Results 1 to 15 of 18
Thread: Αγχος και ΙΨΔ
-
15-07-2015, 20:20 #1
Αγχος και ΙΨΔ
Καλησπερα. Θα ηθελα να μοιραστω καποιες αποριες μου εδω, ελπιζοντας να μου απαντησει καποιος/α που να γνωριζει. Εδω και καιρο μιλαω με καποιον ο οποιος εχει ΙΨΔ και πολυ ,παρα πολυ αγχος. Εδω και αρκετα χρονια βρισκεται σε αυτη τη κατασταση μου εχει πει. Διαγνωσμενα απο ψυχολογους και ψυχιατρους φυσικα. Οταν ξεκινησαμε να μιλαμε δεν μου το ειχε αναφερει, στην πορεια ομως το εκανε και με ευχαριστησε που μου ανοιχτηκε και ηθελε να μου το πει. Ξεκινησε ολο αυτο λοιπον με καλες προοπτικες, πολυ καλη επικοινωνια και βαθυτερη, νιωθαμε ανετα ο ενας με τον αλλον. Εκεινος γενικοτερα, δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, ειχε παρα πολλα κολληματα. Εμφανισιακα, ψυχολογικα, αρκετα εσωστρεφης. Βρεθηκαμε λιγες φορες, εγω μαζι του ενιωθα διαφορετικα, δεν με επηρεαζαν αυτα που ειχε, αντιθετως του συμπαραστεκομουνα. Το ιδιο κ εκεινος, μου ειχε πει οτι νιωθει ξεχωριστα μαζι μου. Ημουν η μονη που τον καταλαβαινε τοσο. Και εντελει, ενα πρωινο εξαφανιζεται, τηλεφωνα χωρις καποια απαντηση, μηνυματα χωρις απαντηση, ειχα τρελαθει ,νομιζα οτι του συνεβη κατι. Μετα απο καποιες μερες, μου εστειλε ενα μηνυμα οτι δεν ειναι καλα, τον εχουν πιασει τα ψυχολογικα του, ειναι αρκετα εσωστρεφης οπως ειπα παραπανω και για αυτο μου ανεφερε οτι τον παει πισω σε πολλα. Δεν εχει κοινωνικη ζωη κλπ... Το δεχτηκα. Οσο μπορουσα. Δεν μπορω ομως να παω παρακατω. Ειναι η μονιμη σκεψη μου, εκεινος και ολα αυτα τα λιγα που ζησαμε. Εγω δεν μπορουσα να τα καταλαβω ολα αυτα αρχικα. Πως γινεται να θες καποιον και να μην τον κρατας στη ζωη σου? Πως γινεται να σου λειπει καποιος και να μην κανεις κατι για αυτο? Τοσο πισω σε παει η ΙΨΔ? Απο τη μια στιγμη στην αλλη? Ετσι...χωρις λογο ξυπνας ενα ωραιο πρωινο κ ολα μαυρα? Εξηγηστε μου σας παρακαλω, καποιος που να γνωριζει, εμπειρικα ή προσωπικα. Γινεται κατι τετοιο ή ειναι ολα δικαιολογιες? Ευχαριστω εκ των προτερων.
- 15-07-2015, 21:15 #2
Για μένα δικαιολογίες είναι. Κι εγώ έχω ΙΨΔ, αλλά δεν θα άφηνα ποτέ κάποιον γι'αυτό ή για οποιοδήποτε άλλο ψυχολογικό μου.......
Last edited by Deleted240217a; 15-07-2015 at 21:38.
15-07-2015, 21:46 #3
Σε ευχαριστω καταρχην που απαντησες! Δεν ξερω πως μπορει να διαχειριστει καποιος με ΙΨΔ τα συναισθηματα του και τις σχεσεις του, γι αυτο και ρωτησα! Αυτο που μου απαντησες ηταν η πρωτη μου σκεψη... Λεω μηπως...λογω ολου αυτου του περναει, εκφραζεται παρορμητικα
15-07-2015, 21:49 #4
Παρακαλώ! Δεν ξέρω, μπορεί σε κάποιους να μην υπάρχει υγιές κομμάτι στο θέμα σχέσεων, εμένα πάντως ότι ψυχολογικά και αν έχω, δεν με έχει χτυπήσει στο αν θέλω μία σχέση, ή πόσο την θέλω. Μπορεί στο συγκεκριμένο άτομο που αναφέρεις να τον "χτυπάει" κι εκεί, και να είπα κάτι λάθος προηγουμένως. Καλύτερα να σου απαντήσουν κι άλλοι ώστε να έχεις μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη!
15-07-2015, 21:59 #5
Απο οσο τον ξερω τον καιρο αυτο, με ολα οσα εχουν γινει, το θεωρω πιθανο... Τι να πω, δε μπορω να δωσω μια λογικη εξηγηση, κατ'εμενα τουλαχιστον. Αν επιτρεπεται, εσενα πως εκφραζεται η ιψδ?
15-07-2015, 22:11 #6
Εγώ έχω σκέψεις καταναγκαστικές, και κολλήματα! Οι σκέψεις είναι του στυλ στον εαυτό μου "κάνε αυτό και θα γίνει το τάδε", τα κολλήματα είναι πχ με το βάρος μου, θέλω να ζυγίζομαι συνέχεια. Επίσης έχω και πολύ άγχος, που προκαλείται μάλλον από την ΙΨΔ.
15-07-2015, 22:22 #7
Τι ειναι η ιψδ? Απο πιες λεξεις αποτελειτε? Και αν ηθελες η ταπεινη μου γνωμη ειναι ρωτα τον ιδιο τι ακριβως συμβαινει...
Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...
15-07-2015, 22:33 #8
Μαλιστα! Και εκεινος εχει κατι παρομοια, καταλαβαινω!
15-07-2015, 22:35 #9
Λεγεται Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχη. Αποτελειται απο ψυχαναγκασμους και καταναγκασμους, ιδεοληψιες και αγχος απο οσα εχω μαθει. Ηταν το πρωτο που εκανα, και η απαντηση ηταν αυτη που ειχα στην αρχη. Οτι περναει τη φαση του, αγχος και ολα αυτα, εσωστρεφεια, δεν μιλαει σε κανεναν.
15-07-2015, 22:40 #10
15-07-2015, 22:52 #11
Ελα ντε! Μαλλον ουτε εκεινος ξερει... Γενικοτερα το παθαινει αυτο, να ειναι μονο για την παρτη του. Αλλα εγω δε μπορω να το διαχειριστω ολο αυτο λογικα... Το μονο που ξερω ειναι οτι ειμαι ακομα εδω εγω.
15-07-2015, 23:02 #12
Αν κοιτάει μόνο την πάρτη του είναι θέμα χαρακτήρα νομίζω και όχι ασθένειας!! Επειδή δύσκολο να βρεις πολύ καλύτερο, και επειδή τον θες, το καταλαβαίνω, προσπάθησε να κάνεις υπομονή, αλλά εγώ σου λέω γενικά δεν θα σου βγει σε καλό με έναν παρτάκια, καλύτερα να έψαχνες για κάπου αλλού! Αν όχι τώρα, έστω αργότερα! Γιατί αυτή η κατάσταση αντί να φτιάχνει θα χειροτερεύει, σόρυ που στο λέω αυτό, αλλά είναι σίγουρο.
15-07-2015, 23:09 #13
Οταν λεω για την παρτη του, εννοω οτι οταν του ερχονται τα ψυχολογικα του (απο το πουθενα, μεσα σε ανυποπτο χρονο) θελει να μενει μονος. Να κλεινεται. Να μην βγαινει. Να μην μιλαει. Ενω μου εχει δωσει παρα πολλα οσο αυτο τον καιρο, μενω και θελω να του σταθω, δε με αφηνει ομως. Ολα αυτα που ειπες τα εχω σκεφτει κ τα σκεφτομαι καθε μερα. Εαν δε λυσει το προβλημα του εκεινος, δε θα υπαρχει συνεχεια μακροπροθεσμα. Θα ειναι μια μπρος, μια πισω. Παντως αυτο που ειπα πιο πριν, το οτι ερχονται κολληματα κ ψυχαναγκασμοι απο το πουθενα, σου συμβαινει κ εσενα?
15-07-2015, 23:15 #14
Ναι, αν και μου συμβαίνουν περισσότερο όταν πιέζομαι από μία κατάσταση. Βέβαια γι'αυτόν μπορεί αυτή η κατάσταση να είναι οι γονείς του, ή οι φίλοι του, ή το επάγγελμά του αν έχει, κτλ και όχι εσύ! Μπορεί να είναι πολύ καλό παιδί, και να τα κάνει αυτά για να μην σε στενοχωρήσει, οπότε να μην είναι παρτάκιας όπως σου είπα, εσύ το ξέρεις αυτό.
15-07-2015, 23:23 #15
Με στεναχωρει περισσοτερο ετσι. Το ξερω οτι το ξερει πως με στεναχωρει. Και δηλαδη τι, οταν του περασει θα γυρισει κ θα μου πει οτι τωρα ειμαι καλα? Εγω θα πρεπει να περιμενω? Αφου το παθαινει συνεχεια, θα το ξαναπαθει. Και θα ξαναφυγει. Και παει λεγοντας. Ολο αυτο ειναι κυκλος, φαυλος κυκλος κιολας...