View Poll Results: Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα του Τσίπρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
- Voters
- 23. You may not vote on this poll
-
ΝΑΙ
10 43.48% -
ΟΧΙ
13 56.52%
Results 106 to 120 of 556
-
02-07-2015, 00:36 #106
και τελειωσαμε κιολας...
- 02-07-2015, 08:00 #107
Για τον εκβιασμό που μας επιβάλουν, για την ιστορία μας, για την αντίσταση σε κάθε μορφής εξωτερικούς ελέγχους, για τον τερματισμό του ξεπουλήματος της πατρίδας μας, για την ανάπτυξη με τους δικούς μας όρους κλπ θα ψήφιζα ΟΧΙ, αρκεί:
1) Να μου πει κάποιος υπεύθυνα, το σχέδιο που υπάρχει για μετά το ΟΧΙ στις 5/7.
2) Να μου πει κάποιος υπεύθυνα, ποιος εγγυάται την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή ( δεν είμαστε ούτε Ισλανδία, ούτε Αργεντινή ), με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα.
3) Να μου πει κάποιος υπεύθυνα, πού θα στηριχθεί η "ανάπτυξη". Σε ποιους τομείς της οικονομίας. Πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια; Ποιοι θα επενδύσουν; Με ποιους όρους; Τι εγγυήσεις υπάρχουν και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;
4) Μπόμπολες, Βαρδινογιάννηδες, Αγγελόπουλοι κλπ θα υπάρχουν στο αύριο της Ελλάδας; Θα αντικατασταθούν από άλλους;
5) Πώς θα γίνουμε υπεύθυνοι, συνεργάσιμοι και νομοταγείς; Είναι για εμένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά για να προοδεύσει μια κοινωνία.
6) Η παιδεία θα γίνει αξιοκρατική; Ναι, όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώση. Στο πτυχίο όμως ΔΕΝ έχουν. Στις κενές περιεχομένου σπουδές, θα μπει φραγμός; Στους εκατοντάδες αποφοίτους πολυτεχνείων, πανεπιστημίων, τεχνολογικών ιδρυμάτων, ΙΕΚ κλπ θα μπει φραγμός; Χρειάζονται και ανειδίκευτοι εργάτες για να χτιστεί μια οικονομία, τους οποίους δεν τους έχουμε.
7) Θα συνεχίσει ο δημόσιος τομέας να είναι η γη της επαγγελίας στα εργασιακά. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να ορθοποδήσουμε.
8) Θα σταματήσουμε να είμαστε πρώτα καταναλωτές και ύστερα άνθρωποι; Πώς;
9) Θα σταματήσουμε να τα ξέρουμε όλα και να εκφέρουμε άποψη για όλα;
10) Θα σταματήσουμε να ακούμε αυτούς που μας χαϊδεύουν τα αυτιά; Θα έχουν κάποτε κυρώσεις οι δημαγωγοί;
11) Θα σταματήσουμε να λειτουργούμε συντεχνιακά;
...
Η λίστα φτάνει μέχρι το άπειρο. Η ψυχή μου λέει να ψηφίσω ΟΧΙ. Μετά, κοιτάω γύρω μου, βλέπω πόσο λάθος είναι όλα, νιώθω πάλι μαλάκας που ελπίζω στις "αρετές" του νεο"Έλληνα", που έπαιρνε δάνειο για αυτοκίνητο, διακοπές, κινητό. Που έπαιρνε επιδοτήσεις για να μην σπέρνει-θερίζει. Που έβρισκε τη μια κότα με τα χρυσά αυγά μετά την άλλη (χρηματιστήριο, φωτοβολταϊκά, δάνεια σε Ελβετικά φράγκα), έτρωγε τα μούτρα του και μυαλό δεν έβαζε (πχ, να στρώσει τον κώλο του στη δουλειά). Που δικαιολογούσε κάθε λαμογιά. Που θεωρεί την καταγγελία ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ. Που δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει εισιτήρια-διόδια. Που στρίβει από την δεύτερη λωρίδα γιατί δεν είναι ΚΟΡΌΙΔΟ να περιμένει στην ουρά. Που πιστεύει στην "αλλαγή" το '81, στην "κάθαρση" το '90, στον "εκσυγχρονισμό" το 96. Πιστεύει πως το "μέλλον ξεκίνησε το 2000", και πως ότι γίνεται, γίνεται "για όλους τους Έλληνες" το 2004. Πιστεύει στο "λεφτά υπάρχουν", στα Ζάππεια και στις Θεσσαλονίκες, στους Φασίστες και στους Σταλινιστές.
Εγώ πιστεύω ότι ο καθ'ένας κοιτάει τον κώλο του και γι'αυτό κι εγώ θα κοιτάζω πλέον τον δικό μου. Δεν είμαι οικονομολόγος. Μέλλον για την Ελλάδα έξω από το €, με αυτούς τους "Έλληνες" δεν βλέπω. Θα ψηφίσω ΝΑΙ. Ναι υποτακτικό. Ναι τρόμου. Ναι φόβου. Ναι αβεβαιότητας. Ναι ξεπουλήματος. Ναι γερμανοτσολιά. Ναι τερατολογίας..... Ναι που θα μου δώσει χρόνο, ότι δεν έκανα από το 2008 ως τώρα, να το κάνω, να πάω μπροστά και να σπάσω τις αλυσίδες που με καθηλώνουν στο τώρα. Ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από εμάς. Ο κόσμος πάει μπροστά. Αν δεν το καταλάβουμε... θα έχουμε ωραίο λάδι, ήλιο, θάλασσες και πορτοκάλια για τους τουρίστες (που δεν θα έρχονται).
Ναι...
https://www.facebook.com/StriderGr/p...265985?fref=nfLast edited by δελφίνι; 02-07-2015 at 09:13.
02-07-2015, 09:10 #108
Βάλτε πρωθυπουργό το Γκουσκούνη και υπουργό οικονομίας το Ζαμπίδη! Θα γ@μάμε και θα δέρνουμε!!
02-07-2015, 09:23 #109
Την έχω κλείσει γιατί δεν αντέχω να ακούω συνέχεια γι' αυτό, νιώθω το μυαλό μου να γεμίζει μ' αυτό το θέμα περισσότερο απ' όσο αντέχει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σκεφτώ...βέβαια ίσως αυτό και να θέλουν, να μας μετατρέψουν σε λοβοτομημένα πρόβατα...αλλά πρέπει να ενημερωθώ και λίγο για να δω και τι θα ψηφίσω αν κι εγώ τείνω προς το "ναι"...Να τη σπάσω όχι γιατί υπάρχουν κι άλλα θεάματα που με χαλαρώνουν και δεν είμαστε τώρα σ' εποχές για καινούρια τηλεόραση...
Αυτό για το όπλο το είπα περισσότερο για αστείο, δεν το έχω στη φύση μου το πολύ πολύ αν με απειλούσε κάποιος στο σπίτι μου να άρπαζα κανένα κουζινομάχαιρο...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
02-07-2015, 09:24 #110
02-07-2015, 09:43 #111
02-07-2015, 10:31 #112
Κοίτα κι εγώ έχω πολλά απωθημένα από τους ανθρώπους, όσο δεν πάει αλλά άμα ψηφιστεί ναι και πάνε όλα κατα διαόλου, θα πάμε κι εμείς κατα διαόλου!! Συγγνώμη αν σε έκανα χειρότερα, απλά κι εγώ σπάστηκα όταν τα διάβασα αυτά που έγραψες, γιατί εγώ δεν είμαι σαν και τους άλλους, όπως κι εσύ φαντάζομαι, γιατί να καταστραφούμε κι εμείς μαζί με το σύνολο; Οι άλλοι όπως λες, ίσως πληρώνουν τις αμαρτίες τους, εγώ τις δικές μου τις πλήρωσα και με το παραπάνω!
02-07-2015, 10:35 #113
Στους εκατοντάδες αποφοίτους πολυτεχνείων, πανεπιστημίων, τεχνολογικών ιδρυμάτων, ΙΕΚ κλπ θα μπει φραγμός; Χρειάζονται και ανειδίκευτοι εργάτες για να χτιστεί μια οικονομία, τους οποίους δεν τους έχουμε.Ο κόσμος πάει μπροστά. Αν δεν το καταλάβουμε...Θα ψηφίσω ΝΑΙ. Ναι υποτακτικό. Ναι τρόμου. Ναι φόβου. Ναι αβεβαιότητας. Ναι ξεπουλήματος. Ναι γερμανοτσολιά. Ναι τερατολογίας..... Ναι που θα μου δώσει χρόνο, ότι δεν έκανα από το 2008 ως τώρα, να το κάνω, να πάω μπροστά και να σπάσω τις αλυσίδες που με καθηλώνουν στο τώρα.
02-07-2015, 11:32 #114
Βρε παιδια μπορει καποιος να με ενημερωσει για το τι γινεται μιας και εγω μαλλον ειμαι χαζος και δεν καταλαβαινω. Τα καναλια οκ ειναι πουλημενα στους δανειστες φουλ στην προπαγανδα και πρεπει να μην τα λαμβανουμε υποψιν, η κυβερνηση αλλα λεει υποσχετε αλλα κανει (βλ. δεν θα μπουν capital controls, δεν θα κλεισουν οι τραπεζες κτλ) και πρεπει να μην την πιστευουμε, ο λαος εχει διχαστει αν και πολλοι προκαταβαλοντε απο τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης. Απο που λοιπον ενημερωνεστε????? Μας καλουν σε δημοψηφισμα για ενα νομοσχεδιο το οποιο εχει αποσυρθει, μας λενε οτι το ΟΧΙ δεν σημαινει εξοδος απο την Ευρωπη αλλα δεν μας λενε (αν υπερισχυσει στο δημοψηφισμα) ποιο θα ειναι το σχεδιο που θα ακολουθηθει μιας και η ΕΚΤ δεν θα μας τροφοδοτει με χρημα. Απο την αλλη το ΝΑΙ σημαινει λενε αναπτυξη και ευημερια αλλα ετσι βαζουμε την υπογραφη μας για ισοβιο εξευτελισμο και νομιμη συνουσια (για να μην το πω αλλιως) εις βαρος μας.
Τι ψηφιζουμε λοιπον??? Πεινα και χαος μιας χρεοκοπημενης χωρας η ισοβιο σεξ και μαλιστα ασαλιοτο?????
Ειλικρινα εχω μπερδευτει...
02-07-2015, 11:45 #115
Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν.... Όλοι εσείς που είστε τόσο σίγουροι για αυτό που θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα Ελληνάρες με παρωπίδες να ξέρετε ότι σε ότι κατάντια θα έρθει η χώρα αυτή μετά την Κυριακή θα είναι εξαιτίας της αστείρευτης μαγκιάς σας και του Πατριωτισμού που ξαφνικά τον θυμηθήκατε αν όχι όλοι οι περισσότεροι τώρα που όπως λένε και στο χωριό μου που μπήκε το αυγό στον κώλο.... Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς που θεωρώ και ανθρώπους που μεγάλωσα μαζί τους, να κάθονται επί καθημερινής βάσης στην πλατεία Επταλόφου πίνοντας φράπα και διαβάζοντας σπόρ του Βορρά να κάνουν ένα ουφ και να λένε μετά από την τράκα που σε έκαναν στο τσιγάρο, μαλάκα πρέπει να βρω μια δουλειά. Την στιγμή που έχουν περάσει 8 χρόνια που αναγκάστηκα να φύγω σε άλλη πόλη για να δουλέψω και να ζήσω έστω και με αυτά τα λίγα που έχω αυτήν την στιγμή. Εσείς λοιπόν παλιοκουφάλες είστε αυτοί που θα αποφασίσετε για το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου....
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (μηνύματα που προάγουν το μίσος)
02-07-2015, 11:51 #116
@undetermined δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου αλλα μιλας για τους βολεμενους και τους τεμπεληδες που δυστηχως ειναι πολλοι, οι υπολοιποι ομως τι κανουμε
02-07-2015, 11:54 #117
02-07-2015, 11:58 #118
02-07-2015, 12:00 #119
02-07-2015, 12:01 #120