βουλιμία και 'γω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 66
    Junior Member

βουλιμία και \'γω

Γειά σας! γράφω και γω εδώ μιας και τα τελευταία 2 χρόνια παλεύω με αρχές ανορεξίας με περιόδους βουλιμίας.Απλά έχω ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον π να ξέρει τι σημαίνει να είσαι εγκλωβισμένος στο κεφάλι σου,να μισείς τον εαυτό σου,το σώμα σου την ψυχή σου,να θες να το τραυματίσεις,να ΣΕ πονέσεις.Είμαι 21 και προσπαθώ να ξεφύγω από αυτούς τους δαίμονες.έχω σιχαθει να μαι καθορίζω με βάση το φαγητό και τα κιλά μου,να μου τρώει αυτό τη ζωη,να μην βγαίνω,να μην θέλω να δω τους φίλους την οικογένεια μου το σύντροφο μου,να κλείνομαι σπίτι να τρώω και να ξερνάω τόσο που ματώνει ο οισοφάγος και να με σιχαίνομαι εάν δεν καταφέρουν να βγουν όλα.Υπήρξαν φορές που πίστευα ότι το ξεπέρασα,ήταν φωτεινές,μετά χαλούσαν επειδή ήταν το πάσχα,ήταν το καλοκαίρι και οι διακοπές με συγγενείς που σε κοιτάνε από πάνω εώς κάτω επειδή είσαι αδύνατη,τρως χόρτα "ε σιγά μην ξερεις εσύ να φας" "κάνεις πάλι διαίτα ε" και κανενας απο αυτούς δεν ξερει,δεν έχει ιδέα.και μετά ξανά κιλά,που στα δικά μου μάτια με κάνουν αηδιαστική,για μένα για τον κόσμο.ψάχνω πράγματα να πιαστώ,τον χορό μου,τη σχολή μου τη γυμναστική,ότι αγαπώ,αλλά όλα φαίνονται τόσο μικρά εκείνη τη στιγμη που ακροβατείς με το να πας σπίτι να δεις μια ταινία να ξεκουράσεις το σώμα σου,με το να αγοράσεις 5 σοκολάτες,2 πάστες ένα χοτντογκ 3 μπουγατσες και να τα ξερνάς μέχρι τις 5 το πρωί.κουράστικα,να με τρώει.θέλω να φύγει αυτό το μάυρο φιλτρο που καλύπτει όλη τη ζωη.

Οι περισσότεροι αν οχι όλοι θα σε καταλάβουν εδώ μέσα. Αλλα δεν αρκει μονο αυτο. Δεν αρκει μονο να εχεις καποιον που σε καταλαβαινει. Θελεις το κατι παραπανω. Κι αυτο το κατι παραπανω το παιρνεις απ τον εαυτο σου κι απο έναν ειδικο που μπορει να σε βοηθησει. Διαβαζοντας αυτα που εγραψες η αληθεια ειναι οτι ταυτιστηκα απολυτως. εχω πεσει απειρεσ φορες στην παγιδα να πστεψω οτι το ξεπερασα.οτι ειμαι καλα.κι η ειρωνεια ειναι οτι εδινα κ αυτη την αισθηση στους δικους μ ανθρωπους.θυμαμαι χαρακτηριστικα να μου λεει η μαμα μου...θυμασαι ενα καλοκαιρι που ησουν κλεισμενη ολη μερα στο δωματιο σου;δεν θα σε αφησω ποτε να το ξαναπαθεις αυτο. που να ξερες λεω απο μεσα μου οτι ποτε δν το χω ξεπερασει μαμα.
    σημερα πως εισαι;εκανεσ βουλιμικο επεισοδιο;

Junior Member
    Γεια Άγγελε-Ονειροπολε ! :) όχι,δεν αρκεί.επισκέπτομαι ψυχίατρο δυο μήνες τώρα,και διατροφολόγο το καλοκαίρι αλλά επειδή έχω πάρει 5 κιλά δεν θα αντέξω να ζυγιστώ εκεί.Πραγματικά,οι γύρω νομίζουν οτι όλα ενταξει,έφυγε.Σήμερα οχι,ήμουν στα όρια.τώρα δουλεύω μέχρι τις 6 το πρωι,που γυρνάω και χαλάω μία ωρα απο τη ζωη μου να τρωω να κανω εμετο πριν κοιμηθω.τις προαλες ξυπνησε ο πατερασ μου και μου πε να σταματησω,ότι μηπως θα πονεσω εαν τα φαω ολα αυτα.απλα δεν θελω κανεναν,δεν σηκωνω τηλεφωνα,εχω να δω τους στενουςμου φιλους δυο μηνες εκτος απο μια φορα σε αυτους του μηνες,μονο στο αγορι μου παω.ολη μου η ζωη ειναι εμμονη με τα κιλα μου.ειμαι 1,64 και ειχα φτασει 48 κιλα και ημουν ευχαριστημενη αλλα ηθελα κ αλλο κατω.τοτε ειχα σταματησει εμετους.και υπερφαγιες.και ετρωγα οχι πολυ αλλα σωστα.τωρα μεσα σε λιγους μηνες εγινα 56-57 και ξερετε πως νιωθεις.οτι ολο αυτο θες να το αδειασεις απο το σωμα σου,να φυγει,και λες δεν θα φαω τιποτα,θα μεινω παλι νηστικη,θα τρωω ενα μηλο τη μερα,και μετα υπερφαγιες εμετοι παλι.μου χει σταματησει και η περιοδος ενα χρονο.ξεκινησα τα cyclacur,για να ενεργοποιηθει ο οργανισμος μου παλι

Σε καταλαβαινω απόλυτα , εγω δεν έκανα εμετούς , έπαιρνα καθαρτικά κάθε μερα.. Εχεις σταματήσει τους εμετούς; Πως τα πας; Ο ψυχίατρος τι σου λεει;; Οχι εισαι μικρή εχεις τόσα πολλα να κανεις και να ζήσεις....ζήσε...η ζωη ειναι έξω .... Εχω περάσει ακριβώς τα ίδια νιώθω χάλια αρχικά σταμάτησα τα φάρμακα... Εχουμε ενα θείο δώρο τη ζωη μας κι εμείς το καταστρέφουμε μόνοι μας οταν άλλοι παλεύουν ακομα κι για μια ωρα ζωη... Οχι... Απλα ζήσε....γελά ....τα κιλά θα φύγουν σαν νερό οταν ηρεμήσεις.....

Senior Member
    Τι να πω βρε κορίτσια, τόσο νέες και καταστρέφετε το υγιές σώμα σας. Θα μου πεις και εμείς οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν καταστρέφουμε το σώμα μας? Ναι έτσι είναι, όλοι έχουμε τους δικούς μας δαίμονες, αλλά καθαρτικά και εμετούς για ένα νούμερο, είναι πολύ κρίμα. Ελπίζω να το ξεπεράσετε, το εύχομαι ειλικρινά! Έχετε όλη την ζωή μπροστά σας.

Ελενη και σε σενα ευχομαστε το ιδιο. :)
    Μinori, ισως το να μενεις νηστικη μετα απο ενα βουλημικο επεισοδιο είναι αυτο που σε εθιζει σ' αυτον τον φαυλο κυκλο. Στο λεω γιατι κ εγω το ιδιο κανω. Εχω παρατηρησει οταν τρωω κανονικα μετα απο τετοιου ειδους καταστασεις περνανε περιισσοτερες μερες μεχρι να ξαναρθει ενα υπερφαγικο επεισοδιο. Απλα μη μενεις τωρα στα κιλα που πηρες. ωραια τα πηρες. πηγαινε παρακατω. βαλε καινουριους στοχους.

Junior Member
    Ευχαριστω κοριτσια που απαντατε.ειναι τοσο σημαντικο να μπορεις να πεις σε καποιον "συμβαινει αυτο το ΠΑΡΑΛΟΓΟ στο κεφαλι μου"και να το καταλαβει.ο ψυχιατρος με ακουει κυριως.με παρακινει να κανω πραγματα,να "ενηλικιωθω"ουσιαστικα,ν� � βγαλω τους γονεις μου και τα προβληματα με αυτους απο τη ζωη μου.απλα νιωθω χαος γιατι ειναι σαν να εχω βρει ολα αυτα τα πραγματα που οδηγησαν σε στεναχωρια και αγχος απο τοτε π ημουνα παιδακι και τωρα,ενω τα ξερω,με ξερω,ξερω τους φαυλους κυκλους,τους εχω ζησει 2 χρονια τωρα εντονα,ξεκινωντας 5 χρονια πριν τα πρωτα σημαδια,νιωθω οτι δεν θα ξεφυγω.οτι το χαρουμενο κοριτσακι που ημουνα ητανε πλαστο γτ αυτη την εικονα ηθελα να δειχνω.και οτι δεν θα διωξω ποτε ολο αυτο το μαυρο.ξερω οτι εχω τη δυναμη να το κανω οτι ειναι στο μυαλο στο χερι μας,αλλα ισως τωρα ειναι η φαση που δεν νιωθω αλλο δυνατη.σημερα δεν εκανα τιποτα.δεν πηγα γυμναστηριο χορο σχολη δεν βγηκα με το αγορι μου,ειμαι ολη μερα μεσα.τουλαχιστον δεν πηγα να αγορασω πραγματα για βουλιμικο.
    Flower το ξερω,νιωθω να χανω τη ζωη μου καθε μερα.και οτι την καταστρεφω μονη μου.εγω το προκαλω.
    Eλένη στο ευχόμαστε και σενα! ολοι εδω μαλλον εχουμε τους δαιμονες μας.ειναι σαν αυτο το νουμερο να ειναι το μονο σημαντικο στη ζωη μας και ο εμετος ο μονος τροπος για ελεγχο

Minorι μου σε καταλαβαινω απόλυτα ... Καλα κανεις που πηγαινεις... Κι εγω θα το ηθελα ... Τα εχω σκεφτει όλο αυτο ... Εχω περάσει δύσκολες καταστάσεις μετα ηρθε όλο αυτο.. Γιατι δεν βγήκες ;;;δε σε βοηθάει να εισαι έξω να βλέπεις ανθρώπους , να ξεφύγεις απ ολο αυτο. Το ξέρω καταλαβαινω απόλυτα αυτο το συναίσθημα , μου εχει κανει καλο που τι ζητάω με άτομα που με καταλαβαίνουν ... Οχι γιατι να σε πιάσει ηρεμία βαθιές ανάσες και καταπιασου με κατι αλλο αν και δύσκολο γιατι το μυαλο σου θα γυρίζει πάλι εκεί , μεχρι να ικανοποιηθεί , το ξέρω...το νιώθω... Εχεις ηρεμήσει καθολου;;;

Θα υπάρξουν πολλεσ ακόμα στιγμές που δεν θα θες να κάνεις τίποτα απολύτως. Δεν πειράζει. Ανθρώπινο είναι αυτό.
    Κι εγώ έχω αλλάξει πολύ απ όλο αυτό. Έχω χάσει πολλά και έχω πάρει εξίσου πολλά. Σιγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα θελα να περάσω απ αυτό για να συνειδητοποιησω πόσο δυνατή είμαι..έμαθα πολλά όμως..προσπάθησε κ εσυ flower να κάνετε δημιουργικά πράγματα ώστε να απασχολείτε συνέχεια τον εαυτό σας..Δν ξέρω γτ σασ τα λέω εφόσον δν τα κάνω κ εγω.πείτε απλως οτι σασ νιωθω κ σασ καφαλαβαινω κ εφοσον δν μπορω να βοηθησσω εμενα θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ έστω κ ελάχιστα εσάς. ΕΧω δει αποτελέσματα όταν απασχολώ τον εαυτό μ με όμορφα πράγματα. Κάντε αύριο κάτι που σασ αρέσει κ γράψτε μετα εδώ πως νιώστε :)

Σήμερα ήταν άσχημη μερα ..... Αλλα δε το βάζω κατω.... Αυριο ίσως να ειναι καλύτερη ... Εσείς πως τα πάτε;; Δε θα το εγκαταλείψω...

Τι σε έκανε να οδηγηθείς σε βουλιμικο επεισόδιο? :)
    Εγώ αυτές τις μέρες όλη μέρες τρέχω οπότε νομίζω ότι παρα την κουραση είμαι καλα.πριν έφαγα ενα μικρό ντονατσακι αλλά ως εκεί. Δεν ξέφυγε η κατάσταση. :)

Δεν έκανα υπερβολικό βουλιμικό επεισόδιο απλα έφαγα 1 1/2 ντονατς κι αυτο γιατι όλη μερα η,οταν με δυο καφέδες και ενα γιαούρτι με μήλο κ μπανάνα οποτε ηθελα γλυκο... Εντάξει νιώθω χάλια γιατι θελω τρελα να αδυνατίσω και θελω να ξεκινήσω διατροφη για να χάσω κιλά μεχρι το καλοκαιρι τουλάχιστον να ειμαι οκ... Εχω καταλάβει οτι ειναι καλυτερο να μη δοκιμζω γλυκο γιατι ύστερα γινεται χειρότερο ολο αυτο .... Φαύλος κύκλος και ζήτω παραπάνω , το καλο ειναι οτι ούτε σκέφτηκα να πάρω καθαρτικό και τέτοια ...ειμαι παρα παρα παρα πολυ αγχώδης... Μου κανει καλο που μιλαμε ... Εχω σκεφτει και σιγα σιγα ανακαλύπτω τι μου φταίει... Κι εγω όλη μερα τρέχω αλλα αν ειναι να κανω κατι το καλών , θελω να φύγουν αυτά τα ψωμάκια.... Εσυ πως τα πας;; Δεν ξέρω θελω να παω γυμναστήριο αλλα σέρνομαι δεν μπορω ...ντρέπομαι παρα παρα πολυ να παω γυμναστήριο... :( εσυ πως τα πας;; :)

Μη σκέφτεται τα κιλά. Εφόσον δεν έκανες βουλιμικο επεισόδιο κι ειχεσ τον έλεγχο τότε όλα καλά. Μπορεί να αισθάνεσαι άβολα με το σώμα σ και να θεσ να τα ξεφορτωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά με το να σκέφτεσαι ολο αυτο, αγχώνεσαι όλο κ περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να φας ότι βρεις μπροστά σου.εγώ αυτο που έχω παρατηρήσει σε μένα είναι ότι όταν έχω ένα ισορροπημένο πρόγραμμα κ κάνω κ γυμναστική τα χάνω πολύ γρήγορα κ η αυτοπεποίθηση μ ανεβαίνει.ξεκινα γυμναστήριο μη περιμένεις να αποκτήσεις το τελειο σώμα για να ξεκινήσεις. Το τέλειο σώμα θα το αποκτήσεις ξεκινώντας. Άρα όσο κ να ντρέπεσαι πήγαινε. Πίστεψε με παρόλο που πιστεύεις ότι όλοι είναι στραμμένοι πάνω σου, στην πραγματικοτητα κανείς δεν παρατηρει εσένα. Εγώ ακόμα να ξεκινήσω γυμναστική. Έχω 2 βδομαδεσ να κάνω διότι είχα συνεχόμενα επεισόδια κ δν είχα όρεξη καθόλου. Αυτή τη βδομάδα είμαι καλύτερα κ σκεφτομαι να ξεκινήσω από αύριο. Αν κ να σ πω την αλήθεια? Θέλω όσο τπτ να κάνω βουλιμικο επεισόδιο. Είναι σαν να το έχω ανάγκη. Θέλω να φάω ότι γουστάρω παρόλο που μετά θα έχω όλα αυτα τα αρνητικα συναισθήματα για τον εαυτό μου..

Έχεις απόλυτο δικιο σ αυτο, θελω να το αλλαξω... Προσπαθώ σημερα ήπια μονο μια σοκολάτα επειδη ειμαι κρυωμενη... Θελω να παω και θα προσπαθήσω να παω αυριο εσυ οταν πήγαινες πως το αποφασίζες;;ντρέπομαι παρα πολυ αλήθεια δεν ξέρω τι να κανω;; Αλλα εχεις απόλυτο δικιο ... Ποτε θα ξεκινήσεις εσυ;;; Γιατι να κανεις βουλιμικό επεισόδιο ;;τι θα σου προσφερει;;; Θα εχεις να κερδίσεις κατι;;

Κι ομωσ έκανα..το ήθελα. Το ζητούσα..Τελοσ παντων.
    Πήγαινα επειδή δν είχα κόμπλεξ με το σώμα μου.ήμουν στα κιλά που ήθελα οπότε δεν είχα πρόβλημα. Αλλά μη κάνεις κ εσυ το ίδιο. Μη περιμένεις δηλαδή να αποκτήσεις το σώμα π θέλεις.
    Πολύ καλά τα πασ flower.συνέχισε έτσι :)

Page 1 of 5 123 ... LastLast