Results 31 to 45 of 76
-
12-07-2015, 14:19 #31
Favvel, ότι μπορείς και μιλάς τόσο ωραία όντας μες στην ψύχωση, όπως κι εγώ φυσικά (αλλά δεν μπορώ να μιλάω τόσο ωραία), δείχνει πόσο καλά σε πιάνουν τα φάρμακα. Μην τα σταματήσεις.
- 12-07-2015, 14:26 #32favvelGuest
όχι μην παρεξηγηθώ..τώρα πια δεν έχω ψύχωση..η ψύχωση ήταν ένα μαύρο σύννεφο κάποια στιγμή στη ζωή μου το οποίο πέρασε τώρα..πλέον είμαι καλά όπως όλος ο κόσμος..
το μόνο πρόβλημά μου ίσως είναι η βαρεμάρα..
πάντως δεν θα τα σταματήσω τα φάρμακα,τουλάχιστον όχι μόνη μου και όχι πριν το κρίνει ο γιατρός!
οπότε με τούτα και με τ'άλλα που μου είπατε μου έφυγε λίγο αυτό το άγχος με τα φάρμακα!
αα και το αν μιλάω ωραία αυτό εξαρτάται από την ψυχική μου κατάσταση..είμαι ήρεμη πια οπότε μιλάω κάπως πιο ισορροπημένα από ότι παλιά που είχα ψυχικό πρόβλημα και ήμουν μες στο άγχος,τον πανικό και τις ιδεοληψίες...!!!
12-07-2015, 14:48 #33
Μπράβο, favvel, χαίρομαι. Πόσο καιρό παίρνοντας τα χάπια έγινες καλά;
12-07-2015, 15:00 #34favvelGuestεγώ έπαιρνα φάρμακα συνεχόμενα για 4 χρόνια όμως δεν με πιάναν δε μου κάναν τπτ..(στο μεταξύ τα είχα ξεκινήσει και 2 χρόνια πιο πριν αλλά τα σταμάταγα και πάθαινα υποτροπές)
μετά νοσηλεύτηκα πάνω στον 4ο χρόνο ύστερα από μία προσπάθειά μου να τα κόψω πάλι και από τότε μέχρι σήμερα δλδ τα τελευταία 3 χρόνια είμαι καλά ουσιαστικά..
δλδ έπαιρνα φάρμακα και πιο πριν αλλά δεν είχα γίνει καλά..
εγώ έγινα καλά με τη νοσηλεία μου..
παίζουν ρόλο ο γιατρός και τα φάρμακα που σου δίνει..πρέπει να σου δίνει τα κατάλληλα φάρμακα..
αλλά το πότε θα γίνει καλά κάποιος είναι σχετικό,θα το ξέρεις κι εσύ..
οπότε αν με ρωτάς για να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εμένα μην το κάνεις!
εμένα που πήρε πολλά χρόνια να γίνω καλά..εσύ μπορεί να θες πιο λίγο!ειδικά αν είσαι συνεπής με τα φάρμακά σου..
αλλά θα πρέπει πρώτα να βρεις έναν καλό γιατρό..
δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί..μερικοί δεν ξέρουν,δεν είναι έμπειροι και κάνουν πειράματα πάνω μας!
12-07-2015, 15:09 #35
Εγώ τα παίρνω 7 χρόνια και καλά τελείως δεν έχω γίνει, δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ πολύπλοκα στο λογικό κομμάτι!! Στο παράλογο, μπορώ να σκεφτώ αρκετά πολύπλοκα νομίζω! Τεσπα, ελπίζω να γίνω καλά, έχω δοκιμάσει όλα τα φάρμακα σχεδόν αλλά έχουνε παρενέργειες, οπότε μένω σε ένα μέτριο ως προς την αποτελεσματικότητά του χάπι για μένα προκειμένου να γλιτώσω τις παρενέργειες όπως είπα για τα άλλα! Εύχομαι να βγούνε κι άλλα καλύτερα, γιατί τα υπάρχοντα δεν είναι και ότι καλύτερο όπως ξέρεις.
12-07-2015, 16:14 #36favvelGuestαα πολλά χρόνια τα παίρνεις βρε pillow..εγώ αυτό που παίρνω δεν έχει εμφανείς παρενέργειες..μου το δίνει ο γιατρός κυρίως για να βελτιωθεί η συγκέντρωσή μου όπως μου λέει,απλά δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται και βελτιώνεται με τον καιρό αυτό και δεν υπάρχει άμεση βελτίωση με το που το παίρνεις..αυτό δεν το'χω καταλάβει ακόμα..
τα νέας γενιάς άτυπα αντιψυχωτικά είναι καλύτερα..εγώ ένα τέτοιο παίρνω..βέβαια δεν ξέρω αν θα έχει μακροπρόθεσμα παρενέργειες δλδ στο μέλλον..
αυτό που είπες στην αρχή το είχα κι εγώ..δλδ σκεφτόμουν πολύπλοκα στο παράλογο κομμάτι και λογικά δεν μπορούσα καθόλου να σκεφτώ..
τώρα με τα φάρμακα δεν σκέφτομαι πια παράλογα,σκέφτομαι λογικά αλλά όχι σύνθετα λογικά όπως κάνουν δημοσιογράφοι που ακούω στην τηλεόραση ή διάφοροι πολιτικοί..τους οποίους ως επί το πλείστον δεν καταλαβαίνω..!!
12-07-2015, 16:50 #37
Τα παίρνω πολλά χρόνια, και έχω μείνει και πάαααρα πολλά χρόνια χωρίς θεραπεία, γι'αυτό και δεν έχω γίνει τελείως καλά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν υπάρχει άμεση βελτίωση σε σένα, δεν ξέρω! Φυσιολογικό μου ακούγεται πάντως! Έχει να κάνει ίσως με συνάψεις του εγκεφάλου όπως όλα όσα αφορούν τον εγκέφαλο! Τα λέει και στο βίντεο αυτά, χεχε.
Το ξέρω ότι τα νέας γενιάς είναι καλύτερα! Ως προς τις παρενέργειες πάντα! Συνήθως να ξέρεις οι παρενέργειες είναι στην αρχή, μετά σιγά σιγά φθίνουν......Καλά τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς ίσως και "υγιείς" άνθρωποι δεν μπορούν να τους φτάσουν!
12-07-2015, 20:07 #38
12-07-2015, 20:30 #39favvelGuestδεν ήθελα να το πω δημόσια αλλά τόσα έχω πει,οπότε αυτό θα με πειράξει?
το abilify παίρνω των 10 mg..είναι μικρή η δόση όπως μου'χει πει ο γιατρός..
είναι δόση συντήρησης όχι θεραπείας..
13-07-2015, 00:42 #40
13-07-2015, 00:45 #41
13-07-2015, 01:03 #42
13-07-2015, 03:53 #43
ΟΛΟΙ μας υγειης κ μη ψανουμε τον βαθυτερο πνευματικο μας εαυτο ή με αλλα λογια το νοημα της ζωης αν θες να το πω αλλιως.πραγματικα πιστευω οτι κ εμεις οι ψυχωσικοι εχουμε δικαιωμα σαφως σε αυτην την διαδικασια κ οτι δεν ειναι ανωφελο!. αλλωστε ζωη χωρις τετοιους προβληματισμους δεν ειναι ζωη πραγματικου ανθρωπου αλλα απλα η ικανοποιηση μονο του ζωωοδους ενστικτου...οσο για την ελευθερια που λες:εχεις καποιο δικιο που λες οτι τα φαρμακα στην στερουν αλλα τουλαχιστον να ξερεις οτι αυτο δεν ειναι απολυτο κ οτι καποια στιγμη στην ζωη του ο ψυχωσικος στο κατω κατω της γραφης πετυχαινει την δοση συντηρησεις κ αυτο σιγουρα δεν εππιρεαζει την ελευθερια του...αστο μην τα κοψεις τα φαρμακα... ΥΓ ελλειψα 2 μηνες απο το φορουμ γτ τλκ προσπαθησα να κανω νεο acount χωρις να εχω πασιφανες το ονομα μου(για λογους προστασιας...) αλλα δεν το 'πετυχα' κ ετσι μπακ με to παλιο.ειχα επιλεξει το σαχλας(που εχω στο τσατ) ή το ψυχοστρουμφ...καλημερα
Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 13-07-2015 at 06:16.
13-07-2015, 09:04 #44
13-07-2015, 09:41 #45
την απαντηση αυτη θα μπορουσες να την βρεις κανοντας πρωτογενη θεραπεια για αρκετο καιρο φανταζομαι απλα απο ατομα που σε καταλαβαινουν μπορεις να εχεις το πρωτο να αισθανεσαι οτι μπορεις ανετα να εξωτερικευεις οτι αληθεια αισθανεσε χωρις να σε προβληματιζει τιποτε .... οσο σημαντικο ειναι το κομματι της επιλογης της καταλληλης ψυχοθεραπειας(για εμενα το σπουδαιοτερο)αλλα τοσο σημαντικο ειναι να εχεις γυρω σου ατομα που μπορουν να σε υποστηριξουν σωστα ..... δεν υπαρχουν λογικες εξηγησεις γιατι υποφερουμε γιατι ο πονος και ο φοβος ειναι σε καθε στιγμη στη ζωη μας πρωταγωνιστης και μας κανει να κλεινομαστε και να απογοητευομαστε και υπαρχουν λογοι γιαυτο ..... εδω λοιπον οσοι τουλαχιστον ειναι στην ιδια πολη γιατι να μην τα λενε ολα αυτα απο κοντα να δημιουργηθει μια παρεα να προκειψουν καποια κοινα χομπυ την απομονωση τοσα χρονια λιγο πολυ την δοκιμασαμε(οχι απο επιλογη) θα γραφουμε εδω για να περειμενουμε οπως λες τον φυσικο μας θανατο ελα βρε μαξιλαρακι ......