Results 16 to 30 of 33
Thread: Γυναίκες
-
19-03-2009, 14:12 #16
Elisa καλησπέρα.
Απορείς που δε φεύγει εκείνος, εσύ γιατί δε φεύγεις???
- 19-03-2009, 14:48 #17
Μάλλον γιατί αναρωτιέται αν \'φταίει\'. Κι εγώ έχω την εξής απορία elisazara: έστω ότι δεν έχεις καλή συμπεριφορά, ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το ξύλο? Προφανώς όχι, επομένως είναι ξεκάθαρα επιλογή του να σηκώσει χέρι και δεν \'αναγκάζεται\'.
Μην περιμένεις να φύγει εκείνος. Εσύ τι θέλεις, νομίζεις ότι μπορείς να συνεχίσεις τη σχέση μαζί του, ότι θέλεις να προσπαθήσεις?
09-08-2009, 18:27 #18
Originally posted by igeorgak
Γιατί μερικές γυναίκες ανέχονται τις σφαλιάρες από τους συντρόφους τους; Θεωρείτε ότι μερικές γυναίκες θέλουν τη σφαλιάρα τους ή απλώς θυματοποιούνται;
η βιωματική εμπειρία ανδρών και γυναικών , εξαρτάται απο το οικογενειακό τους περιβάλλον...
Η θυματοποιηση οντως θα μπορουσε να ειναι ενας ακραιος τροπος εξαρτησης καποιου απο μια εξυπνη γυναικα η οποια προκαλει ενα καυγα , γιατι ασυνειδητα πιστευει οτι ανεβαζει το ενδιαφερον και το παθος σε μια σχεση στην οποια η ιδια πιθανοτατα , δεν εχει την ιδια συναισθηματικη παρορμηση σε συγκριση με εκεινη του συντροφου της....
Ασυνειδητα ισως , μια ψυχρη γυναικα , νοιωθει ασφαλεια , προκαλωντας την επιθετικη συμπεριφορα του εραστη της , γιατι την ερμηνευει ως ενδιαφερον...
Προσοχη μονο στο γεγονος οτι αυτα τα επικινδυνα παιχνιδια
μπροστα σε μια δικαστικη αιθουσα συνηθως γινονται αιτια καταδικης της βιας απο αυτον ο οποιος την ασκει και οχι σε βαρος αυτου που ισως να την προκαλεσε...
02-10-2009, 21:55 #19
Η βία δεν είναι τρόπος επικοινωνίας,είναι επιβολή εξουσίας και επίδειξη δύναμης(της εύκολης,δηλαδή της μυικής).Αδύναμα άτομα δεν είναι τα θύματα,αλλά οι θύτες στην προκειμένη περίπτωση.Τα θύματα,δεχόμενα την βία,φτάνουν να πιστεύουν πως είναι αδύναμα,ιδιαίτερα όσα είναι εγκλωβισμένα σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο μακροχρόνια,δυσκολεύονται να απελευθερωθούν,από φόβο,ή εξάρτηση.
Μεγαλώνουμε σε κοινωνίες που η βία προωθείται ως μοντέλο συμπεριφοράς,από ένα σωρό πλευρές.Η σεξιστική της πλευρά,είναι αυτή που αναφέρθηκε,να δέχεται η γυναίκα την σκληρότητα,και να αισθάνεται υποχρεωμένη πολλές φορές λόγω συνθηκών,οικονομικών,κοινω νικών,να την ανέχεται.
Χειραφετημένη γυναίκα που να αποτελεί εύκολο στόχο ενδοοικογενειακής βίας,σπανιότερα συναντιέται.Στην περίπτωση βίας,κάθε γυναίκα χρειάζεται να στραφεί σε ειδικό,εάν δεν υπάρχει από το οικογενειακό ή φιλικό της περιβάλλον η βοήθεια,για να βρει το κουράγιο να σπάσει τις διανοητικές και ψυχικές της αλυσίδες.
Όχι,δεν είναι έμφυτο στοιχείο του γυναικείου φύλου να επιθυμεί τη σφαλιάρα,είναι επίκτητο και πολύ βολικό για κάποιους άντρες.Και έχει παίξει το ρόλο της και η πολιτεία,και οι διάφορες εξουσίες της,νομοθετική,δικαστική,η οικογένεια και η θρησκεία."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-10-2009, 21:58 #20
exo faei pollew sfaliares apo ton proin.giauto xorisa kiolas.
03-10-2009, 12:32 #21
Originally posted by RainAndWind
Η βία δεν είναι τρόπος επικοινωνίας,είναι επιβολή εξουσίας και επίδειξη δύναμης(της εύκολης,δηλαδή της μυικής).Αδύναμα άτομα δεν είναι τα θύματα,αλλά οι θύτες στην προκειμένη περίπτωση.Τα θύματα,δεχόμενα την βία,φτάνουν να πιστεύουν πως είναι αδύναμα,ιδιαίτερα όσα είναι εγκλωβισμένα σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο μακροχρόνια,δυσκολεύονται να απελευθερωθούν,από φόβο,ή εξάρτηση.
Μεγαλώνουμε σε κοινωνίες που η βία προωθείται ως μοντέλο συμπεριφοράς,από ένα σωρό πλευρές.Η σεξιστική της πλευρά,είναι αυτή που αναφέρθηκε,να δέχεται η γυναίκα την σκληρότητα,και να αισθάνεται υποχρεωμένη πολλές φορές λόγω συνθηκών,οικονομικών,κοινω νικών,να την ανέχεται.
Χειραφετημένη γυναίκα που να αποτελεί εύκολο στόχο ενδοοικογενειακής βίας,σπανιότερα συναντιέται.Στην περίπτωση βίας,κάθε γυναίκα χρειάζεται να στραφεί σε ειδικό,εάν δεν υπάρχει από το οικογενειακό ή φιλικό της περιβάλλον η βοήθεια,για να βρει το κουράγιο να σπάσει τις διανοητικές και ψυχικές της αλυσίδες.
Όχι,δεν είναι έμφυτο στοιχείο του γυναικείου φύλου να επιθυμεί τη σφαλιάρα,είναι επίκτητο και πολύ βολικό για κάποιους άντρες.Και έχει παίξει το ρόλο της και η πολιτεία,και οι διάφορες εξουσίες της,νομοθετική,δικαστική,η οικογένεια και η θρησκεία.
απο την μια λες οτι ο ρομαντισμος δεν ειναι η μονη μορφη σεξ και οτι το σεξ δεν συνδεεται με το συναισθημα και εδω μες οτι η βια ασκειται για λογους επιβολης εξουσιας απο το θυτη στο θυμα!
Αποκλειεις δηλαδη να υπαρχει γυναικα που να επιδιωκει την βια για ικανοποιηση της σεξουαλικης της παρορμησης ?
Πως μπορεις να προσδιορισεις ηθικα ρολους θυτη η θυματος σε μια σεξουαλικη συμπεριφορα?
Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε καποιοι οτι το σεξ ειναι ενστικτο που καταγεται απο τα ζωα και μας ενωνει με αυτα ?
Κατα τα δικα σου λεγομενα παντα , το σεξ δεν συνδεεται με το συναισθημα! Μηπως εδω αντιφασκεις ?
03-10-2009, 12:35 #22
Originally posted by liveloula
exo faei pollew sfaliares apo ton proin.giauto xorisa kiolas.
μηπως τον αγαπας ακομα?
03-10-2009, 13:24 #23
δεν ξερω γιαυτο κανω ψυχοθεραπεια.να βρω τον εαυτο μου.δεν ξερω τι μου γινετε νομιζω.:P
03-10-2009, 13:42 #24
Originally posted by liveloula
δεν ξερω γιαυτο κανω ψυχοθεραπεια.να βρω τον εαυτο μου.δεν ξερω τι μου γινετε νομιζω.:P
κανεις μας δεν ξερει καλα τον εαυτο του λιμπελουλα....
καθε μερα θα μαθαινεις κατι νεο για σενα και αυτο θα σε βοηθαει να μπορεις να βρεις την δυναμη να ελεγχεις τα συναισθηματα σου καλυτερα
03-10-2009, 14:36 #25
ναι δεν απαντας στο τελευταιο ποστ κατω στα γενικα ομως.:P
03-10-2009, 14:41 #26
λιμπελουλα σημερα δεν πιστευω οτι εισαι ψυχικα αρρωστη!
αν καταφερεις να αξιολογησεις τι ακριβως εχει συμβει στο μυαλο και την ψυχη σου , ουτε αυριο θα εισαι αρρωστη...το προβλημα της ψυχικης υγειας ειναι ρευστο οσο και η ιδια μας η ζωη! Μονη σου θα βρεις γιατι σημερα εισαι καλα και χθες η προχθες ησουν αρρωστη!
03-10-2009, 14:43 #27
σημερα νυσταζω γιαυτο χααχαχαχ.γενικα δεν ειμαι ψυχικα αρρωστη.σπανια να βγω εξω απο τα ρπουχα ου πανω.ειμαι κυρια σε ολα και δυνατη σαν ατσαλι.
εδω δεν απαντησες κυρ πανο
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=5109&page=15#pid134463
03-10-2009, 21:06 #28
απαντησα
18-10-2009, 04:50 #29
συγγνωμη σημερα γραφτηκα στο φορουμ αλλα θελω να το πω....ειδικα στις γυναικες.οποιος βαρεσει μια φορα..παντα ξαναβαραει...σηκω και φυγε....δεν υπαρχουν δικαιολογιες για αυτον που το κανει.και το λεω εγω ενας ανθρωπος που εχει υποστει τη βια στην οικογενεια ως παιδι.
ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΘΛΙΑ......ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΟ ΧΩΡΟ.ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ να πηδηξω 2 μετρα να ανοιξω μπαλονοπορτα και να ειμαι ετοιμη να πηδηξω κατω
02-03-2010, 10:27 #30
Η σωματική κακοποίηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, είτε προέρχεται από τον άντρα, είτε από τη γυναίκα (γιατί πολλές φορές συμβαίνει και αυτό). Δυστυχώς πάρα πολλές γυναίκες γίνονται θύματα σαν αποτέλεσμα ενός μηχανισμού που τους στερεί την αξιοπρέπειά τους και τις δικλείδες ασφαλείας τους. Πολλές δε θέλουν να διαλύσουν την οικογένειά τους. Άλλες πάλι δεν έχουν πόρους προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να φύγουν. Άλλες πάλι γίνονται εξαρτώμενες, γιατί οι άντρες που τις κακοποιούν τους πατάνε τα κουμπιά που έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμησή τους. Η κακοποίηση ΠΟΤΕ δεν μπορεί να είναι υγιής. Η ανοχή της σφαλιάρας από τον σύντροφο που δήθεν\"νοιάζεται\" είναι μια απαράδεκτη μούφα. Το αντριλίκι ο καθένας θα πρέπει να βρίσκει τρόπους να το εκφράζει εκεί που πρέπει, γιατί είναι πολύ εύκολο να δέρνεις κάποιον που δεν έχει την ίδια σωματική δύναμη με εσένα. Αντριλίκι και ενδιαφέρον είναι να φροντίζεις την οικογένειά σου και να σέβεσαι τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Αν κάποια θεωρεί πως η σφαλιάρα είναι εντάξει, για οποιοδήποτε λόγο, χρήζει βοήθειας.
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....