Διάγγελμα Τσίπρα για δημοψήφισμα! - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα του Τσίπρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Voters
23. You may not vote on this poll
  • ΝΑΙ

10 43.48%
  • ΟΧΙ

13 56.52%
Page 12 of 38 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 556
    Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Και γιατί μου λες "καλη τυχη με το ξεπλυρωμα τον αμαρτιων ολων των υπολοιπων";
    γιατι μπορει να σκοτωθει κοσμος ή γενικα να παθει κακα που επικρατουν σε καταστασεις πανικο.εγω σου ειπα οτι δεν εχω προβλημα με αυτα,εσυ εισαι ετοιμος να δεχτεις οτι βοηθησες και εσυ με την ψυφοφορια??(αυτα μπορει να συμβουν και με ναι και με οχι).γι αυτο ειπα οτι το δυμοψιφισμα ειναι λαθος

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Σε αυτό συμφωνώ με τα 1000.

Η κατάσταση πάντως είναι μια σκέτη αηδία… Τα ΜΜΕ, ιδίως η τηλεόραση, έχουν οργιάσει, η προπαγάνδα είναι εξοργιστικά απροκάλυπτη κι ο κόσμος ακόμα προβληματίζεται για το ναι ή το όχι σε κλίμα τρομοκρατίας.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, τι θετικό μπορεί να βγει από μια επιστροφή στη δραχμή? Υπό άλλες συνθήκες δεν θα θεωρούσα καταστροφή, μην πω πως θα υποστήριζα κιόλας μια επιστροφή στη δραχμή – οποιαδήποτε αλλαγή νομίσματος, πολιτικής, οικονομικών συμμαχιών είναι απλά μια αλλαγή. Όχι όμως όταν αυτή συμβαίνει σε συνθήκες απόλυτου χάους, πλήρους ανοργανωσιάς κι αβεβαιότητας, τεράστιων διακρίσεων και εμφανούς ξεπουλήματος των κυβερνήσεων. Πόσο μάλλον όταν η τελευταία απεδείχθη δυστυχώς ένα τεράστιο τσίρκο ως σήμερα. Κι έτσι φτάνουμε στο να εξαναγκάζεται ο λαός να δεχτεί με το πιστόλι στον κρόταφο ένα ακόμα μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα.

Συμπερασματικά, δεν πιστεύω ότι η συμμετοχή σε αυτό το δημοψήφισμα θα αλλάξει πραγματικά κάτι. Όχι ότι υποστηρίζω τίποτα περίπλοκες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά οι κυβερνώντες (κι αυτοί και οι προηγούμενοι) είναι απλά επαγγελματίες πολιτικοί και τίποτα άλλο τελικά. Κι η δουλειά ενός επαγγελματία πολιτικού είναι αν όχι να σκηνοθετήσει, να έχει ήδη δει το έργο, για τουλάχιστον κάποιους μήνες μπροστά. Κι εμείς καθόμαστε και διχαζόμαστε και αγχωνόμαστε για κάτι προδιαγεγραμμένο, που απλώς δεν το έχουμε δει ακόμα και αφελώς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πράγματι μέρος μιας σημαντικής απόφασης. Ας έχουμε τουλάχιστον επίγνωση ότι μας χρησιμοποιούν, κάτι είναι κι αυτό!

ΥΓ Και ξερνάω με τα χρήματα και τα υλικά που κατασπαταλιούνται για να προπαγανδιστεί μια απολύτως ανώφελη απάντηση σε ένα απολύτως ανώφελο δημοψήφισμα….

Mαρινα , θα συμφωνησω με την αποψη σου , καπου εχουμε δεχθει την μοιρα μας , και κατω απο το καθεστως τρομοκρατιας , και φτωχειας , ( η φτωχεια ειναι η χειροτερη μορφη βιας/τρομοκρατιας ) , συν τους αδεξιους χειρισμους της τωρινης κυβερνησης , οχι οτι οποιαδηποτε αλλη ειναι πιο επιδεξια , συν την ελλειψη κουραγιων μια και ειμαστε ενα κρατος γεροντων / καναπεδακηδων , το ΝΑΙ , φανταζει σαν λυτρωση , απο τον εφιαλτη του αγνωστου , που ως ψυχολογος , γνωριζεις οτι ειναι ο μεγαλος η μεγαλυτερος φοβος του ανθρωπου .
    Αν δεν ειχα να χασω κατι , που εχω , θα βουταγα ενα οπλο , με μπολικες σφαιρες , και θαρχιζα την επανασταση , αλλα οχι μονος , χωρις στηριξη απο πουθενα , και δεν αναφερομαι μονο σε ανθρωπους .
    Αντιδραστικος ειμαι , οχι παρανοικος , ουτε αυτοκτονικος . Ασε που με μια τετοια κινηση , θα βρισκομουν παρεα , ειτε με τους κομμουνιστες ( αλλα φυντανια κι αυτα , πιο επικινδυνοι απ ολους ) , ειτε με την ΧΑ ( αυτοι ειναι εντελως βλαμμενοι ) , δλδ παλι θα υπηρετουσα καποια συμφεροντα .
    Αλλα δεν πιστευω οτι ειμαι απολυτως φυσιολογικος , η τουλαχιστον αποκλινω απο αυτα που μας εχουν συνηθησει .
    Τωρα ποιος ειναι ο πραγματικα φυσιολογικος , δεν το γνωριζω . Μαλλον κανεις .

Banned
    Quote Originally Posted by legalize View Post
    γιατι μπορει να σκοτωθει κοσμος ή γενικα να παθει κακα που επικρατουν σε καταστασεις πανικο.εγω σου ειπα οτι δεν εχω προβλημα με αυτα,εσυ εισαι ετοιμος να δεχτεις οτι βοηθησες και εσυ με την ψυφοφορια??(αυτα μπορει να συμβουν και με ναι και με οχι).γι αυτο ειπα οτι το δυμοψιφισμα ειναι λαθος
    Τότε, αν το δημοψήφισμα είναι λάθος, σημαίνει δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος εσκεμμένα, οπότε είναι δικό του λάθος αποκλειστικά ότι και αν ψηφίσουμε, ήμασταν καταδικασμένοι από την αρχή εξαιτίας του, ή ότι το έκανε καταλάθος και την πληρώνουμε όλοι, χωρίς πάλι να φταίμε είτε ψηφίσαμε ναι είτε όχι γιατί δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Με την αποχή δεν λύνεται κάτι.........Επομένως, τι να κάνουμε, τι επιλογές έχουμε;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ΝΑΙ ¨΄ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
    ΟΧΙ ΄' ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΓΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ AΝΙΣΗ ΜΑΧΗ .
    .........
    Αυτες τις επιλογες εχουμε .................................

Senior Member
    σημαινει οτι εμεις φταιμε γιατι δεν εχουμε παιδεια σε κανενα επιπεδο ωστε να ψυφισουμε.τις επιλογες τις βαζει ο καθενας για τον εαυτο του

Banned
    Αυτες τις επιλογες εχουμε .................................
    Συμφωνώ Macgyver κάπως έτσι είναι αλλά πρέπει να 'μαστε λίγο πιο αισιόδοξοι......

Quote Originally Posted by legalize View Post
    σημαινει οτι εμεις φταιμε γιατι δεν εχουμε παιδεια σε κανενα επιπεδο ωστε να ψυφισουμε.τις επιλογες τις βαζει ο καθενας για τον εαυτο του
    Μα πως φταίμε εμείς όταν τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο;;; Το θέμα ήταν να μην είχαν φτάσει, τώρα που φτάσανε κανείς δεν φταίει, δεν υπάρχουν επιλογές, οι επιλογές είναι αυτές που λέει ο Macgyver απλά θέλω να πιστεύω πως θα επιζήσουμε και στις δύο περιπτώσεις έστω και με δυσκολίες!!

Senior Member

ΥΓ Και ξερνάω με τα χρήματα και τα υλικά που κατασπαταλιούνται για να προπαγανδιστεί μια απολύτως ανώφελη απάντηση σε ένα απολύτως ανώφελο δημοψήφισμα….
    Μαρινα , κι εγω ξερναω με αυτο , αλλα ξερεις και με τι αλλο ? με τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ , σε οποιαδηποτε μορφη του , ειτε ειναι για ενα ( εξουσιοφρενη κι ανικανο πολιτικο ) , ειτε για ενα ( συμφεροντολγικο ) κομμα , ειτε για ποδοσφαιρικη ομαδα , ειτε για την εκκλησια , ειτε για την Φορμουλα1 , ειτε , ειτε , ειτε , ειτε .

Senior Member
    φταιμε γιατι τρογαμε την προγανδα και δεν μαθαιναμε απο τα λαθοι μας τοσα χρονια.κοιτα για να μην αρχισω να λεω πραγματα και μου λετε οτι λεω ασυναρτισιες.θα σου πω ενα πραγμα,ειστε ετοιμοι για μερες χωρις ελπιδα,για εξαθλιωση και "θανατο"?ή μηπως ειστε για "μαχη"??καποιοι ειναι καποιοι ομως σιγουρα οχι...εγω θα παρω την επιλογη μου που ειναι να σκεφτω τον κολο μου και μονο τον κολο μου και δεν θα συμετεχω σε τιποτα απο ολα αυτα.

Senior Member
    Συμφωνώ Macgyver κάπως έτσι είναι αλλά πρέπει να 'μαστε λίγο πιο αισιόδοξοι......
    ς!!
    Μα , pillow , αισιοδοξος ειμαι . Δεν θελεις να ακουσεις την απαισιοδοξη αποψη , πιστεψε με !!!!!!

Banned
    Μα , pillow , αισιοδοξος ειμαι . Δεν θελεις να ακουσεις την απαισιοδοξη αποψη , πιστεψε με !!!!!!
    Μα, μιλάς για θάνατο, ποιά ακριβώς είναι η αισιόδοξη στάση που έχεις; Βασικά εγώ πιστεύω ότι με το ναι θα πεθάνουμε μεν, όχι εμείς όμως, οι επόμενες γενιές. Γι'αυτό "στοιχηματίζω" στο όχι, για να έχουμε κάποια ελπίδα για το μέλλον τουλάχιστον!

Senior Member
    ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ...... ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
    Last edited by primal71; 03-07-2015 at 01:09.

Senior Member
    Μα, μιλάς για θάνατο, ποιά ακριβώς είναι η αισιόδοξη στάση που έχεις; Βασικά εγώ πιστεύω ότι με το ναι θα πεθάνουμε μεν, όχι εμείς όμως, οι επόμενες γενιές. Γι'αυτό "στοιχηματίζω" στο όχι, για να έχουμε κάποια ελπίδα για το μέλλον τουλάχιστον!

Αν εσυ , αγαπητη pillow θελεις να πεθανεις , εγω δεν θελω !! οσο για την ελπιδα για το μελλον , που ξερεις οτι την εχεις , εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει , κι εσυ ξερεις τι θα γινει σε μερικες δεκαετιες ? το μονο που εχουν καταφερει αυτοι οι αχρηστοι / αλαζονες / μαθητευομενοι μαγοι ειναι να μας διχασουν ( και μαλιστα για το τιποτα ) , να μας βαλουν να πλακωθουμε μεταξυ μας , να .... δεν ξερω τι αλλο . Ψηφισε οχι , αλλα ετοιμασου για μαχες , πλεον θα μιλησουν τα οπλα , εδω που μας εφτασαν , και αν οχι τα δικα μας , του ιδιου του στρατου . Εδω ο Τσιπρας απαγορευσε στους αστυνομικους να κανουν δημοσιες συζητησεις περι του ναι-οχι, σου θυμιζει κατι αυτο ? ησουν αγεννητη τοτε , αλλα εγω τα θυμαμαι , αν και δεν καταλαβαινα τοτε την σημασια τους , πιτσιρικας ημουν .
    Για σκεψου αν την αλλη βδομαδα με ενα οχι , οι συνταξιουχοι , και οχι μονον , δεν εχουν πλεον συνταξη/χρηματα /φαγητο , πως νομιζεις ναντιδρασουν ?
    Αν το παιδι σου ( που δεν εχεις- δεν εχω ) δεν εχει να φαει , μεχρι που θαφτανες ? Μπορει ολα αυτα νακουγονται υπερβολικα , αλλα αν σου λεγανε προ 5 ετων οτι δεν θαχεις δουλεια και λεφτα θα το πιστευες ?

Ας ψηφισει ο καθεις κατα το δοκουν , αλλα βαδιζουμε σε αχαρτογραφητα μερη , ποιος ξερειτην καταληξη ?

Ο δρομος προς την Ιθακη μας , θαναι ομαλος , η γεματος δαιμονας και λαιστρυγονας ?

ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ-Η !!!!

Banned
    Σε αυτό συμφωνώ με τα 1000.

Η κατάσταση πάντως είναι μια σκέτη αηδία… Τα ΜΜΕ, ιδίως η τηλεόραση, έχουν οργιάσει, η προπαγάνδα είναι εξοργιστικά απροκάλυπτη κι ο κόσμος ακόμα προβληματίζεται για το ναι ή το όχι σε κλίμα τρομοκρατίας.

Ως προς το ναι, ειλικρινά βρίσκω εκνευριστικό κάποιοι να λένε ότι το «ΝΑΙ» το υποστηρίζουν οι βολεμένοι. Οκ βγήκε κι η κάθε κουτσή σελέμπριτι να το υποστηρίξει, αλλά οι φοβισμένοι επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες, συνταξιούχοι μέσης και μεγάλης ηλικίας το υποστηρίζουν πολύ περισσότερο, γιατί δεν έχουν τα νιάτα, τις αντοχές ή τα οικονομικά αποθέματα να αντέξουν ένα ακόμη βούλιαγμα, κι άλλους παράλογους φόρους χωρίς ευκαιρίες για αύξηση εσόδων, κι άλλη ανατροπή όσων νόμιζαν πως είχαν τακτοποιημένα. Βέβαια είναι αστείο να πιστεύουν ότι το «ναι» είναι ναι στην ευημερία ή σε μια δίκαιη ευκαιρία, εδώ που έχουμε φτάσει. (Η ψήφος btw δεν πρόκειται ποτέ να στερήσει τα πλούτη από τους πλούσιους. Το θέμα είναι να μην στερήσει δραματικά τη δυνατότητα επιβίωσης κι ανάπτυξης στους υπόλοιπους).

Το «ΟΧΙ» προωθείται (και εδώ που τα λέμε, είναι) σαφέστατα ως η «αξιοπρεπής» απάντηση, ΟΜΩΣ είναι ταυτόχρονα «ΝΑΙ» σε πολλά άλλα. Τα θέλουμε? Ξέρουμε τι σημαίνουν? Πολύ αμφιβάλλω… Η ελευθερία σημαίνει και ευθύνη, την οποία ουδείς έως σήμερα έχει δείξει να αντέχει (λαός και κυβερνήσεις). Οι πατριώτες δεν αρκεί να κουνάνε το λάβαρο, χρειάζονται και κάποια εφόδια κι ένα στοιχειώδες πλάνο σε επίπεδο καθημερινής ύπαρξης. Και μια αίσθηση συνέπειας, όχι αλαλούμ. Ιδού ο Βαρουφάκης σε πρόσφατη εκπομπή (πριν ενάμιση μήνα νομίζω) να δηλώνει πόσο… άδικο είναι να βάλει τους πολίτες σε ένα δίλημμα Ναι-Όχι (χαχα! Ευτυχώς βρε που τα λόγια συμβαδίζουν με όσα έπραξε στην πορεία η κυβέρνηση!... Οποία αξιοπιστία!!). Λέει επίσης ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι το δίλημμα σε πιθανό δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, τι θετικό μπορεί να βγει από μια επιστροφή στη δραχμή? Υπό άλλες συνθήκες δεν θα θεωρούσα καταστροφή, μην πω πως θα υποστήριζα κιόλας μια επιστροφή στη δραχμή – οποιαδήποτε αλλαγή νομίσματος, πολιτικής, οικονομικών συμμαχιών είναι απλά μια αλλαγή. Όχι όμως όταν αυτή συμβαίνει σε συνθήκες απόλυτου χάους, πλήρους ανοργανωσιάς κι αβεβαιότητας, τεράστιων διακρίσεων και εμφανούς ξεπουλήματος των κυβερνήσεων. Πόσο μάλλον όταν η τελευταία απεδείχθη δυστυχώς ένα τεράστιο τσίρκο ως σήμερα. Κι έτσι φτάνουμε στο να εξαναγκάζεται ο λαός να δεχτεί με το πιστόλι στον κρόταφο ένα ακόμα μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα.

Συμπερασματικά, δεν πιστεύω ότι η συμμετοχή σε αυτό το δημοψήφισμα θα αλλάξει πραγματικά κάτι. Όχι ότι υποστηρίζω τίποτα περίπλοκες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά οι κυβερνώντες (κι αυτοί και οι προηγούμενοι) είναι απλά επαγγελματίες πολιτικοί και τίποτα άλλο τελικά. Κι η δουλειά ενός επαγγελματία πολιτικού είναι αν όχι να σκηνοθετήσει, να έχει ήδη δει το έργο, για τουλάχιστον κάποιους μήνες μπροστά. Κι εμείς καθόμαστε και διχαζόμαστε και αγχωνόμαστε για κάτι προδιαγεγραμμένο, που απλώς δεν το έχουμε δει ακόμα και αφελώς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πράγματι μέρος μιας σημαντικής απόφασης. Ας έχουμε τουλάχιστον επίγνωση ότι μας χρησιμοποιούν, κάτι είναι κι αυτό!

Λοιπόν Μαρίνα συμφωνώ με όλα όσα λες απόλυτα. 2 προσθήκες- διευκρινήσεις μόνο:
    Οι βολεμένοι μόνο "ναι" δεν θα ψηφίσουν, αφού ακριβώς έχουν επενδύσει στην καταστροφή ή σε 1 καθεστώς πάντως το οποίο με τίποτα δεν θα θίξει τα προνόμιά τους.

Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι στο ότι το "όχι" είναι ένδειξη αξιοπρέπειας, ασχέτως αν έχει προηγηθεί μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα κ διαστρέβλωση των πάντων, για να πουληθεί ως τέτοιο - κοινώς απευθύνεται καθαρά στο θυμικό του έλληνα κ όχι στην πραγματικότητα.
    Κ εξηγώ: Λύση αξιοπρέπειας θεωρώ να πηγαίνεις σε αυτούς που σε δανείζουν (καλή ώρα Ιρλανδία), να αποδέχεσαι 1 πραγματική κατάσταση κ τις ευθύνες σου, να προσδιορίζετε από κοινού στόχους, να προτείνεις μέτρα κοστολογημένα ως προς το ύψος τους κ το δημοσιονομικό τους αντίκρυσμα, τον τρόπο είσπραξης τους, τις μεταρρυθμίσεις που προτίθενται να κάνεις καθώς κ τα δημοσιονομικά αντίβαρα σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν, ώστε να παραμείνεις εντός στόχων κλπ κλπ. Κ φυσικά ύστερα να εφαρμόζεις αυτά που υπέγραψες.
    Δεν θεωρώ λύση αξιοπρέπειας να πηγαίνεις κ να εκβιάζεις χωρίς κανένα πλάνο, χωρίς κανένα σχέδιο, παρά όλα στη λογική του game theory ότι "άμα δεν δώσετε λεφτά, χωρίς να ρωτήσετε κ τί θα τα κάνουμε, να αποσχιστούμε κ θα καταστραφείτε/ θα σας γεμίσουμε μετανάστες κ τζιχαντιστές,κλπ κλπ", κ όταν με το καλό συντάσσεις κ υποβάλεις τις προτάσεις που τόσο καιρό σου ζητάνε οι δανειστές, αυτές να αποτελούν την επιτομή της προχειρότητας κ του ερασιτεχνισμού.
    Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να απαιτείς από ευρωπαϊκούς λαούς με βασικό μισθό 385€ (πχ Σλοβενία) κ σύνταξη στα 65 να σου τα σκάσουν να δίνεις συντάξεις στα 50 κ να πας το βασικό μισθό στα 780€. Αυτοί δεν έχουν δημοκρατία δηλ?
    Δε θεωρώ αξιοπρεπές, τη στιγμή που άλλα κράτη, τα οποία αντιμετωπίζουν κρίση - με ή χωρίς μνημόνια- έχουν ματώσει στις μεταρρυθμίσεις, έχουν θίξει κεκτημένα δικαιώματα κλπ κλπ (βλ. Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, πολύ πολύ παλιότερα Φινλανδία κλπ κλπ) εσύ να διαλέγεις τον "εύκολο δρόμο". Παρεπιμπτόντως, όσα κράτη διάλεξαν το δύσκολο δρόμο σαφώς αποζημιώθηκαν, εδώ κ καιρό η Ιρλανδία έχει εγκαταλείψει τα μνημόνια κ έχει γυρίσει σε ρυθμούς πλήρους ευημερίας, η Πορτογαλία δανείζεται με αρνητικά επιτόκια (κοινώς την πληρώνουν να τη δανείσουν κ από πάνω) κ η Ισπανία σπάει ρεκόρ κάθε μήνα καινούριων θέσεων εργασίας.
    Δεν θεωρώ αξιοπρεπές την 1η μέρα που υποτίθεται ανεπτυγμένο κράτος αθέτησε τις υποχρεώσεις του στο ΔΝΤ κ η χώρα χρεοκόπησε (1.7) να προσλαμβάνεις 230 στο ΟΣΕ με αστρονομικούς μισθούς.
    Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να ρίχνεις όλο το βάρος των μέτρων σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, ενώ κάποια συμφέροντα να μένουν στο απυρόβλητο, κ να ζητάς από τους δανειστές λεφτά για να συντηρείς αυτήν την άρρωστη κατάσταση.
    Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να αναλαμβάνεις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών μας κ ύστερα να τις αθετείς, γιατί γίνεσαι έρμαιο εσωκομματικών συμφερόντων κ η κατάληξη είναι θλιβερά σκηνικά όπου τα τεχνικά κλιμάκια πηγαιοέρχονται 10 φορές, οι αξιολογήσεις καθυστερούν, οι δόσεις δεν εκταμιεύονται κ όλα αυτά επειδή δεν μπορούν να εφαρμοστούν σωστά 5 πράγματα.
    Δε λέω πως κ οι δανειστές δεν έχουν υποπέσει σε σφάλματα ως προς το χειρισμό της ελληνικής "διάσωσης". Εάν όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ας το κάνουμε αλλά με δικά μας λεφτά. Ας διορίζουμε σε ΔΕΚΟ με μέσο μισθό 6.000€/μήνα κατά χιλιάδες τους ψηφοφόρους (όπως κάνουμε), ας επαναλειτουργούμε ή ας διατηρούμε υπηρεσίες άνευ αντικειμένου (όπως κάνουμε), ας φτάσουμε το βασικό μισθό στα 1.000 ή στα 5.000€, ας επαναπροσλάβουμε (όπως κ έγινε) τους γιατρούς που πιάστηκαν με φακελάκι κ αποπέμφθηκαν, ας βγαίνουμε με σύνταξη στα 50 κ στα 40 με εφάπαξ κ συντάξεις που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις κρατήσεις που μας γίνανε (όπως συμβαίνει), ας κάνουμε ό,τι γουστάρουμε εν πάσει περιπτώσει, αλλά με δικά μας λεφτά. Όχι των άλλων.

Macgyver αυτό που έγινε στις Ένοπλες Δυνάμεις κ στα Σώματα Ασφαλείας είναι μακράν χειρότερο...... Θα ήταν κατανοητό εάν, λόγω της "ευαίσθητης" φύσης τους κ της κρισιμότητας της κατάστασης, να απαγορευτεί να εκφέρουν άποψη επί του θέματος γενικά. Απαγορεύτηκε με πειθαρχικές κιόλας κυρώσεις να σταθεί κάποιος υπέρ του "ναι". Κοινώς "ή υιοθετείτε τις κυβερνητικές απόψεις κ θέσεις ή σας παίρνουμε το κεφάλι". Αυτό είναι αριστερός φασισμός, παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, κ μπράβο στους αρχηγούς των Σωμάτων αυτών που υπέβαλαν παραίτηση κ δήλωσαν "είμαστε υπέρ του "ναι", εάν θέλετε να αρχίσετε να ξηλώνετε το Σώμα ευχαρίστως να αρχίσετε από εμάς".

Banned
    Καθόμαστε και τρωγόμαστε για το τι θα ψηφίσει ο καθένας. Ψηφίστε για το τι πιστεύετε ότι είναι σωστό, αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιμένατε απλά να το ράψετε.... Επιλογές είναι αυτές και όταν τις κάνεις τότε να είσαι και σε θέση εφόσον υποστήριξες κάτι να δεχτείς και τις συνέπειες του αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για εμένα εννοείται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by undetermined View Post
    Καθόμαστε και τρωγόμαστε για το τι θα ψηφίσει ο καθένας. Ψηφίστε για το τι πιστεύετε ότι είναι σωστό, αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιμένατε απλά να το ράψετε.... Επιλογές είναι αυτές και όταν τις κάνεις τότε να είσαι και σε θέση εφόσον υποστήριξες κάτι να δεχτείς και τις συνέπειες του αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για εμένα εννοείται.

Πολυ λαθος. Επιλογες ειναι οταν ξερεις που οδηγει η καθε κατασταση. Οκ , πχ στηριζουμε την κυβερνηαη και λεμε ΟΧΙ. Το τι θα κανει η κυβερνηση με αυτο το ΟΧΙ ειναι αλλο ζητημα. Εαν τα κανει μουνι - καπελλο τοτε πρεπει να μας βρει αντιμετωπους. Το μονο που ξερουμε οτι ψηφιζουμε για το αν συμφωνουμε με καποια μετρα , αλλιως ας σχεδιαζαν αλλιως το ερωτημα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 12 of 38 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast