Τι να κάνω??? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 120
    Νομίζω ότι έκανες σωστά να απευθυνθείς σε ψυχολόγο. Εύχομαι το καλύτερο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ...
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ
    ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
    ...
    ελις, δεν ξερω τι κανουν και τι σου κανουν οι γυναικες της ζωης σου, αλλα θελω να σου πω οτι ειναι παραπανω απο εμφανες οτι εισαι ενας γλυκος , αθωος και καλοπροαιρετος ανδρας που αγαπαει τις γυναικες.
    σου ευχομαι τα καλυτερα και στην αισθηματικη σου ζωη :)

Καλημέρα Καταραμένε.

Καταρχήν να σου πω πως είναι εύκολο να φας κριτική και μπινελίκη απο το ίντερνετ. Μη ξεχνάς οτι είσαι σε ενα φόρουμ που οι περισσότεροι έχουμε ψυχολογικά προβλήματα, οπότε, λιγο τα προβληματα, λίγο η ανωνυμία του διαδικτύου, λιγο η εύκολη και άμεση ιντερνετικη επικοινωνία, είναι ευκολο να δεχτείς κριτική απο αγνώστους, αλλά και απο ανθρωπους με ψυχολογικα οι οποιοι θα ξεσπάσουν πάνω σου.

Οπότε διακριτικά θα σε συμβούλευα να απομακρυνθεις απο αυτό το φορουμ καθώς οι απαντήσεις που λαμβάνεις δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά, ίσα ισα θα σε κάνουν να αισθανθείς χειρότερα.

Στη θέση σου, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να το πω στη Γυναικα μου.. πιστευώ οτι οι γυναικες (οι ανθρωποι γενικότερα) εκτιμούν τους ειλικρινείς ανθρώπους.

Απο εκεί και πέρα, πρεπει να σιγουρευτείς πως αυτα που νιωθεις για τη κοπέλα ειναι αληθινα, και δεν είναι της στιγμής. Για να δώσουμε μια πιο επιστημονική πινελιά, αν θες, όταν ένας άνθρωπος "ερωτεύεται" ακολουθουν συγκεκριμένες διεργασίες μέσα στον εγκέφαλο του οι οποίοι κρατούν παραπάνω απο 6 μήνες.

Οπότε με μια ελαφριά (παρερ)ερμηνεία της επιστημονικής γνωσης μπορουμε να πούμε οτι όποιο συναίσθημα κρατάει πάνω απο 6 μήνες μπορεί να είναι δυνατό, αρα και αληθινό.
    Για αυτό υπαρχει και μια διαφορά μεταξύ απλης καψουρας και έρωτα.

Και διάβασε τι σου εχει πει η marina38, βρίσκω τις απαντησεις τις αρκετά σωστές.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν την αγαπας πραγματικα, απλά ειναι, αυτο που λενε, κρίση μεσης ηλικίας ή κάτι τέτοιο. Έχεις πάθει καποια καψουρα, καποιον επιφανειακό και επιδερμικό "έρωτα", τιποτα περισσότερο, τιποτα λιγότερο.

ΑΠλά απομακρυνσου απο το φόρουμ και δες τι θα σου πει εκεινος εκει ο ψυχολόγος στην Αθήνα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ο Σελτζούκος View Post
    ....
    Οπότε με μια ελαφριά (παρερ)ερμηνεία της επιστημονικής γνωσης μπορουμε να πούμε οτι όποιο συναίσθημα κρατάει πάνω απο 6 μήνες μπορεί να είναι δυνατό, αρα και αληθινό.
    Για αυτό υπαρχει και μια διαφορά μεταξύ απλης καψουρας και έρωτα.....
    ΜΕΓΑ λαθος.
    οταν αυτο που νοιωθεις ειναι ανεπιθυμητο η και κρυφο οπως στην περιπτωση του χιου, οχι μονο μπορει να κρατησει πολυ παραπανω απο 6 μηνες , ακομα και ΠΟΛΛΑ χρονια, αλλα και να μην εχει την παραμικρη σχεση με ερωτα η συναισθηματα και να φτασει στην παθολογια, γιατι προκειται για ΕΜΜΟΝΗ και οχι για σχεση η υγιες συναισθημα.
    δεν ειναι λοιπον ο χρονος το κριτηριο αλλα η "υγεια" της καταστασης, και πρωταρχικα η αμοιβαιοτητα.
    οτιδηποτε μονομερες η ανεπιθυμητο, μονο ερωτας δεν ειναι, αλλα πολλων ειδων ελλειψεις και εμμονες.
    κι εννοειται οτι οι ανεκπληρωτες επιθυμιες εχουν τα πρωτεια στην μακροημερευση και την παθολογια..

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ
    ΔΕ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ
    ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΖΩ ΘΕΣ ΤΙΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ
    ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΩ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΩ
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ
    ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝΕ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΩ 30
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ
    ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ
    ΕΓΩ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΑΩ
    ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΑΨΟΥΡΙΝΗ
    Elis περα απο τις γυναικες, τον εαυτο σου τον αγαπας καθολου?

Ολα ειναι σχετικά και υποκειμενικα Remedy.

Εγώ καθε φορά που "ερωτευομαι" ή νιωθω ελξη για μια κοπελα, δεν το θέλω, το παλευω, διοτι ξερω οτι τη κοπελα ποτε δε πρόκειται να την αποκτήσω.

Οι διεργασίες που γινονται μεσα στον εγκεφαλο ειναι κατι που εμεις δεν τις διαλεγουμε. Γινονται απο μονες τους.

Δεν θα διαλεξεις εσυ ποτε οι ορμονες σου πλημμυρίσουν το σωμα σου. ουτε θα διαλέξεις ποτε η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη θα απελευθερωθούν απο τον εγκέφαλο σου και θα στου χτυπούν τη καρδιά και όλο το σώμα αναγκάζοντας σε να ζήσεις το συναισθημα του έρωτα, ή της επιφανειακης καψούρας.

Όλα έχουν να κάνουν με το ποσο έντονο και ενισχυμένο ειναι μέσα στο εγκέφαλο σου ένα κομμάτι που λέγεται οπιοειδές (οπιοειδές σύστημα).

Οι άνδρες που έχουν ενισχυμένο το σύστημα αυτό, σημαίνει οτι ενεργοποιείται ακόμα ευκολότερα, καθως αυτο είναι το σύστημα που σε βοηθα να βλεπεις τον άλλον πιο ελκυστικά, οπότε και να πέφτεις πιο ευκολα σε "ερωτες" η "καψουρες".

Να τονίσω πως ο ερωτας ΕΙΝΑΙ εμμονη, ΕΙΝΑΙ ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά, καθως, και το πρώτο και το δευτερο, εχουν ενα μεγαλο κοινο: Μειωνουν τα επίπεδα σεροτονίνης. (Σεροτονίνη ειναι καποια ουσία μεσα στον οργανισμο που βοηθά στο να εχει ο εγκεφαλος φυσιολογικη λειτουργια.)

ΌΛΟ αυτό που έγραψα, οι νευροεπιστήμονες το διαιρούν σε δυο φάσεις: Στη φάση της λαγνείας και της έλξης.

Συνήθως αυτες οι φάσεις θα κοπάσουν και θα ηρεμήσουν. Ο εγκεφαλος του θα επιστρεψει στη κανονικη του λειτουργια, ΕΚΤΟΣ και αν τελικά τα φτιάξει με τη κοπέλα, οποτε θα περασει στη τρίτη φάση, αυτή της "προσκόλλησης".

Φυσικά υπαρχουν και άλλα χαρακτηριστικα, που παίζουν ρολο, όπως οι φερομονες, η φαινυλεθυλαμίνη (ενα συστατικό ομοι με τα παραπανω που σε κανει να νιωθεις ευφορία) ΑΛΛΑ και ψυχολικοι παράμετροι, οπως η παιδεία, η συντηρητική/φιλελευθερη νοοτροπία, και άλλα.

Αυτο που προσπαθώ να πω, ειναι οτι συνηθως είμαστε έρμαιο του εγκεφάλου μας. Ποτέ δεν θα ειμαστε σε θεση να ελέγξουμε τι και ποιος μας αρέσει πραγματικά. Μπορει φυσικα να κανω και λάθος..

Senior Member
    στο ειπα ηδη.
    ασχετως των χημικων διεργασιων, ΨΥΧΙΚΑ, αυτο που διαχωριζει τον ερωτα απο την ψυχοπαθολογια (οταν υπαρχει μακροημερευση στο κολλημα εννοω, οχι οταν απλα μας ελξει καποιος αγνωστος και παμε παρακατω αν δεν ανταποκριθει ), ειναι η αμοιβαιοτητα.

οταν υπαρξει απορριψη και το κολλημα επιμενει, αλλο ειναι το θεμα και οχι ερωτας

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    στο ειπα ηδη.
    ασχετως των χημικων διεργασιων, ΨΥΧΙΚΑ, αυτο που διαχωριζει τον ερωτα απο την ψυχοπαθολογια (οταν υπαρχει μακροημερευση στο κολλημα εννοω, οχι οταν απλα μας ελξει καποιος αγνωστος και παμε παρακατω αν δεν ανταποκριθει ), ειναι η αμοιβαιοτητα.

οταν υπαρξει απορριψη και το κολλημα επιμενει, αλλο ειναι το θεμα και οχι ερωτας
    lol οκ Μάλιστα Στρατηγε!

Banned
    Η Μαρινα κ ο Σελτζουκος τα ειπανε παρα παρα πολυ ωραια, καλυτερα δε γινεται. Βεβαια εχει δικιο κ η Remedy, που αυτα τα ξερει καλα, οτι οι εμμονες δεν ειναι ουτε αμοιβαιες ουτε υγιεις......

Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Η Μαρινα κ ο Σελτζουκος τα ειπανε παρα παρα πολυ ωραια, καλυτερα δε γινεται. Βεβαια εχει δικιο κ η Remedy, που αυτα τα ξερει καλα, οτι οι εμμονες δεν ειναι ουτε αμοιβαιες ουτε υγιεις......
    Mariposa Ο "ερωτας" και η "καψουρα" δεν εχει καμια σχεση με την αμοιβαιότητα.
    Ο "ερωτας" και η "καψουρα" ΕΙΝΑΙ εμμονή, οπως έγραψα και στο σχόλιο το οποιο μάλλον δεν διαβάστηκε :)

Senior Member
    ετσι, ετσι, μαρη ποζα :) (ουτε υγιεις)

Senior Member
    Ο "ερωτας" και η "καψουρα" ΕΙΝΑΙ εμμονή, οπως έγραψα και στο σχόλιο το οποιο μάλλον δεν διαβάστηκε :)
    τοτε, ο ερωτας και η καψουρα σε σχεση και με ανταποκριση, τι θεωρεις οτι ειναι?
    κατι που δεν υπαρχει?

Μιλησα ( ή μάλλον έγραψα) για το φαινόμενο του "ερωτα" και της "καψουρας" απο καθαρα επιστημονική σκοπιά. Αυτες οι εγκεφαλικες διεργασιες δε κοιτούν ανταποκριση. Δεν ενδιαφέρονται για ανταπόκριση. Απλά γίνονται.

Banned
    Σιγουρα. Απλα η διαφορα ειναι οτι εαν κατι ειναι αμοιβαιο αλλαζει. Κ οπως λες ειναι ολα σχετικα, το εαν προκειται για κριση μεσης ηλικιας κλπ κλπ η γνησια καψουρα θα το πει ο ειδικος, οχι ο καθενας εδωμεσα που ξεσπαει τα συνδρομα κ τα "θεματακια" του στον αλλον.

Σιγουρα. Απλα η διαφορα ειναι οτι εαν κατι ειναι αμοιβαιο αλλαζει. Κ οπως λες ειναι ολα σχετικα, το εαν προκειται για κριση μεσης ηλικιας κλπ κλπ η γνησια καψουρα θα το πει ο ειδικος, οχι ο καθενας εδωμεσα που ξεσπαει τα συνδρομα κ τα "θεματακια" του στον αλλον.
    ΑΚΡΙΒΩΣ.
    Οπότε καλο ειναι να παραμερίσει ο καθενας τα ξεσπάσματα και ας αφησουμε τους πραγματικους ειδικούς να μιλήσουν και να του πουν τη γνώμη τους. :)

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast