Δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Quote Originally Posted by SpongeBob25 View Post
    στο εξωτερικό μένει αλλα δεν είναι θέμα αυτό...μπορώ να πάω και να τη πάρω απ το χεράκι και να πάμε...
    σε καταλαβαίνω αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί...δεν λέει να καταλάβει οτι τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει και κοιτάνε τη δικιά τους ζωη...να βρει και αυτη έναν άνθρωπο να κάνει τη δική της...
    η αλήθεια είναι πως πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια για αυτό είμαι τόσο υπομονετική μαζί της...αλλά νομίζω οτι δεν φταίω εγώ για ότι πέρασε, για να τη πληρώνω...
    έχεις δηλαδή απευθυνθεί σε ψυχολόγο για αντίστοιχο λόγο? αυτό με τα όρια πάντα καταλήγει σε καβγά και μετά απο 2 3 βδομάδες πάλι τα ίδια... και μετά το καβγά?τι?να το προσπεράσω?ή να συνεχίσω να της κρατάω μούτρα? μεχρι πότε???αφού μόνο εμένα έχει δίπλα της αυτή τη φάση...δεν είναι πολύ εγωιστικό εκ μέρος μου???
    σε ψυχολόγο παω για άλλο λόγο (για ενδοοικογενειακή βία) αλλα΄μου μαθαίνει πολλά πράγματα που δε μπορούσα να τα σκεφτώ μόνη μου, εγω έτυχε κ επεσα σε καλή ψυχολόγο. σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι.
    ομως επειδη εγω εχω προβλημα με τα όρια, το ποτε δλδ θα πρεπει να πω στον αλλο να μην επεμβαινει αλλο στη ζωη μου, μου ειχε μιλησει καποιες φορες (η ψυχολόγος) για τα όρια. κ προσπαθώ γενικά στις σχέσεις μου να τα εφαρμόσω. όχι σε γονείς όμως γιατι δεν εχουμε καμια επαφη.
    αλλα εγω αυτο θα εκανα στη θέση σου , ότι κ να μου έλεγε θα της εξηγουσα οτι δε μπορω αλλο να μιλησω μαζι σου κ θα της το εκλεινα χυμα. ας παρεξηγηθει ας κανει οτι θελει αλλα δν θα ειναι δουλεια μου να νταντεψω τη μανα μου.
    καταλαβαινω οτι σου ειναι δυσκολο γιατι λες οτι τα πατε καλα, αλλα εγω δε θα εβρισκα αλλο τροπο. (τωρα αν πας σε ψυχολόγο σιγουρα θα στα πει καλυτερα κ πιο συμβατικά απο τα δικα μου)
    κ νομιζω κ η remedy τα εξηγεί ωραία.
    εγω ειμαι λιγο απολυτη στο θεμα γονεις κ πολλες φορες δινω κ απολυτες συμβουλες, δε σημαινει οτι πρεπει να τις κανεις πραξη.

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ισως συνηθισε να σε εχει "παρεα" της περισσοτερο, παρα παιδι της και να σου φερεται τωρα πια σαν να εισαι κολλητη της..
    δεν είναι οτι με έχει συνηθίσει παρέα της...απλά με έχει δεδομένη και κάθε φορά που μένει μόνη της και δεν έχει παρέα επιστρέφει στα σίγουρα...και γω φυσικα επειδή νιώθω και την υποχρέωση που αφιέρωσε τη ζωή της σε μας είμαι πάντα εκει...και σαφώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα που ανέφερες και συ ¨ σε φορτωνει υπερβολικα, οπως κι εσυ περιγραφεις και δεν σου δημιουργει αισθημα ασφαλειας οπως ενας γονιος οφειλει, οταν νοιωθεις οτι εσυ την νταντευεις ¨.

η ήρεμη συζήτηση καταλήγει στο να φαίνομαι εγώ η υπερβολική και σε ειρωνεία... ποτέ δεν έχει κάτσει να με ακούσει πραγματικά και να έρθει στη θέση μου...και δεν ξέρω τι άλλο να την πω για να με ακούσει...
    το χω δοκιμάσει και να της λέω οτι έχω δουλεια και μου λέει 2 λεπτά ακόμα και μετά δεν έχει σταματημό...και αν την διακόψω και την πω οτι πρέπει να κλεινω το γυρίζει παλι στην ειρωνεία ¨ναι έχεις δίκιο,συγνώμη που σε ενοχλώ¨ και διάφορα τέτοια...στην ουσία κάτι πρέπει να κάνω και με την ειρωνεία της...

Senior Member
    Quote Originally Posted by SpongeBob25 View Post
    δεν είναι οτι με έχει συνηθίσει παρέα της...απλά με έχει δεδομένη και κάθε φορά που μένει μόνη της και δεν έχει παρέα επιστρέφει στα σίγουρα...και γω φυσικα επειδή νιώθω και την υποχρέωση που αφιέρωσε τη ζωή της σε μας είμαι πάντα εκει...και σαφώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα που ανέφερες και συ ¨ σε φορτωνει υπερβολικα, οπως κι εσυ περιγραφεις και δεν σου δημιουργει αισθημα ασφαλειας οπως ενας γονιος οφειλει, οταν νοιωθεις οτι εσυ την νταντευεις ¨.

η ήρεμη συζήτηση καταλήγει στο να φαίνομαι εγώ η υπερβολική και σε ειρωνεία... ποτέ δεν έχει κάτσει να με ακούσει πραγματικά και να έρθει στη θέση μου...και δεν ξέρω τι άλλο να την πω για να με ακούσει...
    το χω δοκιμάσει και να της λέω οτι έχω δουλεια και μου λέει 2 λεπτά ακόμα και μετά δεν έχει σταματημό...και αν την διακόψω και την πω οτι πρέπει να κλεινω το γυρίζει παλι στην ειρωνεία ¨ναι έχεις δίκιο,συγνώμη που σε ενοχλώ¨ και διάφορα τέτοια...στην ουσία κάτι πρέπει να κάνω και με την ειρωνεία της...
    ειναι πολυ ανωριμες οι αντιδρασεις της.
    αφηνε την ειρωνια της να πεφτει στο κενο και αντιμετωπιζε αυτο που λεει σαν να ειναι σοβαρο και οχι ειρωνικο , μεχρι να βαρεθει .
    πχ
    -ναι ναι, εχεις δικιο, συγνωμη κιολας που σου τρωω τον χρονο(με ειρωνια)
    - ευχαριστω που με καταλαβαινεις μαμα, εχω πολλη δουλεια, φιλακια.

μην καυγαδισεις και ΜΗΝ κανεις μουτρα.
    ασε τα μουτρα να τα κανει εκεινη, αν επιμειενι σε αυτο.
    εσυ να φερεσαι νορμαλ, να της μιλας οποτε εχεις χρονο και αναγκη και να κοβεις τα πολυωρα τηλεφωνηματα εκει που θελεις.
    αν δεν παιρνει απο συζητησεις, θα φερεις την σχεση σας εκει που θελεις (κατα το δυνατον) με την συμπεριφορα σου.

Member
    Quote Originally Posted by Gothly View Post
    σε ψυχολόγο παω για άλλο λόγο (για ενδοοικογενειακή βία) αλλα΄μου μαθαίνει πολλά πράγματα που δε μπορούσα να τα σκεφτώ μόνη μου, εγω έτυχε κ επεσα σε καλή ψυχολόγο. σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι.
    ομως επειδη εγω εχω προβλημα με τα όρια, το ποτε δλδ θα πρεπει να πω στον αλλο να μην επεμβαινει αλλο στη ζωη μου, μου ειχε μιλησει καποιες φορες (η ψυχολόγος) για τα όρια. κ προσπαθώ γενικά στις σχέσεις μου να τα εφαρμόσω. όχι σε γονείς όμως γιατι δεν εχουμε καμια επαφη.
    αλλα εγω αυτο θα εκανα στη θέση σου , ότι κ να μου έλεγε θα της εξηγουσα οτι δε μπορω αλλο να μιλησω μαζι σου κ θα της το εκλεινα χυμα. ας παρεξηγηθει ας κανει οτι θελει αλλα δν θα ειναι δουλεια μου να νταντεψω τη μανα μου.
    καταλαβαινω οτι σου ειναι δυσκολο γιατι λες οτι τα πατε καλα, αλλα εγω δε θα εβρισκα αλλο τροπο. (τωρα αν πας σε ψυχολόγο σιγουρα θα στα πει καλυτερα κ πιο συμβατικά απο τα δικα μου)
    κ νομιζω κ η remedy τα εξηγεί ωραία.
    εγω ειμαι λιγο απολυτη στο θεμα γονεις κ πολλες φορες δινω κ απολυτες συμβουλες, δε σημαινει οτι πρεπει να τις κανεις πραξη.
    είχα πάει σε ψυχολόγο μια φορά για κάτι παρόμοιο πριν 6 χρόνια αλλά έπεσα σε ότι να ναι με το ρολόι στο χέρι...για αυτό δυσκολεύομαι να ξαναπάω και να μοιράζω 50ευρα έτσι απλά...
    απ ότι καταλαβαίνω δηλασή το πρόβλημα είναι δικό μου,ε? πρέπει να είμαι πιο απόλυτη μαζί της...αυτή απλά βρίσκει και τα κάνει...γιατί με τον αδερφό μου δεν του θυμώνει καθόλου...απλά του κάνει τα παράπονα της...

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ειναι πολυ ανωριμες οι αντιδρασεις της.
    αφηνε την ειρωνια της να πεφτει στο κενο και αντιμετωπιζε αυτο που λεει σαν να ειναι σοβαρο και οχι ειρωνικο , μεχρι να βαρεθει .
    πχ
    -ναι ναι, εχεις δικιο, συγνωμη κιολας που σου τρωω τον χρονο(με ειρωνια)
    - ευχαριστω που με καταλαβαινεις μαμα, εχω πολλη δουλεια, φιλακια.

μην καυγαδισεις και ΜΗΝ κανεις μουτρα.
    ασε τα μουτρα να τα κανει εκεινη, αν επιμειενι σε αυτο.
    εσυ να φερεσαι νορμαλ, να της μιλας οποτε εχεις χρονο και αναγκη και να κοβεις τα πολυωρα τηλεφωνηματα εκει που θελεις.
    αν δεν παιρνει απο συζητησεις, θα φερεις την σχεση σας εκει που θελεις (κατα το δυνατον) με την συμπεριφορα σου.
    είναι όντως ανώριμες...εγώ πιστεύω οτι τώρα περνάει την εφηβεία της...
    θα το δοκιμάσω και αυτό που λες...αν και όταν κάνω οτι δεν συμβαίνει τίποτα εκνευρίζεται ακομα πιο πολύ...δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει...
    ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσω με τον τρόπο αυτό να ελαττώσω τις ώρες που περνάω πάνω απ το βαιπερ για χάρη της...

Δυστηχως ολοι εχουμε προβλημα λιγο η πολυ με τους γονεις μας.Εγω εχω με την μητερα μου προβλημα,εχει συνεχεια τα νευρα της,μιλαη αποτομα και συνεχεια της φταιω εγω και ο πατερας μου για ολα.Αν δεν γινει το δικο της κατεβαζει μια μουρη μεχρι το πατωμα σαν τα μικρα παιδακια.Ευτυχως που εδω και χρονια δεν μενω μαζι με τους γονεις μου.Προσπαθω να την αποφευγω οσο πιο πολυ μπορω.

Member
    Quote Originally Posted by Bulletproof View Post
    Δυστηχως ολοι εχουμε προβλημα λιγο η πολυ με τους γονεις μας.Εγω εχω με την μητερα μου προβλημα,εχει συνεχεια τα νευρα της,μιλαη αποτομα και συνεχεια της φταιω εγω και ο πατερας μου για ολα.Αν δεν γινει το δικο της κατεβαζει μια μουρη μεχρι το πατωμα σαν τα μικρα παιδακια.Ευτυχως που εδω και χρονια δεν μενω μαζι με τους γονεις μου.Προσπαθω να την αποφευγω οσο πιο πολυ μπορω.
    αυτό το θέμα το είχα και γώ με τη δικιά μου...όταν δεν τα πήγαινε καλά με τον δεσμό της τα νεύρα όλα τα έφερνε στο σπίτι...μέχρι που χώρισε και ησυχάσαμε...και γω τώρα μακρυά είμαι αλλά και πάλι βρίσκει τον τρόπο να ανακατεύεται μες στα πόδια μου...και το θέμα δεν είναι μόνο το τηλ...απλά αυτό είναι που με τρελαίνει περισσότερο...ελπίζω να μην κάνουμε τα ίδια και μεις σαν γόνεις...

Page 2 of 2 FirstFirst 12