Το καθισιό μπορεί να αυξήσει το άγχος (αρθρο)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Το καθισιό μπορεί να αυξήσει το άγχος (αρθρο)

http://www.newsbeast.gr/health/arthr...xisi-to-agchos

Ενισχύονται όχι μόνο τα σωματικά, αλλά και τα ψυχικά προβλήματα

Αν κάθεστε πολύ ώρα μπροστά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το τιμόνι του αυτοκινήτου, ξανασκεφτείτε το. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μέγκαν Τέιχεν του Πανεπιστημίου Ντίκιν, διαπίστωσαν ότι το καθισιό μπορεί να προκαλέσει αυξημένο άγχος.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν εννέα μελέτες που συσχετίζουν την καθιστική συμπεριφορά με το επίπεδο άγχους σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Το συμπέρασμα είναι ότι το πολύ καθισιό δεν αυξάνει τον κίνδυνο μόνο για σωματικά προβλήματα (παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, διαβήτη, οστεοπόρωση κ.α.), αλλά επίσης για ψυχικά προβλήματα.

Το άγχος πλήττει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Στις ανεπτυγμένες χώρες κάθε χρόνο περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους υποφέρει από κάποια αγχωτική διαταραχή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, δυσκολία αναπνοής, πονοκεφάλους, στομαχόπονους, μυική ένταση, εφίδρωση, τάση λιποθυμίας κ.α.

Δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, πώς και γιατί η καθιστική ζωή σχετίζεται με το άγχος. Μεταξύ των πιθανών αιτίων είναι ότι το καθισιό κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο, χειροτερεύει τον μεταβολισμό, εντείνει την κοινωνική απομόνωση κ.α. - όλοι παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση άγχους.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Καλα ρε maus , θελει και αρθρο αυτο ? εξυπακουεται . Οχι για ολους βεβαια . Παντα να δημοσιευεις τετοια ενδιαφεροντα αρθρα ( δεν αστειευομαι ) .
    Το καθισιο προκαλει υποσυνειδητο αγχος , το οποιο μπορει να παρει μορφη , σε οποιοδηποτε τυχαιο /ασχετο γεγονος . Ειναι η πιο υπουλη μορφη αγχους .

Senior Member
    και για τις ωρες που εισαι σπιτι τι μπορεις να κανεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kaity View Post
    και για τις ωρες που εισαι σπιτι τι μπορεις να κανεις?

Να καταπιανεσαι με κατι , οτιδηποτε , να μην φοβασαι την πληξη , ειναι μερος της ζωης , και να μην αφηνεις το μυαλο σου να περιπλαναται σε αρνητικα ' μονοπατια ' .

Senior Member
    ενταξει παιδια δεν διαφωνω..
    αλλα υπαρχουν ανθρωποι που καταπιανονται με ενδιαφερουσες δραστηριοτητες που αναγκαστικα γινονται ενοσο καθεται κανεις..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    αντε παλι η ιδια ιστορια ...το καθισιο τωρα φταιει για το ανχος ... αλλο ενα αποτελεσμα βαθυτερων αιτιων ....εγω θα το αντεστρεφα ....τι προκαλει σε μερικους το να ειναι συνεχεια σε εγρηγορση και να μην μπορουνε να κατσουν πουθενα ? μηπως μιλαμε για το ιδιο προβλημα ????στοχοι δραστηριοτητες φιλοδοξιες ομιλια ακαταπαυστη ....το αντιδοτο της απραξιας μηπως μερικες φορες ολα γεινονται γιαυτο που αναδυεται οταν δεν κανεις τιποτε απο αυτα ...εννοειτε δεν προτεινω το καθισιο ετσι?αλλα βλεπουμε το αποτελεσμα που δεν ειναι η αιτια αυτααα....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Να καταπιανεσαι με κατι , οτιδηποτε , να μην φοβασαι την πληξη , ειναι μερος της ζωης , και να μην αφηνεις το μυαλο σου να περιπλαναται σε αρνητικα ' μονοπατια ' .

Δεν ειναι απαραιτητο να καταπιανεσαι με κατι , αλλα να το κανεις μεχρι να μαθεις να κατευθυνεις το μυαλο σου και οχι να σε κατευθυνει αυτο , Εγω ουσιαστικα ολη την μερα δεν κανω τιποτα , αλλα δεν εχω αγχος , αλλα που και που πληττω , αλλα το δεχομαι , ειναι φυσιολογικο .

Senior Member
    Δεν ειναι απαραιτητο να καταπιανεσαι με κατι , αλλα να το κανεις μεχρι να μαθεις να κατευθυνεις το μυαλο σου και οχι να σε κατευθυνει αυτο , Εγω ουσιαστικα ολη την μερα δεν κανω τιποτα , αλλα δεν εχω αγχος , αλλα που και που πληττω , αλλα το δεχομαι , ειναι φυσιολογικο .
    δεν μπορεις να κατευθευνεις το ασυνειδητο που αυτο με τη σειρα του κυριαρχει στις σκεψεις στο ιδεολογικο κατασκευασμα στην υποκρισια στην αμυνα οπως αλλιως πεστο....γραφεις πληττω ..αλλα το δεχομαι και ειναι φυσιολογικο αυτο ειναι εκλογικευση γιαυτο και παραμενει ακομη ασυνειδητο

Senior Member
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    δεν μπορεις να κατευθευνεις το ασυνειδητο που αυτο με τη σειρα του κυριαρχει στις σκεψεις στο ιδεολογικο κατασκευασμα στην υποκρισια στην αμυνα οπως αλλιως πεστο....γραφεις πληττω ..αλλα το δεχομαι και ειναι φυσιολογικο αυτο ειναι εκλογικευση γιαυτο και παραμενει ακομη ασυνειδητο

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις , αλλα δεν πρεπει να φοβομαστε την πληξη , δεν λεω να πληττεις ολημερις , αλλα να μαθεις να κανεις καλη παρεα με τον εαυτο σου , να βρισκεις ενδιαφερον στις σκεψεις σου . Ειναι σαν να λες , θελω τα παντα παντοτε να μουρχονται καλα , γινεται ? δεν γινεται , ετσι ειναι η ζωη και το δεχεσαι .

Senior Member
    Δεν καταλαβαινω τι εννοεις , αλλα δεν πρεπει να φοβομαστε την πληξη , δεν λεω να πληττεις ολημερις , αλλα να μαθεις να κανεις καλη παρεα με τον εαυτο σου , να βρισκεις ενδιαφερον στις σκεψεις σου . Ειναι σαν να λες , θελω τα παντα παντοτε να μουρχονται καλα , γινεται ? δεν γινεται , ετσι ειναι η ζωη και το δεχεσαι .
    το οτι παντα ποναω δε σημαινει οτι ξερω γιατι ποναω και αυτο στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξε σημαινει για το ασυνειδητο οτι καποιοι θα τρεχουν και καποιοι θα καθονται(Το αυτόνομο ή φυτικό νευρικό σύστημα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη βούλησή μας, διανέμεται στην καρδιά και στους λείους γενικά μύες και εφορεύει επί της κανονικής λειτουργίας τους. Τα περισσότερα όργανα που νευρώνονται από το Φ.Ν.Σ. δέχονται και συμπαθητικές και παρασυμπαθητικές ίνες. Η δράση των δύο αυτών στοιχείων είναι συνήθως ανταγωνιστική. Έτσι π.χ. η διέργεση του συμπαθητικού συστήματος επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό, ενώ ο ερεθισμός του παρασυμπαθητικού τον επιβραδύνει. Σε μερικές περιπτώσεις όμως η δράση τους είναι συμπληρωματική όπως π.χ. στους σιελογόνους αδένες η έκκρισή τους είναι μεγαλύτερη όταν ερεθίζονται και από τα δύο συστήματα απ' ό,τι όταν ερεθίζονται από το καθένα χωριστά. Γενικά το συμπαθητικό σύστημα προετοιμάζει το σώμα για δράση, όπως του τύπυ "μάχης ή φυγής", ενώ το παρασυμπαθητικό χαλαρώνει το σώμα) για να αποφυγουν αυτο που ερχετε ψηλα και δημιουργει αυτο το ....τρωγομαι με μενα το ιδιο η ζωη για πολλους λοιπον ειναι αυτο που επιτασει το τραυμα που αλλοιωνει καθημερινα για τον καθενα μας αυτο που θαταν η ζωη του ...ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ....

Senior Member
    Primal , δεν εχω πολλες γνωσεις πανω στο αντικειμενο . Οποτε δεν μπορω να εχω αποψη . Ενδιαφερον ομως .

Senior Member
    το κακο primal ειναι οτι η κωλοζωη δεν αλλαζει, ουτε εμεις ευκολα αλλαζουμε, οποτε το συμπαθητικο μας συστημα παντα θα διεγειρεται γιατι για καποιο λογο
    ζουμε σε δυσμενεις συνθηκες.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    τι να σου πω εγω παντως που εχω κατσικωθει εδω στη πολυθρονα κατι ωρες δε βλεπω να εχει αυξηθει το αγχος μου πιο πολυ την αφασια μου αυξανει...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    το κακο primal ειναι οτι η κωλοζωη δεν αλλαζει, ουτε εμεις ευκολα αλλαζουμε, οποτε το συμπαθητικο μας συστημα παντα θα διεγειρεται γιατι για καποιο λογο
    ζουμε σε δυσμενεις συνθηκες.
    χρειαζεται ο τροπος για να μπορει ο καθενας να το πολεμησει σωστα για να αλλαξει και εγω πρεοτεινω τη πρωτογενη θεραπεια ... κολοζωη λεμε οτι αλλο εκτος απο τη δικια μας ζωη που πρεπει υποχρεωτικα να αποδεχομαστε ...βλεπουμε τι γεινεται ειδικοτερα τα τελευται χρονια ....απο εκει και περα συμφωνω απολυτα

Senior Member
    Oντως ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα για τον καθενα ειναι να αποδεχτει και να αγαπησει τον εαυτο του, οσο περισσοτερο μπορει. Ετσι σιγα σιγα μαθαινει τον εαυτο του και μπορει να ειναι ισορροπημενος στην καθημερινοτητα του.

Με αλλα λογια οτι σε χαλαει μην το κανεις. Το δοκιμασες, σε χαλασε, αστο, πανε παρακατω.

Page 1 of 2 12 LastLast