκτιναχθεί λόγω τεράστιας υποτίμησης, κ μιας που πλέον δεν θα παίζουν δανεικά από το εξωτερικό (κ αγύριστα) το κράτος θα πρέπει να αυξήσει τη φορολογία για να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του. Επιπλέον θα πληγεί ο τουρισμός, που φέρνει πολλά έσοδα κάθε χρόνο, κ θα δυσκολευτούν κ πολύ οι εξαγωγές κυρίως λόγω έλλειψης 1ων υλών, υλικών συσκευασίας αλλά κ τιμών της ενέργειας.
3. Η ποιότητα ζωής με 1 "όχι" θα κάνει ελεύθερη πτώση, ζεστό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα- internet κλπ κλπ θα είναι αγαθά πολυτελείας. Για τα εισαγόμενα (που τα πάντα εισαγόμενα είναι.......) ούτε λόγος.
4. Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα της οικονομικής κ γεωπολιτικής απομόνωσης (γιατί φυσικά μια τέτοια στάση εγείρει κ αρνητικές αντιδράσεις), ήδη οι έλληνες εργαζόμενοι στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται ως παρίες ή εχθρικά κ έχουν πρόβλημα ανανέωσης των αδειών τους. Κ δεν το θεωρώ καλό για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε 1 τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή, να μείνει σαν την καλαμιά στον κάμπο.
5. Δε γουστάρω να στέκομαι με τις ώρες αλφαβητικά στην ουρά για να πάρω φάρμακα (όσα θα εισάγονται......), βενζίνη κ τρόφιμα (=ψωμί κ μακαρόνια) με το δελτίο κ όχι δεν το λέω εγώ το λέει ο Λαπαβίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την προτροπή να συνηθίσει κ κόσμος τις ουρές.
6. ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ τα ολοκληρωτικά πολιτεύματα, όπου ή συμφωνείς ή είσαι ο εχθρός (όπου εχθρός= δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, προδότης.....), δεν θέλω η διάκριση των δικαιωμάτων μου αλλά κ κυρώσεων που υφίσταμαι μου να γίνεται με βάσει τις πολιτικοοικονομικές μου πεποιθήσεις. Με 2 λόγια θέλω δημοκρατία κ όχι κουμμουνισμό. Θέλω ο καθένας να έχει την άποψή του κ να μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα χωρίς να δέχεται επιθέσεις.
7. Ξέρω ότι μέσα στο παιχνίδι της πολιτικής είναι κ οι παρελκυστικές τακτικές κ τα ψέμματα κ τα όλα. Κ η προπαγάνδα όμως κ ο λαϊκισμός έχουν κ τα όριά τους. Έχει καταρριφθεί κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, τυχοδιοκτισμού, αδίστακτης τοποθέτησης του κόμματος πάνω από την πατρίδα, προχειρότητας, ασχετοσύνης κ ευτελισμού κάθε έννοιας κ κάθε θεσμού.
8. Αν συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση η οικονομία θα καταρρεύσει πλέον ανεπιστρεπτί. Ήδη μέσα σε 5 μήνες έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη διατήρηση φιλικών διακρατικών σχέσεων, αλλά κ για τη διενέργεια συναλλαγών από τις αγορές (κοινώς όσο περισσότερο σε εμπιστεύονται τόσο λιγότερες εγγυήσεις σου ζητάνε κ τόσο μικρότερους τόκους πληρώνεις), αλλά έχει βάλει κ "μέσα" την οικονομία 8 δις!!!! Γιαυτό τα μέτρα που είναι να ψηφιστούν μας φαίνονται δυσθεώρητα (βέβαια εν σχέσει με την έξοδο είναι ψίχουλα.....) κ όσο περνάει ο καιρός, ΙΔΙΩΣ με κλειστές τις τράπεζες η ζημιά μεγαλώνει..... Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος να διεκδικεί για μένα καλύτερη συμφωνία (αν θυμόμαστε καλά γίνανε εκλογές γιατί το μόλις 1 δις μας έπεφτε "βαρύ", χωρίς να υποστηρίζω την προηγούμενη κυβέρνηση με τις άπειρες μ@λ@κίες που έκανε), κ τώρα βρισκόμαστε στα 9 δις, με την διάλυση των πάντων! Μέσα δηλ . σε 6 μήνες σε δημοσιονομικό επίπεδο αλλά κ σε επίπεδο Διοίκησης χάθηκε ό,τι κερδήθηκε με τόσες θυσίες τα τελευταία 5 χρόνια!
9. Δε γουστάρω 1 δημοψήφισμα διχαστικό, 300% αντισυνταγματικό, που διεξάγεται χωρίς καμία απολύτως διαφάνεια (κανένας διάλογος, καμία εξήγηση, κανείς δεν περιέγραψε τί σημαίνει η επιλογή του "όχι") και απολύτως αντιδημοκρατικό. Με κλειστές τις τράπεζες πολλοί ετεροδημότες δεν μπορούν να μεταβούν καν στο τόπο ψηφοφορίας τους. Δεν μας εκβίασαν οι δανειστές με το να κλείσουν τη στρόφιγγα ρευστότητας, ήταν απολύτως γνωστό το πότε λήγει το πρόγραμμα, άμα θέλανε δημοψήφισμα είχανε τόσους μήνες καιρό να το κάνουν. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 1 δημοψήφισμα είναι να μετακυλισθεί στο λαό η ευθύνη της καταστροφής. Κ στο κάτω - κάτω, εάν αυτό που θέλει να εκμεταλλευτεί δεν είναι η αντιδραστικότητα κ ο εθισμός των ελλήνων στην άρνηση, γιατί δε ρισκάρει να βάλει σε δημοψήφισμα τις δικές του προτάσεις κ όχι των θεσμών....? Το να προσθέσω εππλέον ότι το δημοψήφισμα στερείται αντικειμένου λόγω απόσυρσης των προτάσεων των θεσμών, είναι περιττό.....
10. Τελευταίο κ κυριότερο. για εμένα αξιοπρέπεια κ εντιμότητα σημαίνει να ξεπληρώνω τα χρέη μου κ να τιμάω την υπογραφή μου, κ όχι ο μπαχταξισμός.
Κ να τονίσω φυσικά ότι έχω σοβαρότατες διαφωνίες για το είδος κ τον τρόπο είσπραξης των μέτρων. Ιδανικά, θα μπορούσαν τα κενά να καλύπτονταν μέσω μεταρρυθμίσεων, που ταυτόχρονα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα εξυγίαιναν τη λειτουργία του Δημοσίου κ της αγοράς. Δυστυχώς για 1 ακόμη φορά επιλέγεται η οδός της υπερφορολόγησης, που κ την οικονομία εξαντλεί κ πλέον δεν οδηγεί στα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Αλλά αυτό είναι επιλογή δικιά μας (κυρίως για να μη θιγούν οι "ημέτεροι"), αντιθέτως αυτοί οι οποίοι πιέζουν για μεταρρυθμίσεις κ χαμηλότερη φορολογία ήδη από το 1ο Μνημόνιο είναι οι δανειστές........ τόση ξεφτίλα για όλες μας τις κυβερνήσεις δηλ! Να υποστηρίζουν οι "ξένοι" τα συμφέροντά σου καλύτερα από σένα, χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται πως κ αυτοί δεν έχουν κάνει λάθος εκτιμήσεις ή δεν έχουν ακολουθήσει βλαπτικές πολιτικές, ουδείς αναμάρτητος σε αυτή την ιστορία.
Κ αν η ερώτηση είναι "πού το ξέρεις ότι με το "όχι" έρχεται καταστροφή?" η απάντηση έχει ως εξής:
1. Όλα τα κράτη στην ιστορία που το παίξανε "δε χρωστάω δεν πληρώνω" το μετανοιώσανε οικτρά.
2. Όταν κάποιος έχει λυσσάξει να μου κοπανάει τις συνέπειες του "ναι" όμως αποσιωπεί πλήρως το τί συνεπάγεται 1 "όχι", κάτι αρχίζει να μην μου πηγαίνει καλά........
3. Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ των ΑΝΕΛ τοποθετούνται υπέρ του "ναι" ή εισηγούνται να αποσυρθεί το δημοψήφισμα....... μάλλον βλέπουν την κρεμάλα να έρχεται, όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τί αποφάσισε κ θέλουν να αποφύγουν το πολιτικό κόστος κ να σώσουν το λαιμό τους. Γιατί αυτοί, ασχέτως του τί διατυμπανίζουν, ξέρουν τί σημαίνει το "όχι".
4. Όπως προανέφερα δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που δεν έχει επαληθευτεί ούτε 1 (1) πράγμα που να έχουν πει.
02-07-2015, 15:47 #142
Τελευταίο κ κυριότερο. για εμένα αξιοπρέπεια κ εντιμότητα σημαίνει να ξεπληρώνω τα χρέη μου κ να τιμάω την υπογραφή μου, κ όχι ο μπαχταξισμός
http://www.parakato.gr/2015/03/kama-174.html?m=1.......μια ομορφη λιστα εδωωωωω απο παχιαααα παχια λογιαααα και πακουςςςςς ΣΚΛΗΡΗς ΕΝΤΙΜΗς ΕΡΓΑΣΙΑς.....οποτε μαζι σου και για την κρεμαλα και για τα χρωστουμενααααααα....θα τα παρουν ολα ......ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ.... 5 χρονια μας εβγαλες και το ΔΝΤ ΛΑΔΙ ... ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ....ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ....
02-07-2015, 16:45 #143
02-07-2015, 17:05 #144
Δεν μπορει να υπαρξει αναπτυξη , ουτε εξοφληση του χρεους με τοσο βαρια φορολογια , εχουμε μπει σε μονοδρομο. Εαν εξανθρωπισουμε την κατασταση για να γινει πιο απλη και πουμε οτι ο λαος ειναι ενα ατομο , το οποιο χρωσταει σε ενα αλλο ατομο , τοτε το αλλο ατομο απλως του παιρνει ολα τα χρηματα και τα περιουσιακα στοιχεια που εχει και κατοπιν του κοβει τις μεριδες απο το φαγητο και τον βαζει να δουλευει απανθρωπες ωρες , ωστε να αποστραγγισει οτι μπορει απο αυτον. Το χρεος φυσικα δεν μειωνεται. Εαν ειχε το ατομο μια ελευθερια κινησεως και ηταν αξιο , θα μπορουσε ισως καποτε να ξεχρεωσει με την προυποθεση να μπορουσε να κανει τα σωστα βηματα και να αναπτυχθει.
Βεβαια αντε να κανεις τα σωστα βηματα , σε ενα κρατος που δεν εχει μαθει να περπαταει σωστα εδω και δεκαετιες ...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-07-2015, 17:14 #145
Προσωπικα ισως να με συμφερει το ΝΑΙ , γιατι θελω παραταση χρονου απλως , για να ειμαι ετοιμος να φυγω απο Ελλαδα (οπως το σκεφτομαι) , και η συνεισφορα μου θα ειναι τα χρηματα που θα στελνω πισω στην οικογενεια εργαζομενος στο εξωτερικο. Αλλα και οι δυο επιλογες ειναι ΓΑΜΑΤΑ και τεινω προς οχι.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-07-2015, 17:29 #146
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΤΑ 320 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ?
Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑΣ
ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ
02-07-2015, 17:39 #147
XAXAXAXXAXXAXAXA τι ειναι αυτα που λες
02-07-2015, 17:54 #148
- still searching for the right place.....
Καλό βιολί κ σε σένα! Συνέχισε με τέτοια ωραία (!) site! Βρες κ καμία προπαγάνδα του Λαζόπουλου να ποστάρεις.
ΥΓ: Κ εγώ πάντως με Βαρουφάκη Υπουργό Οικονομικών δεν υπήρχε περίπτωση να είχα λεφτά κ να τα άφηνα Ελλάδα.
Όμως όλους αυτούς εμείς δεν τους ψηφίζαμε? Κ γιατί τους ψηφίζαμε? Γιατί κάνανε πλάτες κ στις δικές μας τις ρεμούλες θα ψήφιζε ποτέ κανείς πολιτικό που απέχει από ρουσφέτια? Άρα πάλι δεν μας φταίνε οι" ξένοι" για την κατάντια μας.........
02-07-2015, 17:58 #149
Πας καλα , primal ? ειδα μια λιστα με εξωπραγματικα ποσα , οπως το Νο10 , Βαιτσης , εβγαλε εξω 1 δις !!!! εχεις ιδεα τι σημαινει 1 δις ? θα επρεπε ο εν λογω κυριος να φιγουραρει στο forbes 500 . Δεν υποστηριζω κανενα κομμα , κανενα πολιτικο , αλλα αυτα τα ποσα απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Ολη η λιστα ειναι πλαστη , εκτος αν εχεις κανει λαθος και εχεις προσθεσει 3 μηδενικα σε καθα ποσον .
02-07-2015, 18:00 #150
δε σου εφτανε το ενα θεμα αρχισες κ τις δημοσκοπησεις? αλι αλι κ τρισαλι...