Η ζωή μου είναι χάλια!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Banned

Η ζωή μου είναι χάλια!

Θα μπορούσα να γράφω άπειρες ώρες για το τι μου συμβαίνει και τι έχω περάσει, αλλά δεν νομίζω ότι θα σας είναι και τόσο ευχάριστο. Οπότε θα αρκεστώ σε λίγα λόγια. Μια ζωή πέρναγα χάλια, από μικρή αρρώστησα επομένως καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου υπέστησα bullying χωρίς να έχω αληθινές φίλες, πολλή μοναξιά, και πολλή πίεση για διάβασμα και δεν τα κατάφερνα! Αργότερα πάλι έκανα κάποιες ψεύτικες παρέες αλλά δεν περνούσα καλά, ψεύτικες και καταστροφικές σχέσεις, κλεισμένη στο σπίτι με έντονο άγχος και κατάθλιψη. Στην πορεία ερωτεύτηκα πάρα πολλούς νεαρούς, που ήταν τελείως κωλόπαιδα και εκμεταλλεύονταν την καλοσύνη μου, και υπέφερα πάρα πολύ από την απόρριψη, αφού κανείς τους δεν με ήθελε. Μιλάμε για σύνολο πάνω από 10 απορρίψεις από το σχολείο, εκτός από τις σύντομες απορρίψεις στο ίντερνετ που ήταν άπειρες. Μέσα σε όλα αυτά η αρρώστια, που με έκανε να τα περνάω όλα αυτά, αλλά η άλλη της συνέπεια ήταν να με πηγαίνει σε μονοπάτια δύσβατα στο μυαλό, σε εφιάλτες με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, να θεοποιώ τους άλλους και να υποβιβάζω τελείως τον εαυτό μου. Έτσι πολλές φορές παρακάλεσα, κάτι που δεν το έχουν κάνει οι άλλοι, έκανα άλλες δύο σχέσεις που με εκμεταλλεύτηκαν, πάρα πολλή μοναξιά ενδιάμεσα αφού υπήρξαν πάρα πολλά χρόνια που δεν είχα κανέναν, ή αυτοί που είχα για παρέα με απέρριπταν μετά από λίγο καιρό και φτάνω στο τώρα. Μόνη, έχοντας περάσει μέσα από Συμπληγάδες μέχρι τώρα, απογοητευμένη όπως πάντα, χωρίς φίλους κοντά σε μένα ούτε αγόρι, με ένα σωρό κιλά λόγω φαρμάκων, καλύτερα από άποψη της αρρώστιας αλλά με το φόβο μιας υποτροπής ή εγκλεισμού σε ψυχιατρείο, μένοντας με γονείς, και με σύμβουλο την κατάθλιψη, χωρίς να μπορώ να δουλέψω. Το μόνο θετικό μέσα σ' όλα αυτά ο ελεύθερος χρόνος που όμως δεν αξιοποιείται σωστά, άρα δώρον άδωρον. Και έρχομαι να σας ρωτήσω, πως γίνεται επιτέλους να σταματήσω να θεοποιώ τους άλλους, να γίνομαι θύμα και να αρχίσω να έχω επιτέλους αυτοπεποίθηση; Πως μπορώ να δω τα πράγματα θετικά όταν όλα μου πάνε μια ζωή στραβά; Επιπλέον πως χάνονται αυτά τα γαμοκιλά; (Σόρυ για τη λέξη). Έχει κανείς συμβουλές; Έχω ήδη ανοίξει πολλά θέματα, αλλά δεν βοηθήθηκα, γι'αυτό είπα να κάνω άλλη μια προσπάθεια! Δεν ξέρω τι να κάνω!

Senior Member
    ΕΓΩ ΣΤΑ ΧΩ ΠΕΙ ΟΛΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
    ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ
    ΚΑΤΣΕ ΒΑΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Πες τα πάλι γιατί δεν τα θυμάμαι.......

favvel
    Guest
    αχχ βρε pillow..νομίζω ότι κι εγώ είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω..κι εγώ από μικρή από το γυμνάσιο άρχισα να έχω προβλήματα στις σχέσεις μου με τους άλλους..ήμουνα ουσιαστικά μόνη μου..αλλά αυτήν την αίσθηση την είχα κι από πιο μικρή δλδ κι απ'το δημοτικό..στο δημοτικό είχα φίλους αλλά ποτέ δεν ήρθα με κάποια φίλη πολύ κοντά ώστε να γίνουμε κολλητές..
    κατηγορείς τους άλλους γι'αυτά που περνάς..εγώ αυτό εμφανώς δεν το κάνω..το κάνω όμως από μέσα μου οπότε το ίδιο είναι..

Νομίζω το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε βρει έναν άνθρωπο που να τον καταλαβαίνουμε και να μας καταλαβαίνει απόλυτα και να μοιραζόμαστε τα πάντα..έχει σημασία αυτό..γιατί όταν έχεις κάποιον που εμπιστεύεσαι,η ζωή αποκτά άλλο νόημα..αποκτά νόημα μάλλον..γιατί τον στηρίζεις,σε στηρίζει και ζει ο ένας για τον άλλον..έχεις και μια ευθύνη τότε στη ζωή σου..γίνεσαι υπεύθυνος..όπως μας λέει και ο μικρός πρίγκιπας που απέκτησε φίλο το τριαντάφυλλο ή την αλεπού επειδή νοιαζόταν γι'αυτά..

Είναι κάποια συναισθήματα πολύ βαθιά που δεν τα έχουμε νιώσει και ίσως ποτέ δεν τα νιώσουμε αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι..δλδ με προκατάληψη απέναντι στους άλλους και με εγωισμό..αλλά είναι λογικό να σκεφτόμαστε έτσι όταν κι όλος ο άλλος κόσμος σκέφτεται όπως εμείς..δλδ πού να βρεις άτομο σωστό για να αγιάσεις εε!!
    Κι όμως αν εμείς γίνουμε σωστοί από άποψη σκέψης και συμπεριφοράς και ανοίξουμε τον εαυτό μας,αν γίνουμε δεκτικοί,τότε θα ελκύσουμε τους ανθρώπους που θέλουμε..
    το θέμα είναι πώς θα αλλάξουμε!!σε αυτό έχω κι εγώ δυσκολία..γιατί πλέον έχει παγιωθεί μια συμπεριφορά πάνω μου που δύσκολα αλλάζει..

Και για τα κιλά σε καταλαβαίνω..κι εγώ έχω παραπάνω κιλά μάλλον επειδή τρώω πολύ,δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα φάρμακα..
    Και 3 χρόνια δεν έχω καταφέρει να χάσω γραμμάριο..
    Θέλει υπομονή κι εμένα με το άγχος που με πιάνει ώρες ώρες να τα χάσω και που δε βλέπω αμέσως αποτέλεσμα τα παρατάω..

Γενικά θα πρέπει να αλλάξουμε τελείως φιλοσοφία ζωής..να γίνουμε άλλοι άνθρωποι αν θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας..
    Αλλιώς αν δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας είναι γιατί μας βολεύει η κατάσταση που είμαστε κι ας είναι χάλια..
    Γιατί η αλλαγή θέλει προσπάθεια και πόσοι είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν και να ξεβολευτούν για να πετύχουν κάτι που κανείς δεν τους εγγυάται ότι θα το πετύχουν άλλωστε και που δεν το βλέπουν στο μέλλον μέσα από μια σφαίρα?

Banned
    Όχι φαβέλ μου, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον εαυτό μου, παρά μόνο στο ότι δεν τον αγαπάω τόσο. Κατα τ'άλλα όντως οι άλλοι φταίνε, δεν τους κατηγορώ άδικα εγώ! Αν δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στον κόσμο σε παρακαλώ μην κατηγορείς εμένα, κάντο για τον εαυτό σου! Εγώ τον εαυτό μου τον έχω βελτιώσει όσο δεν πάει, φτάνει μόνο τώρα να φέρομαι εγώ καλά στον εαυτό μου και όχι στους άλλους, στους άλλους μια χαρά φέρομαι. Δεν έδωσα σημασία στα υπόλοιπα που έγραψες, γιατί δεν σου 'δωσα το δικαίωμα να το πεις αυτό. Καλύτερα να μην απαντούσες για μένα, όπως βλέπεις κάνανε και οι καλοί άλλοι, κανένας δεν νοιάστηκε.....

Senior Member
    pillow τι σου δημιουργεί τόση ανασφάλεια για τον εαυτό σου εννοώ γιατί δεν έχεις αυτοπεποιθηση και δεν τον αγαπάς? Επειδή δεν σου συμπεριφερθηκαν καλά οι άλλοι?

Senior Member
    ΡΕ ΣΥ ΠΙΛΟΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
    ΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Pillow λες συνεχεια οτι εχεις βελτιωσει τον εαυτο σου αρα ξερεις τα προβληματα τα εχεις σκεφτει πιθανως εχεις βρει τη λυση σε μερικα απο αυτα και παλι εισαι στην ιδια ασχημη κατασταση αρα μπορεις να βελτιωθεις κι αλλο.αμα δεν αγαπας τον εαυτο σου δεν μπορει να σε αγαπησει κανενας δουλεψετο λιγο αυτο
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Banned
    Quote Originally Posted by sevaki119 View Post
    pillow τι σου δημιουργεί τόση ανασφάλεια για τον εαυτό σου εννοώ γιατί δεν έχεις αυτοπεποιθηση και δεν τον αγαπάς? Επειδή δεν σου συμπεριφερθηκαν καλά οι άλλοι?
    Επειδή έχω μια σοβαρή ψυχική αρρώστια. Μπορεί και επειδή δεν μου φέρθηκαν καλά οι άλλοι, ευχαριστώ που μου απάντησες.

Quote Originally Posted by elis View Post
    ΡΕ ΣΥ ΠΙΛΟΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
    ΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ
    Μα και να πάω να τους δω αλλιώς κάτι θα κάνουνε στο τέλος, να μην πω τη λέξη, που θα αποδειχθούν έτσι. Οπότε με το να το ξέρω από την αρχή προφυλάσσω τον εαυτό μου.

Quote Originally Posted by legalize View Post
    Pillow λες συνεχεια οτι εχεις βελτιωσει τον εαυτο σου αρα ξερεις τα προβληματα τα εχεις σκεφτει πιθανως εχεις βρει τη λυση σε μερικα απο αυτα και παλι εισαι στην ιδια ασχημη κατασταση αρα μπορεις να βελτιωθεις κι αλλο.αμα δεν αγαπας τον εαυτο σου δεν μπορει να σε αγαπησει κανενας δουλεψετο λιγο αυτο
    Όταν λέω ότι έχω βελτιώσει τον εαυτό μου, εννοώ έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος, πιο γλυκός, πιο καλός, σίγουρα τα άλλα κομμάτια της αγάπης προς εμένα θέλουν βελτίωση, όπως επίσης και κομμάτια συμπεριφοράς γιατί δεν είμαι διπλωματίας πχ και άλλα τέτοια.

Senior Member
    pillow εγώ είμαι της άποψης ότι όλες οι ψυχικες ασθενειες όσο μακροχρονιες και να είναι θεραπευονται αρκεί να υπάρχει θέληση από σένα... Οι άλλοι μπορεί να μην σου συμπεριφερθηκαν καλά όπως έγραψες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εσύ να μην φερεσαι καλά στο πιο σημαντικό πράγμα, το εαυτό σου γτ ότι και ναι γίνει στο τέλος θα μείνεις με αυτόν και θα τον κουβαλάς πάντα μαζί σου... Άρα βρες τα με τον εαυτό σου δεν φταίει δε τπτ αυτός οι άλλοι φταίνε που δεν ξέρουν πως να συμπεριφορονται είναι δικό τους και αποκλειστικά δικό τους το πρόβλημα όχι δικό σου!!! Η συμβουλή αγνωησε τους πίστεψε σε εσένα και θα τα ξεπεράσει όλα...!!!!

Banned
    Quote Originally Posted by sevaki119 View Post
    pillow εγώ είμαι της άποψης ότι όλες οι ψυχικες ασθενειες όσο μακροχρονιες και να είναι θεραπευονται αρκεί να υπάρχει θέληση από σένα... Οι άλλοι μπορεί να μην σου συμπεριφερθηκαν καλά όπως έγραψες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εσύ να μην φερεσαι καλά στο πιο σημαντικό πράγμα, το εαυτό σου γτ ότι και ναι γίνει στο τέλος θα μείνεις με αυτόν και θα τον κουβαλάς πάντα μαζί σου... Άρα βρες τα με τον εαυτό σου δεν φταίει δε τπτ αυτός οι άλλοι φταίνε που δεν ξέρουν πως να συμπεριφορονται είναι δικό τους και αποκλειστικά δικό τους το πρόβλημα όχι δικό σου!!! Η συμβουλή αγνωησε τους πίστεψε σε εσένα και θα τα ξεπεράσει όλα...!!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ Σεβάκι, η αλήθεια είναι ότι έχω καταλάβει πολλές φορές ότι με ζηλεύουνε πολλές και πολλοί, τώρα γιατί δεν ξέρω. Αλλά άμα θέλει ο άλλος να ζηλέψει θα βρει το παραμικρό. Το κακό είναι ότι και εγώ ζηλεύω λόγω ότι δεν ζω τη ζωή που θα 'θελα, και δεν μπορώ να το καταπιέσω, μακάρι να μην υπήρχε η ζήλεια, είναι πολύ άσχημο πράγμα.

Η ψυχαναλυση αραγε βοηθάει; Εχετε δοκιμασει; Επειδη κι εγω εχω προβλημα κιλων και κατάθλιψης... Διάβασα κάπου ότι οι διατροφικές διαταραχές εχουν να κάνουν με τη σχέση μητέρας και παιδιού.

Banned
    Λες να έχουν να κάνουν μ' αυτό; Εγώ δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο ψυχοθεραπείας, την ψυχανάλυση, έχω δοκιμάσει άλλη και μπορώ να πω ότι δεν με βοήθησε, παρά μόνο ελάχιστα. Κασσάνδρα μήπως αφήνεις να σε πατάνε οι άλλοι; Εγώ αυτό κάνω, με το να τους ανοίγομαι πολύ και οι άλλοι το εκμεταλλεύονται.
    Last edited by Deleted240217a; 26-07-2015 at 12:49.

Senior Member
    pillow ναι η ζήλια είναι πολύ κακό χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Εσύ όμως δεν είναι αργά να ζήσεις αυτό που θες την ζωή που θες αρκεί να το θέλεις πάρα πολύ από μέσα σου. Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μια καινούργια αρχή να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα σου με την δύναμη της ψυχής σου γιατί ακόμη μπορείς να ζήσεις όπως θα ήθελες!!!

Banned
    Μακάρι Σεβάκι να είναι όπως τα λες και να μπορώ να ζήσω καλές εμπειρίες! Γιατί μέχρι τώρα μόνο αρνητικές ζούσα!! Ή καθόλου!! Εννοείται ότι το θέλω πάρα πολύ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τα ζήσω και από που να ξεκινήσω! Σ' ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου!

Page 1 of 3 123 LastLast