Results 31 to 45 of 47
Thread: selfies
-
22-07-2015, 14:46 #31
Η αποθέωση του "φαίνεσθαι". Απόλυτα συμβατό με την εποχή.
Φυσικά υπάρχουν selfies που έχουν κάποιο περιεχόμενο π.χ. από ταξίδια, αστείες φάσεις, μεγάλες παρέες ή και χαζομαρίτσες ακόμα, γκριμάτσες κτλ και είναι ευχάριστες. Δυσάρεστες είναι αυτές τύπου "καφεδάρα στη μπαλκονάρα μου", "την ώρα που δαγκώνω τυρόπιτα", "περπατάω στο δρόμο" "ετοιμάζομαι για έξοδο, βάφω μάτι-(με κοντινό πλάνο στο μάτι)" κ.α.
- 22-07-2015, 16:11 #32
Εχω δει ατομο να τραβαει 200 selife μεσα σε 10 λεπτα. Με την -δεν θυμαμαι μαρκα- πανακριβη μινι αλλα και υποβρυχια (βιντεο)καμερα που κανει 400 ευρω (και την βλεπεις σε πολλους διαγωνισμους online).
Εχει το δικο της κονταρι και τραβαει ενα πραγμα σαν βιντεο. Αναλογα με τη μνημη που θα της βαλεις, μπορεις να βγαλεις και 1000 selfie μεσα σε 10 λεπτα αφου τραβαει αδιακοπα. Ετσι εξασφαλιζεις οτι ολο κ καποια φωτο θα βγει πετυχημενη
Το συγκεκριμενο ατομο εχει καραψωνιστει.
Το ολο σελφι φαινομενο οφειλεται στο Facebook. Προαγει το ναρκισισμο και μετατρεπει υγιεις ανθρωπους σε ωραιοπαθεις. Εχω και γω FB και το παθαινω και ξερω για τι πραγμα μιλαω. Δεν εχω χαζεψει ομως τοσο ωστε ετσι στο ακυρο οπου και αν βρεθω να τραβαω σελφι. Επειδη μου αρεσει να κανω πεζοποριες, αν βρω καποιο ωραιο μερος θα βγω σελφι, αλλα ως εκει.
Το ανθρωπινο ειδος οδηγειται προς την αποβλακωση.
22-07-2015, 16:27 #33
ΣΕΛΦΟΜΠΑΣΤΟΥΝΟ Η ΣΕΛΦΟΚΟΝΤΑΡΟ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-07-2015, 19:00 #34
22-07-2015, 20:36 #35
proteinw το θεμα να αλλάξει τίτλο σε "οι selfies ειναι του σατανά" :P
23-07-2015, 12:30 #36
Μα ειναι η εποχη του Αντιχριστου , οτιδηποτε και αν σημαινει αυτο . Και οι η/υ , σατανικοι ειναι , και οι TVs σατανικες ειναι , και εμεις οι ιδιοι σαταναδες ειμαστε . Να πινεις αγιασμο καθε μερα goth , εγω πινω πριν βγω με την μηχανη βολτα , παει και πιο γρηγορα αμα βαλεις στο τεποζιτο .
23-07-2015, 13:34 #37
ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-07-2015, 14:25 #38
23-07-2015, 16:15 #39
24-07-2015, 00:45 #40
Εμένα μια χαρά μου φαίνονται και τα selfies και όλα αν δεν είναι πάααρα πολλά, αν δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα κι αν δεν γίνονται εμπόδιο στο να απολαύσεις τη στιγμή.
Έχω 2-3 φίλες που αναρτούν κάθε ώρα φωτογραφίες και σχόλια και θα έλεγα πως αυτό έχει... διαγνωστική αξία! :p
Αλλά δεν ενοχλούν κανένα, μόνο τον εαυτό τους βλάπτουν πιστεύω.
Αυτό που πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου, είναι οι γονείς που ανεβάζουν κάθε δευτερόλεπτο όλα τα στιγμιότυπα από τη ζωή των παιδιών τους και τα φακελώνουν πρόωρα και χωρίς την έγκριση τους. Και γενικά δεν μου αρέσουν όσοι εκθέτουν υπερβολικά την προσωπική τους ζωή, αλλά και όσοι ανεβάζουν φωτογραφίες άλλων χωρίς να τους ενημερώσουν.
24-07-2015, 08:40 #41
περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
ποτε δεν μου αρεσε να κοινοποιω την προσωπικη μου ζωη στα σοσιαλ μιντια. αλλα αυτο ειναι μαλλον γιατι εχω συναισθηση περι τινος προκειται.
την κοινοποιω απευθειας στους φιλους που επιλεγω, σε συναντησεις.
πολλοι εχουν την εντυπωση οτι ο χωρος τους στο φμ ειναι πραγματικα δικος τους και οτι τους βλεπουν μονο οι καλοι τους φιλοι.
η αληθεια ειναι οτι ο χωρος ειναι δημοσιος και το μεγαλυτερο παγκοσμιο φακελωμα του πλανητη και μαλιστα εθελοντικο .
πιο δημοσιο, δεν γινεται. ακριβως σαν να βγαινεις στην πλατεια του χωριου να φωναζεις που πας και τι κανεις .
εχω φιλους που αναρτουν σημαντικες δραστηριοτητες, οπως αποφοιτησεις, ταξιδια στο εξωτερικο κλπ.
ευτυχως απο αυτους που ανακοινωνουν οτι θα πανε στην κομμωτρια για πεντικιουρ η οτι ηπιαν τελικα τον καφε με την καιτουλα, δεν εχω ουτε εναν.
κι αυτο γιατι εχω τους πραγματικους γνωστους μου στο φμ, οχι ιντερνετικες γνωριμιες που κοινωνικοποιουνται και συνδεονται μονο μεσω φμ και γι αυτο ανακοινωνουν, σωρηδον..
καποιοι νοιωθουν ασφαλεις και δημοσιευουν πολλα απ την ζωη τους. καποιοι το χρησιμοποιουν για να ζησουν μια ζωη που στην πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη. ισως πιο στεναχωρη.
θυμαμαι μια γνωστη που δημοσιευε (οπως μας ειπε φιλη της του φμ) ,οτι περναει καταπληκτικα στα ξενοδοχεια του λονδινου και το σμαρτφον την προδωσε και ανακοινωσε οτι "μεταδιδει" απο λαικο προαστιο της αθηνας...
θλιβερο , αλλα και ενδεικτικο του τι πραγματικα συμβαινει στην ζωη της και στο μυαλο της, αλλα καθολου τυχαιο και αναμενομενο , γιατι ειναι εξακριβωμενα μυθομανης.Last edited by Remedy; 24-07-2015 at 09:07.
24-07-2015, 12:05 #42
Μαρινα , δεν ειπα οτι βλαπτεται ενας τριτος με τις σελφις , τις μελεταω σαν σημεια των καιρων , οχι για μας τους μεγαλυτερους , αλλα για τα νεα παιδια , που το θεωρουν απολυτως φυσιλογικο να βγαζουν την αφεντομουτσουναρα τους φωτο . Ε , δεν ειναι φυσιλογικο κατ εμε , ειναι δειγμα του υπερμετρου ναρκσσισμου ( οχι παθολογικου ) που επικρατει στην νεα γενια . Ολα τα ξερουν , δεν υπαρχει αλλη γνωμη περα απο την δικη τους .
Πες εσυ , ψυχολογος εισαι , τι σε εχουμε εδω ? p ;
24-07-2015, 12:09 #43
Tα ιδια συμβαινουν και σε κατι Μυκονους , ολο το κακο συναπαντημα παει εκει , λες και ειναι ενα ειδος ιεροτελεστιας , για να φωτογραφηθουν και μονο . Κι εγω πηγαινα στην Μυκονο το 87-93 , αλλα δεν υπηρχαν τετοια κρουσματα . Μετα δεν ξαναπατησατο ποδαρι μου εκει , παρα μονο για κατι βαφτισια . Υπαρχουν κι αλλα ομορφα νησια , αλλα εκει δεν εχει φωτογραφους !
24-07-2015, 12:12 #44
25-07-2015, 17:33 #45
Οκ αν το πάμε με βάση την επιστημονική εξήγηση :p... ε ναι, σαφώς και συσχετίζονται με τον ναρκισσισμό. Απλά οι περισσότερες σχετικές έρευνες βρίσκουν μόνο μια "συσχέτιση" και μάλιστα μικρή. Οπότε είναι μεν ενδιαφέρον σαν εύρημα, αλλά δεν δείχνει μια ξεκάθαρη σχέση αιτίας-αποτελέσματος.
Επίσης φαίνεται πως οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σαν 'αντικείμενο' (πχ ξεπουλάω τη σεξουαλικότητα μου, για να πάρω επιβεβαίωση ή να έχω άλλο όφελος) και οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά και οι άνθρωποι με διάφορες αγχώδεις ψυχοπαθολογίες και εμμονές (πχ δυσμορφοφοβία), βγάζουν περισσότερα σέλφις και μάλιστα δυσκολεύονται να διαλέξουν την 'καλή' πόζα!
Πάντως αν κρίνω από τους φίλους μου που γνωρίζω προσωπικά και αναρτούν κάθε ώρα και στιγμή φωτογραφίες, έχουν μπόλικη ανασφάλεια και θεματάκια στην προσωπικότητα.
Αλλά όλα δεν δείχνουν και κάτι?
Δηλαδή όσοι βγάζουν μόνο τοπία, ή μόνο αποφθέγματα, ή βγάζουν τον εαυτό τους πλάτη, ή αναρτούν φωτό του μισού προσώπου, ή σκοτεινές-θολές-'καλλιτεχνικές' φωτό και διάφορα τέτοια... κι αυτοί κάποια άλλα χαρακτηριστικά έχουν.
Θυμάμαι μια φίλη που μου έλεγε ότι νιώθει πως όσοι βάζουν συνέχεια πλάτη κουβαλούν διάφορα συμπλέγματα κατωτερότητας-ανωτερότητας - δεν είχε κι άδικο...
Από ερμηνείες δηλαδή άλλο τίποτα, κουβέντα να γίνεται φυσικά :)
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή