Results 16 to 18 of 18
Thread: Αντιμετώπιση χωρισμού
-
30-06-2015, 00:14 #16
Μα, είτε σε απορρίπτει, είτε όχι, τι σημασία έχει αφού ΕΣΥ βλέπεις πως δεν έχει μέλλον η σχέση σας, πως δεν ταιριάζετε, δεν περνάτε καλά ως ζευγάρι?
Πιστεύεις μήπως ότι αν εσύ ήσουν πιο 'επαρκής' θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα?
Πάντως η γνώμη μου είναι πως η αυτοπεποίθηση δεν χτίζεται όταν παραμένουμε κοντά σε ανθρώπους που για τον ένα ή τον άλλο λόγο μας τη ρίχνουν, ούτε αν μένουμε προσκολλημένοι σε πρώην σχέσεις. Γενικά, καταλαβαίνω αυτό που λες ότι ταιριάζετε σαν παρέα, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι μόνο η απόλυτη απόσταση θα βοηθήσει ν ανασυγκροτηθείς και να ξεπεράσεις αυτό το δέσιμο. Αν μελλοντικά (αφού δυναμώσεις λίγο τον εαυτό σου και κάνεις ικανοποιητικές και πιο υγιείς ερωτικές σχέσεις) συνεχίσεις να πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε παρέα, μπορείς να τον ξαναπροσεγγίσεις.
- 30-06-2015, 01:15 #17
ο μονος λογος θα ελεγα εγω πως παλι ειναι πως μονη σου δεν μπορεις να διαχειριστης τον φοβο και τον πονο της ανεπαρκειας που αισθανεσαι .....και αυτο θα επαναλαμβανετε μεχρι εσυ να ζητησεις την αναλογη βοηθεια ....εχεις την επιγνωση και το εγραψες πολυ καλα αλλα οταν ολο αυτο το συναισθημα ερχεται ψηλα εκει ολα γεινονται πονος .....
30-06-2015, 08:38 #18
Η ανασφάλεια και ο φόβος (ότι δεν θα προκύψει κάτι καλύτερο) μας κρατάνε κοντά σε άτομα με τα οποία δεν ταιριάζοουμε, είτε για σχέση μιλάμε είτε για παρέα και διαπροσωπικές σχέσεις. Η συναναστροφή με τετοιους κατεβάζει την αυτοεκτίμηση μας αφού πρόκειται για ψυχοφθόρες για εμάς σχέσεις. Η δική μου εμπειρία λέει πως, μετά που επιτέλους έκανα την υπέρβαση και έφευγα μακριά από τετοια άτομα ουδέποτε μετάνιωσα που έφυγα. Αφού έφευγα, μετά από κάμποσο καιρό, κάνοντας ένα backup, διαπιστωνα πως όχι απλά καλά έκανα που έφυγα αλλά πόσο ωφελήθηκα που έφυγα κι ότι έπειτα μου προέκυψαν καλύτερα.
Κι οτι η συναναστροφή μαζι τους μου κατέβαζε την απόδοση και σε αλλους τομεις της ζωης μου.
Βέβαια, εν προκειμένω η απόσταση (αλλη πόλη ο ένας αλλού ο άλλος) είναι πάντα ανασταλτικός παράγοντας για να προχωρήσει μια σχέση, επειδή μας στερεί από τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον άλλο καλύτερα, του στερει τη δυνατότητα να εκφράσει καλύτερα τις πτυχές του εαυτού του ώστε να έχουμε γι αυτον πραγματικά ολοκληρωμένη γνώμη πριν πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Γι αυτό δεν θα σου έλεγα απόλυτα φύγε, εκτός κι αν αυτα που σε κρατανε κοντα του, νοουμένου ότι εισαι βέβαιη ότι δεν ταιριαζεις μαζι του, είναι η ανασφάλεια και ο φόβος.γιάννης