Θα δίνατε σφαλιάρα στο παιδί σας; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Junior Member

απ: Φοίβη

Τότε προφανώς ψεύδονται και στον ίδιο τους τον ευατό αφού άλλα δηλώνουν και άλλα κάνουν. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Το να μη θεωρώ κάτι νόμιμο αλλά να το κάνω δε λέει τίποτα.

Senior Member
    Originally posted by igeorgak
    Τότε προφανώς ψεύδονται και στον ίδιο τους τον ευατό αφού άλλα δηλώνουν και άλλα κάνουν. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Το να μη θεωρώ κάτι νόμιμο αλλά να το κάνω δε λέει τίποτα.
    Ή δεν αντέχουν να δουν αυτό που κάνουν...είναι μια μορφή \"ψέμματος\", μια τύφλωση, αν θες. Έτσι πιστεύω. Τώρα πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση ειλικρινά δεν ξέρω.
    Μάκια...

Senior Member
    Έχω φάει πολλές σφαλιάρες σαν παιδί και ξέρω πως είναι. Δεν θα τό κανα. Αλλά και η απειλή για σφαλιάρα νομίζω το ίδιο είναι. Είναι ασκηση ψυχολογικής βίας. Αν έχουν απωθημένα οι γονείς να πάνε να τα βγάλουν αλλού.Όχι πάνω στα παιδιά τους. Αυτά δε φταίνε σε τίποτε. Μπορούν να τους εξηγήσουν τι θέλουν και να βάλουν όρια στη συμπεριφορά τους με άλλο τρόπο, ώστε να τα ετοιμάσουν να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες. Καλύτερη είναι η εξήγηση. Γιατί πρέπει να τρώει το φαγητό του, πως θα το βοηθήσει το διάβασμα στο μέλλον και γενικά οι απαγορεύσεις να έχουν μια εξήγηση. Όχι απειλή για ξύλο. Έτσι δεν υπάρχει και ωφέλεια. Δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να κάνουν κάτι. Απλά το κάνουν για να μη φάνε ξύλο.

Junior Member
    Eγώ παιδια και έριχνα και από καμμιά κυρίως γιατί χαζεύανε και δε διαβάζανε και φιλαράκια είμαστε. Τα παιδιά μου τα έκανα το ένα στα 19 μου και το άλλο στα 20 μου. Είναι λοιπόν σήμερα 25 και 26 χρονών και το γεγονός ότι τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, είναι ευτυχισμένα με τους συντρόφους και τις δουλειές τους και κυρίως με θεωρούν φιλαράκι ακόμα, δείχνει πως κάπου οι φόβοι μας μήπως είμαστε κακοί γονε\'ις υπερεκτιμήθηκαν στις μέρες μας. Δε χάλασε ο κόσμος για μια μπατσίτσα στο πισινούλη.

Senior Member
    Ακομα και το ξυλο εχει τον τροπο του. Αλλο μια μπατσουλα στον πισινο, προσεκτικα κατυεθυνομενη, που χρησιμοποιειται σαν μεσο, για να περασει ενα μηνυμα στο παιδι (οχι βεβαια οτι με βρισκει συμφωνη, μαλλον θα δισταζα)κι αλλο ενα χαστουκι ατσαλο εν ωρα απωλειας ψυχραιμιας...
    Γιατι το κανουν?Κατα τη γνωμη μου κουραζονται, χανουν τη μπαλα, βαριουνται να ασχοληθουν με λεπτοτητα πανω στο θεμα της ανατροφης του παιδιου τους... Που να βρουν χρονο εξαλλου... Αυτοι προσπαθουν να συμμαζεψουν τα νευρα τους απο τις ζωες τους, προσπαθουν να καλυψουν τις δικες τους αναγκες, και θα μπουν και στη θεση του παιδιου , θα αφουγκραστουν τις αναγκες του? Πολλοι θα το προσπερασουν, αυτο το κρισιμο σταδιο.
    Συχνα δεν εχουν το κουραγιο να ασχοληθουν λοιπον, να εισπραξουν αντιδρασεις που ειτε δεν τους αρεσουν ειτε δεν τις καταλαβαινουν. Προτιμουν τον ευκολο δρομο. Της επιβολης συμπεριφορων μεσω χαστουκιου. Α! Και φωνων. Αντι να σκυψουν με αγαπη και υπομονη πανω απο το παιδι και να το ακοουσουν, να δουν τι θελει να τους δειξει, να τους πει, να βρουν τροπους να επικοινωνουν. Να του περνουν τα μηνυματα τους κι εκεινο τα δικα του.. ψιλα γραμματα.
    Γιατι αλλα λενε κι αλλα κανουν? Μα καλα, ειδικα στον εξω κοσμο(εδω ειμαστε ασφαλεις κατω απο την ανωνυμια μας) ειναι συνηθες οι ανθρωποι να κρυβουν τις αληθειες τους. Η να εθελοτυφλουν.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Junior Member
    Εχω φαει ενα χαστουκι απο τον πατερα μου που το ενα του δαχτυλο ειναι οσο δυο δικα μου και ακομα το θυμαμαι στα 29 μου. Προφανως το απεφευγε αλλα καποια στιγμη ποιος ξερει. Δε μπορω να κοιμηθω τα βραδια ακομα. Η μανα μου ηταν αυστηρη και με τιμωρουσε με το παραμικρο. Θυμαμαι τον παλιο κλασικο πλαστη για να ανοιγουν φυλλο, θυμαμαι τη ζωνη. Ακομα με στοιχειωνουν.

Senior Member
    Δεν θα έκανα παιδί..Χεχε....

Junior Member
    Όταν κάποιος βαριέται να ασχοληθεί με το παιδί του καταφεύγει στη βία γιατι θεωρεί οτι μπορεί να πετύχει κάτι άμεσα χωρίς να βλέπει το ανυπολόγιστο κόστος στο παιδί του. Μέσω της ενασχόλησης και της διαπαιδαγώγησης μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα να κάνουμε θαύματα, σκεφτείτε οτι στο εύρος ηλικιών 0-5 μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψουμε το παιδί μας σε ιδιοφυία και ισορροπημένη προσωπικότητα. Δυστυχώς οι περισσότεροι πλέον ενώ έχουν παιδιά αναζητούν στιγμές ατομικής χαλάρωσης και καλοπέρασης τις οποίες θεωρούν οτι μπορούν να τις έχουν με απειλές και σφαλιάρες. Το να είσαι γονιός είναι έργο και όχι εθιμοτυπικό δρώμενο. Η σωστή ενασχόληση και διαπαιδαγώγηση κάνουν θαύματα αλλά δυστυχώς εστιάζουμε όλοι στο πως θα βγάλουμε χρήμα πως θα δούμε τηλεόραση πως θα πιούμε καφέ με ησυχία πως θα κάνουμε δουλειές με ησυχία αγνοώντας οτι το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε στα παιδιά μας είναι σημαντικότερο απο όλα αυτά.

Senior Member
    ναι εχω δωσει κ δεν μαρεσει να λεω ψεματα.αλλα σε μια φαση που μου ανοιηε ο γιος μ το κεφαλι με ενα βαζο και μονο σε τετιες περιπτωσεις.προτιμαω να τον τημορω κριβοντας αγαπημενα του παιχνιδια (καινουρια μαλιστα) και αυτο τον ποναει περισσοτερο.αλλα του εχω δωσει κ στον ποπο μερικες .ειναι αφανταστα ζωηρο παιδι οπως ειμουν και γω αλλωστε αλλα γενικα σπανια να τον τημορω με αυτον τον τροπο μονο αν για παραδειγμα μου ξανα ανοιξει το κεφαλι το δικο μ η καποιου αλλου παιδιου.κ οσι λενε οτι δεν εχουν δωσει εστω στον πισονο καμια πυστευω λενε ψεματα.

Senior Member
    ME THN BIA ΣΩMATIKH H\' ΨYXOΛOΓIKH TO MONO ΠOY KATAΦEPNOYN EINAI NA ΓINONTAI ΛIΓOTEPO AΓAΠHTOI ΣTA ΠAIΔIA TOYΣ KAI NA TA ΔHMIOYPΓOYN ΨYXOΛOΓIKA ΠPOBΛHMATA.
    KAI ΦYΣIKA OI ΓONEIΣ OΛA AYTA ΘA TA BPOYN MΠPOΣTA TOYΣ ΣE MEPIKA XPONIA.
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    απο την μια συμφωνω οτι και καμια μπατσιτσα δεν θα βλαψει,γιατι εμεις που τισ φαγαμε παθαμε κατι???απο την αλλη διαφωνω....Ισως να υπαρχει μια μεση κατασταση...Αναλογως την αταξια αναλογη και η τιμωρια....
    Αν και εγω προσωπικα για μενα πισστευω πως αν καποτε κανω παιδια οχι μονο αγαπημενα παιχνιδια θα κρυβω αλλα θα βαζω και πολυ τιμωρια και αμα χρειαστει θα φαει και καμια(κ ας μην μεγαλωσα ετσι)

Senior Member
    Είμαι εντελώς αντίθετη στη βία, ποτέ δεν έχω χτυπήσει τα παιδιά μου. Απο την άλλη δε θεωρώ πως μερικές(όχι δυνατές) στον ποπό βλάπτουν ιδιαίτερα το παιδάκι, εφόσον η κίνηση είναι συμβολική και όχι πραγματικό ξύλο.
    Όσο για την απειλή βίας, τη θεωρώ μέσο εκτόνωσης. Έχω ακούσει σαν παιδάκι \"θα σε κάνω μαύρη στο ξύλο\", \"θα σε λιανίσω\",\"θα φας μπάτσα που θα δεις τον ουρανό σφοντύλι\"κλπ αλλά το ήξερα πολύ καλά ότι η μανούλα μου προσπαθούσε να εκτονώσει με τα λόγια το θυμό ή την τρομάρα της. Ποτέ της δε με χτύπησε και νομίζω πως ήταν (είναι) μια καλή μαμά.

Senior Member
    Υπαρχει το ξυλο για να εκτονωθει ο γονιος,και το ξυλο για να συνετησθει το παιδι.Οταν του λες και του εξηγεις να μην κανει κατι και αυτο δοκιμαζει τα ορια σου,ε και καμια στον ποπο δεν βλαπτει.Το παιδι πρεπει να σεβεται και καποια πραγματα και καποιους κανονες.Αν εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα και δεν μπορεσε να το καταλαβει τοτε κανα δυο στο ποπο με ελεγχομενη δυναμη ομως απο τον γονεα και οχι ξεσπασμα του πανω στο παιδι νομιζω θα φερει καλο αποτελεσμα και οχι ασχημο.Για τις καταστασεις υπερβολικης ξυλοφορτωσης δεν θεωρω πως ειναι φυσιολογικες αντιδρασεις οποτε να παει ο γονιος να δει κανα ψυχιατρο(η μηπως βολευεται που στη ζωη του δεν του δινει κανενας αλλος σημασια και βρισκει διεξοδο να ξεσπασει στο παιδι?)(μεγαλο πραγμα ο εγωισμος τελικα,δεν συμφωνειτε?)

Senior Member
    Ακόμα κι η λέξη \"σφαλιάρα\" έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο δικό μου λεξιλόγιο υπάρχει απλά και μόνο σαν έννοια..Πιστεύω πως η παιδεία των σημερινών γονιών δεν αποδέχεται σχεδόν στο σύνολο της τη βία, κυρίως αν αυτή απευθύνεται στα παιδιά για λόγους σωφρονισμού..Πιατεύω επίσης πως τα παιδιά ακολουθώντας τα πρότυπα των γονιών τους, μαθαίνουν να αντιδρούν ανάλογα και στη ζωή τους..Οι γονείς μου δεν με χτύπησαν ποτέ τους και προσπάθησαν να μου διδάξουν βασικές αξίες, και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, αφού παρ\' όλες τις ανοησίες που έκανα σαν παιδί, δεν παρασύρθηκα και σήμερα πιστεύω πως αν μη τι άλλο είμαι μια ισορροπημένη προσωπικότητα. Το ίδιο κάνω κι εγώ στα παιδιά μου, ξέρουν πως δεν θα \"φάνε\" ποτέ ξύλο άπό μένα αλλά με απέραντη υπομονή, μέσα από την \"ατασθαλία\" τους στο τέλος θα μάθουμε όλοι μας κάτι..Όλα αυτά βέβαια πάντα σε συνεννόηση με τη σύζυγο μου , που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και οι δύο γονείς να συμφωνούν σε θέματα παιδαγωγικής.. Νομίζω πως ό,τι σπέρνει ο καθένας θερίζει...

Senior Member
    Και με με εδερναν οι γονεις μου και νομιζω μ αξιζε γιατι ειμαι πολυ ξεροκεφαλο παιδι.δεν μου κανε κακο μαλιστα αν δεν ετρωξα ξυλο οταν επρεπε σε νπρμαλ βαθμο 8α ειχα μπλεξει ειτε με ναρκωτικα ειτε με κατι παρομοιο.Και προσωπικα στην οικογενεια μου δεν βριζουμε κα8ολου ουτε μαλωνουμε κ οως το παιδι μου μιλαει πολυ ασχημα.ειναι 4,5 ετων οκ δεν καταλαβενει τοσα αλλα ρε παιδια τι να κανω οταν λεει μεγαλους αν8ρωπους μα@#@$κεσ και γυναικες πουτ@#$@#$ες?με το καλο δεν καταλαβενει και ουτε και με το κακο τροπο.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast