Results 1 to 15 of 48
Thread: Άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης
-
20-07-2017, 19:52 #1
Άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ. Μόλις έκανα την εγγραφή μου. Με λένε Σοφία 21 ετών και είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος των σπουδών μου πλέον από Οκτώβρη. Είμαι μια επιμελής φοιτήτρια, δεν χρωστάω κανένα μάθημα και μου αρέσει πολύ το αντικείμενο των σπουδών μου και ως τώρα έχω συγκεντρώσει νομίζω ένα ικανοποιητικό ως και καλό Μ.Ο (8,55) !!
Δεν θα μακρηγορήσω όμως για πολύ και θα μπω στο θέμα για να μην βγω και εκτός. Γενικότερα είμαι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο με όνειρα για το μέλλον, όρεξη για δουλειά και γενικά θέλω να είμαι μέσα στα πράγματα (όσον αφορά πάντα την σχολή και αυτά που με απασχολούν). Το θέμα μου όμως είναι ότι για τα πάντα έχω άγχος. Άγχος για τις εξεταστικές, άγχος για το πως με βλέπουν οι άλλοι, άγχος για το εάν θα με κλέψουν, άγχος για το εάν θα συμβεί κάτι κακό. Φυσικά όλα αυτά κρύβουν και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Τελευταία επειδή συνέβη κάτι στην σχολή, και με έχει στεναχωρήσει πολύ και μου έχει ρίξει και την ψυχολογία μου, βρήκα την αφορμή να ανοίξω αυτό το θέμα.
Πιστεύετε ότι άγχος με έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης είναι 2 άρρηκτα συνδεδεμένα "φαινόμενα" ; Δηλαδή το ένα φέρνει το άλλο ;
Θεωρείτε πως όλοι, γονείς , εκπαιδευτικοί και γενικότερα όσοι ενασχολούνται με τα παιδιά οποιαδήποτε ηλικίας (προσχολικής ως και νέας) πρέπει να τους βοηθούν να καταπολεμήσουν το άγχος τους ανυψώνοντάς τους, την αυτοεκτίμησή τους και εάν ναι πως ; Θεωρείτε πως πρέπει σε κάποιον που δεν πιστεύει στον εαυτό σου και έχει άγχος κάποιος να του στερεί ευκαιρίες και να δείχνει φανερά ότι ίσως τον θεωρεί άχρηστο, ανίκανο ή και ικανό μόνο για τα λίγα ;
Υγ: Συγγνώμη αν άνοιξα το θέμα σε λάθος ενότητα. Ελπίζω να μην σπαμμάρω.
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις απόψεις σας και να σας γνωρίσω !!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε και καλές βουτιές !
- 20-07-2017, 20:27 #2
Καλώς όρισες Σοφία! Και εγώ σαν εσένα είμαι, φοιτητής στα 22.
Αρχικά, συγχαρητήρια κοπέλα μου για τη συνέπεια σου και για το μέσο όρο σου! Μακάρι να ήμασταν όλοι σαν εσένα!
Καλή πρόοδο κοπέλα μου!
Τι συνέβη στη σχολή σου και σε έριξε; Αν θες, πες μας.
Να ξέρεις πως αν έχεις άγχος και αν δεν έχεις αυτοεκτίμηση, όσο ταλαντούχα και άξια κι αν είσαι, θα χάνεις ευκαιρίες στη ζωή σου.
Κανονικά, θα έπρεπε να υπήρχε στήριξη από πιο τις μικρές ηλικίες στα παιδιά για να τονωθεί η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή τους.
Με στεναχωρεί, που στο Πανεπιστήμιο υπάρχει γιγαντιαία αδιαφορία για τους φοιτητές που έχουν θέματα αυτοεκτίμησης, αναβλητικότητας και γενικά διάφορα θέματα που αποτελούν εμπόδιο στις σπουδές τους. Είτε από το σύμβουλο ψυχικής υγείας, είτε από τους καθηγητές, που σε επίπεδο 90% είναι αδιάφοροι και το μόνο που τους νοιάζει είναι να ακούγεται το όνομά τους στα διεθνή φόρα και επιστημονικά περιοδικά.
Θα έπρεπε να βοηθιούνται τα παιδιά και οι φοιτητές, αλλά η κοινωνία είναι σκληρή. Πολλές φορές καθηγητές μας βρίζουν και μας λένε ρεμάλια και ανίκανους, αντί να μας κάνουν κοινωνούς της γνώσης. Τι να σου πρωτοπώ κοπέλα μου. Μια μέρα θα πρέπει να γράψω βιβλίο για τους καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Και μάλιστα τριλογία!
Όσο για το άγχος, όσο είναι δημιουργικό είναι καλό. Όσο σε καταστρέφει, είναι κακό.
Το να έχεις άγχος για την εξεταστική είναι φυσιολογικό. Εσένα το άγχος δεν σε έχει βγάλει χαμένη. Επίσης, όταν είσαι σε μια πόλη όπως η Αθήνα, ανα πάσα στιγμή πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Ποιος δεν έχει άγχος ότι δεν θα τον κλέψουν στο Μετρό, στο Λεωφορείο, στον Ηλεκτρικό; Όλοι έχουμε, λίγο έως πολύ και έτσι έχουμε τα υπάρχοντά μας στην κατοχή μας στο τέλος της μέρας.Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
20-07-2017, 20:37 #3
Καλησπέρα Σοφία. Και εγώ είμαι 21 χρονών και φοιτήτρια, οπότε σε αυτό το κομμάτι συμβαδίζουμε. Συγχαρητήρια για την επίδοση σου στα μαθήματα, δεν είναι εύκολο να έχεις έναν τέτοιο μέσο όρο, μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα.
Παίρνω την αφορμή να σου γράψω γιατί και εγώ πριν από λίγες ημέρες είχα ένα θέμα που με απασχολούσε και κατάφερα ύστερα από συζήτηση να καταλάβω που ήμουν λάθος. Οπότε πιστεύω να σε βοηθήσω
Όσον αφορά για όσα περιγράφεις για εσένα είναι πολύ θετικό που είσαι φιλόδοξη.
Για το άγχος τι να σου πω? Και εγώ είχα τα ίδια θέματα με εσένα μόνο που περιοριζόμουν στο άγχος με όλα όσα ασχολιόμουν και στο πως με βλέπουν οι άλλοι, δεν μπορώ να σου πω πως το έχω ξεπεράσει εντελώς αλλά είμαι σε καλό στάδιο και ξέρεις τι με βοήθησε? Ότι κατάλαβα τελικά ποια είμαι, αναγνωρίζοντας στον εαυτό μου τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στο κομμάτι πως με βλέπουν οι άλλοι, το πήρα απόφαση να μην συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν και τίποτα παρά μόνο με αυτό που είμαι πραγματικά και με αυτό που θέλω να γίνω. Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις γιατί το ίδιο αισθανόμουν και εγώ, μπορεί να σου ακούγεται ουτοπικό αυτό που γράφω όπως θα το έβλεπα και εγώ όμως να ξέρεις ότι εσύ ως Σοφία είσαι μια αυθύπαρκτη προσωπικότητα με πιστεύω, αρχές και αξίες δεν μπορείς να συμβαδίζεις με όλους. Όσο για τη γνώμη των άλλων να ξέρεις και στο λέω από προσωπική εμπειρία ότι είτε κάνεις είτε δεν κάνεις κάτι θα σχολιαστείς, οπότε να κάνεις ότι θέλεις εσύ. Να μην συμβιβάζεσαι μόνο και μόνο για να γίνεις αρεστή, να προσπαθείς να επιλέγεις εσύ αυτούς που θα είναι κοντά σου, μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε έχει ως δεύτερη επιλογή, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι σέβεσαι τον εαυτό σου.
Όμως επειδή είπα πολλά, θέλω να σε ρωτήσω τι θεωρείς πως είναι η αιτία που σου δημιουργεί το άγχος τόσο στην εξεταστική όσο και στην καθημερινότητα σου? Τι ακριβώς νοιώθεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με αυτές τις στρεσογόνες καταστάσεις? Ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου?
Ανέφερες ότι είσαι επιμελής μαθήτρια, έχεις ενδιαφέροντα? Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο?
Και σε ρωτώ γιατί εγώ όταν δεν είμαι καλά είτε ακούω μουσική, είτε κάνω γυμναστική εσύ?
Έχεις παρέες?
Ελπίζω να μην έγινα κουραστική με όσα σου έγραψα και συγγνώμη για τον ενικό αλλά επειδή είμαστε στην ίδια ηλικία πήρα το θάρρος για να είναι πιο άμεσο.
Θέλω πολύ να μου πεις την άποψη σου
20-07-2017, 20:56 #4
Όσο για τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση πιστεύω πως συνδέονται με το άγχος. Γιατί από την στιγμή που κάποιος δεν πιστεύει στον εαυτό του, αυτό θεωρώ ότι του δημιουργεί αμφιβολίες για τον εαυτό του και εαν θα καταφέρει τελικά να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις υποχρεώσεις του από την στιγμή που το άτομο αυτό έχει κάποια στάνταρντ.
Αλλά επειδή και εγώ ήμουν όπως εσύ, θα σου πω τι με βοήθησε εμένα. Από τότε που είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να περιμένω την υποστήριξη των άλλων για να σταθώ στα πόδια μου ακόμα και της οικογένειας μου. Όσο καλά και να σε ξέρουν οι άλλοι, εσύ γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, πως νοιώθεις, τι σκέφτεσαι. Σαφώς και θα έπρεπε να υπήρχε κατανόηση και υποστήριξη όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Όσο και να βοηθηθείς την πρώτη φορά, την δεύτερη δεν θα είναι πάντα κοντά σου οι γονείς, φίλοι, καθηγητές. Γι αυτό μία συμβουλή μου είναι να πατήσεις γερά στα πόδια σου, είσαι έξυπνη, μορφωμένη μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις δεν έχεις την ανάγκη ούτε για επιβεβαίωση-αποδοχή.
Όσο για το θέμα των ευκαιριών θεωρώ πως κανείς δεν πρέπει να σου τις στερεί αλλά εάν το κάνει δημιούργησε τις ευκαιρίες μόνη σου. Αξιοποίησε το μυαλό σου και πιστεύω πως μένοντας αφοσιωμένη στα όνειρα σου θα τα καταφέρεις.
20-07-2017, 20:58 #5
Χάρηκα που σε γνωρίζω πολύ και είμαστε συνομήλικοι. Ελπίζω να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ εύχομαι και σε εσένα καλή πρόοδο, καλό πτυχίο και καλή σταδιοδρομία !
Λοιπόν αυτό συνέβη από τον Απρίλη αλλά με επηρεάζει πολύ ακόμα. Αρχικά να ξεκινήσω ότι έχω πάθει 1 κρίση πανικού σε μία εξεταστική και γενικά στο β εξάμηνο δεν ήμουνα και πολύ καλά ψυχολογικά. Έτσι λοιπόν ήρθα πιο κοντά με μία καθηγήτριά μου η οποία με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά με πήγε στην υπηρεσία του πανεπιστημίου μου που προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη. Με την συγκεκριμένα καθηγήτρια έχουμε αναπτύξει πάρα πολλές καλές σχέσεις καθώς έχουμε εμπιστευτεί πολύ η μία την άλλη! Και ακόμα διατηρούμε καλές σχέσεις απλά τα έχει πάρει μαζί μου λέει επειδή δεν την ακούω σχετικά με όσα μου λέει για την υγεία μου και έχει θυμώσει (ακυρώσεις σε ειδικούς, τάσεις ανορεξίας κλπ)
Αυτό που στεναχώρησε εκ μέρους της ήταν όταν ήθελε 20 κάποιους εθελοντές για ένα συνέδριο. Πήρε λοιπόν κάποια παιδιά από Δευτέρα - Πέμπτη όπου αυτά τα παιδιά ήταν από Β Δ και ΣΤ(όπως είμαι εγώ τώρα) και κάποια παιδιά τα έβαλε ΣΚ προκειμένου να ετοιμάσουν τις τσάντες για τους συνέδρους, τις δηλώσεις και γενικά όλα αυτά που χρειάζεται για την προετοιμασία του συνεδρίου. Το θέμα μου είναι ότι τοποθέτησε εμένα το ΣΚ μαζί με τα παιδιά που αναγκαστικά τα έβαλε εκεί γιατί τις άλλες μέρες δεν μπορούσανε λόγω της πρακτικής τους άσκησης. Ήμουνα η μόνη φοιτήτρια από τα εξάμηνα που έβαλε το ΣΚ και όλους από Β Δ ΣΤ τους τοποθέτησε τις άλλες μέρες που τα πόστα τους ήταν πιο απαιτητικά (εγγραφές, υποδοχή κόσμου, Infopoint κλπ). Εγώ το πήρα αρνητικά και της είπα ότι με ενόχλησε και τελικά με έβγαλε τελείως. Δεν με πείραξε αυτό όμως. Εγώ θεώρησα ότι ο λόγος που δεν με πήρε στα πιο απαιτητικά πόστα μόνο εμένα και με έβαλε το ΣΚ, ήταν επειδή νομίζω ότι με θεώρησε άχρηστη ανίκανη ή ικανή μόνο να περνάω μαθήματα. Γιατί άλλωστε να τοποθετεί μόνο εμένα από τα κανονικά εξάμηνα και όχι κάποιους από Β Δ ΣΤ ; Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση υποτιμητική την θέση του ΣΚ αλλά αυτό που με πλήγωσε είναι ότι δεν με θεώρησε ικανή για τα δύσκολα όταν 3 χρόνια μου έλεγε ότι πιστεύει σε εμένα και στο τέλος με απέρριψε. Εάν έβαζε έστω και ένα άτομο ΣΚ από τα άλλα εξάμηνα δεν θα με πείραζε αλλά το ότι έβαλε ΜΟΝΟ εμένα αυτό σήμαινε κάτι. Δεν ξέρω αν κατάλαβες ή κατάλαβαν οι υπόλοιποι που το πάω ή τι εννοώ !!
Οι φίλοι μου λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν με θεώρησε άχρηστη, ανίκανη ή ικανή μόνο να περνάω μαθήματα αλλά επειδή ξέρει ότι έχω άγχος με τον πολύ τον κόσμο αλλά και γενικά ήθελε να με προστατέψει για αυτό με τοποθέτησε σε πιο χαλαρό πόστο. Επίσης μου τόνιζαν ότι ίσως με ήθελε για προσωπική της γραμματεία καθώς πετούσε σπόντες όταν είχαμε συναντηθεί για την ανάθεση πόστων και κοιτούσε εμένα. Αλλά εγώ δεν πιστεύω να ήθελε εμένα για γραμματειακή της υποστήριξη τις επόμενες μέρες αλλά σίγουρα θα έπαιρνε κάποιον άλλον ή άλλην!
Αλλά εγώ αυτό δεν μπορώ να τ δεχτώ και συνεχίζω να επιμένω ότι με απέρριψε από αυτά επειδή δεν θεώρησε ότι θα κατάφερνα. Και όσο να ναι όταν τρως απόρριψη και σε θεωρεί άχρηστη ένα άτομο που εκτιμούσες και πόσο μάλλον μια καθηγήτρια πονάει πάρα πολύ. Είχα φτάσει σε σημείο ακόμα και τώρα σκέφτομαι να παρατήσω την σχολή γιατί είμαι ικανή μόνο να περνάω μαθήματα. Δεν θέλω πτυχίο μόνο για κορνίζα και να είμαι άχρηστη για όλα τα άλλα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υστερώ σε δυνατότητες ανάμεσα στους άλλους φοιτητές. Και το θέμα είναι ότι τους επιτέθηκα γιατί ένιωσα μειωμένη απέναντί τους !
Πιστεύετε ότι με θεώρησε άχρηστη ή ήθελε να με προστατέψει από το άγχος μου όπως είπαν τα παιδιά και με άφησε εμένα ΜΟΝΟ εκτός από τα απαιτητικά πόστα ;
Εγώ θαρρώ πως κάποιος που ξέρει ότι δεν πιστεύει στον εαυτό του πρέπει να του αναθέτει δουλειές δύσκολες και να τον ενθαρρύνει και όχι να τον αποθαρρύνει όπως εγώ θεωρώ ότι έκανε η καθηγήτριά μου αν και η παρέα μου υποστηρίζει ότι είναι δικές μου ερμηνείες !
Σίγουρα θα χάνω ευκαιρίες στην επαγγελματική μου ζωή αλλά δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε η καθηγήτριά μου ! Έχω άδικο , είμαι παράλογη ;
Στα άλλα έχεις δίκιο , αλλά όταν σε εμποδίζουν τέτοιες σκέψεις ..
Πάντως θεωρούν πολλοί ότι καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν ευθύνη για την ψυχολογική ανάπτυξη αλλά μόνο για την πνευματική! Για τις άλλες βαθμίδες λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά δυστυχώς και πολλοί αυτοί που μας βρίζουν και μας υποτιμούν .
20-07-2017, 21:13 #6
κοπελια χαλια τα εκανεσ μερικα κοριτσια ριχνουν χυλοπιτα για να κοψουν αντιδρασεισ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-07-2017, 21:23 #7
Σοφία μου, κοπέλα μου... Μην στεναχωριέσαι!
Ξέρεις τι έχω καταλάβει εγώ; Ότι με τους καθηγητές, δεν πρέπει να έχεις πολλά πάρε-δώσε σε υπερβολικό βαθμό. Ειδικά στην Ελλάδα.
Ειδικά εσένα, νομίζω ότι σε κρατούσε από κοντά, για να γίνεις το ψυχοπαίδι της. Το παιδί που θα πάει στο κυλικείο να της πάρει καφέ και τυρόπιτα. Για ακαδημαϊκές εργασίες, διατριβές, συγγραφή συγγραμάτων, κλπ. Ναι, μάλιστα! Θα έγραφες εσύ διδακτορική διατριβή για το ανήψι της, για τον ένα και για τον άλλο. Και θα έμπαινε το όνομά σου, στις ευχαριστίες για τις "πολύτιμες επισημάνσεις σου"...
Ξέρεις τι μου είχε πει ένας υποψήφιος διδάκτορας;
"Σοβαρά "κύριε συνάδελφε", διαβάζετε αυτό το σύγγραμα; Πέταξτε το στο τζάκι. Μαλακίες γράφει. Εγώ το έχω γράψει!"
"Αλήθεια; Πράγματι, είδα το όνομά σας στις ευχαριστίες. Δεν το έχει γράψει ο ...;" του είπα.
"Κύριε συνάδελφε, αν δεν έγραφα το βιβλίο, δεν θα έπαιρνε κάθε χρόνο δικαιώματα ο ... . Και τώρα που κάθε χρόνο θα παίρνει λεφτά, θα με κάνει διδάκτορα, επηρεάζοντας την τριμελή και την επταμελή επιτροπή..."
Νομίζω ότι ήθελε να πάρει πίσω τη δήθεν φιλία που σου πούλησε τόσα χρόνια. Μην πιστεύεις τα λόγια αυτών των ανθρώπων, ποτέ!
Έχω αισθανθεί και εγώ προδωμένος από καθηγητές, μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω πλήρως (και εσένα θα σου πάρει). Από πολλούς και ταυτόχρονα. Με κάποια μάλιστα καθηγήτρια, ήμουν και τσιμπημένος (νέα καθηγήτρια, στα 32 της, πέρσυ).
Τίποτα δεν χαρίζουν δωρεάν αυτοί οι τύποι. Φαντάσου να ήταν άντρας. Θα σε έκανε... Θα το πω επιεικώς: Παλλακίδα του...
Μη παρατάς τη σχολή σου. Πάρε το πτυχίο σου και πήγαινε έξω. Θα προοδέψεις στα σίγουρα. Στην Ελλάδα, δεν θα έκανες εύκολα κάτι...
Σόρρυ αν σε κούρασα. Έχω να πω και άλλα, αλλά θα σε κούραζα κι άλλο.
Επειδή έχω παρόμοια εμπειρία, θα σου πω στη πορεία.Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
20-07-2017, 21:37 #8
Θεωρώ πως αντέδρασες υπερβολικά και ότι έχεις επενδύσει πολλά σε αυτή τη "συνεργασία". Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να έχεις λίγα με τους καθηγητές, να είσαι άριστη στο πανεπιστήμιο και να μην το παρατήσεις, αυτό θα έλειπε, έχεις προσπαθήσει τόσο πολύ για να φθάσεις εδώ. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά, δεν αξίζει, μην σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια πράγματα.
20-07-2017, 21:47 #9
Αχ όχι πραγματικά η συγκεκριμένη καθηγήτρια ποτέ δεν έλεγε σε κανέναν φοιτητή της "κάνε μου αυτό" "κάνε μου το άλλο" . Διατηρούσε και διατηρεί τυπικότατες σχέσεις με τους φοιτητές της και γενικά ήταν πολύ και καλή με όλους. Απλά εγώ με το τελευταίο θεώρησα ότι με πούλησε και με πρόδωσε μέχρι να βρει αυτούς που φαντάζουν στα μάτια τους ικανότεροι και οι καλύτεροι. Με την συγκεκριμένη διατηρούμε πάρα πολύ καλές σχέσεις καθώς έχουμε συζητήσει και να πάρω και την πτυχιακή μου από τον Μάρτιο του 2018 καλώς εχόντων των πραγμάτων. Είναι πολύ τυπική μαζί μου και με τους υπολοίπους απλά με στεναχώρησε πάρα πολύ αυτό που έκανε. Ειδικά αν επιβεβαιώνονται οι σκέψεις μου ότι με θεώρησε κατώτερη των περιστάσεων. Οποιαδήποτε συζήτηση μαζί της όμως για αυτό το θέμα καταλήγει ότι την προσβάλλω και πρέπει να πάω σε ειδικό για να βοηθηθώ !! Η συγκεκριμένη είναι από τους λίγους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά απλά αυτό με το συνέδριο με έκανε να αισθανθώ ότι υστερώ και ότι αυτό που κάνω μόνο καλά είναι να γράφω 9 και 10 και δεν το θέλω αυτό. Προτιμώ να γράφω χειρότερα αλλά να με θεωρούν ότι μπορώ να κάνω και άλλα. Για αυτό και οι φίλοι μου , μου λένε ότι εγώ κάνω δικές μου ερμηνείες επειδή την ξέρουνε και την θεωρούνε από τις μοναδικούς ξεχωριστούς εκπαιδευτικούς και η αλήθεια είναι ότι είναι. Αλλά γιατί να με απορρίψει ; Τι το λιγότερο έχω ; Άγχος ε και ; Εάν είναι να μην κάνω τίποτα πια στην ζωή μου !!
Καλά μην νομίζεις ότι όσα βιβλία επειδή τα γράφουν ακαδημαϊκοί είναι και τα πιο αξιόλογα. Τα περισσότερα φλυαρίες έχουνε και σκοπό μόνο να αναδείξουν τις γνώσεις του ακαδημαϊκού και δεν συμπίπτει τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο του βιβλίου με τον σκοπό του εκάστοτε μαθήματος !!
Ναι θέλει πολύ χρόνο δυστυχώς, δυσκολεύομαι πολύ να το ξεπεράσω αλλά ξέρεις κάτι ;
Με νευριάζει που δεν παραδέχεται τον πραγματικό λόγο που το έκανε αυτό και με προβληματίζει καθώς όλοι οι φοιτητές και εγώ είχα - έχω λίγο- την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος με κατανόηση και ευαισθησίες καθώς δίνει προσοχή και νοιάζεται για όλους τους φοιτητές της. Η συγκεκριμένη είναι 35 !! Και το θέμα είναι ότι με έχει καλέσει σε πολλά άλλα συνέδρια και μη και γενικά μου έχει εμπιστευτεί πολλά και έχω πάρει βεβαιώσεις. Αλλά το συγκεκριμένο ήταν πολύ σημαντικό για να μου την φέρει. Δεν είμαι αχάριστη κατανοώ τι μου έχει προσφέρει, πόσο με έχει βοηθήσει σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά η απόρριψη πονάει πολύ !!
Δεν με κούρασες καθόλου, αλήθεια . Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου ... !!
Απλά με κάνει να νιώθω άσχημα να φοιτώ σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που μία καθηγήτρια έστω κατά την δική μου ερμηνεία είμαι ικανή μόνο να περνάω μαθήματα αλλά και να νιώθω και μειονεκτικά απέναντι σε άλλους φοιτητές που κρίθηκαν καλύτεροι από εμένα. Φυσικά υπάρχουν καλύτεροι από εμένα, από εσένα τον x τον y αλλά το πάω αλλού. Αν εγώ πχ πιστεύω στον z και του το έλεγα δεν θα τον κρεμούσα ποτέ ούτε θα έκανα φανερό να νιώθει μειονεκτικά απέναντι στους άλλους. Καταλαβαίνεις που το πάω ..
Θέλω να μείνω και να παλέψω για την Ελλάδα. Αν δεν βρω κάτι τότε θα βγω έξω. Δεν θέλω να εγκαταλείψω την Ελλάδα
Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη και των υπολοίπων σας !!
Τάνια μου ναι ίσως αντέδρασα. Γενικά δεν έχω πολλά πολλά με καθηγητές . Με την συγκεκριμένη έτυχε επειδή θα είναι αν πάνε όλα καλά επιβλέπουσα της πτυχιακής μου και έχουμε έρθει πιο κοντά λόγω συνεδρίων και λοιπά. Επειδή το τμήμα μας συμμετέχει σε συνέδρια με εμάς τους φοιτητές. Και με την συγκεκριμένη έχουμε μια πιο άμεση επαφή !
Για εμένα πάντως είναι καλό να δικτυώνεσαι με έναν δύο καθηγητές οι οποίοι μπορεί να σε βοηθήσουν σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο !! (πχ συστατική επιστολή κλπ). Είναι έμπιστο άτομο και δεν μετανιώνω ούτε τώρα που έχουμε μια καλή συνεργασία!
20-07-2017, 22:02 #10
Κοπέλα μου, ερωτευμένη είσαι μαζί της; Σόρρυ κιόλας για το ύφος.
Σε συμπαθώ και συμπάσχω μαζί σου. Αλλά πολύ τη δικαιολογείς.
Εγώ ένα έχω να πω. Πρόκειται για χειριστικότατο άτομο. Αυτή αν δεν ήταν καθηγήτρια, θα ήταν σίγουρα νταβατζής. Με εξοργίζει που σε βγάζει προβληματική. Θέλει να σε καταστρέψει και να σε έχει υπό τον έλεγχο της. Παίζει mind games.
Έχεις ψάξει το ιστορικό της καθηγήτριάς σου; Βιογραφικό, LinkedIn και δεν συμμαζεύεται; Είχε επιβλέποντα κάποιον καθηγητή στο τμήμα που φοιτάς; Αν ναι, να σε προβληματίσει. Και για να καταλάβω, μέσα στη κρίση έχει βαθμίδα ΔΕΠ (με μόνιμη θέση, έδρα στο πανεπιστήμιο και γραφείο), στην ηλικία των 35; Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι και πόσους πρέπει να επηρεάσεις για να πάρεις μια έδρα σήμερα; Η τρόικα έχει επιβάλλει τον κανόνα πέντε συνταξιοδοτήσεις, ένας διορισμός.
Γιατί τα ρωτάω αυτά; Γιατί πρέπει να είσαι υποψιασμένη κοπέλα μου. Να δεις τι καπνό φουμάρουν.
Σοφία, μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλη κουβέντα μη πεις! Στην Ελλάδα, δεν παλεύεται! Θες να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα εδώ;
Παίξε τζόκερ καλύτερα (δεν πρόλαβες, πήγαινε την Κυριακή!). Αν κάνεις εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά σου, σίγουρα θα κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Αν είσαι σε παράταξη, πάλι σίγουρα. Αν γίνεις ερωμένη καθηγητή, σιγουρότατα. Αλλά αν διατηρήσεις την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό σου κοπέλα μου και αποδείξεις την αξία σου έξω, θα διαπρέψεις.
Για ό, τι θες, εδώ είμαι. Έχω παρόμοια εμπειρία και έχω καταλάβει τόσα πολλά, που έπεσα εκατό φορές από τα σύννεφα!Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
20-07-2017, 22:04 #11
Άκου λίγο τον παλιό δεν έχετε ισότιμη σχέση εσύ κάτι θεσ από αυτήν κ εκείνη δε στο δίνει κοινώς δεν είναι φίλη σου εγώ τους καθηγητές μου στο ΤΕΙ τους έκανα τη ζωή ποδήλατο γτ δούλευα
20-07-2017, 22:08 #12
Τάνια μου δεν υπάρχει λόγος για συγγνώμη τώρα είδα τα προηγούμενά σου μηνύματα με συγχωρείς !! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες. Το έχω προσπαθήσει και εγώ πολλές φορές , αλλά δυστυχώς πάντα πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης με τους άλλους και αυτό είναι που δεν με κάνει να νιώθω καλά. Πάντα βρίσκω και συγκρίνω τα μειονεκτήματά μου με τους άλλους και τα αρνητικά μου σημεία και καταλαβαίνεις και από δική σου εμπειρία τι επακολουθεί !!
Φοβάμαι την αποτυχία τον φόβο της αποτυχίας. Το εάν αποτύχω το τι θα πούνε οι άλλοι, ότι δεν θα καταφέρω αυτό που θέλω θα ματαιωθούν οι στόχοι μου και θα είμαι κατώτερη . Μερικές από τις σκέψεις που μου περνάνε!! Δυστυχώς εμένα δεν με βοηθάει η μουσική καθώς βάζω καταθλιπτικά τραγούδια και γίνομαι χειρότερα ! Δεν μπορώ να ακούω χαρούμενα όταν έχω άγχος, λίγο μαζοχιστικό ακούγεται το ξέρω !
Κοίτα επειδή η σχολή μου ασχολείται με έρευνα και πληροφορική και έχουμε πολλές εργασίες καθημερινά και συνέδρια και επειδή λαμβάνω μέρος και ασχολούμαι δεν έχω ελεύθερο χρόνο αν φανταστείς ότι κλείνω κάθε μέρα σχολή 10 ώρα και 12ώρα. Φεύγω 8 το πρωί έρχομαι 8 το βράδυ και διαβάζω ως τις 1 ή και 2 !
Αυτό με το που πρέπει να πατήσω στα πόδια μου, το τονίζει και η συγκεκριμένη καθηγήτρια αλλά και ο κύκλος μου όπως ακριβώς το λες. Απλά δεν μου αρέσει να μου στερούνε ευκαιρίες επειδή με θεωρούν άχρηστη όταν μου λέγανε το αντίθετο !! Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν όντως με θεωρούνε και με θεωρεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια ή άδικα ταλαιπωρώ τον εαυτό μου ή και σε εσάς και είναι όντως στο μυαλό μου . Ή απλά ήθελε όντως να με προστατέψει κατά την κολλητή μου γιατί δεν θα έλεγα ότι είναι κακός άνθρωπος. Απεναντίας είναι από τους ακαδημαϊκούς που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Απλά ήταν προς το πρόσωπό μου αυτή η τοποθέτησε σε μη αγχωτικό λιγότερο απαιτητικό πόστο.
Όσοι έχουμε άγχος δηλαδή και κρίσεις πανικού να μένουμε πάντα αποκλεισμένοι στις καταστάσεις που μας τις πυροδοτούν γιατί ;
20-07-2017, 22:14 #13
Δεν την δικαιολογώ. Είπα την αλήθεια για αυτό που με ενόχλησε αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να πω ψέμματα. Έχει τα κακά της όπως και όλοι μας έχει και τα καλά της όπως και όλοι μας !! Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι χειριστικό άτομο και επειδή θα κάνω πτυχιακή μαζί της και ξέρω το βιογραφικό της έχει κάνει πολλά πράγματα και έχει τρομερές γνώσεις και την ξέρω 3 χρόνια. Πρώτη φορά με απογοήτευσε δεν μπορώ να βγάλω αποτελέσματα από ένα και μόνο γεγονός!
Δυστυχώς είναι με σύμβαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο !
Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολα, ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά έχω αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον. Θέλω να μείνω να παλέψω στην Ελλάδα πρώτα !! Νέοι είμαστε μπορούμε να παλέψουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Αλλά όπως θέλει ο καθένας!
Δεν θεωρώ ένας άνθρωπος που με έχει στηρίξει ψυχολογικά και σε πολλά άλλα που δεν θέλω να τα αναφέρω ότι θέλει να με καταστρέψει.
Απλά με στεναχώρησε πολύ και μου έχει ρίξει την ψυχολογία μου!
20-07-2017, 22:16 #14
Κούκλα είναι στο μυαλό σου χαλάρωσε κ μη διαλέγεις ανθρώπους γτ έχει ο καιρός γυρίσματα κ παίρνω ότι αξίζω κ εσύ παίρνεις τα ουμπαλα τυχαίο δε νομίζω έτσι λένε για τους παρά μορφωμένους
20-07-2017, 22:21 #15