προς αναζήτηση του πνευματικού εαυτού.. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 76
    Banned
    Favvel, ότι μπορείς και μιλάς τόσο ωραία όντας μες στην ψύχωση, όπως κι εγώ φυσικά (αλλά δεν μπορώ να μιλάω τόσο ωραία), δείχνει πόσο καλά σε πιάνουν τα φάρμακα. Μην τα σταματήσεις.

favvel
    Guest
    όχι μην παρεξηγηθώ..τώρα πια δεν έχω ψύχωση..η ψύχωση ήταν ένα μαύρο σύννεφο κάποια στιγμή στη ζωή μου το οποίο πέρασε τώρα..πλέον είμαι καλά όπως όλος ο κόσμος..
    το μόνο πρόβλημά μου ίσως είναι η βαρεμάρα..
    πάντως δεν θα τα σταματήσω τα φάρμακα,τουλάχιστον όχι μόνη μου και όχι πριν το κρίνει ο γιατρός!
    οπότε με τούτα και με τ'άλλα που μου είπατε μου έφυγε λίγο αυτό το άγχος με τα φάρμακα!
    αα και το αν μιλάω ωραία αυτό εξαρτάται από την ψυχική μου κατάσταση..είμαι ήρεμη πια οπότε μιλάω κάπως πιο ισορροπημένα από ότι παλιά που είχα ψυχικό πρόβλημα και ήμουν μες στο άγχος,τον πανικό και τις ιδεοληψίες...!!!

Banned
    Μπράβο, favvel, χαίρομαι. Πόσο καιρό παίρνοντας τα χάπια έγινες καλά;

favvel
    Guest
    εγώ έπαιρνα φάρμακα συνεχόμενα για 4 χρόνια όμως δεν με πιάναν δε μου κάναν τπτ..(στο μεταξύ τα είχα ξεκινήσει και 2 χρόνια πιο πριν αλλά τα σταμάταγα και πάθαινα υποτροπές)
    μετά νοσηλεύτηκα πάνω στον 4ο χρόνο ύστερα από μία προσπάθειά μου να τα κόψω πάλι και από τότε μέχρι σήμερα δλδ τα τελευταία 3 χρόνια είμαι καλά ουσιαστικά..
    δλδ έπαιρνα φάρμακα και πιο πριν αλλά δεν είχα γίνει καλά..
    εγώ έγινα καλά με τη νοσηλεία μου..
    παίζουν ρόλο ο γιατρός και τα φάρμακα που σου δίνει..πρέπει να σου δίνει τα κατάλληλα φάρμακα..

αλλά το πότε θα γίνει καλά κάποιος είναι σχετικό,θα το ξέρεις κι εσύ..
    οπότε αν με ρωτάς για να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εμένα μην το κάνεις!
    εμένα που πήρε πολλά χρόνια να γίνω καλά..εσύ μπορεί να θες πιο λίγο!ειδικά αν είσαι συνεπής με τα φάρμακά σου..
    αλλά θα πρέπει πρώτα να βρεις έναν καλό γιατρό..
    δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί..μερικοί δεν ξέρουν,δεν είναι έμπειροι και κάνουν πειράματα πάνω μας!

Banned
    Εγώ τα παίρνω 7 χρόνια και καλά τελείως δεν έχω γίνει, δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ πολύπλοκα στο λογικό κομμάτι!! Στο παράλογο, μπορώ να σκεφτώ αρκετά πολύπλοκα νομίζω! Τεσπα, ελπίζω να γίνω καλά, έχω δοκιμάσει όλα τα φάρμακα σχεδόν αλλά έχουνε παρενέργειες, οπότε μένω σε ένα μέτριο ως προς την αποτελεσματικότητά του χάπι για μένα προκειμένου να γλιτώσω τις παρενέργειες όπως είπα για τα άλλα! Εύχομαι να βγούνε κι άλλα καλύτερα, γιατί τα υπάρχοντα δεν είναι και ότι καλύτερο όπως ξέρεις.

favvel
    Guest
    αα πολλά χρόνια τα παίρνεις βρε pillow..εγώ αυτό που παίρνω δεν έχει εμφανείς παρενέργειες..μου το δίνει ο γιατρός κυρίως για να βελτιωθεί η συγκέντρωσή μου όπως μου λέει,απλά δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται και βελτιώνεται με τον καιρό αυτό και δεν υπάρχει άμεση βελτίωση με το που το παίρνεις..αυτό δεν το'χω καταλάβει ακόμα..
    τα νέας γενιάς άτυπα αντιψυχωτικά είναι καλύτερα..εγώ ένα τέτοιο παίρνω..βέβαια δεν ξέρω αν θα έχει μακροπρόθεσμα παρενέργειες δλδ στο μέλλον..
    αυτό που είπες στην αρχή το είχα κι εγώ..δλδ σκεφτόμουν πολύπλοκα στο παράλογο κομμάτι και λογικά δεν μπορούσα καθόλου να σκεφτώ..
    τώρα με τα φάρμακα δεν σκέφτομαι πια παράλογα,σκέφτομαι λογικά αλλά όχι σύνθετα λογικά όπως κάνουν δημοσιογράφοι που ακούω στην τηλεόραση ή διάφοροι πολιτικοί..τους οποίους ως επί το πλείστον δεν καταλαβαίνω..!!

Banned
    Τα παίρνω πολλά χρόνια, και έχω μείνει και πάαααρα πολλά χρόνια χωρίς θεραπεία, γι'αυτό και δεν έχω γίνει τελείως καλά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν υπάρχει άμεση βελτίωση σε σένα, δεν ξέρω! Φυσιολογικό μου ακούγεται πάντως! Έχει να κάνει ίσως με συνάψεις του εγκεφάλου όπως όλα όσα αφορούν τον εγκέφαλο! Τα λέει και στο βίντεο αυτά, χεχε.
    Το ξέρω ότι τα νέας γενιάς είναι καλύτερα! Ως προς τις παρενέργειες πάντα! Συνήθως να ξέρεις οι παρενέργειες είναι στην αρχή, μετά σιγά σιγά φθίνουν......Καλά τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς ίσως και "υγιείς" άνθρωποι δεν μπορούν να τους φτάσουν!

Senior Member
    favvel πως λεγεται το φαρμακο που παιρνεις και σε τι δοση το παιρνεις ;

Quote Originally Posted by favvel View Post
    αα πολλά χρόνια τα παίρνεις βρε pillow..εγώ αυτό που παίρνω δεν έχει εμφανείς παρενέργειες..μου το δίνει ο γιατρός κυρίως για να βελτιωθεί η συγκέντρωσή μου όπως μου λέει,απλά δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται και βελτιώνεται με τον καιρό αυτό και δεν υπάρχει άμεση βελτίωση με το που το παίρνεις..αυτό δεν το'χω καταλάβει ακόμα..
    τα νέας γενιάς άτυπα αντιψυχωτικά είναι καλύτερα..εγώ ένα τέτοιο παίρνω..βέβαια δεν ξέρω αν θα έχει μακροπρόθεσμα παρενέργειες δλδ στο μέλλον..
    αυτό που είπες στην αρχή το είχα κι εγώ..δλδ σκεφτόμουν πολύπλοκα στο παράλογο κομμάτι και λογικά δεν μπορούσα καθόλου να σκεφτώ..
    τώρα με τα φάρμακα δεν σκέφτομαι πια παράλογα,σκέφτομαι λογικά αλλά όχι σύνθετα λογικά όπως κάνουν δημοσιογράφοι που ακούω στην τηλεόραση ή διάφοροι πολιτικοί..τους οποίους ως επί το πλείστον δεν καταλαβαίνω..!!
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

favvel
    Guest
    δεν ήθελα να το πω δημόσια αλλά τόσα έχω πει,οπότε αυτό θα με πειράξει?
    το abilify παίρνω των 10 mg..είναι μικρή η δόση όπως μου'χει πει ο γιατρός..
    είναι δόση συντήρησης όχι θεραπείας..

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Σάκη, δεν υπάρχει ζωή με την ψύχωση!!!.........Και θα σου εξηγήσω τι εννοώ.......Κάθομαι όλη μέρα σπίτι, έχω φάει ένα σωρό απογοητεύσεις στη ζωή μου, για την ακρίβεια, μόνο απογοητεύσεις, και σκέφτομαι: να γραφτώ σε κάποιο χόμπυ, αλλά τι θα γίνει;; Μια επανάληψη του παρελθόντος, θα πάω, και δεν θα γνωρίσω κανέναν, ή άμα γνωρίσω, θα τους πω να μου δώσουν το τηλέφωνό τους, θα μου το δώσουν, μετά θα στείλω μήνυμα και δεν θα μου απαντήσουν....και άλλη μια απογοήτευση.........φίλοι για μας δεν υπάρχουν, άρα ούτε και ζωή. Και εσύ τα ίδια δεν λες; Τα λέω για όλους αυτά, παράδειγμα έφερα με μένα. Εγώ που περνάει κάθε μέρα δεν ελπίζω τίποτα πλέον, περιμένω να έρθει ο φυσικός θάνατος για να μην πονέσω.
    δυσκολα τα πραγματα μαξιλαρακι

Banned
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    δυσκολα τα πραγματα μαξιλαρακι
    Δυστυχώς! Πολύ στίγμα!

Senior Member
    Δυστυχώς! Πολύ στίγμα!
    μεσα σου ολο αυτο που υπαρχει γενναει ολο και νεες απογοητευσεις δε σε ξερω αλλα ξερω απο ολο αυτο που περιεγραψες ,.... λιγη αγκαλια ειχες γαμωτο και εσυ αποτι φαινεται στη ζωη σου :(

Quote Originally Posted by favvel View Post
    Αντιγραφή από το "τι σκέφτεστε":

δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και γι'αυτό θέλω να δημιουργήσω ανάγκες προκειμένου να τρέξω να τις ικανοποιήσω..αφού δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τουλάχιστον να δημιουργήσω έναν που θα με κάνει να τον κυνηγήσω..να ζω για να φτάσω το στόχο μου,να ικανοποιήσω την πλαστή ανάγκη μου..
    μα πόσο θλιβερή είναι η πραγματικότητα που μας φτάνει σε αυτό το σημείο?να σκεφτόμαστε και να πράττουμε παράλογα?
    δεν μπορώ να δεχτώ ότι ήρθαμε στον κόσμο για να δουλεύουμε και να γυρνάμε στην τρύπα μας και να κάνουμε δουλειές στο σπίτι και να μαγειρεύουμε και να τρώμε..
    δεν το δέχομαι απλά..και έχω πρόβλημα..

η ανάγκη τώρα που θέλω να ικανοποιήσω είναι να βγω επιτέλους από τα φάρμακα..
    αλλά είμαι μόνη μου..δε με στηρίζει ούτε συμφωνεί κανένας μαζί μου..είμαι απελπισμένη..
    δεν μπορώ να παίρνω μια ζωή φάρμακα..θέλω να ζήσω μια στιγμή έστω ελεύθερη..
    θέλω να τα κόψω αλλά όχι μόνη μου..δεν γίνεται άλλωστε μόνη μου θα κάνω λάθη και θα αναγκαστώ να τα ξαναπάρω..
    θέλω να βρω έναν γιατρό που θα συμφωνεί κι αυτός να μου τα κόψει σιγά σιγά,να μου γράφει τις συνταγές και παράλληλα να γραφτώ σε κάποια ομάδα που θα με βοηθήσει να αντικαταστήσω τα φάρμακα με πνευματικές ασκήσεις και κατάλληλη διατροφή..
    πώς θα τα πετύχω όλα αυτά?
    δεν ξέρω τι να κάνω πού να απευθυνθώ..ποιος θα με βοηθήσει την ώρα που μένω με τους γονείς μου,δεν έχω δικά μου χρήματα και που οι γονείς μου δε συμφωνούν να κόψω τα φάρμακα ούτε να αλλάξω γιατρό γιατί αυτόν τον εμπιστεύονται και ούτε θα με βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση?
    είμαι σε αδιέξοδο..
    καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά..κλπ...
    μου'ρχεται να χορέψω το χορό του Ζαλόγγου να φύγω με υπερηφάνεια και χορεύοντας από τη ζωή ως ένας άνθρωπος που δεν τα κατάφερε στη ζωή,σαν νικημένη..ως ένας άνθρωπος που έπαιξε και έχασε..αλλά πάντα υπάρχει μια ελπίδα ότι θα ζήσω κάποια στιγμή ελεύθερη που με κρατάει ζωντανή..

Έχουμε και τα γεγονότα που τρέχουνε αυτόν τον καιρό..αλλά με αφήνουν αδιάφορη..
    δε με ενδιαφέρει μια κοινωνία που φιμώνει στόματα μπουκώνοντάς τα με φάρμακα..
    υπάρχει η αντίληψη πως όσοι χαρακτηρίζονται με σχιζοφρένεια ή ψύχωση ή διπολική ή ό,τι άλλο,πως βρίσκονται σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης και πράγματι εγώ το έζησα αυτό και ευτυχώς που το διάβασα κάπου τώρα γιατί μπορώ να το ισχυριστώ ότι έτσι είναι..είναι αλήθεια αυτό..με τη διαφορά ότι αυτοί που χαρακτηρίζονται από αυτές τις ασθένειες είναι γιατί ανοίγουν τις πύλες του ασυνειδήτου άτσαλα γι'αυτό υποφέρουν κιόλας..δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τη δύναμή τους..
    άμα τότε που ήμουν σε βαθιά ενδοσκόπηση είχα κάποιον να με καθοδηγήσει στην εσωτερική μου βουτιά δεν θα χρειαζότανε να πάρω φάρμακα..θα είχα προχωρήσει τώρα στο πνευματικό μου ταξίδι..
    αντ'αυτού πήρα φάρμακα και γύρισα 100 χρόνια πίσω σε επίπεδο σκέψης..
    δεν αντέχω θέλω να ξαναβρώ τον πνευματικό μου εαυτό..
    ΟΛΟΙ μας υγειης κ μη ψανουμε τον βαθυτερο πνευματικο μας εαυτο ή με αλλα λογια το νοημα της ζωης αν θες να το πω αλλιως.πραγματικα πιστευω οτι κ εμεις οι ψυχωσικοι εχουμε δικαιωμα σαφως σε αυτην την διαδικασια κ οτι δεν ειναι ανωφελο!. αλλωστε ζωη χωρις τετοιους προβληματισμους δεν ειναι ζωη πραγματικου ανθρωπου αλλα απλα η ικανοποιηση μονο του ζωωοδους ενστικτου...οσο για την ελευθερια που λες:εχεις καποιο δικιο που λες οτι τα φαρμακα στην στερουν αλλα τουλαχιστον να ξερεις οτι αυτο δεν ειναι απολυτο κ οτι καποια στιγμη στην ζωη του ο ψυχωσικος στο κατω κατω της γραφης πετυχαινει την δοση συντηρησεις κ αυτο σιγουρα δεν εππιρεαζει την ελευθερια του...αστο μην τα κοψεις τα φαρμακα... ΥΓ ελλειψα 2 μηνες απο το φορουμ γτ τλκ προσπαθησα να κανω νεο acount χωρις να εχω πασιφανες το ονομα μου(για λογους προστασιας...) αλλα δεν το 'πετυχα' κ ετσι μπακ με to παλιο.ειχα επιλεξει το σαχλας(που εχω στο τσατ) ή το ψυχοστρουμφ...καλημερα
    Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 13-07-2015 at 06:16.

Banned
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    μεσα σου ολο αυτο που υπαρχει γενναει ολο και νεες απογοητευσεις δε σε ξερω αλλα ξερω απο ολο αυτο που περιεγραψες ,.... λιγη αγκαλια ειχες γαμωτο και εσυ αποτι φαινεται στη ζωη σου :(
    Ίσως δεν έχω την υποστήριξη που θα 'θελα........αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό η αιτία που είμαι χάλια ή η απόρριψη γενικότερα...........

Senior Member
    Ίσως δεν έχω την υποστήριξη που θα 'θελα........αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό η αιτία που είμαι χάλια ή η απόρριψη γενικότερα...........
    την απαντηση αυτη θα μπορουσες να την βρεις κανοντας πρωτογενη θεραπεια για αρκετο καιρο φανταζομαι απλα απο ατομα που σε καταλαβαινουν μπορεις να εχεις το πρωτο να αισθανεσαι οτι μπορεις ανετα να εξωτερικευεις οτι αληθεια αισθανεσε χωρις να σε προβληματιζει τιποτε .... οσο σημαντικο ειναι το κομματι της επιλογης της καταλληλης ψυχοθεραπειας(για εμενα το σπουδαιοτερο)αλλα τοσο σημαντικο ειναι να εχεις γυρω σου ατομα που μπορουν να σε υποστηριξουν σωστα ..... δεν υπαρχουν λογικες εξηγησεις γιατι υποφερουμε γιατι ο πονος και ο φοβος ειναι σε καθε στιγμη στη ζωη μας πρωταγωνιστης και μας κανει να κλεινομαστε και να απογοητευομαστε και υπαρχουν λογοι γιαυτο ..... εδω λοιπον οσοι τουλαχιστον ειναι στην ιδια πολη γιατι να μην τα λενε ολα αυτα απο κοντα να δημιουργηθει μια παρεα να προκειψουν καποια κοινα χομπυ την απομονωση τοσα χρονια λιγο πολυ την δοκιμασαμε(οχι απο επιλογη) θα γραφουμε εδω για να περειμενουμε οπως λες τον φυσικο μας θανατο ελα βρε μαξιλαρακι ......

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast