Πόσο πια;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Πόσο πια;

Καλησπέρα,

είμαι 31 ετών κι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζω προβλήματα στα προσωπικά μου τα οποία πηγάζουν κατά κύριο λόγο απ την συμπεριφορά μου, λειτουργώ πολύ ελεγκτικά. Μετά από κάποιες αποτυχημένες σχέσεις, πριν ένα μήνα περίπου γνώρισα έναν συνομήλικό μου ο οποίος ήταν στην ίδια φάση με εμένα, ήθελε να βρει σύντροφο και να δημιουργήσει μια σχέση. Όλα πήγαιναν καλά, ήμασταν ερωτευμένοι, αλλά τις τελευταίες μέρες εγώ άρχισα πάλι να αγχώνομαι και να προσπαθώ πολύ να τα κάνω όλα τέλεια, να μην τον χάσω, να μην κάνω λάθος, να ελέγξω ό,τι θα μπορούσε να παέι στραβά. Έτσι, τον "έπνιξα". Τελικά χωρίσαμε, με πολύ πόνο και στεναχώρια και για τους δυο, γιατί θεωρεί εκείνος ότι, αν απ' την αρχή υπάρχουν θέματα, μετά θα είναι χειρότερα. Εγώ του είπα πως καλό είναι τα προβλήματα να φαίνονται και να λύνονται στην αρχή, Όπως και να έχει, το λήξαμε. Έκλαιγε και μου έλεγε ότι δεν είναι σίγουρος κλπ κλπ αλλά θεωρεί ότι είναι καλύτερα έτσι.

Αναρωτιέμαι, πώς θα πάψω να αγχώνομαι τόσο;;; Έχασα μια σχέση που με ενδιέφερε, δίχως λόγο. Τον πλήγωσα και με πλήγωσα...Γιατί;;Είναι κρίμα...Δεν μπορώ να μου το συγχωρήσω....ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

Senior Member
    ειναι πραγματι κριμα.
    ειδικα επειδη το ηξερες ηδη, και σε ενοχλουσε ηδη κι εσενα την ιδια.
    τι ακριβως ενοχλουσε? κρεμιοσουν απο πανω του ολη μερα, η γινοσουν κτητικη και ζηλιαρα και του εκανες φορτικο ελεγχο?

Γινόμουν ζηλιάρα, όχι υπερβολικά, προσπαθούσα να το ελέγξω. Αλλά δεν είναι βλάκας,καταλάβαινε ότι ζοριζόμουν και το καταπιέζω.

Banned
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Last edited by αλεξανδρος_77; 06-07-2015 at 19:46.

Banned
    Αναστασία, για μένα ο τύπος σου προκαλούσε ανασφάλεια, αυτήν που ήδη έχεις, (αλήθεια, γιατί δεν έχεις αυτοπεποίθηση; ), απλά στην ενίσχυε δηλαδή, και αυτό φάνηκε από το ότι σε χώρισε, αν άξιζε πραγματικά ή αν ήταν όντως ερωτευμένος μαζί σου δεν θα σε χώριζε.

Quote Originally Posted by pillow View Post
    Αναστασία, για μένα ο τύπος σου προκαλούσε ανασφάλεια, αυτήν που ήδη έχεις, (αλήθεια, γιατί δεν έχεις αυτοπεποίθηση; ), απλά στην ενίσχυε δηλαδή, και αυτό φάνηκε από το ότι σε χώρισε, αν άξιζε πραγματικά ή αν ήταν όντως ερωτευμένος μαζί σου δεν θα σε χώριζε.
    Όντως δεν έχω αυτοπεποίθηση..δεν ξέρω γιατί..δλδ εννοώ ότι πάντα σκέφτομαι πως κάτι δεν κάνω καλά. Ως προς το άλλο, δεν μου την προκαλούσε, δεν έκανε τίποτα το παιδί, ήταν κομπλέ απέναντί μου..Και ίσως γι αυτό αγανάκτησε και τόσο γρήγορα...ή επειδή τα όριά του ήταν τόσα. Πάντως εξακολουθεί να κρατάει επαφή μαζί μου, θέλει να μιλάμε, μου το ζήτησε...όχι να βρισκόμαστε κλπ (δλδ δεν παίζει να τον νοιάζει το σεξ).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αναστασία1984 View Post
    Γινόμουν ζηλιάρα, όχι υπερβολικά, προσπαθούσα να το ελέγξω. Αλλά δεν είναι βλάκας,καταλάβαινε ότι ζοριζόμουν και το καταπιέζω.
    τι να πω βρε αναστασια..
    αφου κλαις κι εσυ, κλαιει κι αυτος και μαλιστα θελει ακομα να εχετε επαφη ακομα κι αν δεν συναντιεστε, συζητηστε μηπως κανετε μια προσπαθεια ακομα..
    δεν ξερω αν θα ευδοκινησει αν δεν καταφερεις να ελεγξεις αυτες τις συμπεριφορες.
    προσπαθησε περισσοτερο παντως.
    το να νοιωθεις τετοια αρνητικα συναισθηματα χωρις να μπορεις να το ελεγξεις, μπορω να το καταλαβω.
    το να μην μπορεις να ελεγξεις να τα εκδηλωσεις ομως, δεν μπορω να το καταλαβω.
    πρεπει να κανεις προσπαθεια. δοκιμασε να τα συζητας με την φιλη σου αντι να του τα πετας στα μουτρα χωρις δευτερη σκεψη. στην συνεχεια θα τα κοντρολαρεις καλυτερα .

Banned
    Quote Originally Posted by Αναστασία1984 View Post
    Όντως δεν έχω αυτοπεποίθηση..δεν ξέρω γιατί..δλδ εννοώ ότι πάντα σκέφτομαι πως κάτι δεν κάνω καλά. Ως προς το άλλο, δεν μου την προκαλούσε, δεν έκανε τίποτα το παιδί, ήταν κομπλέ απέναντί μου..Και ίσως γι αυτό αγανάκτησε και τόσο γρήγορα...ή επειδή τα όριά του ήταν τόσα. Πάντως εξακολουθεί να κρατάει επαφή μαζί μου, θέλει να μιλάμε, μου το ζήτησε...όχι να βρισκόμαστε κλπ (δλδ δεν παίζει να τον νοιάζει το σεξ).
    Κι εγώ δεν έχω αυτοπεποίθηση αλλά έχω λόγο...Εσύ γιατί; Μην αισθάνεσαι έτσι!! Μια χαρά θα φερόσουνα αν είχες αυτοπεποίθηση, μόνο αυτό σου λείπει. Μήπως μπλέκεις πάντα με κωλόπαιδα και στη ρίχνουν; Για μένα δεν σου κάνει καλό αυτή η επαφή...πρέπει να τον ξεκόψεις αν μπορείς μία και καλή για να τον ξεπεράσεις....Καταρχάς για μένα είναι χαζός, σόρυ που το λέω...Τι θα πει ότι τα προβλήματα αν ξεκινάνε από την αρχή μετά γίνονται χειρότερα;; Δεν ισχύει αυτό, κόλλημα του μυαλού είναι!! Μπορούν κάλλιστα να υπάρξουν προβλήματα στην αρχή και στην πορεία να λυθούν, ή να υπάρξουν άλλα λιγότερο σοβαρά......εκτός και αν έψαχνε φθηνή δικαιολογία.....μην εμπιστεύεσαι και τόσο τους άντρες!!
    Last edited by Deleted240217a; 07-07-2015 at 11:57.

Banned
    Βασικά ισχύουν κ τα 2. Κ η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται κ άμα υπάρχει κάποιο θέμα ή θα ξεκαθαριστεί κ θα λυθεί στην αρχή ή δεν θα λυθεί ποτέ.
    Βασικά εδώ το θέμα είναι οι ανασφάλειές σου κ αφορά αποκλειστικά εσένα, αυτός είναι απλά ο αποδέκτης αυτών, δεν είναι κάτι που αφορά κ τους 2 πχ καπνίζει πουράκια κ σου μυρίζει. Οπότε τη δουλειά πάνω σε αυτό πρέπει να την κάνεις εσύ με τον εαυτό σου. Ίσως να έπρεπε να ζητήσεις κ τη συνδρομή κάποιου ψυχολόγου να το λύσεις ή απλά χαλάρωσε. Όσο πιο λάσκα αφήνεις κάποιον τόσο περισσότερο σε αποζητάει. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο δε σταματάνε να τρέχουν πίσω σου όσοι έχεις στο φτύσιμο, γιατί πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρουν? Είναι επειδή νοιώθουν ότι έχουν κάτι να κατακτήσουν κ αυτό μάλλον τους εξιτάρει. Εντάξει δε μιλάμε κ για ακραίο φτύσιμο, εκεί αν ο άλλος το συνεχίζει ή έχει πρόβλημα αντίληψης ή ο αυτοσεβασμός του είναι below zero. Αλλά όχι μόνο αυτό, επειδή είμαστε άνθρωποι κ η κτητικότητα κ η κυριαρχικότητα μπορούν να μας πνίξουν, έχουμε την τάση συνειδητά ή υποσυνείδητα να υψώνουμε άμυνες όταν κάτι μας καταπιέζει. Κ γιατί κάτι να το ζορίζεις να είναι τέλειο......? Άστο να κυλήσει κ θα γίνει τέλειο από μόνο του, αν όχι πρόκειται για λάθος επιλογή ανθρώπου. Κάποια πράγματα δεν έχει νόημα να τα κυνηγάς, ή έρχονται από μόνα τους ή άστο. Άρα χαλάρωσε κ με τον εαυτό σου κ με τους άλλους.

Έχεις απόλυτο δίκιο..τα συνειδητοποιώ τώρα όλα αυτά..αλλά πια τον έχασα..Και η επαφή που ζητάει να έχουμε με δυσκολεύει..γιατί το θέλει;;Λέει ότι απλά θέλει να τα λέμε που και που γιατί με πάει πολύ..Κι αυτό ξεκίνησε μια μέρα κιόλας μετά τον χωρισμό, έχοντας ήδη πει ότι μπορεί να το μετανιώσει το ότι χωρίσαμε. Ουφ, δεν θέλω να έχω ελπίδες.

Banned
    δλδ εννοώ ότι πάντα σκέφτομαι πως κάτι δεν κάνω καλά
    Ο πλείστα πράττων, πλείσθ’ αμαρτάνει βροτών.
    αυτός που κάνει τα περισσότερα κάνει τα περισσότερα λάθη
    Ευριπίδης

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    τι να πω βρε αναστασια..
    αφου κλαις κι εσυ, κλαιει κι αυτος και μαλιστα θελει ακομα να εχετε επαφη ακομα κι αν δεν συναντιεστε, συζητηστε μηπως κανετε μια προσπαθεια ακομα..
    δεν ξερω αν θα ευδοκινησει αν δεν καταφερεις να ελεγξεις αυτες τις συμπεριφορες.
    προσπαθησε περισσοτερο παντως.
    το να νοιωθεις τετοια αρνητικα συναισθηματα χωρις να μπορεις να το ελεγξεις, μπορω να το καταλαβω.
    το να μην μπορεις να ελεγξεις να τα εκδηλωσεις ομως, δεν μπορω να το καταλαβω.
    πρεπει να κανεις προσπαθεια. δοκιμασε να τα συζητας με την φιλη σου αντι να του τα πετας στα μουτρα χωρις δευτερη σκεψη. στην συνεχεια θα τα κοντρολαρεις καλυτερα .
    Αν είναι να γίνει προσπάθεια, θέλω να γίνει μόνο αν γυρίσει και το θέλει εκείνος...όχι να τον πείσω εγώ. Ξέρει πως είμαι διατεθειμένη..

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    Ο πλείστα πράττων, πλείσθ’ αμαρτάνει βροτών.
    αυτός που κάνει τα περισσότερα κάνει τα περισσότερα λάθη
    Ευριπίδης
    Σοφό..σ' ευχαριστώ...

Quote Originally Posted by pillow View Post
    Κι εγώ δεν έχω αυτοπεποίθηση αλλά έχω λόγο...Εσύ γιατί; Μην αισθάνεσαι έτσι!! Μια χαρά θα φερόσουνα αν είχες αυτοπεποίθηση, μόνο αυτό σου λείπει. Μήπως μπλέκεις πάντα με κωλόπαιδα και στη ρίχνουν; Για μένα δεν σου κάνει καλό αυτή η επαφή...πρέπει να τον ξεκόψεις αν μπορείς μία και καλή για να τον ξεπεράσεις....Καταρχάς για μένα είναι χαζός, σόρυ που το λέω...Τι θα πει ότι τα προβλήματα αν ξεκινάνε από την αρχή μετά γίνονται χειρότερα;; Δεν ισχύει αυτό, κόλλημα του μυαλού είναι!! Μπορούν κάλλιστα να υπάρξουν προβλήματα στην αρχή και στην πορεία να λυθούν, ή να υπάρξουν άλλα λιγότερο σοβαρά......εκτός και αν έψαχνε φθηνή δικαιολογία.....μην εμπιστεύεσαι και τόσο τους άντρες!!
    Αν τον ξεκόψω θα είναι καλύτερα λες;;;Κι αν μιλώντας, καταλάβουμε πως έγινε όντως μαλακία;;Δεν ξέρω πως μπορεί να συνειδητοποιήσει καλύτερα την ηλιθιότητα και τη δειλία του..Με επικοινωνία ή χωρίς;

Banned
    Άλεξ respect!!!!!!
    Αναστασία δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά το θέμα ελπίδες είναι λίγο πολύπλοκο. Μπορεί όντως να μην υπάρχει περίπτωση να σε ξαναδεί σαν σχέση, παρά μόνο φιλικά, μπορεί κ αν νοιώσει ότι δεν τον πνίγεις κ χαλαρώσει να του "ξαναβγεί", μπορεί...... , μπορεί...... ό,τι να'ναι, εσύ μην ποντάρεις σε αυτό πάντως. Αν μπορείς να τον βλέπεις ως φίλο καλώς, αν όχι αραίωσε (δε λέμε να του κόψεις κ την καλημέρα) γιατί θα σου είναι ψυχοφθόρο γιατί σε κόβω ότι ψιλοϋποφέρεις. Όπως κ να'χει τράβα για τον επόμενο. αλλά εφόσον φυσικά τον εκτιμάς σαν άνθρωπο δε χάνεις κάτι να κρατήσεις 1 επαφή.

Το σημαντικό όμως είναι να πάρεις το μάθημά σου, είτε τα ξαναβρείτε είτε για τον επόμενο. Όταν 1 μοτίβο επαναλαμβάνεται σε πολλές σχέσεις μας, πόσο μάλλον εάν επαναλαμβάνεται κ σε διαφορετικά είδη σχέσεων (πχ κ γκομενικές κ φιλικές), τότε πρέπει να μας προβληματίζει. Αν πχ μου πει κάποιος μεμονωμένα πως είμαι κυριαρχική κ πιεστική, τότε μάλλον το πρόβλημα θα είναι δικό του (ιδίως αν συνήθως ακούω το ακριβώς αντίθετο), εάν κάποιος μου πει ότι μοιάζω να τον έχω γραμμένο ή ότι δεν μπορεί να με πλησιάσει εύκολα, αλλά αυτό (είτε όντως ισχύει πως δε σημαίνει κάτι ο άλλος για μένα είτε όχι) το έχω ακούσει κ από άλλους 100, ε, τότε λογικά θα κάτσω να αναρωτηθώ μήπως έχει δίκιο ο χριστιανός κ έστω κ άθελά μου "βγάζω" προς τα έξω κάτι που δίνει αυτή την εντύπωση. Κ τότε πρέπει να δουλέψω κ τον εαυτό μου κ τη συμπεριφορά μου.

Page 1 of 3 123 LastLast