Υπερυπνηλια (?)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Υπερυπνηλια (?)

Καλησπερα,

Εχω προβλημα με τον υπνο, οτι ωρα κι αν κοιμηθω, οσες ωρες κι αν κοιμηθω δεν μπορω να ξυπνησω. Ειμαι 25 χρονων και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου κοιμαμαι πολυ. Ακομα και εποχες δημοτικου, το καλοκαιρι ξυπνουσα μεσημερι, με ξυπνουσαν βασικα. Το προγραμμα μου τωρα ειναι 5-7 ωρες υπνου καθημερινα και στο ενα μου ρεπο κλεινω 12ωρο. Αν εχω ελευθερη μερα μπορω να κλεισω και 16ωρο για πλακα. Το θεμα ειναι οτι πολυ απλα δεν μπορω να ξυπνησω. Ανοιγω τα ματια μου αλλα νιωθω οτι δεν μπορω να σηκωθω απο το κρεβατι, με τιποτα, λες και κατι με κραταει. Για να διατηρηθω μεσα στην ημερα πινω 3 καφεδες, οχι παραπανω, και απο τις 10-11 νυσταζω, ειτε εχω κοιμηθει 5 ειτε 14 ωρες. Εχει ενα εξαμηνο τωρα που κλεινω και το ξυπνητηρι στον υπνο μου και πλεον βαζω 2-3, ενω παντα το ακουγα. Επισης εχω περασει μια περιοδο στο παρελθον που ειχα βαλει μια εφαρμογη στο κινητο οπου για να βαλεις αναβολη ή για να το κλεισεις το ξυπνητηρι επρεπε να κανεις μαθηματικες πραξεις, προσθεσεις/αφαιρεσεις αλλα διψηφια και τριψηφια νουμερα οπου και παλι εχει τυχει να το παω και 2ωρο με αναβολη, ανα 10 λεπτα ξυπνουσα, το ελυνα και υπνο. Πριν παρω αδεια, πριν 2 βδομαδες, μπορει να μην μπορουσα να σηκωθω αλλα αν σηκωνομουν μετα ημουν πολυ καλα. Στην αδεια "εγκλωβιστηκα" στη πολη και ετσι το εριξα στον υπνο, 14ωρα στο χαβαλε. Απο τοτε και μετα ξυπναω το πρωι και ουσιαστικα ξυπναω μετα τον 3ο καφε, μεχρι τοτε κουτουλαω. Εν κατακλειδι, το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να ξυπνησω το πρωι, μιλαμε για 10-11, και το παω απο αναβολη σε αναβολη, οταν ξυπνησω δεν μπορω να συνελθω, το βραδυ νυσταζω νωρις και αν εχω "ελευθερας" υπνου τοτε κοιμαμαι 14-16 ωρες. Η δουλεια μου δεν εχει ωραριο και μπορει να εχει πολλες ωρες καθισιου ή πολλες ωρες τρεξιματος, αναλογα ειναι. Αυτα, νομιζω.

Ευχαριστω.

Senior Member
    Εξετάσεις έχεις κάνει γι' αυτό το θέμα; Το σάκχαρο σου το έχεις κοιτάξει;
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Junior Member
    Οχι, δεν εχω κανει εξετασεις και γενικα δεν παω σε γιατρους εκτος κι αν ειναι κατι πολυ σοβαρο. Κι επισης δεν ξερω που θα επρεπε να αναφερθω για αυτο το θεμα. Να κανω αιματολογικες δηλαδη?

Senior Member
    Ναι, να κάνεις. Ξεκαθάρισε πρώτα ότι δεν είναι θέμα σακχάρου ή αναιμίας και μετά δες το εκτενέστερα.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5