Results 1 to 15 of 27
Thread: τι λετε??συζητηση
-
13-07-2015, 17:33 #1
τι λετε??συζητηση
Καλησπερα ειμαι ο 22.Αρχικα να πω οτι βρηκα αυτο το σαιτ καθως εψαχνα για ενα θεμα πιο παλια και απλα αυτη την στιγμη θελω να ανοιξω ενα θεμα προς συζυτηση,
το οποιο προτιμαω να το συζυτησω πισω απο ενα υπολογιστη παρα στην πραγματικοτητα γιατι οι ανθρωποι παρεξυγουν καποια πραγματα και μπορει να με περασουν
για σαδιστη ή για ψυχασθενη ή γενικα να με παρουν με τις πετρες γιατι δεν ειναι ευκολο να λες σε κοσμο οτι απλα ειναι ηλιθιος και οτι ειναι ευκολο να τον
κοροιδευεις...πριν καιρο ξεκινησα να παρακολουθω τους ανθρωπους περισοτερο απο οτι τους μιλουσα,ετσι ξεκινησα να δινω βαση στις κινησεις και στον τροπο που
συμπαιριφεροταν υπο διαφορες συνθηκες(παρατιρουσα τη γλωσα του σωματος,που κοιτουσαν,πως περπατουσαν,σε τι συχνοτητα και ποτε ανοιγωκληναν τα ματια τους,τα νυχια,τον τονο της φωνης,τον τροπο ομιλιας,γενικα πολλες αντιδρασεις,καταλαβα καποια μοτιβα σκεψης σε πολους ανθρωπους οπως πολλοι αντιδρουν πιο εντονα με πραγματα που ακουν αλλοι που βλεπουν και αλλοι τα επεξεργαζονται συναισθηματικα πρωτα).ξεκινησα να ψυχολογω και να καταλαβαινω πραγματα και δεν επεφτα εξω συχνα.ξεκινησα να παιζω παιχνιδια κατευθυνοντας τις συζητησεις,προκαλοντας συγκεκριμενες αντιδρασεις,απαντωντας με ερωτησεις,λεγοντας αυτο που θελει να ακουσει ο κοσμος και μετα πεζοντας ψυχολογικα αναλογα με το τι ηθελα να πετυχω,αρχισα να παρατηρω οτι επιανε σε γενικες γραμες.μολις ειδα οτι μπορουσα να χειριστω καποιους ανθρωπους και καποιες καταστασεις,απο περιεργια και ενδιαφερον και επιδει δεν μου εφτανε αυτο ξεκινησα να διαβαζω ψυχολογια,μελετησα παρα πολλα πραγματα και στα ηδη δοκιμασμενα κολπα τωρα πια ξεκινησα να βλεπω εμφανη βελτιωση αφου καταλαβα πολλα παραπανω πραγματα(μελετησα πολλα πραγματα οσων αφορα τον συμπεριφορισμο,την ψυχολογια του ατομου και του συνολου,αλληλεπιδραση,ψυχο λογια απο την γεννηση μεχρι την ενηλικιωση,και αλλους τομεις και ετσι καταλαβαινα πολλα παραπανω πραγματα.επισυς σκεφτηκα και ανελυσα την μεθοδολογια των μαθηματικων οτι καθε προβλημα πρεπει αρχηκα να το διαβασεις να το κατανοησεις και μετα να το χωρησεις σε τομεις,σε παραγοντες,στο ποιοι ειναι αλληλενδιτοι,ετσι αρχησα να αντιμετωπιζω τους διαλογους,εβρισκα λεξεις κλειδια και το εκανα σε δευτερολεπτα).μετα απο καποια "πειραματα" που εκανα και ειχαν αποτελεσματα ξεκινησα να το κανω μεθοδικα,σε θεματα δουλειας,σε προσωπικο επιπεδο εποικινωνιας,μεχρι στην απλη συζητηση με τον αγνωστο που παραγγελνω καφε,στην αγνωστη στην ουρα του σουπερ μαρκετ,παντου.ακολουθω καποια σταδια συζητησης οταν γνωριζω καποια ατομα,ή σε ατομα που ηδη ξερω αναλογα με το ποσο καλα τα εχω ψυχολογισει οδηγω την συζητηση.μετα απο καμποσο καιρο ξεκινησα να το κανω ασυναισθητα και αρχισαν και τα αρνητικα αποτελεσματα,κοσμος προσκολουταν πανω μου χωρις να το θελω,ελαχιστος κοσμος το καταλαβε(και αυτο δεν ειχε καθολου καλο τελος),εχασα την ανεμελη λογικη αφου ολα ηταν προκαθορισμενα βηματα που μπαιναν σε σειρα μεσα σε δευτερολεπτα αναλογα με την περισταση μεσα στο μυαλλο μου.ξεκινησα να σκεφτομαι ασταματητα να παρατηρω υπερβολικα πολλα πραγματα(εχω να κοιμυθω πολυ καιρο πανω απο 4 ωρες τη μερα επειδι δεν μπορω να σταματησω να σκεφτομαι,γενικα ολη μερα σκεφτομαι,οτιδιποτε κινητε βγαζει ηχο εστω και μια μικρη απαρατηριτη κινηση μου δινει αφορμη να σκεφτω και μια σκεψη φαιρνη την αλλη και παει λεγοντας).και φτανω στο σημειο που σκεφτομαι οτι ισως πρεπει να το περιωρισω γιατι ειναι σαν να φερομαι ασχημα στους ανθρωπους χωρις να το αξιζουν και γιατι δινουν πολυ βαση στα λογια μου και μπορει να εχουν αρνητικη πορεια εξετειας αυτου του "παιχνιδιου"και επισυς νομιζω οτι εχει αρχισει να με κουραζει.γενικα για μενα το 90% των ανθρωπων που γνωριζω καθε μερα ή ηδη ξερω ειναι σκουπιδια (ειναι ενα τιποτα πως να σας το πω δεν με ενδιαφερουν) αλλα μηπως δεν ειναι σωστο να εκμεταλευομαι τις καταστασεις??μηπως εχω καταπατισει καποιες αρχες?
- 13-07-2015, 17:42 #2
με συνχωρειτε για την ορθογραφια και για την κουραστηκη μορφη του κειμενου
13-07-2015, 17:58 #3
Καλησπέρα! Εγώ από όλα όσα γράφεις έχω να παρατηρήσω μια αντίφαση. Αφού το 90% των ανθρώπων που γνωρίζεις είναι σκουπίδια τότε ποιος ο λόγος να ασχολείσαι με την ανάλυση της συμπεριφοράς τους? Επίσης δεν μας γράφεις πως ξεκίνησε αυτή η εμμονή σου με την παρατήρηση της γλώσσας του σώματος των ανθρώπων. Ποιο το έναυσμα? Έτσι ξαφνικά σου συνέβη? Για να καταφέρεις να γίνεις ειδήμων σε κάτι πρέπει να ασχολείσαι πάρα πολύ και όντως αυτό κάνεις. Το ζήτημα είναι να βρεις την ΑΙΤΙΑ που σε έβαλε σε αυτή τη διαδικασία. Φυσικά εγώ προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να κάθεσαι να ασχολείσαι με κάτι τέτοιο και υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμα και όμορφα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις.
13-07-2015, 18:02 #4
Συμφωνώ ότι το 90% είναι σκουπίδια. Την έχω πατήσει πάρα πολλές φορές, γι'αυτό το λέω, δεν θέλω να θίξω κανέναν. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την στάση σου να γίνεσαι κι εσύ σαν κι αυτούς.
13-07-2015, 18:16 #5
Εγώ διαφωνώ pillow γιατί με αυτή τη λογική είμαστε κι εμείς μέρος αυτού του σκουπιδόσκοσμου, αλλά άλλο είναι το θέμα του φίλου μας η εμμονή με την παρατήρηση και η εύρεση τρόπων να μεταχειρίζεται τους ανθρώπους όπως εκείνοι το επιθυμούν αλλά προς ίδιον όφελος? αυτό επίσης δεν μας το ξεκαθαρίζει
13-07-2015, 18:24 #6
Όταν λέμε 90%, εννοούμε ότι υπάρχει ένα 10% που αξίζει. Άρα δεν είμαστε απαραίτητα κι εμείς σκουπίδια, άλλωστε, ο καθένας ξέρει τον εαυτό του εκτός και αν είναι ηλίθιος. Αυτό που κάνει ο φίλος μας για μένα είναι λάθος, γιατί όταν χρησιμοποιείς τα "όπλα" των εχθρών σου, γίνεσαι κι εσύ σαν κι αυτούς!
13-07-2015, 19:24 #7
Αρχικα ειπα οσους γνωριζω η ξερω,δεν σας ξερω και δεν προκειτε να σας γνωρισω οποτε δεν υπαρχει λογος να λετε οτι ανηκετε στα σκουπιδια!δεν ειναι εμονη απλως το κανω,εχω γενικα ζωη,παρεες,δουλεια,καθημερ� �νοτητα.ξεκινησα σε μια δυσκολη φαση της ζωης μου που ειμουν πολυ πιεσμενος.ειπες για πιο λογο ασχολουμε μαζι τους αφου ειναι ενα τιποτα για μενα,ακριβος για αυτο.
13-07-2015, 19:26 #8
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι σκουπίδι, δεν το πιστεύω αυτό για τον εαυτό μου! Εγώ απλά σου είπα ότι κάνεις λάθος να φέρεσαι άσχημα, γιατί "μοιάζεις" μ' αυτούς, επιπλέον, κι εγώ φέρομαι άσχημα που και που, άνθρωπος είμαι, αλλά πρέπει και κάπως να αντιδράσω, δεν το κάνω για τη διασκέδασή μου..
13-07-2015, 19:29 #9
υπηρξε κι αλλοσ πριν χρονια που ειχε τισ ιδιεσ ικανοτητεσ με σενα
αγνοειτε η τυχη τουΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
13-07-2015, 19:32 #10
Δεν τους κανω κακο στο στυλ να κανουν κατι για μενα ,απλως μεσα σε ακρες ρυθμιζω την συμπεριφορα τους απεναντυ μου.αλλα ειναι σαν να τους βαζω να μην ειναι ο εαυτος τους.εσεις τι θα κανατε αμα ξερατε ποιος ειναι ο ρολος μου;
13-07-2015, 19:34 #11
13-07-2015, 19:35 #12
εχουμε δει κι αλλουσ δεν εισαι ο μονοσ ξεκολα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
13-07-2015, 19:37 #13
13-07-2015, 19:39 #14
Καταρχάς άμα δεν είναι ο εαυτός τους τι να το κάνεις; Είναι σαν να μιλάς με τον εαυτό σου. Για το καλό σου το λέω. Εμένα θα με επηρέαζαν μόνο οι προθέσεις σου, δηλαδή αν ήξερα ότι δεν το κάνεις από κακία όπως λες, δεν θα σε παρεξηγούσα, αν και δεν θα γινόταν σωστός διάλογος έτσι, αλλά αν ήξερα ότι το έκανες για κακό σκοπό, δεν θα σου ξαναμίλαγα.
13-07-2015, 19:42 #15
αρα ρε ψηλε βγεσ εκει εξω και κανε οτι θεσ αρκει να περνασ καλα και να μην κανεισ χοντρεσ μαλακιεσ
ελαφριεσ μαλακιεσ επιτρεπονταιΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))