Results 16 to 30 of 107
Thread: Εσείς τί πιστεύετε?
-
22-07-2015, 21:27 #16
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 23-07-2015, 00:34 #17
1. Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Διάβασα πιο πριν και την απάντηση ενός μέλους που λέει ότι 'είναι νόμος' και φυσικά διαφωνώ. Πρώτα απ' όλα δεν είναι χαρακτηριστικό των γυναικών μόνο, υπάρχουν και πολλοί άντρες που ενδιαφέρονται για το χρήμα. Έχω υπόψη αρκετές περιπτώσεις: νεαρός που προσεγγίζει ευκατάστατες παραώριμες, νεαρός που ψάχνει πλούσια νύφη σύμφωνα με τις οδηγίες του μπαμπά, νεαρός που απαιτεί 'προίκα' από την κοπέλα του για να πάει η σχέση στο επόμενο βήμα, νεαρός που παντρεύτηκε για να είναι αραχτός στις βίλες και τα τζιπ του πεθερού - και οι 4 πραγματικά πρόσωπα. Φυσικά ξέρω και περιπτώσεις γυναικών που ψάχνουν το χρήμα, αλλά και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν επηρεάζονται από την οικονομική κατάσταση.
2. Η συμπεριφορά μέσα στη σχέση δείχνει πολλά. Αν ο σύντροφος προσπαθεί και προσφέρει εξίσου και υπάρχει αμοιβαιότητα, τότε όλα καλά. Αν ο ένας από τους δύο καλύπτει εξ ολοκλήρου, ή το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων σε μια σχέση, θέλει και ρώτημα ότι ο άλλος είναι βολεψιματίας ή υπολογιστής?
3. Αν διαλέγουμε άτομα που μας μοιάζουν (δλδ να έχουν πχ παρόμοια εισοδήματα), τότε είναι λιγότερο πιθανό να πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης. Το ίδιο κι αν διαλέξουμε άτομα που είναι απολύτως ανεξάρτητα κι αυτάρκη. Ως προς την 'επιλογή' που ρωτάς, όλοι κάτι κερδίζουν στις άνισες σχέσεις, άρα και οι δυο επιλέγουν ο ένας τον άλλο, ίσως για διαφορετικούς λόγους.
23-07-2015, 03:08 #18
Η γνώμη η δική μου είναι η εξής:
Στο πρώτο ερώτημα:*
Να ξέρεις οτι γενικώς οι γυναίκες από τη φύση τους ελκύονται από άντρες που νιώθουν μιά ασφάλεια μαζί τους. Κι αυτό γιατί το φυσικό ένστικτό τους τις οδηγεί να είναι με αυτούς που θα προστατεύσουν εκείνες και τα παιδιά που θα γεννήσουν.
Στο τί συνίσταται αυτή η έννοια της ασφάλειας που αποζητούν οι γυναίκες έχει σχέση με την ποιότητα της γυναίκας, την ψυχολογία της, τον χαρακτήρα, τις αξίες της, ακόμα και με την ικανότητα αντίληψης και το νοητικό και πολιτισμικό της επίπεδο.
Κάποια μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια με το χρήμα, άλλη με το γεγονός οτι ο άντρας είναι πιστός και την αγαπάει, άλλη με το να έχει έναν εύστροφο, ευφυή ή μορφωμένο άντρα, άλλη με το να είναι ο άντρας εργατικός και στοργικός για πατέρας, άλλη με το να είναι δυναμικός και δημιουργικός, νοιαστικός, κλπ,κλπ.
Καμιά φορά και μόνο το γεγονός της ηλικιακής διαφοράς (να είναι ο άντρας αρκετά μεγαλύτερος) δίνει στις γυναίκες μία ψευδαίσθηση ασφάλειας.
Στο δεύτερο ερώτημα:
Μπορείς εύκολα γενικώς να το καταλάβεις. Όταν *βλέπεις μια γυναίκα να έχει συνήθειες και γούστα πολύ ακριβότερα της οικονομικής της κατάστασης (ρούχα, αυτοκίνητα, διακοπές, κλπ) *τότε σίγουρα ζητά απεγνωσμένα κάποιον με λεφτά που θα "τσοντάρει" για τα όνειρά της! Όταν μιλάει συνεχώς για τον "τάδε" ή τον "δείνα" που έχει αυτό, αγόρασε εκείνο, έχει την τάδε βίλα, κατάφερε να κάνει λεφτά, ή θαυμάζει τους πλούσιους, ή έχει σε εκτίμηση μόνο τους πετυχημένους. Όταν δίνει μεγάλη σημασία στην αξία των δώρων που της κάνεις. Μπορώ να σκεφτώ και άλλα, αλλά απορώ που οι άντρες δεν τις καταλαβαίνουν αυτές τις γυναίκες.*
Στο τρίτο ερώτημα, θα σου πω οτι οι άντρες που συνήθως πέφτουν θύματα γυναικών που "πουλάνε" τον εαυτο τους, είναι συνήθως αυτοί που "αγοράζουν" αυτό που οι γυναίκες πουλούν. Δηλαδή, την εξωτερική τους εμφάνιση.*
Όταν λοιπόν ένας άντρας ψάχνει για σύντροφο με κύριο κριτήριο την εμφάνιση και βλέπει την γυναίκα ως σκεύος ηδονής, ως τρόπο να κάνει φιγούρα στους φίλους, ως πρεστίζ και ως τρόπαιο, τότε το σκεπτικό και το κριτήριο δεν διαφέρει από αυτό της γυναίκας που ψάχνει έναν με λεφτά. Και είναι πολύ πιθανό βέβαια να βρει "οΦίλιππος τον Ναθαναήλ". Γιατί κανέναν από τους δύο δεν ενδιαφέρει "το πιο μέσα" του άλλου. Αυτο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και όταν η σχέση προχωρήσει περισσότερο, σε δέσμευση ή σε γάμο τότε βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα δεύτερα που είχαν αγνοηθεί.
23-07-2015, 09:36 #19
όπως τα λέτε ακριβώς.
Επίσης, καλό είναι να σταματήσει αυτή η "μόδα" όπου οι άντρες περιμένουν τις γυναίκες να τους διεκδικήσουν . Ας διεκδικούν, πάλι, μόνον εκεινοι, αφού επιλέξουν καταλλήλως, και, ο,τι "ψάρια" πιάσουν :) . Έτσι δεν θα έχουν να λένε και να σκέφτονται ότι έπεσαν "θύματα" κάποιων "αρπακτικών"...
23-07-2015, 09:52 #20
παρα πολυ μεγαλο θεμα ανοιξες!!εχω σιχαθει την ατακα "αφου ολες οι γυναικες κινυγανε τα λεφτα".
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
23-07-2015, 10:23 #21
23-07-2015, 11:37 #22
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Pillow αυτά που γράφεις είναι άσχετα μοιάζεις να έχεις πληγωθεί από τους άντρες, αλλά μάλλον δε φταίγανε αυτοί.
Μαγκάιβερ δεν είμαι μυστικοπαθής, δεν είναι μόνο ότι άμα δώσω λεπτομέρειες μπορεί να ταυτοποιηθώ με τόσο κόσμο που περνάει από αυτό το φόρουμ. Είναι ότι οι εποχές είναι δύσκολες και για άλλους δυσκολότερες και δεν μου αρέσει να προκαλώ. Διάβασα σε ένα θρεντ για μια κοπέλα που έλεγε ότι είχαν μπει σε ένα μάρκετ με το αγόρι της κ δεν τους έφταναν τα ψιλά για ένα ψωμί, μάλλον έτυχε βέβαια να μην έχουν μαζί τους. Θα ήμουν πολύ κάφρος εάν άρχιζα να μιλάω λοιπόν για ποιά περίπτωση έχω στο μυαλό μου και να δίνω πληροφορίες για τη ζωή μου.
Κασσάνδρα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου. Μου άρεσε.
Έλις δεν σε καταλαβαίνω εντελώς κανεις και ωραία πλάκα αλλά αυτό που γράφεις στο #8 είναι πολύ σωστό είναι μέρος της απάντησης που ψάχνω..
Σύνθια και Νίκο2 έτσι είναι όπως τα λέτε. Αλλά κάποιες φορές δε γίνεται να μη φανεί η οικονομική άνεση ούτε να μείνει το ποιός είσαι κρυφό.
Μαρίνα 38 με βρίσκεις εκτός από το σημείο 3 απόλυτα σύμφωνο , γιατί υπάρχει και το σκεπτικό τα λεφτά στα λεφτά σε πολλούς ανθρώπους άντρες και γυναίκες. Και οπωσδήποτε ξέρω ότι υπάρχουν και άντρες προικοθήρες και ζιγκολό. Αλλά σαν άντρας εγώ μπορώ να διακρίνω έναν άντρα τέτοιο ευκολότερα από μία γυναίκα. Νομίζω και οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν άλλες γυναίκες καλύτερα και γρηγορότερα από έναν άντρα.
Τα γούστα και οι προτιμήσεις μιας γυναίκας δείχνουν πολλά για το σκοπό της, δε λέω αυτό. Οπωσδήποτε αν ζητάει πανάκριβα πράγματα και θαυμάζει μόνο τους πλούσιους όπως λέει η Σύνθια, φαίνεται ο χαρακτήρας της. Αλλά μιλάω για το πώς διακρίνεις το σκοπό και τα αισθήματα μιας γυναίκας από τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι σου. Πολλές φορές η γυναίκα υποκρίνεται ή οι αληθινές της προθέσεις αποκαλύπτονται πολύ μετά.
23-07-2015, 11:47 #23
θα συμφωνησω απολυτα με την κασσανδρα.
ειναι αποκλειστικα θεμα προσωπικοτητας.
και δυο "πλουσιοι" μπορει να σμιξουν με γνωμονα αυτο και μονο και τιποτε αλλο, το πως θα αυγατισουν τα λεφτα, χωρις τιποτε αλλο να τους συνδεει και χωρις αισθηματα. και δυο ενας πλουσιος- ενας φτωχος μπορει να ειναι μαζι μονο για την αγαπη τους και ποσως να μην τους νοιαζει.
αν η αλλη ειναι επιφανειακη, δεν εχει ενδιαφεροντα, οτι την αφορα εχει να κανει με το χρημα , λογικο κι επομενο να ψαχνει χορηγο, η συνεταιρο (αν ηδη εχει λεφτα).
αν ο αλλος ειναι επιφανειακος και δεν κοιταει περιεχομενο σε μια σχεση, ουτε διανοια ουτε συναισθηματικο πλουτο, ουτε τιποτε, δεν λεμε να μην νοιαζεται για την εμφανιση, απλα να μην μενει μονο εκει, λογικο κι επομενο να προσελκυσει την προηγουμενη.
αν τετοια συναντηση γινει απο ατυχημα, κι οχι επειδη "βρηκε ο γυφτος την γενια του κι αναγαλιασε η καρδια του", απλουστατα θα χαλασει πολυ γρηγορα ησ χεση γιατι αυτα φαινονται πολυ γρηγορα.
προσωπικα, οταν γνωρισα τον τωρινο μου συντροφο, ειχα αναλογη οικονομικη κατασταση με εκεινον. και οι δυο εργαζομενοι. απο εναν μισθο.
ειχαμε απολυτως ανεξαρτητα οικονομικα κι ουτε ασχολουνταν ο ενας με τους αλλου.
στην πορεια προεκυψε η κριση, πτωχευσε η εταιρια που δουλευα, εμεινα πολυ καιρο ανεργη και βρεθηκα κυριολεκτικα "η κυρια του κυριου", ουτε για τα προσωπικα μου εξοδα δεν πληρωνα μονη μου, ειχε αναλαβει τα παντα για χρονια. αυτο σημαινε οτι καθομουν για τα λεφτα του, η οτι επρεπε να χωρισει για να μην επιβαρυνεται?
ξερεις ποιον ανθρωπο εχεις διπλα σου και στα δυσκολα και στα ευκολα.
το θεμα ειναι να μην εισαι προσανατολισμενος στα λεφτα του αλλου και να εχεις αλλα ενδιαφεροντα και αλλα σημαντικα να παρεις και να δωσεις σε μια σχεση, οχι να εχεις η να μην εχεις λεφτα.
23-07-2015, 11:50 #24
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ Η ΖΩΗ
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙΣ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ ΜΟΥ ΑΝΕΤΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΙ ΔΛΔ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ
ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ
ΓΤ ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΛΠ
ΑΜΑ ΔΕ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-07-2015, 11:56 #25
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΟΥ
ΤΟ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-07-2015, 12:35 #26
Δεν το θεωρω κακο να θελει μια γυναικα να εχει οικονομικη ανεση ο συντροφος της . Οπως και να το κανουμε , το χρημα σε ' αποφορτιζει ' απο τα καθημερινα αγχη , αρκει να γινεται καλη διαχειρηση και να μην γινεται αυτοσκοπος η μεσον προβολης . Συν το , καποια το εγραψε , αυτο που ψαχνουν οι γυναικες , μεταξυ αλλων , ισως και πολυ σημαντικο , ειναι μια αισθηση ασφαλειας , οχι βεβαια οτι το χρημα προσφερει απο μονο του αυτην την αισθηση , αλλα συμβαλλει .
23-07-2015, 13:05 #27
ΜΑΙΚΛ ΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ο ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΙΒΕΡ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-07-2015, 13:35 #28
λοιπον δεν ειναι οπως ακουγετε οι γυναικες που βρισκουν καποιον για τα λεφτα του ειναι οπως αυτες που τους αρεσουν οι μεγαλυτεροι,μικροτεροι,χον τρουληδες,φουσκωτοι,περιερ γοι,ντροπαλοι,κ.τ.λ.π μονο με μια διαφορα οτι δεν ενδιαφερονται παρα να περναν μονο αυτες καλα.το να μπορεις να προσφερεις την οικονομικη ανεση ειναι αλλη υποθεση(οπως και να το κανεις ενα μεγαλο ποσοστο γυναικων σε σχεση θελει να νιωθει σαν ενα εθραυστο αντικειμενο που το προστατευεις,σαν να λεμε εμεις οι δυο εναντιων τα παντα).θελουν να νιωθουν ασφαλεια.αλλα γ@αμα το,τι να το κανεις, να εχεις μια γυναικα που σε διαλεξε για τα λεφτα σου και ταυτοχρονα να βγαζει γουστα δεξια και αριστερα.εσυ διαλεγεις οχι αυτες εσενα(αυτο σκεφτετε καθε δυνατος αντρας με αξιοπρεπια και αυτοσεβασμο)
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
23-07-2015, 14:15 #29
Αυτη η θεωρία που ανέπτυξε η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, η οποια ειναι και η θεωρία του Natural Selection και evolutionary psychology είναι αρκετά σωστη.
Ως εκ τουτου πράγματι το ένστικτο μιας Γυναίκας μπορει να της πει πως τα λεφτά ειναι αρκετά σημαντικά για έναν άνδρα.
Αλλά απο την άλλη έχει να κάνει με τη προσωπική της παιδεία και προσωπικότητα.
Εγω δεν έχω εμπειρία με Γυναικες κλπ ΑΛΛΑ ολοι γύρω μου μου λένε πως τα λεφτά μετράνε στον απόλυτο και ύψιστο βαθμό που μπορεί να υπάρξει.
Βέβαια να γνωρίζεις οτι αυτά κυμαίνονται μεταξύ λαικών μύθων και πραγματικότητας οπότε δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.
Η αλήθεια, και εδω, ειναι κάπου στη μέση..
23-07-2015, 15:58 #30