Results 1 to 12 of 12
Thread: ταση να μειώνω τον εαυτο μου
-
04-08-2015, 17:16 #1
ταση να μειώνω τον εαυτο μου
Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι έτσι,δεν μπορω να νιωσω καλα με σχεδόν τίποτα επάνω μου,υπάρχουν βέβαια φορές που μου ανεβαίνει η ψυχολογία και νιώθω καλά με εμένα αλλα δε κρατάει πολυ,μετά επιστρέφει πάλι.Αν μου πουν κατι κακό το παίρνω πολύ στραβά και μπορώ να το σκέφτομαι για μέρες,ενώ τα θετικά τα ξεχνάω σχεδόν αμέσως.Βγαίνω με φίλους και βλέπω όλους να μιλάνε για τα επιτεύγματα τους κτλ και νιώθω μειωνεκτικά με τον εαυτό μου ζηλεύοντας τους αντι να χαρώ με την επιτυχία τους,ενώ δε θα πρεπε.Με ρίχνει το γεγονός οτι δεν έχω βρει δουλεία,ενω οι περισσοτεροι συνομιλικοί μου δουλεύουν,αλλα μέσα μου ακόυω συνεχώς τη παρήγορη φωνή που μου λέει οτι ειμαι νέα ακόμα και θα έρθουν ευκαιρίες.Ξέρω οτι αυτό είναι παράλογο απο πολλές εννοιες ,διότι ενω ξέρω οτι δεν ειναι λογικές και σωστές σκέψες,με βασανίζουν.Ίσως φταίει και το γεγονός οτι είμαι εσώστρεφης και δεν ανοιγομαι εύκολα...Το τελέυταίο καιρό όλη αυτη η κατασταση με έχει κανει τρομερά κομπλεξική,τα βάζω κυρίως με κοπέλες της ηλικίας μου και πιο μικρές,με εκνευρίζει αφάνταστα ο τρόπος που ντύνονται (ειδικά τα προκλιτικά ντυσίματα),ο τρόπος που κουνιούνται ορισμένες και μιλάνε και το πόσο εύκολα κάνουν δεσμούς (λες και είμαι καμιά γιαγιά σκέφτομαι).Με βασανίζουν αυτές οι σκέψεις και με ολη αυτή τη κακία που κρύβω μέσα μου δε μπορώ να χαρώ τίποτα.Οπως ειπα ειμαι και εσωστρεφής και οτι νιώθω το κρατάω για εμένα,ποτέ δε δείχνω πως νιώθω ουτε βγάζω τις σκέψεις προς τα έξω.Δεν νομίζω οτι αυτό διορθώνεται ολοκληρωτικά γιατί ειναι ο χαρακτήρας μου έτσι,ξέρω οτι αρχικά πρέπει με αγαπήσω και θέλω να το προσπαθήσω.Πιο πολύ όμως ήθελα να βγάλω αυτές τις σκέψεις απο μέσα μου
- 04-08-2015, 18:38 #2
ΑΜΑ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ΔΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΚΛΠ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΤ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ
ΑΝ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΛΠ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-08-2015, 18:50 #3
Να τις διώχνεις αυτές τις σκέψεις, όταν σου έρχονται. Προσπάθησε να σκεφτείς κάτι άλλο ή να κάνεις κάτι άλλο ώστε να μην τα στριφογυρίζεις στο μυαλό σου. Το ξέρω, είναι ανθρώπινο να κάνουμε συγκρίσεις, αλλά αφού βλέπουμε οτι δεν μας ωφελούν, οτι μας κάνουν κακό, τις αποφεύγουμε.
Πάνω στο θέμα της εργασίας, επειδή είσαι νέα, εγώ στη θέση σου αν δεν έβρισκα δουλειά, θα προσπαθούσα να αξιοποιήσω το χρόνο μου μαθαίνοντας κάτι επιπλέον, ώστε να το προσθέσω ως προσόν και να αυξήσω τις πιθανότητες μελλοντικά.
04-08-2015, 19:03 #4
ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΠ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙΣΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-08-2015, 19:17 #5
Τα ίδια με σένα είμαι κι εγώ, η λύση είναι να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και να απομακρυνθούμε από τέτοια άτομα, τουλάχιστον για αρχή. Αν ήξερα τι άλλο πρέπει να κάνουμε θα το έκανα κι εγώ, εγώ έκανα το δεύτερο πάντως και μένει να κάνω το πρώτο.
04-08-2015, 20:39 #6
Γεια σας!!Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ αυτο ακριβως,κανω ολη την ωρα συγκρισεις...ασχολουμε με τη ζωγραφικη αλλα δε πιστευω οτι ειμαι αρκετα καλη,προσπαθω να βελτιωθω.
elis Ειχα περασει σε μια σχολη που δε μου αρεσε,και αργησα να ξαναδωσω πανελληνιες για να περασω σε αυτη που τελικα μαρεσει,πιστευω οτι επειδη ενα χρονο καθομουν και διαβαζα και δεν εκανα κατι παραγωγικο στην ουσια,ψυχοπλακώθηκα και αλλο.Ζω σε επαρχια και ειναι πιο δυσκολο να βρει κανεις εδω δουλεια γιατι οι περισσοτεροι παιρνουν σε δουλεια συγγενεις,φιλους κτλ.Πρεπει να εχεις μεσο δλδ κατι που εγω δεν εχω
pillow Οταν λες τετοια ατομα,εννοεις σαν εμας;Δεν πιστευω καποιος στην παρεα μου να εχει το ιδιο προβλημα με εμενα,αν και δεν το εχω αποκαλυψει σε κανεναν.Πιστευω οτι καθαρα εγω ειμαι υπευθυνη για το προβλημα μου.Παντως εχεις δικιο,πανω απο ολα να αγαπησουμε και να εμπιστευτουμε τον εαυτο μας.Θα παω φετος,μετα απο πολυ καιρο φοιτητρια,ευχομαι τωρα που θα αλλαξω περιβαλλον να κανω νεες φιλιες και να μπορεσω να δω τα πραγματα τελικα με αλλο ματι
04-08-2015, 20:51 #7
Μήπως κάνεις συνεχώς παρέα με τα λάθος άτομα; Στην περίπτωσή μου αυτό πρέπει να φταίει! Ή μήπως δεν εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου (κι εγώ το κάνω) και νιώθεις έτσι μειονεκτικά; Μήπως είναι κάτι άλλο που σε βασανίζει ότι δεν είσαι ίσα με τους άλλους; Βασικά πιστεύω ότι είναι όλα αυτά, και ισχύουν και σε μένα όπως έγραψα. Τα άτομα που λέω είναι οι φίλες σου που τα βγάζουν όλα έξω κλπ. Τι σοβαρό να συζητήσεις με αυτά τα άτομα, τι καλό να σου κάνουν; Ίσα ίσα σε κάνουν χειρότερα και σου ρίχνουν και την αυτοπεποίθηση! Εκτός τη διάθεση! Εκεί που θα πας φρόντισε να βρεις 1-2 άτομα μόνο που να αξίζουν και με τους άλλους να λες μόνο ένα γειά! Επίσης μπορείς να έχεις πολλές παρέες να σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση, αλλά όχι πολλά πολλά! Εσύ επιλέγεις αν θα λες ένα γειά ή θα βγαίνεις και για ένα καφέ, πάντως φίλους κολλητούς ή φίλες να έχεις 1-2 και καλούς! Δεν είναι όλοι να τους εμπιστεύεσαι.
04-08-2015, 21:42 #8
04-08-2015, 21:47 #9
Αφού θα είσαι φοιτήτρια φέτος, γιατί να νιώθεις μειονεκτικά; Έχεις μπροστά σου μια σταδιοδρομία! Όλα καλά τα βλέπω, δεν υπάρχει λόγος να είσαι απαισιόδοξη. Αν έχεις και αγάπη στη ζωγραφική, σου ανοίγονται κι άλλοι δρόμοι. Καλή τύχη και να είσαι χαρούμενη, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου.
06-08-2015, 00:10 #10
pillow καλες φιλες εχω 2-3,μετα κατι αλλοι ειναι φιλοι σε επιπεδο που ξεπερναει λιγο τον γνωστο...ξερω ποιοι ειναι οι εκνευριστικοι και προσπαθω να τους αποφευγω οσο μπορω :/ Αυτο που με κανει να μην νιωθω ισα με τους αλλους,ειναι οτι δεν ειμαι πολυ κοινωνικο ατομο,οπως ειπα και πριν ειμαι εσωστρεφης, επισης αν καποιος με πειραξει με ασχημο τροπο δεν θα του την πω,οσο και να με καιει...Φοβαμε μην παω φοιτητρια και δεν καταφερω να κανω παρεες,γενικα ειμαι τυπος που δεν δενομαι πολυ με ατομα,ετσι εχω απομακρινθει απο παλιους μ φιλους,πολυ καλα ατομα,και το μετανιωσα.
elis δεν ξερω αν ειναι αποκλυστικα ανασφαλεια.Ειναι πολλα αρνητικα αισθηματα μαζεμενα οσο αφορα τον εαυτο μου,αλλα και τους γυρω μου
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ευχαριστω για τα θετικα σ λογια!Και οταν ειχα παει πρωτη φορα φοιτητρια παλι ετσι ημουν,δεν περασα πολυ καλα και ενιωθα παλι μειωνεκτικα,νομιζα οτι ολοι ηταν καλυτεροι απο μενα και ημουν συνεχως πεσμενη,αλλα με επιρρεαζε και το γεγονος οτι σπουδαζα κατι που δε μου αρεσε,φετος ειμαι πολυ κοντα να παω στη σχολη που ηθελα απο το γυμνασιο,οποτε σιγουρα θα αλλοξουν πολλα.Σε κοικωνικο επιπεδο ομως δεν ξερω.Δυστηχως η σχολη υπαρχει μονο Αθηνα,εγω μενω σε χωριο και ειμαι προετοιμασμενη οτι θα αργησω να προσαρμοστω.Τα χωριατοπαιδα εχουμε τη ταση να ειμαστε ψαρωμενα σε πολλους τομεις,και η πρωτη σχολη που ειχα περασει ημουν τυχερη γτ ηταν κοντα στο πατρικο μου.Οταν ειχα παει για 3 μερες τον Μαϊο κοντεψα να παθω καταθλιψη και ηθελα να παω επιγοντος σπιτι,με τρομαζει η ιδεα οτι θα σπουδασω εκει.
06-08-2015, 11:23 #11
Κοίτα, θα σου πω τους λόγους που μειώνω εγώ τον εαυτό μου (αν είναι αυτοί) και ίσως βοηθηθείς δεν ξέρω:
1ον)Στη ζωή μου ή θα είμαι μόνη μου ή με μαλάκες μαλακισμένες (δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα το ότι με μειώνουν επειδή μειώνω τον εαυτό μου ή αιτία, ή φαύλος κύκλος)
2ον)Δεν μου αρέσουν κάποια αρνητικά πράγματα στον εαυτό μου (ας μην τα αναφέρω)
3ον)Τα θετικά μου δεν τα εκτιμάει κανείς και πολλές φορές σταματάω να τα έχω
4ον)Δεν είμαι επιτυχημένη στην ζωή μου
5ον)Είμαι κοινωνική, αλλά όχι επικοινωνιακή, δηλαδή σε μια παρέα δεν έχω τι να πω
6ον)Έχω κάποια σοβαρή ασθένεια που με επηρεάζει σ' όλους τους τομείς και
7ον)Πιστεύω τους άλλους σ' ότι μου λένε.
06-08-2015, 12:36 #12
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΣΤΑ ΑΠΛΑ ΨΑΡΩΜΕΝΟΙ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΔΛΔ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ
ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΤΖΙΛΙΚΙΑ ΔΛΔ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
ΝΑ ΠΩ ΠΕΝΤΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΙΑ
ΔΛΔ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΨΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΠΑΝΤΖΗΔΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ
ΓΤ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΡΕΣΕΙ
ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΔΩΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))