Results 1 to 15 of 22
Thread: Εργασια και νοσοφοβια
-
11-12-2007, 00:31 #1
Εργασια και νοσοφοβια
Στις τοσες ανησυχιες και φοβιες ηρθε και κατι ακομα για να με κανει την ζωη ακομα πιο δυσκολη... Εχει αρκετο καιρο που δεν εργαζομαι ,εξαιτιας των προβληματων(κρισεις πανικου,νοσοφοβια ,επεμβασεις.πονοι) δεν υπηρχε φυσικα περιπτωση για να εργαστω αφου οι μερες μου περνουσαν με φρικες κ συνεχες επιβαιβεωσεις οτι δεν πασχω απο καποιες ασθενειες που πιστευω οτι εχω... με αποτελεσμα να ζω στις πλατες αλλων ... ελεγα οτι οταν σταματησουν ολα αυτα θα εργαστω και ζητουσα χρονο ..τωρα εχει γινει ανυποφορο ολο αυτο και ντρεπομαι πολυ ,νιωθω αδυναμη και αχρηστη να βασιστω στα ποδια μου οικονομικα παντα περιμενω αλλους να με φροντισουν .. εξαρτιεμαι απο εναν ανθρωπο ο οποιος ειναι και ο δεσμος μου .. ειναι αυτονοητο το τι μπορει να συμβει καποια μερα κ το τι θα απογινω εγω... Δεν θελω να φοβαμαι κ για αυτο... δεν θελω να τρεμω την μερα που θα μεινω μονη ξυπολτη στα αγκαθια... και το κυριοτερο δεν θελω να εξαρτιεμαι... σαν να ξερω τις απαντησεις που θα μου δωσετε οτι με δυναμη κ θεληση θα τα καταφερω ... δεν αρκουν πλεον αυτα... παντος χρειαζομαι κατι να ακουσω ,κ να το μοιραστω...
- 11-12-2007, 00:38 #2
εχεις παει σε ψυχολογο? αυτα που λες νομιζω οτι ειναι αρκετα σοβαρα
11-12-2007, 00:42 #3
ναι nave χωρις αποτελεσμα η λυση τουσ ειναι να παρω φαρμακα κ ολα θα φιαξουν .... τπτ ομως...
11-12-2007, 10:51 #4
dream όσο αφήνεις τους φόβους σου να σε καταβάλλουν τόσο αυτοί θα σε κατασπαράζουν.ψαξε και βρες έναν ΨΥΧΙΑΤΡΟ που θα εμπιστευτείς. κανένας σωστος γιατρος δε θα σου πει ότι η λύση είναι τα φάρμακα και όλα θα φτιάξουν. η λύση είσαι εσύ και τα φάρμακα απλά θα σου κάνουν τη διαδρομή λίγο πιο εύκολη. εγώ είμαι σ\'αυτό το δρόμο 1,5 χρόνο τώρα. και εγώ φοβόμουν να απομακρυνθώ από τον άντρα μου. τώρα κάποιες φορές το επιδιώκω για να το ξεπεράσω. δεν θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα γίνεις καλά. εσύ πρέπει να το παλέψεις. ο τρόπος που γράφεις δείχνει απόγνωση όμως σκέψου ότι τίποτα απ\'αυτά που φοβάσαι δεν σε βάζουν σε κίνδυνο. απλά σε τρομάζουν...
12-12-2007, 23:47 #5
Exeis δικιο βικυ ισως δεν με βαζουν σε κινδυνο αλλα κ τον τρομο δεν τον ανεχομαι ... αντε και να αντεξω το τρομο ..τους πονους ομως τους σωματικους με ποιο τροπο να τους ελενξω?? που φοβαμαι να μεινω μονη στο σπιτι μηπως κ με ποιασει η κοιλια μου η ζαλαδα κτλ?στην σκεψη μονο οτι θα ειμαι σε εναν χωρο εργασιας αγνωστο με ενα αφεντικο στο κεφαλι κ να με ποιασει κατι τι θα του πω?πωσ θσ το αντιμετωπισω??
13-12-2007, 00:02 #6
dream,
όλη αυτή η ένταση που βιώνεις δε χρήζει απαραίτητα φαρμακευτικής αντιμετώπισης.
ΑΠεναντίας, εν αντιθέσει με τις παραπάνω απαντήσεις, θεωρώ ότι χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο, να μπεις σε μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία κα να έρθεις σε βαθιά επικοινωνία με το σκοτεινό κομμάτι του εαυτού σου.
Στήριξη χρειάζεσαι και ξεδίπλωμα της ψυχής σου ώστε να μπορέσεις να ξαναγράψεις την ιστορία της ζωής σου με διαφορετικό τρόπο.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
13-12-2007, 00:05 #7
dream, επειδή μπερδεύτηκα λίγο...να σε ρωτήσω έχεις εργαστεί ποτέ?
Υποθέτω πως θα θελεις ολα αυτά να αλλάξουν αλλα σίγουρα ξέρεις πως απο μονο του δεν αλλάζει τπτ...έχεις μιλήσει στους δικους σου ανθρωπους για ολα αυτα που σε βασανίζουν? Που σε φοβίζουν....?
14-12-2007, 23:00 #8
τι να πω ρε παιδια ...εχω κανει και ψυχοθεραπεια με ψυχολογο καποιους μηνες χωρις αποτελεσμαεχω παει σε πολλουσ ψυχιατρους κ παλι τιποτε.. Εχουν περασει τοσα χρονια με το να βοηθω μονη μου τον εαυτο μου κ πιστευοντας οτι καποτε θα βρω την καταλληλη βοηθεια..αλλα εχουν ριζωθει τοσο καλα ολλα αυτα, που οπως με ειπε και μια ψυχολογος οτι αν περασει καιρος πολυς δεν θεραπευονται οι φοβιες,γινονται μερος τις ζωης μας..δεν ξερω κατα ποσο αληθευει αυτο... για να καταλαβαιτε οταν ερχετε κατι κ το αντιμετωπιζω μετα ερχεται με αλλη μορφη κ περισσοτερο αγχος κ φοβο... ασ ποθμε πρςτα ηρθαν οι κρισεις πανικου 5 χρονια παλευα ,τρλικα εμαθα να τισ ελεγχω κ να μην τισ φοβαμαι τοσο ,αυτο το καταφερα μονη μου.. κ πριν 1 χρονο ηρθαν οι σωματομορφες διαταραχες οπως το λενε οι γιατροι.. αυτο δεν μπορω να το ελεγξω οσο και να λεω οτι ειναι ψυχολογικο κ οχι κατι παθολογικο ,οσο κ να μου το λενε οι γιατροι δεν σταματανε οι πονοι... και να σταματανε για λιγο καιρο εκει που πας να παρω μια ανασα κ να πειστω οτι οντος ειναι ψυχολογικο να παλι οι πονοι.. δεν ξερω σηκωνω τα χερια ψηλα..... ΣΟΦΙΑ δεν ξερω που μπερδευτηκες... ναι εχω εργαστει στο παρελθον ενα διαστημα που ειχαν σταματησει οι κρισεις... εχω μιλησει στους δικους μου δεν εχουν η ξερουν καποιο τροπο γιαν α βοηθησουν αλλοστε τι μπορει να κανουν και αυτοι?? οσο για το αν θα ηθελα να αλλαξουν ολα αυτα που ρωτησες ,ποιος τυφλος δεν θελει να βρει το φως του??
17-12-2007, 16:38 #9
Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι αυτοί οι πόνοι και οι κρίσεις μπορεί να βρίσκονται εκεί για κάποιον λόγο? Οτι σου είναι χρήσιμοι με κάποιο τρόπο?
Μάκια...
18-12-2007, 00:18 #10
Για τις κρισεις σκεφτηκα Φοιβη πολλες θεωριες... επεισης κ για τους πονους αλλα εδω ειναι πιο δυσκολο να δωσω εξηγησεις.. ΟΛΑ τα εψαξα ,αγορασα ποσα βιβλια περι νευροσικες και σωματομορφες διαταραχες ,κολλουσαν πολλα αλλα και παλι ο νους μου κολλημενος οτι ειναι παθολογικα...χρησιμοι?? καπιοιοι ειπαν οτι οι πονοι μου ειναι το αιτημα μου αν εννοεις αυτο.. οτι ετσι θελω να τραβηξω την προσοχη,δεν ισχιει κατι τετοιο το εψαξα κ αυτο.... που αλλου λοιπον μπορει να ειναι χρησιμοι?
18-12-2007, 14:35 #11
Originally posted by dream84
Για τις κρισεις σκεφτηκα Φοιβη πολλες θεωριες... επεισης κ για τους πονους αλλα εδω ειναι πιο δυσκολο να δωσω εξηγησεις.. ΟΛΑ τα εψαξα ,αγορασα ποσα βιβλια περι νευροσικες και σωματομορφες διαταραχες ,κολλουσαν πολλα αλλα και παλι ο νους μου κολλημενος οτι ειναι παθολογικα...χρησιμοι?? καπιοιοι ειπαν οτι οι πονοι μου ειναι το αιτημα μου αν εννοεις αυτο.. οτι ετσι θελω να τραβηξω την προσοχη,δεν ισχιει κατι τετοιο το εψαξα κ αυτο.... που αλλου λοιπον μπορει να ειναι χρησιμοι?
Καταλαβαίνεις τι εννοώ?Μάκια...
18-12-2007, 21:46 #12
Ναι ειναι μια καλη εξηγηση..ευχαριστω πολυ ΦΟΙΒΗ ειλικρινα αυτο ανελυσες μου εκανε κλικ. δλδ με λιγα λογια ολλα αυτα που εχουν θαφτει μεσα μου βγαινουν με αυτον τον τροπο επειδη ετσι ειναι πιο ευκολο για εμενα... ομος το δυσκολο ειναι να μαθω τον εσωτερικο μου κοσμο τι ειναι αυτα που με πονανε ,αυτα που με αγχωνουν γιατι δεν μπορω ποτε να ψαξω μεσα μου?? ειναι σαν να εχω μεσα μου εναν αλλον εαυτο τοσο καλα κρυμενο.....
19-12-2007, 17:15 #13
Originally posted by dream84
ομος το δυσκολο ειναι να μαθω τον εσωτερικο μου κοσμο τι ειναι αυτα που με πονανε ,αυτα που με αγχωνουν γιατι δεν μπορω ποτε να ψαξω μεσα μου?? ειναι σαν να εχω μεσα μου εναν αλλον εαυτο τοσο καλα κρυμενο.....Μάκια...
19-12-2007, 21:04 #14
Αυτο προσπαθω τοσα χρονια .... αλλα... τι να πω , ισως καποτε φανερωθει κ οχι να μου βαζει γριφους.. επισησ ηθελα να ρωτησω κ κατι αλλο .. αρκετα χρονια δλδ απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου βλεπω ονειρα μονο εφιαλτες κ αγχωδης καταστασεις στον υπνο μου εχω πολυ καιρο να κοιμηθω καλα .κ μισω τα πρωινα που ξυπναω με καταθλιψη.. ολα αυτα δειχνουν αγχος σιγουρα αλλα το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι καλυτερα απο καποτε στην προσωπικη μου μου ζωη ποιος ο λογος λοιπον να εχω ακομα ολα αυτα?? συγνωμη αν γινομαι κουραστικη...
19-12-2007, 21:37 #15
ίσως γιατί η προσωπική σου ζωή δεν ειναι το μονο κομματι της ζωής σου...ας πουμε η σχεση με τους γονεις, με τον ίδιο σου τον εαυτό, με τη δουλεια, με φίλους ειναι άλλα κομματια της ζωής σου, που μπορει να σου δημιουργουν προβλήματα...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία